• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

e timpul dulceturilor si compoturilor pt iarna

anuk

Moderator
Joined
Oct 28, 2009
Messages
59,925
Reaction score
0
Afine conservate natural pt iarna



-Pun afinele cu zahar (in cantitati egal ) si ele las la racoare pana se topeste zaharul
-adaug 5 aspirine la kg
-le pun in borcane si le capacesc
Sucul il beau cu apa iar fructele pt tarta .


exista mai multe modalitati pt suc ,va invit sa lepostati :P
 
visine pt iarna

se scot samburii, se pune un pumn de zahar pt in borcan de 800g, doua aspirine zdrobite, se indeasa bine in borcan cu filet si gata.
 
Toping de afine


afinele data prin fulator
o cana de apa
zahar
se fierb pana se ingroasa
o lamaie felii( fierte la sfarsit 2 minute )
o creanguta menta (un clocot)
puse in sticla sau borcan fierbinte
infiletat
pus la dunst



A iesit o nebunie .
 
Cred ca Blender (eu am luat termenul din italiana)
 
Dulceaţă din pepene galben(gustoasa si fa rasata )





- zahăr 1kg
- baton de vanilie 1
- baton de scorţişoară 1
- lămâie 1/2
- o farfurie adâncă cubuleţe de miez de pepene galben
- 3 căni apa

Se fierbe un sirop din zahăr şi apă în care se adaugă scorţişoara şi vanilia, tăiată mărunt. Când siropul este legat se adaugă cubuleţele de pepene si se fierbe la foc iute timp de 10 minute , apoi la foc potrivit aproximativ o ora. Nu se mai pune zeama de lamaie pentru ca au cuburile.


Cum pregatesti pepenele pt dulceata :
- Pentru prepararea dulcetii ai nevoie de pepeni galbeni care nu sunt fainosi si care sunt copti doar pe jumatate.
- Cureti pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi il tai bucatele potrivit de mari.
-il stropesti cu zeama de lamaie (sa stea 1h)
 
Pt prima data fac gem de struguri :P are un parfum.........
 
Back
Top