• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DISCUTII DESPRE BIBLIE

pai hai sa discutam cati din voi citesc biblia sau au citito si aplica ce se scrie in biblie?

Eu am citit-o. De cateva ori.
Dar nu prea aplic deloc ce scrie acolo.

Am citit-o si eu pe la varsta de 14 - 15 ani. Nu a putut sa-mi ofere prea multe raspunsuri. Mi-a ramas o lectura interesanta, nimic mai mult.

intradevar gogu pe tine te cred pe cuvant ca nu aplici nimic din biblie.....dar undes emocion astea ca sa le pun si eu

Depinde de ochii cu care citesti biblia. Daca o citesti cu ochii credinciosului, vei gasi in ea legi si pedepse de care te vei teme toata viata. Daca o citesti in schimb cu ochii omului curios, vei gasi mai multe intrebari fara raspuns decat credeai ca pot exista.

ramanya te inteleg ,pt ca si eu la inceput gaseam numai intrebari fara raspuns,apoi mi-am dat seama ca toate intrebarile au raspuns ,dar trebuie sa stii unde sa cauti

De copil mi s-a inoculat chestia ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu.
Presupunand ca Biblia chiar este cuvantul lui Dumnezeu si ca Dumnezeu are intotdeauna dreptate, inseamna ca in Biblie nu ar trebui sa existe minciuni sau neadevaruri. Ori se pare ca exista astfel de neadevaruri. Sa intelegem din asta ca Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu?

Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu. Ceea ce noi cunoastem ca fiind ,,Biblia" a suferit in timp multe modificari; modificari menite sa subjuge subconstientul si inconstientul uman, sa inlantuie omul in propriile temeri. Asta l-a facut sa se teama si sa uite puterile pe care le detine, devenind astfel usor de manipulat.

Atunci, raspunzatoare de manipularea Bibliei este Biserica? Sau cine?

Da. Biserica se face raspunzatoare pentru modificarea textelor sfinte, iar pentru a sustine acest lucru, avem sinoadele ecumenice. Intrebarea mea este insa alta. Religia a creeat biserica, sau biserica a creeat religia? Diferenta intre aparenta si esenta este suficient de mare pentru a da nastere unor intrebari care reies mai ales din nepotrivirea a ceea ce spune religia cu ceea ce face biserica.

Logic asa ar fi. Dar oare se aplica aceasta logica si in lumea in care traim? Eu una cred ca nu.

Daca nu ma insel, nu poate exista o religie fara o biserica, cum nici o biserica nu poate exista fara o religie.
Cele 2 sunt simbiotice.

Religii fara biserici exista. Biserici fara religii nu am vazut pana acum. Wicca si Kabbalah nu au lacasuri de cult. ( sper sa nu ma insel ).

postul craciunului? dar caraciunul e nasterea domnului?daca da sunteti siguri?ca acum e nascut isus?si cum postim?

Din cate stiu, Craciunul este o sarbatoare mult mai veche de 2000 de ani. Practic pe 25 incepe sa creasca ziua, dupa solstitiul de iarna.

iata ce spune o enciclopedie,,Motivul pt care sarbatoarea craciunului se tine pe 25 deceste destul de obscur,dar in general se crede ca aceasta zi a fost aleasa ca sa coincida cu sarbatoarile pagane care se tineau in preajma solstitiului de iarna,cand zilele incep creasca pt a se celebra ,,renasterea soarelui".....Saturnaliile romane (o arabatoare dedicata lui Saturn zeul agriculturii,si fortei reinnoite a soarelui) se tineau tot in acea perioada si se considera ca unele obiceiuri de craciun isi au radacinile in aceasta sarbatoare pagana anitica"-The encyclopedia americana (1977 vol 6 pag 666

Sa plecam de la o discutie de pe chat.
» (hide) (report) manuela - 01:49 -- faptele o dovedesc
» (hide) (report) manuela - 01:49 -- e masluita
» (hide) (report) manuela - 01:49 -- da
» (hide) (report) Gogu - 01:49 -- care e de cacat. asa ai consimtit si tu
» (hide) (report) manuela - 01:49 -- da
» (hide) (report) Gogu - 01:49 -- care e de cacat. asa ai consimtit si tu
» (hide) (report) Gogu - 01:49 -- o ai pe asta de acum
» (hide) (report) Gogu - 01:49 -- manu, nu ai biblia initiala
» (hide) (report) manuela - 01:49 -- biblia initial nu era asa
A se citi de jos in sus, este preluare de pe chat.

Back