• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cine-s dracii

Gresit,topicul este pt oameni si cu oameni , dracii fiind subiectul.

Daca n-ar fi cu oameni pt oameni am crede ca ceva e cu noi:)))Asa ca sa-i lasam pe draci sa fie...subiecte ,ca predicatele putem sa le adaugam noi:)))

Era un comentariu pe baza postarii Sarei cum ca " Dracii doar sustin topicul, oamenii sunt ceea ce sunt.."

Da, ce-ar fi si lumea asta daca toate ar fi bune si frumoase. Ne-am iubi pana ne-am plictisi de moarte...

Uite un studiu care arata ca " oamenii care cred în existenţa iadului au totuşi, la nivel personal, o viaţă mai puţin fericită"

Care este explicataia ?
- deoarece iadul este un concept negativ, simplul fapt de a scrie despre el declanşează sentimente negative

- e posibil, de asemenea, ca faptul de a se gândi la iad să îi facă pe cei care nu sunt credincioşi să se întrebe ce se va întâmpla cu ei dacă greşesc cumva în convingerile lor

Intreg materialul poate fi gasit Aici

Da, ceea ce crezi se regaseste cumva in organism, in felul de a fi.
Din moment ce nu cred, pot scrie oricat despre iad ca nu ma afecteaza.
Daca as fi crezut, probabil ca nu scriam mai mult de 5 cuvinte in acest topic.
Totusi, aprofundand probabilitatile si dincolo de ele se ridica alte si alte intrebari.
Am vorbit ieri despre acel sir de date ce notez daca arunc cu banul...
Dar, DACA NU NOTEZ? Cine tine evidenta??
Sigur, nu ingerii sau demonii, dar aprofundand problemele, concluziile sunt un pic bizare.
Intr-un final se ajunge la partea INFORMATIONALA a Universului si, implicit la informatia la care avem acces sau nu, disponibila noua sau nu, ADAUGATA DE NOI sau nu...
Implicit, se ajunge la aspectul informational ce sta la baza vietii, etc, etc...
Iata unde putem ajunge studiind dracusorii...
Poate, cumva, cand nu mai suntem, cand nu vom mai fi ceva informatie "se va salva" cumva.

Ce informatii Sarrah? Ar trebui sa ne credem asa de evoluati incat sa tragem concluzia ca stim cate ceva despre acest subiect ,dar nu stim ,ci doar presupunem ,incercam sa facem diverse legaturi intre ceea ce citim ,vedem etc dar de stiut...nu cred.

A fost un studiu in care niste cobai (cine altcineva?) au fost inchisi intr-un anumit labirint, undeva in America.
Intr-o parte a labirintului era hrana, in alta parte apa. S-a cronometrat timpul in care cobaii au invatat traseul.
Dupa cativa ani, (desigur, alti cobai) au fost pusi intr-un labirint similar (nu acelasi) dar in Germania.
De data aceasta timpul de invatare a traseului (acelasi traseu) a fost foarte mic. Ei "stiau" drumul!!

Cam astfel de informatii, ca in exemplul dat mai sus.
Apoi, studiind temeinic probabilitatile, fara o evidenta undeva nu ar fi posibila acea aritmetica riguroasa.
Aleatoriul ar deveni haos.
Dealtfel se desprinde din probabilitati ramura ce studiaza granita dintre haos si aleatoriu.(Sinergetica)
Pot da exemple de fenomene (fizice) haotice si concluzia ar fi ca acele procese fizice sunt non-informationale, deci neimportante.
Natura le elimina de la sine.

Vezi ce inseamna sa te joci cu cobaii...Invata drumul ...spre usa:)))

Einstein insusi nu stia pana in ultima clipa a vietii daca Dumnezeu "joaca zaruri" sau nu...
Cat de profunda este ideea insasi: "Dumnezeu JOACA zaruri!"

Nu stiu daca joaca sau nu , dar stiu ca "Dumnezeu nu bea rachie " deci vede tot :p

Din cat inteleg, acestei inteligente ascunse i se spune Dumnezeu. (ca sa ne intoarcem de unde am plecat cu probabilitatile, ZARURILE...)

Lui Dumnezeu ii este dedicat alt topic, aici se lafaie doar dracii :P Sa nu amestecam lucrurile.

E bun si ne iarta. Dar face parte din aceeasi categorie.
Apropos, ingerii si demonii au reprezentante feminine?
Parca de Dragobete erau Iele, nu? Astea in ce tabara or fi?

Back