• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Alimentatia

Angela74

New member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
1,207
Reaction score
0
Faina alba nu-i buna.Profitati ca-i scumpa si mancati neagra.
Nici zaharul nu-i bun.
Mie mi-e ciuda ca aici painea neagra e mai scumpa decat aia alba.
 
In ultima vreme, din ce in ce mai pregnant, aud aceste 2 chestii:
1. painea alba nu e buna;
2. zaharul nu e bun.

Acum nu ma pot abtine sa nu ma intreb singur. Daca aceste 2 lucruri nu sunt bune, de ce omenirea, in decursul anilor, a ajuns la ele?
De ce s-a trecut de la painea integrala la painea alba? Si de ce s-a introdus zaharul in consum? Oare nu cumva deoarece chestia cu "nu sunt bune" pe care o tot vehiculeaza "nutritionistii" nu este chiar foarte adevarata?

Cat despre faptul ca painea neagra este mai scumpa decat painea alba, exista o explicatie banala. Procesul de productie este mai scump (faina integrala nu se preteaza foarte bine producerii industriale a painii).
 
si eu sunt de acord ca cea alba nu e buna,mai ales cea facuta dupa reteta turceasca. (multi aditivi etc)
in copilarie mancam paine neagra sau neagra cu cartofi...o nebunie,cand era proaspata,iar cea alba (baghete) se folosea mai ales la sandvich-uri.dar...lumea a evouluat...vrea paine alba !
cea neagra e mai scumpa intrucat e facuta din faina integrala (cum zice gogu,ref la procesul de productie) dar, spre deosebire de cea alba,nu rezista asa mult...
si asa ajung la concluzia ca am facut bine ca mi-am luat o masina de facut paine,cu faina de la moara...si o fac cum vreau eu !
 
Ambasadorul Marii Britanii: Mancarea romaneasca este minunata

"Mancarea romaneasca este minunata. Este naturala, este de obicei organica, cu un continut scazut de chimicale si sare", a scris ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, intr-o postare pe blogul sau, incercand sa gaseasca o explicatie pentru faptul ca Romania este tara cu cei mai putini obezi din UE. Posibile explicatii: faptul ca peste 40% din populatia Romaniei traieste in zone rurale, dar si faptul ca multi dintre locuitorii de la oras au rude la sat sau detin proprietati la tara unde se pot retrage in weekend.

In urma unui studiu publicat saptamana trecuta, Romania a fost declarata tara cu cei mai putini cetateni obezi din Uniunea Europeana. La polul opus se afla UK, aproape un sfert din britanici suferind de obezitate, potrivit statisticilor publicate saptamana trecuta de Eurostat. Detalii aici.

In urma citirii acestui studiu, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti a povestit pe blogul sau ca a petrecut o vacanta cu familia intr-un sat din nordul Romaniei, consumand pret de o saptamana mancare crescuta si produsa pe dealurile si vaile din zona respectiva.


Sper ca romanii sa-si pastreze regimul alimentar sanatos si traditiile culinare pe masura pe masura ce economia creste si se dezvolta.

Martin Harris, ambasadorul britanic la Bucuresti"Abia cand am iesit din acea zona la sfarsitul saptamanii si am oprit la o benzinarie pentru a cumpara o sticla de ice tea din import, mi-am dat seama ca acum consumam primul produs artificial de pe durata vacantei - un amestec de e-uri si zahar. Mi-a aratat diferenta dintre viata sanatoasa de la sat si regimul alimentar nesanatos pe care ni-l ofera societatea moderna".

Un posibil motiv pentru modul sanatos de a manca al romanilor: puternica legatura cu lumea satului. "Peste 40% din populatie traieste in zone rurale. Multi altii au rude la tara sau un petec de pamant unde se pot retrage la sfarsitul saptamanii. Astfel, mancarea buna si mancatul sanatos de la sat se extinde si la oras. De altfel, cand l-am intrebat pe fiul familiei la care am stat pe timpul vacantei daca i-a lipsit mancarea de acasa in perioada facultatii, mi-a explicat ca mama lui ii trimitea un colet cu mancare in fiecare saptamana, prin intermediul autobuzului. Ce om norocos! Eu a trebuit sa traiesc cu fasole pe paine si taietei la cutie".

"Sper ca romanii sa-si pastreze regimul alimentar sanatos si traditiile culinare pe masura pe masura ce economia creste si se dezvolta", a mai spus Martin Harris, in postarea intitulata The Fat Gap. "Sper ca locuitorii din orase sa nu cedeze in fata marsului neindurator al fast food-ului - ingrediente ieftine promovate cu cheltuieli mari. Aceasta este provocarea pentru Romania - cum sa prinda din urma restul UE fara sa repete greselile restului UE si cum sa pastreze, pentru urmatoarea generatie, ce are mai bun Romania".


http://life.hotnews.ro/stiri-natura...ritanii-mancarea-romaneasca-este-minunata.htm
 
Back
Top