• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

mana lui Dumnezeu

ogarul

Banned
Reaction score
0
Cum a supravieţuit un violonist orb cutremurului din Haiti

Cristina Botezatu
Miercuri, 27 Ianuarie 2010

Violonistul Romel Joseph a petrecut 18 ore imobilizat între dărâmăturile şcolii de muzică unde preda. 18 ore în "mormântul fierbinte" după un cutremur de 7 grade.

Două săptămâni de groază, peste 130 de oameni scoşi de sub ruinele clădirilor prăbuşite, aproximativ 200.000 de morţi şi alte sute de răniţi, milioane de euro strânse în lume pentru ajutorarea haitienilor. Aceasta este aritmetica cutremurului devastator care a mutilat capitala statului Haiti.

În Port-au-Prince, viaţa nu îşi poate relua cursul încă. Printre dărămăturile răscolite de buldozere şi de braţele celor care caută un semn de viaţă la două săptămâni de la producerea cutremurului devastator din 12 ianuarie, miracolele continuă.

CNN spune povestea unui muzician orb, care a rezistat printre ruine prin conversaţii cu Dumnezeu şi concerte imaginare.

18 ore de muzică şi rugăciuni

Aerul fierbinte era copleşitor.

"Aş vrea să ştiu dacă eşti acolo. Îmi este foarte cald...şi nu mai am prea mult timp. Aşa că, dacă eşi acolo, chiar aş avea nevoie de puţin aer", reconstituie Romel primele momente după ce tremurul pământului s-a oprit. La scurt timp, a simţit că poate respira.

A început să se roage. Apoi şi-a imaginat că ţine un concert de Tchaikovsky. A ales partiturile cele mai lungi şi s-a văzut pe scena celor mai renumite opere ale lumii.

După 18 ore de muzică şi rugăciune, prietenii lui au reuşit să îl scoată de sub dărâmături. A fost dus apoi, cu ajutorul ambasadei americane, la un spital din Miami pentru a se recupera.

"Cheia stă în modul în care priveşti lucrurile. Sunt mândru că am supravieţuit unui lucru oribil într-un mod constructiv", spune muzicianul despre experienţa sa.

Din cauza unei răni la mâna stângă, doctorii nu sunt siguri că Romel va mai cânta vreodată. El ştie sigur, însă, că se va întoarce în Haiti pentru a-şi reconstrui şcoala de muzică.

Poate a fost ingerul pazitor, pe care unii dintre noi l-am cam uitat!

Back