• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Conditia femeiii in lumea seculului XXI

Corect! Insa orice drum ar urma un om cred ca nu se poate dispensa de responsabilitati si de a face o balanta intre libertate si acestea.

E drept, dar vezi tu, nu exista padure fara uscaturi , unele fete aleg sa ajunga pe centura ,desi multe provin din familii bune, altele aleg sa traiasa frumos si demn.

Toate alegerile si aici nu vorbim de cele din lumea araba,pentru ca acolo femeia nu are aceasta posibilitate( uneori cred ca religia si toate regulle lumii arabe sunt facute de barbati,doar in folosul barbatilor,chiar daca ei spun ca astfel isi protejeaza femeile) ,ci vorbim de noi,sunt alegeri care tin de multele lucruri intelese prost,aplicate prost si de o moralitate inteleasa cumva pe dos.Nimeni nu spune sa faci din moralitate un stindard ,daca prin aceasta esti nefericit si nu te implineste ca om,dar nici sa faci din ea nimic,ca atunci cred ca vei fi la fel de nefericit.Si acele fete ajung pe centura sau femei intretinute(adica tot un fel de centuriste,dar mai cu staif) pentru ca nu le place sa munceasca,nu le place sa aiba o familie,e un mod de a castiga bani mult mai usor,chiar daca asta inseamna ca ajung WC-uri publice pt barbatii cu o conceptie de viata stramba.

Si sa iti spun ceva si despre lumea araba ,cu toate ca nu cred ca acolonu sunt si oameni jos palaria.Sotul meu avea un client arab din Bucuresti.Acesta era casatorit cu o romanca,romanca ce se convertise la religia lui.Binenteles ca si ei ii aplica regulile lumii lui,dar el in schimb venea frecvent in orasul meu unde avea o amanta,o parasuta care umbla cu fusta de doua palme si care -l papa de bani.Ba a veit la mine in casa de cateva ori si ei cica nu beau alcol ,dar stii cum ducea tuica de pruna care i-o dadeam? O arunca pe gat de ziceai ca nu-i adevarat.Deci...

Am vazut in aeroport un musulman in urma caruia venecele 3 neveste ii carora nu li se vedeau decat ochii. Cat ii priveste de "unii' dintre barbatii care incalca coranul...no comment .

M-a distrat copios cand am citit acest ghid din 1883 care cuprinde "sfaturi pentru barbati" si care s-a vrut a fi un ghid pt tinerii barbati in vederea casatoriei.

Ei ar fi trebuit :
- sa se fereasca de femeia guraliva
- sa prefere o femeie un bust mare , dar si cu un cap mare si rotund
- sa aleaga o femeie care poate sa alerge, si sa ridice greutati. :P
- sa stea împreuna si sa se mimeze fericirea chiar daca aceasta nu exista.

Se pare ca ghidul nu sa bucurat de succes :D:

Nu-i usor sa divortezi , din multe punctele de vedere dar in Filipine a divorta este ceva mai grav decat o crima . Lasand durata divortului masurata in ani :D: urmeaza ceva frustrant rau : "Potrivit legii filipineze, două persoane care doresc să pună capăt mariajului lor au opţiuni limitate. Pot completa actele de separare, ceea ce le permite să locuiască separat şi să îşi împartă bunurile, dar nu pune capăt în mod legal căsătoriei şi, deci, le este interzis să se recăsătorească."

Cititi AICI marturia unei femei care a trecut prin aceasta "experienta "

Oricât ar lupta feministele împotriva discriminării sexuale există un lucru pe care nu îl pot schimba: în lumea secolului XXI încă mai există locuri în care accesul femeilor este interzis. De ce? Pentru că femeile sunt nişte creaturi păcătoase, involuate spiritual. Nu ştiu ce sentiment le apucă pe celelalte reprezentante ale sexului frumos când află că nu pot intra în nu-ştiu-ce templu, dar mie vine să mă comport precum un copil mic. Adică să intru în templul ăla (chiar dacă nu mi se pare prea interesant), doar pentru că mi s-a spus că n-am voie să intru în el.

Prima locaţie la care poposim este Muntele Athos, sau Muntele Sfânt, o destinaţie turistică sau de pelerinaj. După cum spuneam şi mai devreme, femeile nu au voie aici pentru că, potrivit unei teorii străvechi, prezenţa lor i-ar putea zbuciuma spiritual pe călugării de acolo. Şi culmea, dar nu numai urmaşele păcătoasei Eva au accesul interzis pe munte, dar şi numărul animalelor femele este controlat. Nu cumva să fie prea multe! Deşi Parlamentul European a încercat să schimbe acestă regulă strictă, apelul n-a avut niciun rezultat fericit. Cum să fie permisă intrarea femeilor, dacă până şi bărbaţii au nevoie de permis special?

Altă destinaţie pe care femeile ar trebui să o ocolească este Arabia Saudită. Dacă totuşi ţii morţiş să mergi, ia cu tine o rudă de sex masculin. Accesul va fi mai greu, dar nu imposibil. Ţin să te informez că odată pătrunsă pe tărâmul interzis nu vei fi prea fericită. Oamenii de acolo au un comportament opresiv faţă de femei, iar acestea trebuie să ceară voie pentru aproape orice bărbaţilor. În aceste condiţii, nu sună mai bine Caraibe?

Dacă aveaţi impresia că lucrurile astea se întâmplă numai pe pământuri îndepărtate, v-aţi înşelat. Germania bifează şi ea o locaţie în care femeile au accesul interzis, dar această măsură se aplică spre binele acestora. În parcul Galaxy, din Bavaria, sexul frumos nu are voie să se dea în toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente în care femeile s-au rănit în zona genitală. În prezent se lucrează la conceperea unor costume de protecţie care să le permită reprezentantelor sexului frumos să se bucure de opţiunile întregului complex.

Mai există un loc pe tărâmul european unde femeile nu pot intra. Mai exact, la mănăstirea Frăsinei, chiar la noi în ţară în judeţul Vâlcea. Regula a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic în secolul al XIX-lea, care a decis ca în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, iar cele care vor încălca restricţia vor fi blestemate pentru totdeauna la nefericire. Pentru a împiedica intrarea acestora de lăcaş, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.

Tot în India, femeile nu pot intra în mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai, o destinaţie turistică extreme de căutată, care poate bifa pâna la 20.000 de turişti pe zi. Este singura restricţie impusă şi se pare că guvernul indian nu dă semne că lucrurile o să se schimbe prea curând.

Muntele Omine din Japonia este un alt punct turistic de evitat. De ce? Tot din cauza unei legii antice, care considera femeile periculoase pentru liniştea călugărilor. Şi la fel le consideră şi astăzi, pentru că numai bărbaţii au voie să escaladeze muntele pentru a ajunge la templu. N-am vrea ca pelegrinii să fie tentaţi de prezenţe feminine, nu? Doar s-au dus acolo ca să se reculeag

Probabil că nu este prima dată când auziţi că femeile aflate la menstruaţie sunt considerate impure şi necurate, iar tocmai acesta este motivul pentru care nu au voie să intre în templele hinduse din Indonezia, India şi Bali. Acum, nu ştim cum pot verifica cei de acolo dacă o femeie este în acea perioadă a lunii sau nu, dar bănuim că nu prea vrem să aflăm.

http://www.one.ro/lifestyle/vacante...le-evei-nu-au-voie-sa-intre-13226666-foto?p=7

anuk said:
Violul devine practică religioasă. Statul Islamic spune acum că violul este încurajat de Coran, daca victimele nu sunt musulmane

http://www.evz.ro/violul-o-parte-a-...e-coran-daca-victimele-nu-sunt-musulmane.html

Doamne feri! Oare chiar asa sa decada specia umana ,chiar si daca sunt ce sunt?

anuk said:
Oricât ar lupta feministele împotriva discriminării sexuale există un lucru pe care nu îl pot schimba: în lumea secolului XXI încă mai există locuri în care accesul femeilor este interzis. De ce? Pentru că femeile sunt nişte creaturi păcătoase, involuate spiritual. Nu ştiu ce sentiment le apucă pe celelalte reprezentante ale sexului frumos când află că nu pot intra în nu-ştiu-ce templu, dar mie vine să mă comport precum un copil mic. Adică să intru în templul ăla (chiar dacă nu mi se pare prea interesant), doar pentru că mi s-a spus că n-am voie să intru în el.

Prima locaţie la care poposim este Muntele Athos, sau Muntele Sfânt, o destinaţie turistică sau de pelerinaj. După cum spuneam şi mai devreme, femeile nu au voie aici pentru că, potrivit unei teorii străvechi, prezenţa lor i-ar putea zbuciuma spiritual pe călugării de acolo. Şi culmea, dar nu numai urmaşele păcătoasei Eva au accesul interzis pe munte, dar şi numărul animalelor femele este controlat. Nu cumva să fie prea multe! Deşi Parlamentul European a încercat să schimbe acestă regulă strictă, apelul n-a avut niciun rezultat fericit. Cum să fie permisă intrarea femeilor, dacă până şi bărbaţii au nevoie de permis special?

Altă destinaţie pe care femeile ar trebui să o ocolească este Arabia Saudită. Dacă totuşi ţii morţiş să mergi, ia cu tine o rudă de sex masculin. Accesul va fi mai greu, dar nu imposibil. Ţin să te informez că odată pătrunsă pe tărâmul interzis nu vei fi prea fericită. Oamenii de acolo au un comportament opresiv faţă de femei, iar acestea trebuie să ceară voie pentru aproape orice bărbaţilor. În aceste condiţii, nu sună mai bine Caraibe?

Dacă aveaţi impresia că lucrurile astea se întâmplă numai pe pământuri îndepărtate, v-aţi înşelat. Germania bifează şi ea o locaţie în care femeile au accesul interzis, dar această măsură se aplică spre binele acestora. În parcul Galaxy, din Bavaria, sexul frumos nu are voie să se dea în toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente în care femeile s-au rănit în zona genitală. În prezent se lucrează la conceperea unor costume de protecţie care să le permită reprezentantelor sexului frumos să se bucure de opţiunile întregului complex.

Mai există un loc pe tărâmul european unde femeile nu pot intra. Mai exact, la mănăstirea Frăsinei, chiar la noi în ţară în judeţul Vâlcea. Regula a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic în secolul al XIX-lea, care a decis ca în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, iar cele care vor încălca restricţia vor fi blestemate pentru totdeauna la nefericire. Pentru a împiedica intrarea acestora de lăcaş, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.

Tot în India, femeile nu pot intra în mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai, o destinaţie turistică extreme de căutată, care poate bifa pâna la 20.000 de turişti pe zi. Este singura restricţie impusă şi se pare că guvernul indian nu dă semne că lucrurile o să se schimbe prea curând.

Muntele Omine din Japonia este un alt punct turistic de evitat. De ce? Tot din cauza unei legii antice, care considera femeile periculoase pentru liniştea călugărilor. Şi la fel le consideră şi astăzi, pentru că numai bărbaţii au voie să escaladeze muntele pentru a ajunge la templu. N-am vrea ca pelegrinii să fie tentaţi de prezenţe feminine, nu? Doar s-au dus acolo ca să se reculeag

Probabil că nu este prima dată când auziţi că femeile aflate la menstruaţie sunt considerate impure şi necurate, iar tocmai acesta este motivul pentru care nu au voie să intre în templele hinduse din Indonezia, India şi Bali. Acum, nu ştim cum pot verifica cei de acolo dacă o femeie este în acea perioadă a lunii sau nu, dar bănuim că nu prea vrem să aflăm.

http://www.one.ro/lifestyle/vacante...le-evei-nu-au-voie-sa-intre-13226666-foto?p=7

Eu asta nu am inteles-o niciodata,avand in vedere ca si barbatii si femeile sunt supusi greselilor.Oare de ce pentru unii muma si pentru altii ciuma? Incepi sa te intrebi daca regulile astea nu sunt facute de barbati doar in favoarea lor.

Nu stiu cat de credibil este site-uljournaldemourreal.com n care este de fapt un site de satira,dar informatiile par credibile. Se spune ca " un gup de oameni de știință din Arabia Saudită care a ajuns la concluzia că femeile sunt mamifere și că drepturile lor sunt aceleași ca ale cămilelor și ale caprelor."

Site-ul cu pricina a publicat un articol despre drepturile femeilor din Arabia Saudită.

Informațiile par foarte credibile. Iată câteva din citatele care se regăsesc pe pagina canadiană:

"Este un mare pas pentru toate femeile din Arabia Saudită. Poate părea prea devreme, poate părea și prea târziu, dar este un pas înainte", a declarat Colette Turcotte, purtătoare de cuvânt la Femme Liberation-Action.

"Este cea mai fericită zi din viața mea", a spus Julie Cousteau, purtătoare de cuvânt la Amnistie international.

"Într-un final, femeile nu vor mai fi considerate obiecte fără suflet, ci niște mamifere cu aceleași drepturi ca alea animalelor din această specie. Sunt încă departe de a fi considerate oameni, dar condițiile lor se vor îmbunătăți vizibil odată cu această descoperire", a completat aceasta.

Deși verdicitatea informațiilor oferite de site nu este confirmată, în articol se precizează că la concluzia "majoră" de mai sus, ar fi ajuns un comitet de experți, completând că femeia ar fi lipsită de suflet, dar calitățile asemănătoare mamiferelor ar explica capacitatea lor de a procrea, a alăpta.

Ce se știe despre femeile saudite și este REAL

Deşi femeilor saudite li s-a permis, anul trecut, să voteze şi să candideze, pentru prima dată în istorie, iar cel puţin 15 au fost alese în consilii locale, populaţia feminină trebuie să respecte, în continuare, foarte multe restricţii.

Una dintre interdicţiile impuse femeilor din Arabia Saudită, nu de legislaţie, ci de clericii saudiţi, este condusul maşinilor.

Jurnalistul saudit pentru Arab News, Talal Alharbi, este de părere că femeile ar trebui să aibă voie să conducă, dar doar ca să îşi ducă membrii familiei la spital sau copiii la şcoală. „Femeile ar trebui să accepte lucrurile simple. Acesta este cel mai înţelept lucru pe care l-ar putea face acum. Încăpăţânarea nu le ajută”, a spus el.

O altă intedicţie pentru femeile saudite este să iasă singure din casă. Ele au un „mahram”, care le însoţeşte oriunde, inclusiv la cumpărături sau la medic.

Această regulă îşi are rădăcinile în tradiţiile conservatoare şi credinţele religioase, potrivit cărora libertatea oferită femeilor le-ar face mai vulnerabile la păcate, scrie The Guardian.

O adolescentă care a fost violată de mai mulţi bărbaţi a fost declarată vinovată, pentru că nu a avut însoţitor.

Femeile saudite trebuie să limiteze timpul petrecut în prezenţa bărbaţilor care nu le sunt rude.

De altfel, cele mai multe clădiri publice, inclusiv bănci şi universităţi, au intrări separate pentru bărbaţi şi femei, potrivit Daily Telegraph.

Tot astfel, mijloacele de transport în public, plajele sau parcurile de distracţie sunt, de asemenea, segregate, în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai multe femei din Arabia Saudită sunt obligate să poarte o abaya şi o eşarfă pe cap. Nu este neapărat nevoie să îşi acopere faţa, potrivit The Economist.

Codul vestimentar a fost impus inclusiv prezentatoarelor de televiziune în acest an.

Simplul gând că o femeie poate fi dezbrăcată în spatele uşii unei cabine de probă este revoltător pentru bărbaţii saudiţi, a spus redactorul Maureen Dowd pentru Vanity Fair.

Între alte interdicţii pentru femeile din Arabia Sudită se numără că intre în cimitire, să citească reviste de modă necenzurate sau să cumpere păpuşi Barbie.

Preluat de AICI

Back