• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Micsorare si editare poze

mod1

Administrator
Reaction score
0
voi prezenta micsorarea cu Paint.
se deschide poza in Paint ( clic dreapta pe poza, Open With, Paint). se apasa simultan tastele CTRL si W si apare o fereastra. In fereastra Resize se trec valorile 30 si 30 ca in imagine.View attachment 6
Restul se lasa neschimbat. Se apasa OK, File, Save As, se denumeste, se alege formatul .jpg si se alege locatia unde se salveaza poza. Ok si acum aveti poza redimensionata.

Attachments

• resize.jpg
    resize.jpg
    117.5 KB · Views: 28
Cum se face un crop.
Se deschide poza in Paint. In imagine se vede un patrat roz in stanga sus. Aceea este unealta pt crop. Se apasa iconita de crop, si se marcheaza cu cursorul portiunea pe care o vrem taiata, care va aparea marginita de o linie punctata. Apoi click dreapta pe mouse si daca aveti Vista, alegeti Crop. Va va aparea imaginea gata taiata. O salvati ca .jpg
Daca aveti XP, dupa click dreapta alegeti Cut, apasti Ctrl si tasta N ca sa apara o noua foaie (Cred ca va intreba calc daca salvati poza veche, din care ati taiat. Ziceti ca nu ) apoi apasati Ctrl si V ca sa puneti pe foaia noua ce ati taiat. Succes!
View attachment 5

Attachments

• gth.JPG
    gth.JPG
    163.8 KB · Views: 14
Ma chinui de cateva ore bune, am intrebat si pe messenger, insa toti fac misto de mine ca nu stiu cum micsorez o poza pentru facebook?
Ma ajuta cineva? Eventual sa-i trimit pozele pe mail?

Ai urmat instructiunile de la postarea 1# ? Noi asa procedam si merge :P Succes.

Back