• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

ATENTIE LA ENERGIZANTUL RED BULL !!!!

MARA

New member
Reaction score
0
Acest mesaj l-am primit pe mail si m-am gandit ca poate va intereseaza:
´´Creierul nu este un vas pe care-l umpli, ci o lampa ce trebuie aprinsa´´
ATENTIE LA ENERGIZANTUL RED BULL !!!!
ARIPI....SPRE MOARTE...
Se vinde in toate magazinele din tara. Se gaseste oriunde este la moda , oricine poate sa-l cumpere, sa-l guste, fie si numai din curiozitate.... dar poate fi mortal .

RED BULL a fost creat pentru a stimula creierul si nu pentru a fi consumat ca bautura inofensiva sau racoritoare.

RED BULL se comercializeaza la nivel mondial cu sloganul: '' Mareste rezistenta fízica, imbunatateste capacitatea de concentrare si viteza de reactie, da energi­e si o stare de spirit mai buna. Toate acestea se presupune ca exista intr-o cutiuta de RED BULL, bautura energizanta a mileniului, (dupa cum spun propietarii).

RED BULL se vinde in aproape o suta de tari.
Marca Taurului Rosu are ca principali consumatori tineri si sportivi, doua segmente atractive care au fost captivate de stimulent.

ISTORIA:

Bautura a fost creata de Dietrich Mateschitz, un producator austri­ac , care a descoperit-o in timpul unei calatorii de afaceri la HONG KONG, unde se intalnea cu un fabricant de periute de dinti .
Lichidul - bazat pe o formula ce contine cafei­na si taurina - facea furori in orasul respectiv; atunci s-a gandit ca ar putea aduce produsul in Europa, unde nu era inca nici cunoscut, nici inregistrat, si se putea astfel erija in producator.

ADEVARUL DESPRE BAUTURA ESTE ALTUL!

IN FRANTA SI DANEMARCA a fost interzisa bautura mortala, datorita componentelor sale de vitamine amestecate cu GLUCURONOLACTONA.

GLUCURONOLACTONA este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in VIETNAM, si actiona ca un drog halucinogen care calma stressul de razboi. Totusi efectele sale in organism au fost devastatoare si a fost intrerupt datorita numarului mare de cazuri de migrene ,tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii care au consumat asa ceva.

In plus, pe cutia de RED BULL se poate citi continutul:
GLUCURONOLACTONA, catalogata intre madicamente ca un stimulent.

Ce NU SPUNE cutia de RED BULL, sunt consecintele consumului, care ar obliga la o serie de AVERTIZARI:

1. ESTE PERICULOS SA-L BEI CHIAR DACA DUPA ACEEA NU FACI EXERCITII FIZICE, pentru ca prin functia sa energizanta accelereaza ritmul cardíac si iti poate provoca un INFARCT FULGERATOR.

2. Esti in pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALA, pentru ca RED BULL contine compusi care diluati in sange fac inima sa pompeze mai putin, si faci efort fizic simtindu-te mai putin epuizat.

3. Este interzisa combinarea RED BULL cu alcool, pentru ca amestecul se transforma intr-o 'bomba mortala' care ATACA DIRECT FICATUL, distrugand anumite zone care nu se mai refac niciodata.

4. Una dintre componentele principale ale RED BULL-ului este vitamina B12, utilizata in medicina pentru recuperarea pacientilor intrati in coma alcoolica. Astefel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool .

5. Consumul frecvent de RED BULL duce la aparitia unei serii de afectiuni nervoase si neuronale ireversibile (nu se pot recupera).

CONCLUZIE: Este o bautura ce ar trebui interzisa in toata lumea. Venezuela, Republica Dominicana, Puerto Rico si alte tari din Caribe avertizeaza celelalte natiuni ca, amestecul acestui lichid cu alcool creaza o bomba cu ceas pentru corpul omenesc.

Cu un singur lucru nu sunt de acord. Cu interzicerea.
Fiecare ar trebui sa fie liber sa faca ce vrea, cu corpul lui. Iar daca eu vreau sa beau Red Bull, e fix problema mea. Ma pot informa despre pro si contra, dar decizia de a consuma asa ceva TREBUIE sa-mi apartina mie, nu vreunui guv de cine stie de pe unde.

cati tineri, care de fapt sunt cumparatorul tinta, mai sunt capabili, dupa o noapte de chef sa judece coerent? si-au luat doza fara sa gandeasca. e ca si cu drogurile. ar fi mai simplu sa nu mai existe in magazine asa ceva.

Categoric NU.
Interzicerea unui lucru nu este solutia. Ci informarea.

Sa presupunem ca se interzice red bull-ul. Atunci, eu, care consum circa 5-6 doze pe an, o sa fiu pus in imposibilitatea de a mai consuma asa ceva. Si asta datorita faptului ca este mai usor sa il interzici decat sa faci educatie unor copii?

gogule nu-i de gluma cu red bul.intr-o zi era s-a patesc daca nu eram atent si nu eram intr-o zona unde eram obligat sa incetinesc cu siguranta atla putea fi istoria.obisnuiesc sa beau cafea in timpul condusului si intr-o zi pe DN 10 (pt ca o cunosti) am zis eu sa beau in loc de cafea o capsula de red b, spuneam eu ca este energizanta si ma va ajuta sa nu ma fure somnul la volan dar spre surprinderea mea masina a inceput sa mearga aiurea pe sosea.mare a fost sperietura si pt ca nu aveam viteza urmand o bariera, am avut timp sa-mi revin la realitate si sa continui drumul cu viteza mai mica si cu concentrare mai mare.in concluzie este o bautura periculoasa si tre sa recunosc ca daca as fi citit acest articol inainte bine ar fi fost,deci m1 are dreptate dar nici tu nu gresesti dpdv al libertatii de a alege.cum stiu ca este o moda la tineri sa bea acest produs stiind ca si fiul meu o facea,sfatul meu este sa incerci sa gasesti ceva mai natural .

ia uite ce inapoiata pot sa fiu,nu am baut niciodata chestie de asta,bine ca am citit pe aici,ca altfel cine stie ce pateam daca beam.(cam asa se intampla daca te muti la "tara",in loc de red bull bei ceva natural si nu esti in rand cu" lumea buna")

Eu raman la parerea ca interzicerea nu este o solutie.
Total de acord cu faptul ca are o groza de efecte nocive daca este consumat in cantitati mari. Dar, ca unul care il foloseste (rar, e drept, si doar in caz de forta majora) pot spune ca asupra mea nu a avut niciodata efecte adverse vizibile.

Ciiiih, ce porcarie. Cu miros de plosnita , medicament , si mai stiu io ce. Nu am baut si nu o sa beau in viata mea. Si oricum, sa faci spritz din el nu merge :P....asa ca....lasati-va de prostii:D. Cu toate astea, nici io nu sunt pentru interzicere. Cine vrea sa bage in el asemenea rahaturi, e fix treaba lui .:P

Am condus sute de mii de kilometrii,la un moment dat oboseala isi spune cuvantul si apelezi la orice ca sa ramai treaz pentru a conduce,de la "ciupituri si palme peste fata,sau o oprire de 2-3 minute cu spalare cu apa rece pana la renumitul red bull,am baut zeci de litri poate chiar sute de litri de red bull in timpul condusului la volan,acum vreo 2 sau 3 ani eram undeva pe centura Parisului la o benzinarie si mi-am cumparat red bull,nu inteleg ,cand a fost interzis red bull-ul in Franta...apropo de propietati,la mine chiar a functionat energizantul red bull,si nu am patit absolut nimic si sunt sanatos tun... :D inca...
Poate e doar o campanie de discreditare a produsului red bull...

Nu cred ca este o campanie de discreditate a produsului.Nici interzicerea lui nu mi se pare o idee buna deoarece fiecare are dreptul sa decida ce consuma.Sunt foarte multe produse care dauneaza grav sanatatii si nu sunt interzise.Dar trebuie ca lumea sa constientizeze pericolul pe care il aduc aceste substante sanatatii.Din pacate efectele se vad in timp...asa ca este de preferat sa cititi cu atentie eticheta si sa micsorati consumul pe cat se poate.
De preferat o cafea scurta..are acelasi efect .

Back