...As comenta cam asa, in stil "literar" daca imi e ingaduit:
Una e un trend, alta e sa bati Brazilia cu 7 la zero...(nu stiu exact scorul, dar cam pe acolo...)
Ideea e ca, daca ne uitam la grafic ceilalti ani (liniile) sunt...campionii de pana azi...
A fi depasiti cu procente bune, atat de drastic, e ingrijorator daca se va repeta in anii urmatori.
Cumva m-a ingrijorat. Momentan e in sud, acolo sunt oceane. O astfel de "lovitura" in nord ar fi dura.
Am simti cu totii si, se pare ca vom simti in viitorul nu prea indepartat.
Contrar estimarilor, Nordul nu a ramas fara gheata vara. De fapt pot explica in detaliu cum, datorita efectelor de feed-back, verile calduroase la Polul Nord sunt urmate de ierni inzapezite, cu maxim de extindere a zapezii.
Dar, explic inca reticenta gheturilor Arctice tocmai prin efectele de feed-back:
Deoarece Oceanul Arctic a fost relativ golas in ultimii ani vara, golas de gheata, la refacerea gheturilor o mai mare cantitate de sare s-a scufundat, accelerand curentii submarini si nu incetinindu-i, fapt ce a dus la un aport mai mare de caldura din Atlantic.
Dar, asta a dus la racirea Atlanticului, furtunile au fost mai intense iarna, Europa a fost bine incalzita de Atlantic.
Continutul de caldura al Atlanticului 0-700 metri adancime:
http://api.viglink.com/api/click?fo...enuto-di-calore-dellatlantico-settentrionale/