Daca nu este ingrijit corespunzator, iar alimentele nu sunt depozitate in anumite conditii, frigiderul poate fi sursa multor bacterii care ne strica preparatele si ne pot imbolnavi, ne informeaza Adevarul.
Mancarea gatita trebuie pusa la rece la cel mult doua ore dupa ce a fost pregatita, iar toate alimentele care nu sunt acoperite isi pot pierde gustul sau mirosul. Dar mancarea gatita, chiar si acoperita cu folii de plastic, nu va sta in acelasi loc cu fructele si legumele sau cu lactatele. Si tot la mancarea gatita trebuie sa fim atenti cat timp o tinem in frigider, deoarece aceasta se poate altera chiar tinuta la rece.
Recipientele superioare, bine curatate, vor fi destinate mancarurilor gatite, in schimb cele inferioare le vom folosi pentru cruditati. Intre alimente este indicat sa se pastreze un spatiu prin care aerul rece sa poata circula.
Carnea proaspasta sau cruditatile nespalate nu trebuie lasate langa mancarea gatita deoarece se pot transmite bacterii. De asemenea, produselor cumparate din comert li se va verifica termenul de valabilitate.
Pentru ca frigiderul sa fie pastrat in conditii optime de igiena, el trebuie spalat saptamanal cu apa calda si detergent de vase, dupa ce s-au aruncat alimentele expirate sau alterate.
Poti citi pe tema asta si:10 lucruri de stiut despre alimentatieBeneficiile postului pentru sanatate10 lucruri de stiut despre gatitAlimente care tin cald si nu ingrasa10 lucruri de stiut despre alimentatia copilului
Posted on Fri, 18 Dec 2009 08:25:43 +0000 at http://www.stiridebine.ro/aranjarea-alimentelor-in-frigider
Comments: http://www.stiridebine.ro/aranjarea-alimentelor-in-frigider#comments
Mancarea gatita trebuie pusa la rece la cel mult doua ore dupa ce a fost pregatita, iar toate alimentele care nu sunt acoperite isi pot pierde gustul sau mirosul. Dar mancarea gatita, chiar si acoperita cu folii de plastic, nu va sta in acelasi loc cu fructele si legumele sau cu lactatele. Si tot la mancarea gatita trebuie sa fim atenti cat timp o tinem in frigider, deoarece aceasta se poate altera chiar tinuta la rece.
Recipientele superioare, bine curatate, vor fi destinate mancarurilor gatite, in schimb cele inferioare le vom folosi pentru cruditati. Intre alimente este indicat sa se pastreze un spatiu prin care aerul rece sa poata circula.
Carnea proaspasta sau cruditatile nespalate nu trebuie lasate langa mancarea gatita deoarece se pot transmite bacterii. De asemenea, produselor cumparate din comert li se va verifica termenul de valabilitate.
Pentru ca frigiderul sa fie pastrat in conditii optime de igiena, el trebuie spalat saptamanal cu apa calda si detergent de vase, dupa ce s-au aruncat alimentele expirate sau alterate.
Poti citi pe tema asta si:10 lucruri de stiut despre alimentatieBeneficiile postului pentru sanatate10 lucruri de stiut despre gatitAlimente care tin cald si nu ingrasa10 lucruri de stiut despre alimentatia copilului
Posted on Fri, 18 Dec 2009 08:25:43 +0000 at http://www.stiridebine.ro/aranjarea-alimentelor-in-frigider
Comments: http://www.stiridebine.ro/aranjarea-alimentelor-in-frigider#comments