• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

FURTUNA DE NISIP

anuk

Moderator
Reaction score
0
Când ziua devine noapte: vezi cum arată o furtună de nisip!

praf.jpg

Un cameraman kuweitian a surprins într-un filmuleţ spectaculos o furtună de nisip masivă, ce a avut loc acum câteva zile în Kuweit.

"Trăiesc în Kuweit de 36 de ani, dar e prima dată în viaţa mea când văd o furtună de nisip de o asemenea magnitudine", a declarat el.

În imagini se poate observa cum norul gigantic de praf se apropie, acoperă zona în care se afla cameramanul, iar cerul devine negru ca în miezul nopţii.

Iată cum a trăit cameramanul kuweitian experienţa furtunii de nisip gigant:

http://www.descopera.ro/

Vineri, pe o autostrada din nordul Germaniei, s-a produs o furtuna de nisip, care a provocat un accident in lant, soldat cu opt morti si zeci de raniti.

Carambolul a implicat 80 de masini si trei camioane, 20 de vehicule luand foc pe austrada A19, in apropiere de Rostock, in landul Mecklenburg-Vorpommern.

Accidentul a fost cauzat de o combinatie de factori, respectiv vremea uscata din ultima perioada, campurile arate si rafalele puternice de vant.

Cel putin 41 de persoane au fost ranite, iar multe dintre ele prezinta rani grave, existand temeri ca bilantul victimelor ar putea creste.

Un sofer, pe nume Steffen, a povestit ca deodata a aparut un nor negru de nisip. "Nu mai vedeam nimic si am fost impins in alta masina. Nu am mai vazut niciodata asa ceva si este dificil de descris", a adaugat el.

masini900x550x0resized.jpg

http://news.corect.com/social/black...at-de-o-furtuna-de-nisip-soldat-cu-zece-morti

Privit "din afara " , fenomenul este spectaculos, dar ....este ceva de cosmar cand se abate asupra ta 04: furtuna de nisip la Teheran, orasul a fost acoperit de un nor de nisip si praf, iar viteza vantului a atins chiar şi 120 de kilometri pe ora. In mai putin de o jumatate de ora, temperatura aerului a scazut de la 32 de grade la 22 de grade Celsius.

Traficul aerian a fost dat peste cap, numeroase curse aeriene avand intârzieri pe aeroportul din Teheran.

Back