Bautorii de ceai si cafea sunt mai putin expusi riscului ca organismul lor sa dezvolte diabet de tipul 2, arata mai multi cercetatori in Arhivele Medicinei Interne, un jurnal de specialitate publicat de Asociatia Doctorilor Americani si citat de BBC.
Concluzia a fost emisa dupa studierea a 18 studii separate, efectuate pe un total de 500.000 de subiecti. Riscul aparitiei diabetului zaharat (de tip 2) este cu o cincime mai mic in cazul celor care beau trei sa patru cesti de cafea sau ceai pe zi. In acelasi timp, cafeaua decofeinizata reduce riscul cu 30%.
Cercetatorii conchid astfel ca nu cafeina este substanta care protejeaza organismul de diabet. In schimb, efectul ar putea fi atribuit magneziului continut de cafea sau ceai sau unor antioxidanti specifici.
Studii mai aprofundate sunt necesare pentru a stabili exact ce substanta protejeaza organismul de diabet. Identificarea compusilor respectivi ar deschide noi cai pentru tratamentul bolii, a explicat cercetatoarea Rachel Huxley, de la Universitatea din Sydney.
Diabetul de tipul 2 (cunoscut si ca diabetul varstei adulte) este cea mai intalnita forma de diabet. Apare in jurul varstei de 40 de ani, cand insulina produsa in mod natural de organism nu mai este suficienta sau nu actioneaza corespunzator. Afectiunea se trateaza printr-o dieta adecvata si prin sport, dar si prin injectarea de insulina.
Poti citi pe tema asta si:Femeile care alapteaza sunt ferite de diabet si boli de inimaCafeaua previne cancerul endometric si hepaticCafeaua, un remediu impotriva migrenelorAlcoolul ar putea reduce riscul bolilor de inimaVinul rosu ne scapa de carii
Posted on Tue, 15 Dec 2009 14:14:25 +0000 at http://www.stiridebine.ro/cafeaua-si-ceaiul-ar-putea-preveni-diabetul
Comments: http://www.stiridebine.ro/cafeaua-si-ceaiul-ar-putea-preveni-diabetul#comments
Concluzia a fost emisa dupa studierea a 18 studii separate, efectuate pe un total de 500.000 de subiecti. Riscul aparitiei diabetului zaharat (de tip 2) este cu o cincime mai mic in cazul celor care beau trei sa patru cesti de cafea sau ceai pe zi. In acelasi timp, cafeaua decofeinizata reduce riscul cu 30%.
Cercetatorii conchid astfel ca nu cafeina este substanta care protejeaza organismul de diabet. In schimb, efectul ar putea fi atribuit magneziului continut de cafea sau ceai sau unor antioxidanti specifici.
Studii mai aprofundate sunt necesare pentru a stabili exact ce substanta protejeaza organismul de diabet. Identificarea compusilor respectivi ar deschide noi cai pentru tratamentul bolii, a explicat cercetatoarea Rachel Huxley, de la Universitatea din Sydney.
Diabetul de tipul 2 (cunoscut si ca diabetul varstei adulte) este cea mai intalnita forma de diabet. Apare in jurul varstei de 40 de ani, cand insulina produsa in mod natural de organism nu mai este suficienta sau nu actioneaza corespunzator. Afectiunea se trateaza printr-o dieta adecvata si prin sport, dar si prin injectarea de insulina.
Poti citi pe tema asta si:Femeile care alapteaza sunt ferite de diabet si boli de inimaCafeaua previne cancerul endometric si hepaticCafeaua, un remediu impotriva migrenelorAlcoolul ar putea reduce riscul bolilor de inimaVinul rosu ne scapa de carii
Posted on Tue, 15 Dec 2009 14:14:25 +0000 at http://www.stiridebine.ro/cafeaua-si-ceaiul-ar-putea-preveni-diabetul
Comments: http://www.stiridebine.ro/cafeaua-si-ceaiul-ar-putea-preveni-diabetul#comments