Primavara vine cu verdeturi din abundenta si legume de sezon de care trebuie sa profitam din plin. Recomandarile nutritionistilor se axeaza pe preparatele si salatele specifice sezonului, dar si pe alimentele care sunt in general considerate sanatoase. Pentru o buna energizare a organismului, o detoxifiere intensa si o nutritie echilibrata care sa permita mentinerea siluetei avem mai multe recomandari.
Primavara corpul nostru sufera diverse modificari, ziua se lungeste ceea ce modifica si ritmul circadian al hormonilor precum si durata activitatilor noastre. Astfel primavara avem brusc nevoie de o cantitate mai mare de energie si adesea ne simtitm astenici.
O prima modificare in stilul de viata ar trebui sa apara in alimentatie. Primavara organismul are nevoie de o intensa detoxifiere dupa alimentele grele consumate in timpul iernii. Toxinele acumulate precum si surplusul de kilograme trebuie eliminate si primii pasi in acest scop ii facem primavara.
Dieta de primavara
Primavara vine cu verdeturi din abundenta si legume de sezon de care trebuie sa profitam din plin. Recomandarile nutritionistilor se axeaza pe preparatele si salatele specifice sezonului, dar si pe alimentele care sunt in general considerate sanatoase. Pentru o buna energizare a organismului, o detoxifiere intensa si o nutritie echilibrata care sa permita mentinerea siluetei avem mai multe recomandari. Dieta de primavara
Salata de verdeturi
Salata de spanac cu leurda, patrunjel, leustean dar si alte legume care sa-i dea un gust mai bun, cum ar fi rosiile, castravetii, apoi uleiul de masline si cateva cuburi de branza adaugate pot face dintr-o salata un adevarat deliciu. Puteti amesteca dupa bunul plac legumele si verdeturile ori condimentele, cu conditia de a folosi spanacul si leurda, precum si uleiul de masline.
Preparatele de primavara – puternic detoxifiante
Preparatele din spanac, urzici si stevie au proprietati intens detoxifiante, dar si vitaminizate. Pe de alta parte contin un numar foarte scazut de calorii, de aceea sunt recomandate si cure de 2-3 zile cu cioba de stevie de exemplu cu rol in eliminarea surplusului de kilograme sau cura de detoxifiere cu salata de spanac si patrunjel. Aceste alimente contin in cantitati mari vitamine si antioxidanti, precum si minerale (fier de exemplu) care restabilesc echilibrele interne ale organismului, sporesc imunitate, combat anemia, cresc rezistenta la stres si la boli si totodata incarca rezervele energetice ale organismului. Urzicile prezinta si ele numeroase utilizari curative. Urzica joaca un rol important si in protejarea sistemului imunitar al organismului. Vitaminizand si mineralizand, urzica previne aparitia anemiilor si a starilor de apatie fizica. In plus, urzica are o actiune general fortifianta si tonica, stimuland regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor. Consumul de urzici favorizeaza distrugerea viermilor intestinali si combate diareea si anumite afectiuni ale aparatului digestiv. Ceaiul de urzici este excelent in detoxifierea de primavara, avand rolul de a regla sistemul circulator, curatand sangele de toxine.
Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame). Dieta de primavara
Tot primavara apar si corcodusele, care pot fi consumate in stare cruda sau pot fi folostie pentru acrirea ciorbelor. Acestea aduc un aport crescut de vitamina C in organism, cunoscuta ca fiind cel mai puternic antioxidant pentru corpul nostru.
Alte alimente pe care sa le consumi primavara si nu numai
In afara alimentelor specifice sezonului de primavara nu trebuie sa omiteti din meniul zilnic cerealele cu lapte de la micul dejun. Este important ca in fiecare zi sa beti cel putin o cana cu lapte. De asemenea nu uitati fructele, sunt recomandate 3-5 fructe pe zi. Proteinele trebuie incluse si ele in meniu, se recomanda o friptura de pui sau de peste pe zi, la masa de pranz, alaturi de o garnitura de legume sau o salata. Evitati dulciurile, glucidele din alimentatie trebuie sa provina in special din fructe. Bucurati-va de primavara si fiti pozitivisti!
http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/3113/Dieta-de-primavara.html
Primavara corpul nostru sufera diverse modificari, ziua se lungeste ceea ce modifica si ritmul circadian al hormonilor precum si durata activitatilor noastre. Astfel primavara avem brusc nevoie de o cantitate mai mare de energie si adesea ne simtitm astenici.
O prima modificare in stilul de viata ar trebui sa apara in alimentatie. Primavara organismul are nevoie de o intensa detoxifiere dupa alimentele grele consumate in timpul iernii. Toxinele acumulate precum si surplusul de kilograme trebuie eliminate si primii pasi in acest scop ii facem primavara.
Dieta de primavara
Primavara vine cu verdeturi din abundenta si legume de sezon de care trebuie sa profitam din plin. Recomandarile nutritionistilor se axeaza pe preparatele si salatele specifice sezonului, dar si pe alimentele care sunt in general considerate sanatoase. Pentru o buna energizare a organismului, o detoxifiere intensa si o nutritie echilibrata care sa permita mentinerea siluetei avem mai multe recomandari. Dieta de primavara
Salata de verdeturi
Salata de spanac cu leurda, patrunjel, leustean dar si alte legume care sa-i dea un gust mai bun, cum ar fi rosiile, castravetii, apoi uleiul de masline si cateva cuburi de branza adaugate pot face dintr-o salata un adevarat deliciu. Puteti amesteca dupa bunul plac legumele si verdeturile ori condimentele, cu conditia de a folosi spanacul si leurda, precum si uleiul de masline.
Preparatele de primavara – puternic detoxifiante
Preparatele din spanac, urzici si stevie au proprietati intens detoxifiante, dar si vitaminizate. Pe de alta parte contin un numar foarte scazut de calorii, de aceea sunt recomandate si cure de 2-3 zile cu cioba de stevie de exemplu cu rol in eliminarea surplusului de kilograme sau cura de detoxifiere cu salata de spanac si patrunjel. Aceste alimente contin in cantitati mari vitamine si antioxidanti, precum si minerale (fier de exemplu) care restabilesc echilibrele interne ale organismului, sporesc imunitate, combat anemia, cresc rezistenta la stres si la boli si totodata incarca rezervele energetice ale organismului. Urzicile prezinta si ele numeroase utilizari curative. Urzica joaca un rol important si in protejarea sistemului imunitar al organismului. Vitaminizand si mineralizand, urzica previne aparitia anemiilor si a starilor de apatie fizica. In plus, urzica are o actiune general fortifianta si tonica, stimuland regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor. Consumul de urzici favorizeaza distrugerea viermilor intestinali si combate diareea si anumite afectiuni ale aparatului digestiv. Ceaiul de urzici este excelent in detoxifierea de primavara, avand rolul de a regla sistemul circulator, curatand sangele de toxine.
Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame). Dieta de primavara
Tot primavara apar si corcodusele, care pot fi consumate in stare cruda sau pot fi folostie pentru acrirea ciorbelor. Acestea aduc un aport crescut de vitamina C in organism, cunoscuta ca fiind cel mai puternic antioxidant pentru corpul nostru.
Alte alimente pe care sa le consumi primavara si nu numai
In afara alimentelor specifice sezonului de primavara nu trebuie sa omiteti din meniul zilnic cerealele cu lapte de la micul dejun. Este important ca in fiecare zi sa beti cel putin o cana cu lapte. De asemenea nu uitati fructele, sunt recomandate 3-5 fructe pe zi. Proteinele trebuie incluse si ele in meniu, se recomanda o friptura de pui sau de peste pe zi, la masa de pranz, alaturi de o garnitura de legume sau o salata. Evitati dulciurile, glucidele din alimentatie trebuie sa provina in special din fructe. Bucurati-va de primavara si fiti pozitivisti!
http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/3113/Dieta-de-primavara.html