• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Arta seductiei, joc si provocare

bodo

Prieten
Reaction score
0
Am deschis acest subiect constatand ca in zilele noastre , lucru ciudat si trist, omul a uitat sa seduca, sa se bucure de jocul iubirii. Si va intreb daca doar iubirea ajunge. Sa seduci e clocot, e joc, e imaginatie , dans viu , energie. Are si avantaje certe :D: increderea in fortele propii, imprevizibilitate, capacitate de a trai intens, efervescent chiar . Natura insasi e seductie. De ce oare omul zilelor noastre o fi asa plictisit? Astept opinii! :D

"Arta seductiei: A seduce nu are nicio legatura cu a manipula. Se bazeaza pe comunicare si nimeni nu are nevoie de tristete, deprimare si probleme

Nu-i asa ca suna a titlu sofisticat?! Da… Pai, ganditi-va… insasi seductia ca fenomen, ca joc, ca provocare face parte integranta din tot ceea ce inseamna comunicare umana, sarmul si carisma de a fi observat si admirat, secretele atractiei pe care le cunosti mai mult sau mai putin si toata scena desfasurata care iti deschide elementele creative astfel incat dai pe dinafara ce ai mai pretios, mai valoros si mai elegant.

De fapt, ceea ce vreau personal sa inteleg si sa explic, este pana in ce punct seductia este “a place”, “a te vinde” celuilalt si de unde incepe autoseductia, autocunoasterea si crestereaa ta in proprii ochi.

Ce faci, in primul rand, cand doresti sa seduci? Studiezi cu atentie viitoare cucerire, creezi in prezenta acesteia o atmosfera eleganta si seducatoare. Comunicarea este esentiala in aceasta arta, umorul si sarmul sunt ingrediente de neinlocuit. Dar mai presus de orice e autocunoasterea.

Atunci cand iti doresti sa seduci, nevoia ta interioara tine de a fi remarcat, de a fi apreciat,de a fi sclipitor! Nimeni nu are nevoie de tristete, deprimare, probleme. Oamenii fug de asa ceva, ca fiecare are crucea lui. Daca intalnesti pe cineva care asculta cu “pasiune” problemele altora, este pentru ca vrea sa-si demonstreze ca ale sale sunt mai mici, ca mai sufera si altii.

Prin urmare, iti doresti sa fii sclipitor sau sclipitoare! Si, inainte de toate, trebuie sa vezi asta la tine, considera-te asa, construieste aceasta atitudine, astfel incat ea sa curga din interior, din tine, sa fie naturala, mai ales ca ea chiar devine parte integranta a ceea ce esti tu! Creste-ti frumusetea, interioara, exterioara!!! Fii fermecator/ fermecatoare prin zambetul tau, transmite prin el lumea ta enigmatica astfel incat persoana pe care vrei sa o seduci sa doreasca sa te descopere. Iesi din decor, fii altfel, prin expresie, design al imbracamintei, culori, gesturi. Dar, bineinteles, nu exagera deoarece poti deveni ridicol.

Carisma cu care te-ai nascut sau pe care doresti sa o inveti este atuul tau, dar asta doar in cazul in care este sincera si vine din inima. A seduce nu are nici o legatura cu a manipula, desi elementele comune sunt multiple. Atunci cand vrei sa te pui in valoare doar pentru a obtine admiratie si apreciere, nu faci decat sa manipulezi, si in acelasi timp ramai frustrat si lipsit de satisfactie, pentru ca indiferent daca ceilalti/celalalt nu observa ca tu asta faci (desi, fii sigur/a ca simte), tu, in sufletul tau nu te poti minti. In schimb daca tu vrei sa seduci pe cineva caruia ii doresti de la sine tot ce e mai bun, te simti atras, fascinat, intrigat de o persoana anume si doresti cu onestitate ca acea persoana sa faca parte din viata ta asa cum tu vrei sa faci parte din viata ei, atunci seductia pe care o vei exprima va fi cu siguranta incununata de succes!

Si ca sa ai succes, spuneam mai sus undeva ca trebuie sa cunosti cat mai multe despre persoana pe care vrei sa o seduci, si cunoasterea se obtine in primul rand prin observatie libera a realitatii. Dupa care faci tot ce numesc eu sincronizare: cand comunici cu celalalt, si aceasta se intampla de obicei de la sine, repeta ca intr-o oglinda, fara a teatraliza miscarile, gesturile pe care le face persoana pe care o placi. Si daca persoana este prinsa in jocul tau, la un moment dat aceste sincronizari vor deveni spontane si naturale.

Seductia este o provocare, este o arta, este o expresie a maturitatii. Asa cum nu poate fi fortata, nu poate fi facuta fara a fi gandita!"

http://smartwoman.hotnews.ro/

Nu pot fi de acord cu tine :D: din punctul meu de vedere seductia este o arma folosita pt a cuceri vezi dex:

SEDÚCȚIE s. 1. v. încântare. 2. v. tentație. 3. ademenire, amăgire, seducere. (~ unei fecioare.) 4. corupere, corupție, pervertire, seducere. (~ unei minore.)
Sursa: Sinonime |

Daca te refereai la romantism era alta mancare de peste :P Eu inteleg "seductia" ca pe o manevra de a duce in eroare persoana vizata, o eludare a adevarului cu argumente care nu sunt reale si care au menirea sa-l "orbeasca" pe celalat,imi aminteste de paunii care-si etaleaza penajul pt a impresiona femela :D:

curriculum-vitae-redactat-eficient.gif

asta nu-i incercare de seductie ?

Si ce-i rau in asta? Etalarea frumosului penaj nu eludeaza adevarul in niciun mod :D.Sa inteleg ca o asociezi cu manipularea. Privesti problema din punct de vedere moralist :P Eu o asociez doar cu tentatia. Si o chiar o vad ca pe o forma de comunicare. Desi ea implica mult mai mult..... " Este puterea de a înțelege diferența dintre reacție și răspuns, abilitatea de a înțelege nevoi și dorințe" iar arta seductiei consta in felul în care obții același lucru evitând să manipulezi .:P

Posibil sa am eu o perceptie eronata :D: nu-i exclus . Asociez arta seductiei cu gheisele si curetezanele,"indeletniciri " pe care nu ma vad in stare sa le practic .De ! am mari lacune :P

Zici ca asociezi arta seductiei cu tentatia ? he,he, he ! sa te vad cum te descurci cu cei care "tenteaza" la tine =)) chiar daca nu ai incercat arta seductiei ,iti imaginezi daca iti pui mintea ce iese ? =))

:D Iese ceva supertare. Daca are imaginatia bogata.....:P Nu ai o perceptie eronata , doar putin limitata in ceea ce priveste seductia. :D Tu te referi doar la aspectul ei "imoral". Abordezi problema doar dintr-un singur unghi. Ah, si cate implica . O sa incep sa dezvolt subiectul , sa intelegi si din ce unghi abordez io problema :P.

Astept,mai stii dracie? Poate incep si eu sa flutur din genele mele lungi si intoarse :P

Importanat sa te si lasi sedus ,nu-i o referire cu adresa =))

:D:D Abc, mai stii? Te-ar deranja ? =)) Hai, ca nu aplic metode violente, desi uneori se folosesc. :P

" Nimeni nu traieste cu adevarat daca nu cade sub o forma sau alta de seductie. Vai de cei care nu au apucat niciodata sa fie sedusi!" spunea Gabriel Liiceanu in cartea sa" Despre seductie".

Eu privesc seducita ca pe un joc subtil , cu reguli nescrise, reguli care tin mai mult de instinc si nu neaparat instinct erotic . E bine ca seductia sa nu lipseasca dintr-o relatie. E adevarat ca inceputul e intodeauna intens. :P Zambetul, gesturile, privirea ( cate spun ochii....), atitudinea, sunt aspecte care conteaza, insa partea cea mai grea , dar si cea mai captivanta e arta conversatiei. Dincolo de gesturi, de privire, cuvintele exprima ceea ce gandim ( chiar daca vrem sa...." manipulam" putin :D ) si felul in care stim sa ne adaptam circumstantelor. Felul in care stim sa manuim cuvantul, (sau cum ii place lui Anuk sa spuna, sa-l maipulam, in caul asta :D ), sa combinam simtul umorului cu inteligenta exprimarii, pot scoate la suprafata aspecte pe care contactul vizual sau gestual nu reusesc. As putea adauga aici si vocea ( nu stiu in ce masura o femeie ar putea fi sedusa de vocea pitigaiata a unui barbat....:D) , dar asta e un aspect pe care n-o sa-l dezvolt.

Uneori , si tachinarile de inceput pot face minuni, daca sunt abil manuite, insa, continuarea trebuie sa fie conexiune....

.

Imi spuneai ca eu vad seductia limitandu-ma doar la aspectul ei imoral ?Ia sa face noi .

Tehnicile de seductie ale gheiselor:

O gheisa era invatata inca din copilarie ca limbajul corpului este important. Ea trebuia sa invete sa-si desavarseasca gesturile, intr-atat incat si o simpla aplecare a capului sau o privire sa fie incarcata de erotism si inocenta; ( Adica... sa intre ghietul om in boale :D:)

Asa cum se descria si in “Memoriile unei gheise”, gheisa trebuia sa mearga in asa fel incat toate privirile sa se atinteasca asupra ei, acesta era un semn ca ea este si va fi o gheisa de succes; (Pana si mersul trebuie sa fie provocator ,ma lesi ?)

Gheisa era invatata sa fie discreta pentru a inspira cat mai multa incredere, sa aiba simtul umorului si sa intuiasca dorintele clientului ei;( Nu miroase a spionaj ?)

Gheisa trebuia sa stie cand sa isi arate incheietura mainii, acesta fiind considerat un loc extrem de erotic;

Toate miscarile unei gheise, de la cum toarna ceaiul si felul in care danseaza, erau invatate de la gheisele mai experimentate pentru a fi transformate in arta, gratie si erotism.

Actul sexual era privit ca fiind ceva strict optional si era hotarat de cele mai multe ori de gheisele mai experimentate, in functie de statutul social al clientului.

In Japonia de azi, nu se mai poate vorbi de gheise veritabile. Unele femei se imbraca in gheise pentru a fi vazute si platite de turisti sau sunt angajate in diverse restaurante si ceainarii traditionale japoneze, pentru a sublinia o atmosfera specific japoneza .

Dupa cum vezi ,eleganta ,delicatetea, toate duc la erotism ,la trezirea pohtelor pagane a barbatului , reiese asta fara putinta de tagada iar eu.....zic ca aduce cu prostitutia. Esti de acord?

Daca privesti chestiunea asa, iti dau dreptate. Insa eu privesc lucrurile din prisma unei relatii, ori nici aici putina "prostitutie" nu strica. :D:D

Adica tu il vrei si el inca nu stie, dar printr-un proces complicat care implica gesturi si chimicale va afla si apoi nu se va mai putea desprinde de tine. Cam asa ceva ?Sau o joaca de soarecele si pisica ?

Daca el este un insensibil......poti flututa matele din gene mult si bine,se joaca oleaca si-l apuca somnul :P

Back