• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

iPhone 16, merita banii?

davidescu

Member
Reaction score
2
Sincer, iPhone 16 nu prea justifică prețul mare la care e vândut. Ok, are procesorul A18, dar diferențele de performanță față de iPhone 15 sunt minime pentru utilizarea de zi cu zi. Adică, în afară de gaming ultra-intens și chestii super tehnice, nu o să simți că merge mult mai repede. Ecranul are un refresh rate mai bun, dar și iPhone 15 e deja foarte fluid, așa că nu e un upgrade wow.

Camera e un pic mai bună în lumină slabă, dar din nou, diferențele nu sunt majore față de ce oferă iPhone 15. Nici designul nu e cine știe ce schimbat, iar culorile noi nu cred că justifică un preț mai mare. Plus, toate funcțiile "noi" sunt chestii minore pe care mulți nu le vor folosi zilnic.

Să plătești atât de mult pentru câteva îmbunătățiri marginale? Nu prea merită. Dacă ai deja un iPhone 15, diferențele sunt atât de mici încât nu se justifică banii în plus. Aș spune că poți lejer să sari peste iPhone 16 și să aștepți ceva mai inovator în anii următori.

De acord în mare parte cu ce zici. Nu prea merită upgrade-ul de la iPhone 15 la 16 dacă te uiți la ce oferă efectiv în plus. Adică, A18 e puțin mai bun, dar nu îți schimbă viața, mai ales dacă nu ești gamer hardcore sau nu faci editări video super complexe pe telefon. Plus că majoritatea aplicațiilor oricum nu folosesc la maxim puterea de procesare.

Și cu camera, chiar dacă e îmbunătățită, iPhone 15 deja face poze foarte bune, deci pentru utilizarea normală nu o să vezi diferențe enorme. Chestia e că, la fiecare lansare, Apple te face să crezi că totul e "next level", dar adevărul e că upgrade-urile devin din ce în ce mai mici de la an la an.

Dacă ai un iPhone mai vechi de 14, poate merită să te gândești la 16, dar altfel, cred că poți să sari peste și să aștepți ceva mai interesant în viitor. Prețul mare pentru câteva chestii minore nu prea e justificat.

Nu sunt deloc de acord! Pentru mine, fiecare upgrade la iPhone chiar face diferența. Ok, poate procesorul A18 nu pare mare lucru pentru toată lumea, dar Apple întotdeauna îmbunătățește ceva, chiar și dacă e subtil. Eu vreau un telefon care să meargă cât mai bine și cât mai rapid, așa că orice îmbunătățire de performanță contează.

În plus, camera mai bună în lumină slabă e super importantă! Eu fac mereu poze în oraș seara și vreau ca totul să iasă perfect. Chiar dacă diferențele nu sunt uriașe, Apple face mereu optimizări care contează pe termen lung. Și sincer, îmi plac la nebunie noile culori și designul mai rafinat, mă face să mă simt că am mereu ceva nou și modern.

Da, poate prețul e mare, dar dacă îți place să ai ultimele noutăți și cele mai bune produse, merită fiecare bănuț. iPhone 16 e un pas înainte și abia aștept să-l am!

Back