• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Instinctul patern

Sarrah

Banned
Reaction score
0
Pentru mine va conta enorm acest lucru.
Este sau poate fi tot atat de intens precum cel matern?

Vreau sa-l vad si eu pe barbatul care doarme iepureste si tresare noaptea cand copilul se intoarce in pat de pe oparte pe cealalata . Grija parintesca da, instinct patern.....n-as crede.

Probabil nu asta ii macina inainte de casatorie, dorinta de a avea copii.
Totusi, se gandesc si ei, cred...
Oricum, trebuie "s-o las mai moale" cu asta, ce-o fi o fi.

Sunt si barbati extrem de grijulii si din acest punct de vedere ,dar sunt rari...O femeie care e cu adevarat mama in mod sigur ramane cu aceasta acuitate a simturilor si dupa ce deja copii sunt marisori...:))

Sarrah said:
Probabil nu asta ii macina inainte de casatorie, dorinta de a avea copii.
Totusi, se gandesc si ei, cred...
Oricum, trebuie "s-o las mai moale" cu asta, ce-o fi o fi.

Ati dori e una, a putea e alta, a fi un parinte model ar fi de dorit iar a avea instincte se pare ca nu e la "indemana" tuturor daca te uiti la ce se intampla in jurul tau.

Nu stiu ce ai tu in jurul tau ,dar eu am vazut la cei din jurul meu multa iubire,daruire si grija pt copii lor, chiar si barbati fiind.Sigur ,sunt multi ,chiar prea multi care sunt doar ...barbati si mai putin tati ,dar nu e o regula asta.Sunt si multe prejudecati in ceea ce priveste faptul ca barbatii nu pot avea instincte paterne reale ,prejudecati care apoi sunt transformate in barfe si apoi devin asa un fel de ...dom'le asa e!

Da, ma gandeam la cat de mult l-ar durea si pe el sa nu aiba copiii lui.
Aici "bateam moneda"...

Poate ca greselile tuineretii le plateste un pic mai tarziu ..dar cred ca acceptarea e singura solutie si ...cautarea cailor alternative daca chiar isi doreste!

Oricum, se va vedea totul din primele reactii.
Indiferenta sau soc, iritabilitate, zambet pentru a ascunde aceste stari, sau nesiguranta...etc...

Depinde de asteptari.Si daca acel copil se dovedeste foarte calit in ceea ce priveste oamenii si nu v-a putea fi descifrat? Intrebarile directe cred ca sunt cele mai de dorit:))) Ba chiar ar trebui Sarrah ca si copilul sa te analizeze foarte bine si sa vezi atunci cum e sa fii pus sub lupa...nu e tocmai placut:)

degetica said:
Nu stiu ce ai tu in jurul tau ,dar eu am vazut la cei din jurul meu multa iubire,daruire si grija pt copii lor, chiar si barbati fiind.Sigur ,sunt multi ,chiar prea multi care sunt doar ...barbati si mai putin tati ,dar nu e o regula asta.Sunt si multe prejudecati in ceea ce priveste faptul ca barbatii nu pot avea instincte paterne reale ,prejudecati care apoi sunt transformate in barfe si apoi devin asa un fel de ...dom'le asa e!

Nu e vorba de persoanele apropiate mie ci despre ce vad la TV si nu ma refer la tati rai,negrijulii ,etc,etc, ci strict la "simtul patern" .

Tv-ul si adevarul...baba si mitraliera :))Cat despre instincte paterne ,eu cred ca daca un barbat are grija de copii lui ,e atent la nevoile lor ,e dispus oricand sa fie prezent cand este solicitat de acestia ,sigur are instinct patern.Sigur ,sunt barbati care pot fi tati foarte buni si soti mai putin buni ,sunt barbati care pot fi soti foarte buni si tati nu prea ,sunt barbati care nu sunt niciuna ,nici alta sunt barbati care sunt ambele varianta ..asa e lumea construita ,nu?:) Aceeasi schema cred ca se aplica si femeilor.

Pai zic ,important e sa identifici ce-i uscat si ...harst!:)))

Un barbat este liber si independent pana cand devine tata.

Parerea unui proaspat tatic :P dar instinctul matern sau patern nu se refera la libertate si independenta ,asta e de la sine inteles ,eu cred ca in momentul in care ai un copil viata nu-ti mai partine ,instinctul matern se refera la starea instinctuala care o conduce pe mama. in actiunile ei fata de copil. Asta nu exclude ca un barbat sa piarda noptile leganand un copil caruia ii ies dintii sau are febra .

Back