• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Diverse :p dar tot din lumea fotbalului

anuk

Moderator
Reaction score
0
Preţ prohibitiv pentru un meci pe "Naţional Arena"

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, susţine că echipele care vor dori să joace pe cel mai modern stadion din ţară trebuie să plătească o chirie de 75.000 de euro pentru o partidă.
La prețul anunțat de Sorin Oprescu, s-ar putea ca nimeni să nu se mai înghesuie să joace pe bijuteria de stadion din București

Echipele care şi-au manifestat intenţia de a se muta cu arme şi bagaje pe noul "Naţional Arena" şi-ar putea pune pofta în cui. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anunţat miercuri seară, la Realitatea TV, că preţul pentru închirierea arenei pentru un meci va fi de 75.000 de euro!

"Nu am discutat încă detaliile de preţ, de închiriere pentru o partidă de fotbal, însă suma va fi în jur de 75.000 de euro pe meci. Numai ca să aprinzi şi să stingi luminile pe stadion pentru 90 de minute costă 60.000 de euro", a spus Sorin Oprescu.

La primele discuţii cu cluburile, preţul anunţat a fost de circa 35.000 de euro pe partidă. Noul cost estimativ le dă planurile peste cap "granzilor" din Bucureşti.

Aberant: Steaua joacă în cupele europene la Cluj

Steaua a renunţat în această vară la stadionul din Ghencea dintr- un capriciu al patronului Gigi Becali, care s-a considerat jecmănit de MApN, proprietarul arenei, care-i cerea o chirie lunară de 21.600 de euro. Pentru aceşti bani, "roş-albaştrii" jucau câteva meciuri interne şi internaţionale, dar se foloseau şi de terenurile de antrenament, aveau loc de pregătire pentru juniori şi, în plus, ob ţineau bani frumoşi din magazinul şi muzeul clubului deschise acolo.

Orgoliul prostesc al lui Becali a dezrădăcinat Steaua de locul marilor sale victorii. În campionat, Steaua va juca în continuare la Buzău, iar pentru cupele europene s-a obţinut acordul celor de la CFR Cluj. E greu de crezut că fanii îşi vor mai urma echipa favorită până în "Gruia". Apropiaţii lui Becali au încercat să-l facă să se răzgândească şi să aducă echipa înapoi în Ghencea, dar fostul oier nu se lasă înduplecat.

Rapidul merge în Banat

Rapid plătea 2.000 de euro chirie pentru arena din Giuleşti, dar acum se află în război cu Ministerul Transporturilor, proprietarul bazei, din cauza datoriilor acumulate.

George Copos, patronul giuleştenilor, susţine că poate scoate banii de chirie dacă va juca pe cea mai modernă arenă a ţării: "La jocurile internaţionale am putea obţine venituri de aproape 140.000 de euro, iar la partidele din Liga I am putea încasa circa 70.000 de euro.

Sorin Oprescu a greşit când a anunţat această chirie". Giuleştenii vor juca la Timişoara partidele din Liga Europa. Nu am discutat încă detaliile de preţ, de închiriere pentru o partidă, însă suma va fi în jur de 75.000 de euro pe meci. Numai să aprinzi luminile costă 60.000 de euro.“ SORIN OPRESCU primarul oraşului Bucureşti

CONSECVENŢI

"Câinii" rămân în "Groapă"

Dinamo şi-a manifestat dorinţa de a organiza meciurile internaţionale şi derby-urile din Liga I pe cea mai mare arenă a ţării, dar, la acest preţ, şefii şi-ar putea revizui doleanţele.

Media spectatorilor la meciurile "câinilor" din ultimii ani a fost foarte scăzută, deci sunt şanse mici să fie acoperită măcar chiria. Clubul traversează o criză financiară, iar o chirie de 75.000 de euro înseamnă enorm pentru bugetul ciuntit al grupării "roş-albilor". Oţelul a anunţat că ar vrea să dispute meciurile din grupele Ligii Campionilor tot acolo, dar ar putea alege, până la urmă, varianta Piatra-Neamţ.

http://www.evz.ro

Ce crede Bill Gates despre Guardiola, antrenorul echipei FC Barcelona.

Fondatorul Microsoft, miliardarul american Bill Gates, a declarat că antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, “este un geniu”, ţinând cont de rezultatele obţinute de catalani, joi, cu ocazia semnării unui acord între Barcelona şi Fundaţia sa pentru a lupta împotriva poliomelitei.

Bill Gates s-a aflat alături de Guardiola şi de preşedintele clubului 'azulgrana', Sandro Rosell, la ceremonia de semnare a acordului, la Washington, cu ocazia unui turneu pe care echipa spaniolă l-a început joi în SUA.

FC Barcelona şi Fundaţia Bill & Melinda Gates au semnat un acord de colaborare în lupta împotriva poliomelitei.

“Acest club are valori care merg mult mai departe de terenul de joc şi nici putea avea un suporter mai bun. Împărţim multe valori similare”, a precizat Bill Gates.

Sursa: Agerpres

M-am conformat :P

Lucrările la Stadionul Naţional sunt pe ultima sută de metri. Iată cum arată stadionul de sus, cu 12 zile înainte de inaugurare.

http://www.capital.ro
Deschideti link-ul

Construcţia Stadionului Naţional „Lia Manoliu” a început în 2007. La jumătatea anului 2008, vechea arena a fost demolată şi au început lucrările de infrastructură. Potrivit primarului general, costul total al stadionului se va ridica de la suma iniţială de 119 milioane de euro la 146 milioane de euro.

Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori din care 20.000 vor fi la tribuna întâi, etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 căi de acces.

Vine şi Moraes! Decizia care 'trădează' transferul de la ŢSKA la Steaua! Cei 7 oameni de la care Steaua asteaptă SHOW

levi-steaua.jpg

ŢSKA Sofia va disputa în această seară Supercupa Bulgariei în faţa campioanei Litex Loveci şi va încerca să câştige pentru a doua oară în istorie trofeul.

Site-ul sportal.bg scrie că Ianis Zicu e anunţat titluar, în timp ce brazilianul Junior Moraes nu e în lot şi nici nu va face deplasarea. Brazilianul nu are probleme medicale, iar ceilalţi jucători aduş în această vară vor însoţi echipa, aşa că acesta ar putea fi un nou indiciu că vârful se pregăteşte să vină la Steaua.

Steaua a rezolvat ieri trei transferuri (Bourceanu, Nikolic şi Mihai Costea) şi mai încearcă cel puţin încă două mutări în perioada imediat următoare: Junior Moraes şi Damir Sovsic.

Daca şi transferurile celor doi se vor rezolva, Levi va avea la dispoziţie 7 jucători cu caracter ofensiv, ce pot intra în orice moment în echipă: Nicoliţă, Tănase, Sovsic, Tatu, Mihai Costea, Raul Rusescu şi Junior Moraes.

La meciul cu Voinţa Sibiu, steaua s-a putut baza doar pe Tatu, Nicoliţă şi Raul Rusescu!

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...ameni-de-la-care-steaua-asteapta-show-8545650

"Nu e un Mutu sau un Chivu, în străinătate nu e cunoscut!" Steaua, colacul de salvare pentru unul dintre cei mai talentaţi jucători

costea.jpg

Steaua a reuşit să legitimeze trei jucători în această săptămână, dar patronul echipei nu este încă mulţumit de lot. Prepeliţă, Moraes, Sovsic şi Florin Costea sunt jucătorii ce pot semna cu echipa roş-albastră în zilele ce urmează.

Dacă transferul se va materializa, Florin Costea ar urma să se întâlnească la Steaua cu fratele său, cei doi urmând a fi a patra pereche de fraţi din istoria Stelei.

Unul dintre cei mai talentaţi jucători români, Florin Costea a fost monitorizat de mai multe echipe de calibru din Europa: FC Porto, Benfica sau Toulouse. Din păcate pentru Costea, o accidentare stupidă la un meci din sezonul 2009-2010 l-a scos din circuit câteva luni bune, între martie si noiembrie 2010. A revenit pe teren, dar randamentul său nu a mai fost unul ridicat: a jucat în 11 meciuri în Liga 1 şi a marcat doar 1 gol.

Retrogradarea Universităţii la finalul sezonului 2010-2011, urmată de dezafilierea clubului, l-au adus pe Florin Costea în postura de a fi declarat liber de contract. Steaua este singura echipă care s-a interesat de serviciile sale, iar transferul are şanse mari să se materializeze.
Atacantul nu exclude varianta de a juca alături de fratele său la Steaua: "Mie nu mi-a zis nimeni mai nimic, dar dacă impresarul meu şi Gigi Becali au zis asta, aşa o fi".

"O să vorbesc cu Mititelu pentru Costea cel mare, să îi cer binecuvântarea ca să nu mi-l blesteme pe urmă, să şuteze numai prin bălării!", a spus Gigi Becali la Fanatik Show.

"Încă nu e clar dacă se duce la Steaua sau în altă parte. Florin vrea foarte mult un transfer în străinătate, dar e mai greu să plece afară. Noi îl ştim, dar în străinătate nu e cunoscut. Nu e Chivu sau Mutu. Va avea nevoie de o perioadă de timp pentru a reveni la o formă bună", a declarat Victor Becali.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...nul-dintre-cei-mai-talentati-jucatori-8549267

Șoc în fotbal: Gugu a dispărut de acasă!

Autor: Adi Dobre

Costinel Gugu, jucătorul echipei Universitatea Craiova, a dispărut fără urmă.
Ana Maria Prodan îl caută pe Gugu în carul cu fân

Părinții, impresarul jucătorului, Adrian Mititelu, patronul Craiovei, și antrenorii de la lotul național de tineret nu știu nimic de jucător. Toată lumea îl caută pe Gugu, care e de negăsit.

Ana Maria Prodan, impresarul jucătorului, are totuși o bănuială: Gugu a fost deturnat!

"Gugu nu mai răspunde la telefon, nici prietena lui nu mai răspunde. Copilul mi-a zis că aşteaptă să-l sune Giovani Becali. Am zis că poate vrea Giovani să-l ducă undeva, dar să nu se prezinte la naţională? Nu cred că agenţii Becali sunt atât de inconştienţi încât să nu-l lase pe Gugu la naţională.

L-a sunat Mititelu să meargă la antrenament, iar el mă suna disperat pe mine să mă întrebe ce face. Eu i-am zis că n-are rost să mai meargă la antrenamente. Ieri trebuia să fie la Energie Cottbus, dar nici familia nu ştie de el.

Eu îi sun pe membrii familiei, ei îmi spun că nu ştiu şi că sunt disperaţi. Cred că sunt 30 de oameni care-l caută în Craiova şi în jurul Craiovei. Acum 10 minute m-a sunat fratele său plângând că nu ştie ce să mai facă şi că se duce la Poliţie. Eu i-am zis copilului că cea mai bună variantă pentru el e Energie Cottbus. Când vorbeam cu el, era din ce în ce mai îngrijorat. Suntem toţi îngrijoraţi, poate s-a înecat, Doamne fereşte!", a declarat Ana-Maria Prodan la Sport.ro.

EXCLUSIV Vranjes, noua vedetă a Ligii I! Steaua, Krasnodar şi încă "o echipă mare" au trimis oferte! Impresarul confirmă

vranjes.jpg

Stojan Vranjes a devenit vedetă în Liga I, după cele două goluri reuşite pentru Pandurii în victoria cu FC Braşov, scor 2-1. Gigi Becali a declarat deja la Fanatik Show că se va interesa de condiţiile în care jucătorul se poate transfera, iar impresarul bosniacului susţine că există deja trei oferte clare.

Zvonko Milojkovic spune că FC Krasnodar şi două echipe tari din Bucureşti vor să-l transfere pe Vranjes. Una dintre ele ar putea fi Steaua. Cele trei echipe ar putea să-l aducă fără să plătească prea mulţi bani.
Agentul atacantului vrea să depună memoriu prin care jucătorul să fie declarat liber de contract, pe motiv că înţelegerea cu Pandurii are câteva nereguli.

"Vranjes are trei oferte clare. Una este de la FC Krasnodar, celelalte două sunt de la echipe mari din Bucureşti. Probabil că a fost ultimul meci al lui Vranjes la Pandurii. Vrem să depunem memoriu să devină jucător liber de contract, deoarece există o neregulă în contractul cu Pandurii", a declarat Zvonko Milojkovic pentru ProSport

Mi-a plăcut Vranjes, trage direct pe poartă. Aţi văzut cum a oprit mingea? Eu m-am interesat de el, are 25 de ani, e bine că are doar atât. Să vedem acum, să ne mai interesăm, să ne dea CV-ului, ăsta e clar fotbalist. " , a declarat Gigi Becali la "Fanatik Show".

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...-au-trimis-oferte-impresarul-confirma-8555043

Steaua călătoare: "Roş-albaştrii" vor juca la Ploieşti

Formaţia Steaua Bucureşti va disputa meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a treia, la Ploieşti, pe stadionul Astra.
Steaua ar putea reveni mult mai devreme în Ghencea. Asta și dacă Gigi Becali va stinge conflictul cu MApN.

După ce a jucat cu CS Mioveni la Constanţa, "militarii" se mută la Ploieşti pentru meciul cu "şepcile roşii". Vestea a fost dată de Mihai Stoica, managerul general al clubului, în ciuda faptului că patronul Gigi Becali anunţase că Steaua va juca tot la malul Mării Negre.

"În ceea ce priveşte etapa a treia, pot să vă spun că vom juca la Ploieşti meciul cu Universitatea Cluj", a spus Stoica la Dolce Sport. Steaua este în conflict cu Ministerul Apărării în ceea ce priveşte chiria pentru complexul din Ghencea, casa formaţiei din ultimii 37 de ani.

Dinamo poate rezolva intr-o saptamana ce n-a facut o vara intreaga! Doua mutari comandate de Borcea:

Dinamo pregateste un transfer. Ar fi primul in aceasta vara, dupa repatrierea lui Marius Niculae. Borcea a pus la cale un plan prin care un jucator al Craiovei ar putea veni in Stefan cel Mare.

dinamo-poate-rezolva-intr-o-saptamana-ce-n-a-facut-o-vara-intreaga-doua-transferuri-comandate-de-borcea_size1.jpg

Dorel Stoica este omul de care Borcea are nevoie la Dinamo.
“Voi vorbi cu colegii mei sa vedem daca se ridica acest embargou autoimpus la transferuri. Daca nu vor fi de acord, voi actiona eu singur si voi aduce jucatori”, a spus Cristi Borcea dupa meciul cu Gaz Metan.

ProSport scrie ca Dorel Stoica ar putea veni la Dinamo liber de contract. “Sa stiti ca New Dinamo nu inseamna Young Dinamo”, a spus Dragos Savulescu la Sport.ro

N’Doye a venit la meciul Dinamo – Varazdin si l-a sunat pe Cristi Borcea. Dinamovistul i-a rapuns si a bufnit in ras. ProSport scrie ca lui Borcea i-ar surade o intoarcere a senegalezului.

UPDATE 12:02

“N’Doye nu stie altceva decat sa dea pasa inapoi. Am facut o mare greseala cu el, locul lui era in liga a patra. La Cluj, Fatai avea o domnisoara in camera de hotel. E posibil ca ea sa fi fost adusa de N’Doye. Nu-mi dau seama cum Selymes a putut permite sa ase ajunga pana aici”, a tunat patronul Astei in Evenimentul Zilei.

sursa: http://www.sport.ro/liga-1/dinamo-p...aga-doua-transferuri-comandate-de-borcea.html

o fi off topic ,dar nu ma pot abtine sa nu postez =))

Gigi Becali : Dumnezeu mi-a spus sa ii iau pe jucatorii astia si sa fac o echipa .

Gigi Becali este de parere ca divinitatea are un rol important in alegerea jucatorilor pentru Steaua. "Daca Dumnezeu nu vrea sa fie cu Steaua, nu va fi.

El mi-a spus sa ii iau pe jucatorii astia si sa fac o echipa", a precizat finantatorul Stelei.

Patronul Stelei a declarat, marti, ca jucatorii Liviu Bajenaru si Novak Martinovici vor parasi gruparea bucuresteana, primul urmand sa plece la Astra Ploiesti.

"Vor pleca Bajenaru si Martinovici. Popa (n.r. - Dorinel Popa) este un jucator de rezerva. Pentru Bajenaru m-am inteles cu Ioan Niculae, mi-a spus ca Sumudica il vrea la Astra. Eu nu-l dadeam, dar daca antrenorul nu il baga nici la 1-0, 2-0 sau 3-0, inseamna ca nu are valoare. I-am zis lui Niculae sa imi dea banii pe care i-am dat pe el si mai pierd eu cei 50.000 de euro pe care i-am dat deja baiatului. E tanar si e jignitor sa-i cer banii pe care i-am dat deja", a spus pentru Mediafax Becali.

http://www.romanialibera.ro/

Steaua, împinsă să-l ia şi pe Florin Costea: "Poate fi din nou fotbalist de 4 milioane de euro!" De ce Prepeliţă este soluţia perfectă la mijloc

florin-costea.jpg

Steaua i-a l-a luat pe Mihai Costea şi pe Andrei Prepeliţă de la Universitatea Craiova, dar şefii Stelei se pregătesc să mai aducă şi ultima perlă a echipei lui Adrian Mititelu, atacantul Florin Costea. Fost antrenor al celor trei, Aurică Ţicleanu susţine că atacantul poate face faţă la echipa roş-albastră, fiind capabil să revină la potenţial maxim după accidentarea care l-a ţinut departe de gazon aproape un an.

"Steaua ar face bine să îl ia şi pe Florin Costea. Sunt sigur că, în ciuda accidentării pe care a avut-o, el poate ajunge din nou la valoarea care îi urcase cota la 4 milioane de euro. Este fotbalist. Nu cred că va conta prea mult dacă va juca alături de fratele său sau nu. Ei au valoare, indiferent de situaţie.

Prepeliţă este un jucător foarte, foarte bun. Steaua a făcut o achiziţie excelentă. Andrei se pregăteşte extraordinar, e ca un elev care tot timpul are tema pregătită la matematică, niciodată nu-l prinzi descoperit pe teren.

Dinamo a luat şi ea un jucător extraordinar, pe Dorel Stoica. Chiar dacă are 32 de ani, el posedă vitalitatea unui fotbalist de 27 de ani. Chiar le ziceam unor jurnalişti când el fusese numit antrenor la Craiova că va face faţă, dar că trebuie să mai joace încă vreo câţiva ani, pentru că poate", a spus Ţicleanu la Sport.ro.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...elita-este-solutia-perfecta-la-mijloc-8562394

Renaşte Universitatea? Fostele glorii s-au întâlnit cu autorităţile locale

galerie.jpg

Universitatea Craiova a fost exclusă temporar din toate competiţiile. Pentru a nu rămâne fără echipă de fotbal, autorităţile vor să se implice în formarea unei noi echipe. În acest sens, prefectul judeţului a convocat o întîlnire cu fostele glorii ale "Craiovei Maxima".

"Am discutat cu o parte dintre foştii componenţi ai Craiovei Maxima, unii dinre ei nu au putut să participe. Timpul este destul de scurt, dar dacă ne mobilizăm eu cred că se poate face ceva. O să discutăm şi cu federaţia", a spus prefectul.

"Am vorbit cu prefectul Craiovei despre revitalizarea fotbalului din Craiova. Că va fi aceeaşi echipă, că va fi o alta din liga a treia, întâi trebuie o asociere între autorităţi şi oamenii dispuşi să ajute. Nu trebuie să se mai întâmple ce s-a întâmplat în ultima vreme, când Universitatea, la mâna persoanelor fizice, a ajuns în situaţia de a fi mutată din localitate. La această întâlnire au participat foştii mei colegi, Negrilă, Donose, Tilihoi. Mai mult ca sigur vor veni şi alţi asociaţi lângă cei de acum, deoarece autorităţile inspiră încredere. După exemplul de acum, concluzia este că echipa nu mai trebuie să încapă pe mâna unei persoane fizice" , a spus Sorin Cîrţu la Sport.ro

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...-s-au-intalnit-cu-autoritatile-locale-8562398

Rapidiștii compară situația din Giulești, cu cea din Ghencea: „Nu e totuna să împrumuți o oaie sau să împrumuți o turmă”

Conducerea echipei Rapid a emis un comunicat pe site-ul oficial, în care vorbește despre problema chiriei pe care trebuie să o plătească pentru folosirea stadionului de sub podul Grant.

Alb-vișiniii spun că ei plătesc o sumă mai mare decât steliștii, în condițiile în care roș-albaștrii foloseau întregul complex sportiv din Ghencea. „În cazul FC Steaua, chiria pe care o percepea MApN era de 21.600 Euro pe lună. Pentru această sumă, echipa respectivă beneficia de terenuri în suprafaţă de 90.000 mp şi de toate clădirile şi facilităţile bazei sportive din Complexul Ghencea. Printre ele, tribunele stadionului, care au o capacitate de aproximativ 30.000 locuri, cele şapte terenuri de antrenament, spaţiile de parcare etc. Stadionul era, până de curând, cel mai modern din Bucureşti, îndeplinind normele UEFA. Steaua plătea aşadar o chirie de 0,24 eurocenţi pe metru pătrat pe lună. În aceşti bani se cuprindea accesul permanent la toate facilităţile bazei sportive.

Acum să vedem cum stătea Rapid. Stadionul din Giuleşti, în vârstă de 74 de ani, este mai vechi cu 37 de ani decât cel din Ghencea. Capacitatea actuală a tribunelor este de 9.200 locuri, adică cu 69 % mai mică decât în cazul stadionului Ghencea. Acel "ceva" pentru care noi plăteam chirie era EXCLUSIV suprafaţa de joc, cu dimensiunile de 105 m x 65 m, adică 6.825 mp. Repet, noi plăteam chirie DOAR pentru suprafaţa terenului de joc, neavând acces la alte facilităţi ale stadionului "Valentin Stănescu" din Giuleşti. Nu beneficiam nici de parcări, nici de terenuri de pregătire, nici de sală de forţă, de nimic.

Făcând comparaţia finală, noi plăteam 0,31 eurocenţi pe metru pătrat, în timp ce Steaua plătea 0,24 eurocenţi pe metru pătrat. Noi plăteam, deci, o chirie MAI MARE cu 29,16 % decât cea pe care o plătea Steaua, fără a avea acces la niciuna dintre facilităţile de care se bucurau în Ghencea. Nu e totuna să împrumuţi o oaie sau să împrumuţi o turmă, şi nici preţul nu poate fi acelaşi", se precizează în respectivul comunicat.

Băsescu vrea din nou Steaua în Ghencea

Echipa de fotbal Steaua ar putea reveni pe stadionul din Ghencea.
Steaua ar putea reveni mult mai devreme în Ghencea. Asta și dacă Gigi Becali va stinge conflictul cu MApN.

Gigi Becali, patronul grupării "roş-albastre", a anunţat la GSP TV: “Acum câteva zile, Mihai Stoica s-a întâlnit la mare cu preşedintele Băsescu. Acesta i-a spus că va vorbi cu ministrul Gabriel Oprea pentru ca Steaua să revină în Ghencea. Preşedintele s-a interesat de echipă şi a spus că e stelisto-rapidist. L-a întrebat pe Meme de ce i-am dat pe Dică şi pe Kapetanos".

Stadionul "Naţional Arena", inaugurat în această noapte!

Autor: Antoaneta Etves

Astăzi, la ora 17.00, porţile stadionului se vor deschide pentru toată lumea. Vizitatorii pot sta să admire arena cât doresc.

Cei prezenţi la Noaptea Albă a "Naţional Arenei" vor putea face un tur al stadionului, pot testa scaunele proaspăt montate şi vor putea vizita tribunele şi peluzele până mâine dimineaţă. Porţile stadionului vor fi deschise chiar de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Îi invit pe bucureşteni să vină la stadion. Voi avea bucuria să le strâng mâna pentru răbdarea şi încrederea pe care au avut-o. Vom face noapte albă. O noapte albă la stadion", a spus edilul-şef.

Nocturna va sta aprinsă toată noaptea

La intrare, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de către angajaţi ai Primăriei Capitalei, care vor avea rol de ghizi. Ieri s-au montat şi plasele la porţi şi s-a marcat terenul de fotbal. Cei drept, mai sunt ceva probleme cu gazonul la centrul terenului, dar Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei Investiţii din cadrul Municipalităţii l-a asigurat pe Oprescu că, în câteva zile, gazonul îşi va reveni.

Pe unde se poate intra pe stadion

Cei care se vor duce astăzi să viziteze Arena trebuie să ştie că accesul se va face pe trei intrări: Pierre de Coubertin, din Bulevardul Basarabiei şi din intrarea situată pe strada Maior Corav. Până la stadion se poate ajunge cu mijloacele de transport în comun: troleibuzele 86 şi 90 – pentru intrarea Pierre de Coubertin, linia de autobuz 104 – pentru intrarea Pierre de Coubertin şi liniile de tramvai 40 şi 56, pentru intrarea de pe Bulevardul Basarabiei.

Metroul, o variantă rapidă

Şi subteran se poate ajunge repede la "Naţional Arenei" - se ia metroul în direcţia Dristor 2, până la Piaţa Muncii, după care se poate lua autobuzul 104 sau se poate merge chiar pe jos, spre strada Pierre de Coubertin. Primarul a spus că au fost luate toate măsurile pentru acţiunea de astăzi, astfel încât să nu existe probleme.

Inaugurarea oficială, pe şase septembrie

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, inaugurarea oficială a stadionului va avea loc pe şase septembrie, la meciul cu selecţionata Franţei din preliminariile Campionatului European de Fotbal 2012, după care vor mai fi organizate două evenimente sportive sau culturale.

"Naţional Arena" din Capitală ar urma să devină rentabil abia din al treilea an de exploatare. Astfel, va aduce bani la buget abia din 2014, iar anul viitor va avea venituri de 1,6 milioane de euro. Potrivit indicatorilor, din organizarea de evenimente s-ar putea obţine, în primul an, 1,6 milioane de euro, iar în al şaselea an de exploatare, aproximativ 4 milioane de euro, potrivit estimărilor unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

SPORT

"Via Sport" pe bulevardul Kiseleff

Până mâine la ora 14.00, bucureştenii se pot bucura de beneficiile sportului în aer liber, pe bulevardul Kiseleff, acolo unde se desfăşoară "Via Sport". Sub sloganul “Fanii sportului revin pe teren", Primăria Capitalei şi Eventness au dat startul celei de-a doua ediţii Via Sport. Iubitorii de mişcare sunt aşteptaţi să dea o tură cu bicicleta sau cu rolele, să joace baschet, tenis de masă, badminton, fussbal sau tenis de picior. Mai mult, în cadrul evenimentului vor fi organizate competiţii ad-hoc, câştigatorii fiind recompensaţi cu premii atractive.

ZIUA INTERNAŢIONALĂ

Sărbătoare la Grădina Zoologică

Autorităţile bucureştene sărbătoresc Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, eveniment ce are loc în fiecare an, în întreaga lume. Astăzi, de la ora 11.00, edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, va deschide manifestările care vor avea loc la Grădina Zoologică.

Vor fi organizate concursuri de desene pe asfalt, cursuri de ecologie şi tombole cu premii pentru copii. Va fi iniţiată şi o campanie de educare a publicului referitoare la importanţa protejării mediului şi a conservării speciilor, confecţionându-se mascote în mărime naturală a animalelor de la Zoo.

LA IARBĂ VERDE

Picnic şi concerte la Palatele Brâncoveneşti

Primaria Capitalei îi invită pe bucureşteni la Centrul Cultural “Palatele Brancoveneşti –Mogoşoaia". Municipalitatea pune la dispoziţia cetăţenilor grătare şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor, aceştia având posibilitatea de a-şi organiza propriul picnic.

Palatul poate fi vizitat, în weeke-end, între orele 10.00 - 18.00. Vor fi şi spectacole de teatru de păpuşi şi ateliere de creaţie, între orele 11.30 – 17.00. Mâine, de la ora 19.00, la Palatele Brancoveneşti, poeta Magda Cârneci va recita poezii, acompaniată de mai multe instrumente muzicale.

CE VESTE pentru fani! Steaua revine în Ghencea! Arena va fi modernizată, Becali face promisiuni entuziasmante: "Vreau să fac ceva frumos!" Când se va întâmpla

steaua-ah-nou2.jpg

Chiria imensă pe care o solicită primăria pentru Naţional Arena şi dorinţa jucătorilor de a reveni în Ghencea l-au făcut pe Gigi Becali să forţeze zilele acestea împăcarea cu MApN. Iar Băsescu pare să-i dea o mână de ajutor.

Surse ProSport au aflat că, în cel mai scurt timp, roş-albaştrii se vor întoarce din nou în Ghencea, dar la început numai pentru a efectua antrenamente. Traian Băsescu urmează să aibă o discuţie cu Gabriel Oprea şi să-l convingă că e mai bine pentru imaginea ţării să cadă la o înţelegere în cele din urmă cu Gigi Becali.

stropitori-ah-1.jpg

Forma în care Steaua va reveni în Ghencea va fi una simplă. Gigi Becali va primi acceptul să concesioneze stadionul şi baza de pregătire pentru 30 de ani, în schimb va fi obligat să plătească datoria de 250.000 de euro rezultată din neplata impozitului şi să investească 10-15 milioane de euro în arenă.

Gigi, înduplecat de propriii jucători
Gigi Becali forţează această împăcare cu Gabriel Oprea pentru că jucătorii echipei sale, prin vocea căpitanului Tătăruşanu, i-au transmis că au nevoie urgent să se întoarcă în Ghencea măcar să se antreneze, deoarece aici beneficiază de condiţii şi fiind "acasă" le conferă mai multă încredere. "Oprea mi-a spus că trebuie să plătesc datoria ca să putem să ne aşezăm din nou la negocieri. OK, poate o să plătesc, dar eu vreau să mi se dea stadionul pe o perioadă mai lungă, deoarece vreau să investesc acolo. Vreau să fac ceva frumos în Ghencea", a spus Becali.

Aşa că roş-albaştrii vor reveni în Ghencea cât de curând, probabil chiar în această lună, însă nu vor putea juca şi pe stadion, chiar dacă în dosarul de licenţiere arena figurează ca variantă de rezervă. Motivul e reprezentat de deteriorarea gazonului, care este ars în momentul de faţă şi care trebuie schimbat, lucrare ce ar necesita cel puţin două luni. În schimb, terenurile de antrenament arată impecabil, sunt îngrijite de către cei de la Armată în fiecare zi, iar echipa lui Levi va putea să se pregătească pe ele.

Au mers ieri să inspecteze terenul Astrei
Gigi Becali l-a trimis ieri pe Iulian Ghiorghişor să inspecteze stadionul Astrei din Ploieşti, pentru că Steaua va juca partida din umătoarea etapă pe această arenă. Oficialul a prezentat un raport pozitiv la palat, astfel că nu va fi nicio problemă ca meciul să se desfăşoare aici. Cei de la Universitatea Cluj au refuzat ca partida cu Steaua să aibă loc la Constanţa, aşa cum şi-ar fi dorit Becali.

"Eu am spus să se implice autorităţile, iar preşedintele, dacă îl doare de ţara lui, se implică şi în cele mai mici amănunte. Preşedintele a ascultat mesajul şi s-a implicat", Gigi Becali, finanţator Steaua

"Am înţeles că Oprea a spus că e deschis la orice colaborare. Acum îi mai las câteva zile să se convingă", Gigi Becali, finanţator Steaua

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...a-fac-ceva-frumos-cand-se-va-intampla-8575052

Uite pe cine a dat Steaua afară: Maicon rupe porțile în Ucraina!

Dat afară la toanele lui Gigi Becali, atacantul Maicon face senzație în Ucraina, punctând la foc automat pentru Volyn Luțk.
Maicon (în prim-plan) și Dică (plan îndepărtat) au fost dați afară la dorința patronului

Maicon a ajuns la a treia „dublă” în campionatul Ucrainei în decurs de numai cinci etape, fiind golgheter în campionatul dominat de formațiile Șahtior Donețk și Dinamo Kiev.

Brazilianul a punctat aseară în meciul Ilșîveț Mariupol - Volyn Luțk, scor 1-2. După cinci runde, Volyn este pe locul opt, cu șapte puncte, lider fiind Șahtiorul lui Mircea Lucescu și Răzvan Raț, cu 10 puncte strânse în patru etape.

În România, Maicon a marcat cinci goluri pentru Steaua, trei pentru prima echipă și două pentru formația a doua a „militarilor”.

Jos sepcile in fata lui Lazio

Universitatea Cluj a pierdut, sambata seara, amicalul de gala disputat in Italia cu Lazio Roma, formatie care s-a impus cu 4-1 (1-0). Hernanes a deschis scorul dintr-un penalty obtinut de Klose, jucator care dupa pauza a majorat avantajul echipei sale. Acelasi Klose a pasat decisiv la golul de 3-0 marcat de Brocchi, pentru ca Del Nero sa modifice tabela din nou in minutul 75. Cojocnean a marcat golul de onoare al clujenilor cu sase minute inaintea finalului.

Inceputul meciului de la Fiuggi a stat sub semnul echilibrului, prima ocazie de gol apartinandu-i lui Klose, noua achizitie a lazialilor incercandu-l pe Popa in minutul 15 cu un sut din marginea careului.

Acelasi Popa s-a opus din nou deschiderii scorului in minutul 25, cand a respins sutului trimis de Hernanes, aceasta fiind si cea mai mare ocazie a inceuputului de meci.

Universitatea Cluj a replicat dupa doar doua minute prin Cojocnean, a carui lovitura de cap din interiorul careului a fost retinuta de portarul advers Marchetti.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 40, Hernanes transformand o lovitura de la 11 metri obtinuta de Klose in duel cu Popa. Ultimul a primit si cartonas galben pentru faultul comis asupra germanului.

Sepcile Rosii au avut sansa egalarii la zece minute dupa pauza, cand Cristea a luat o faza pe cont propriu in marginea careului advers, a depasit in dribling doi adversari, pentru a fi blocat in momentul sutului.

La doua minute de la ocazia lui Cristea s-a modificat din nou tabela, dar tot in dreptul formatiei din Roma. Klose a fost lasat libera la 16 metri si atacantul german l-a invins pe Popa cu un sut plasat, care a intalnit si bara in drumul spre poarta.

Cinci minute mai tarziu Klose a pasat decisiv pentru Brocchi, care a patruns pe dreapta in careu si a majorat avantajul echipei sale cu un sut la coltul lung.

Intrat in locul lui Popa, Matache a scos si el mingea din poarta in minutul 75, cand nu a avut replica la patrunderea personala a lui Del Nero, acesta finalizand cu stangul de langa Szukala.

Hernanes a trimis in minutul 78 in transversala portii lui Matache dintr-o lovitura libera, pentru ca in minutul 84 Cojocnean sa marcheze golul de onoare al clujenilor.

U Cluj a inceput meciul in urmatoarea alcatuire: Popa, Szukala, Mendy, Pepe, Menassel, Niculescu, Pacurar, Cojocnean, Bostina, Achim, Cristea.

Fundasul roman Radu Stefan a fost integralist in echipa Lazio Roma si a evoluat pe postul de aparator stanga.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot..._cluj/77813/jos-sepcile-in-fata-lui-lazio.htm

Rapid a învins Sportul cu 2-1! Dani Coman s-a menajat, Rui Duarte s-a accidentat

alex3282.jpg

Rapid a învins formaţia Sportul Studenţesc, scor 2-1 (1-0), într-un meci amical disputat, sâmbătă, la Buftea. Pentru Rapid au marcat Roman '5 şi Teixeira '50, iar pentru Sportul a înscris Dobre '56.

Rapid a jucat în prima repriză în formula: Straton - Creţu, Burcă, Oros, Ezequais - Grigorie, Grigore, Teixeira - Roman, Cassio, Deac, iar în a doua parte au evoluat: Drăghia - Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Bozovici - Apostol, Alexa, Teixeira - Sburlea, Pancu, Surdu.

Sportul i-a folosit pe următorii jucători: Ormenişan (Niculescu) - Patriche, Lung, Farmache, Maxim, Ghinga (Stancu), V. Lazăr, Novac, Nicola (Antochi) - Ferfelea (Truţă), Dobre (Târnăcop)

Dani Coman nu a jucat deloc, menajându-se după accidentarea la cot suferită înainte de meciul cu Universitatea Cluj. Răzvan Lucescu s-a confruntat cu încă o problemă, Rui Duarte ieşind accidentat. Portughezul va fi supus unor analize suplimentare în zilele următoare.

"A fost un meci-test foarte bun. Teixeira a fost singurul integralist pentru că el nu prea a jucat până acum şi am vrut să văd cum rezistă", a spus Răzvan Lucescu după meci.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...enajat-rui-duarte-s-a-accidentat-foto-8578855

Steaua rateaza BIJUTERIA de 2 mil care ar fi dus-o in Champions League! TSKA i-a decis viitorul lui Moraes

Becali voia sa-i faca lui Levy un ultim cadou inaintea debutului in Europa. I l-a promis pe Moraes, pe care era sigur ca va reusi sa-l ia de la TSKA Sofia.

steaua-rateaza-bijuteria-de-2-mil-care-ar-dus-o-in-champions-league-tska-i-a-decis-viitorul-lui-moraes_size1.jpg

Bulgarii au insa alta versiune. Nici nu se gandesc sa renunte la brazilian, pe care abia asteapta sa-l poata folosi in campionat. Sefii lui TSKA incearca sa obtina legitimarea temporara a fostului atacant de la Gloria Bistrita pentru a-l baga in campionat.

Antrenorul Milen Radukanov lamureste problema transferului lui Moraes la Steaua: "Baiatul are 3 ani contract cu noi, si eu spun ca va juca aici. Mai mult, n-am ce sa zic, sefii nostri se ocupa de transferul lui".

Radukanov stie deja totul despre Steaua: "Zicu ne-a dat o multime de informatii, ne va ajuta in continuare sa pregatim meciurile. Dar nu ne bazam doar pe el, vom trimite si oameni care sa-i vada in partidele oficiale pe care le joaca in campionat".

sursa: http://www.sport.ro/liga-1/steaua-r...eague-tska-i-a-decis-viitorul-lui-moraes.html

Dinamo nu şi-l permite pe Goga! Vezi ce salariu cere atacantul de la Poli Timişoara pentru a juca în Ştefan cel Mare

goga.jpg

Oficialii clubului Dinamo înceară să facă un transfer important în această vară, după ce nu au reuşit mare lucru până acum, însă pretenţiile financiare ale celui mai dorit jucător în Ştefan cel Mare, Dorin Goga, ar putea fi o piedică pentru dinamovişti.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat că a fost întrebat de Cristi Borcea de situaţia jucătorului de la Poli Timişoara.

"M-a intrebat de Goga, este interesat sa il transfere. I-am zis ca o sa inteleaga cu Iancu, dar jucatorul are pretentii mari pentru ca are salariu de 350 de mii de euro pe an. El spune ca ori ramane in Divizia B pe acest salariu sau daca nu ramane liber" , a spus Becali la gsp tv.

Dinamoviştii sunt interesaţi de încă un jucător de la Poli Timişoara, fundaşul Srdjan Luchin.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...oara-pentru-a-juca-in-stefan-cel-mare-8580033

Gigi Becali a anunțat că se împușcă-n cap!

Autor: Andrei Călin

Gigi Becali este sigur că Steaua, echipa lui, va câștiga meciul cu Universitatea Cluj, din etapa viitoare a Ligii I la fotbal.

Gigi Becali, finanțatorul Stelei, este atât de sigur că echipa sa va câștiga meciul cu „U” Cluj, pe care îl va susține în cadrul etapei a III-a a Ligii I, încât a anunțat că se împușcă în cap dacă „roș-albaștrii” nu îi bat pe ardeleni.

„Foarte bine că a luat „U” Cluj patru goluri de la Lazio, noi o să le dăm cinci. Ce emoții să am? Cu cine să mă bată cu Niculescu și cu Boștină? Ei sunt buni cu bronzații de la Rapid. Dacă mă bate „U” Cluj, mă împușc în cap! Altă soluție nu am”, a trâmbițat Becali.

Pe de altă parte, și Florian Walter, patronul echipei „U” Cluj, dă pe-afară de optimism și crede că înfrângerea suferită sâmbătă, în amicalul cu Lazio Roma (scor 1-4), va prinde bine formației lui. „Nu contează scorul ăsta. Cu Steaua vom juca altfel. N-avem emoții. Nu putem pierde. Ne interesează cel puțin un egal”, a spus Walter.

Back