• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Base jumping de pe Burj Dubai

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Omar Al Hegelan si Nasser Al Neyadi, de la Asociatia de Aviatie a Emiratelor, au stabilit un nou record la base jumping, dupa ce au sarit cu parasuta de pe cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa (sau Burj Dubai).
Turnul de 828 de metri inaltime a fost inaugurat luni la Dubai. Se spune ca este atat de inalt incat poate fi vazut de la 95 de kilometri distanta. Burj Dubai are 57 de lifturi, peste 1.000 de apartamente, 49 de etaje de birouri si un hotel, iar temperatura exterioara este cu 8 grade celsius mai scazuta la varf decat la baza sa.
Omar Al Hegelan si Nasser Al Neyadi au primit permisiunea de a sari de pe Burj Dubai marti, la doar o zi dupa inaugurarea cladirii. Cei doi au efectuat saltul de la o intaltime de 672 metri si au ajuns pe solul dupa un minut si jumatate, atingand, in cadere, viteza de 220 km/h.
Detinator al recordului mondial pentru primul skydiving efectuat de pe varful Everest, Al Neyadi, a declarat ca aceasta saritura a reprezentat cea mai intensa experienta din viata sa. “Cand ne-am trezit in varful cladirii mi-am spus ca ceea ce facem este o nebunie”, a adaugat el.

Cu toate acestea Omar Al Hegelan si Nasser Al Neyadi nu sunt primii care efectueaza o astfel de saritura de pe Burj Dubai.
Un britanic si un francez au fost primii care au sarit, in vara anului trecut, de pe turnul din Dubai, care era inca in constructie. Dar, sariturile au fost considerate ilegale, pentru ca nu au avut acordul autoritatilor. Cei doi au fost arestati si amendati si abia dupa trei luni li s-a permis sa paraseasca Dubaiul.
Sursa: Antena 3
Povestea celor care au sarit, pentru prima data, de pe Burj Dubai:

Poti citi pe tema asta si:Un zâmbet şi o fotografie cadouUn somn liniştitLocul de munca iti poate salva viataAnimalele de companie sunt adevarati terapeutiImaginea campaniei electorale

Posted on Sat, 09 Jan 2010 09:45:30 +0000 at http://www.stiridebine.ro/base-jumping-burj-dubai
Comments: http://www.stiridebine.ro/base-jumping-burj-dubai#comments

Back