Un grup de cercetatori americani a descoperit ca grasimea de peste incetineste procesul de imbatranire a celulelor si actioneaza astfel ca un adevarat elixir al tineretii, scrie publicatia britanica The Telegraph.
Somonul, sardinele sau macroul contin acizi grasi numiti si Omega 3, ale caror efecte benefice asupra organismului sunt bine cunoscute. Acum insa, cercetatorii au aratat ca acestia extind durata de viata a celulelor, atenuand efectele imbatranirii.
Procesul este strans legat de divizia celulara. Astfel, ADN-ul fiecarei celule este protejat de o membrana speciala, care se scurteaza de fiecare data cand celula se divide. Daca devine prea scurta, poate expune ADN-ul, iar celula poate sa moara. Cercetatorii au descoperit insa ca persoanele care consuma Omega 3 au aceste membrane mai lungi.
Astfel, acizii grasi din peste maresc rata de supravietuire pentru pacientii care au suferit un infarct, reduc declinul mental asociat cu imbatranirea si previn orbirea. In plus, grasimea de peste ar putea sa inlature riscul aparitiei cancerului si a bolilor de inima. In schimb, cercetatorii nu sunt siguri ca substanta amelioreaza aparitia ridurilor.
Poti citi pe tema asta si:Vinul rosu ne scapa de cariiCodul genetic al celulelor canceroase este descifratUn nou medicament impotriva leucemieiProtectie naturala impotriva gripeiAlcoolul ar putea reduce riscul bolilor de inima
Posted on Wed, 20 Jan 2010 09:24:31 +0000 at http://www.stiridebine.ro/grasimea-peste-elixirul-tineretii
Comments: http://www.stiridebine.ro/grasimea-peste-elixirul-tineretii#comments
Somonul, sardinele sau macroul contin acizi grasi numiti si Omega 3, ale caror efecte benefice asupra organismului sunt bine cunoscute. Acum insa, cercetatorii au aratat ca acestia extind durata de viata a celulelor, atenuand efectele imbatranirii.
Procesul este strans legat de divizia celulara. Astfel, ADN-ul fiecarei celule este protejat de o membrana speciala, care se scurteaza de fiecare data cand celula se divide. Daca devine prea scurta, poate expune ADN-ul, iar celula poate sa moara. Cercetatorii au descoperit insa ca persoanele care consuma Omega 3 au aceste membrane mai lungi.
Astfel, acizii grasi din peste maresc rata de supravietuire pentru pacientii care au suferit un infarct, reduc declinul mental asociat cu imbatranirea si previn orbirea. In plus, grasimea de peste ar putea sa inlature riscul aparitiei cancerului si a bolilor de inima. In schimb, cercetatorii nu sunt siguri ca substanta amelioreaza aparitia ridurilor.
Poti citi pe tema asta si:Vinul rosu ne scapa de cariiCodul genetic al celulelor canceroase este descifratUn nou medicament impotriva leucemieiProtectie naturala impotriva gripeiAlcoolul ar putea reduce riscul bolilor de inima
Posted on Wed, 20 Jan 2010 09:24:31 +0000 at http://www.stiridebine.ro/grasimea-peste-elixirul-tineretii
Comments: http://www.stiridebine.ro/grasimea-peste-elixirul-tineretii#comments