• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Implicatii economice ale unei eruptii vulcanice

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Probabil trebuia sa ma apuc mai demult de acest topic, dar nu prea am avut chef. Insa, date fiind informatiile de aici http://www.premonitii.ro/showthread.php?tid=22962&pid=114776#pid114776 am considerat ca nu poate strica.

In general, am luat ca referinta eruptia vulcanului Eyjafjallajökull de prin 2010.
Ca impact imediat, companiile aeriene au pierdut 2.2 miliarde euro din incetarea zborurilor.
Hotelurile au pierdut circa 1 miliard euro din neocuparea camerelor.
Nu s-a raportat o legatura directa, dar costurile cu productia de alimente vegetale au crescut cu 20% in UE. Costurile cu productia de alimente animale au crescut cu 12%.
Singura tara ce a raportat o legatura intre eruptie si ploaie acida a fost Scotia, insa personal am observat acest fenomen la vita de vie. La nivel de tara, productia de struguri a fost cu 25% mai mica in 2010 fata de 2009. Si cu 23% mai mica in 2010 fata de 2011. Nimeni nu a dat aceasta explicatie (din cate cunosc eu) si s-au dat un milion de alte explicatii, INSA daca in 2009 si 2011 avem o productie relativ constanta, dar in 2010 aceasta a fost cu un sfert mai mica, caut ce s-a intamplat in 2010. Si din cate stiu, doar eruptia lui Eyjafjallajökull s-a intamplat.
Si cand ne gandim ca a fost o eruptie minora...

Back