• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MINUNI ?

Voi ce credeti despre genul asta de aparitii,sunt semne divine ?

• DA

Votes: 2 40.0%
  • NU

Votes: 0 0.0%
  • ABURELI ,FACATURI, ETC

Votes: 3 60.0%

• Total voters
    5

anuk

Moderator
Reaction score
0
Imagini in trunchiuri de copaci,in cartofi si mai nou pe geamuri ,sunt minuni sau mintea nostra vrea sa "vada"imagini ale personajelor biblice?
In Malaezia ,pe geamul unui spital ar fi aparut imaginea Fecioarei Maria . Detalii si imagini gasiti AICI

Frumos,esti adeptul nefologiei,astept poze :P

Vine manusa acest articol pe postarea anterioara :P

Semn divin sau doar imaginaţie: de ce vedem chipuri pe diferite obiecte?

De-a lungul timpului, mai multe persoane au raportat că au văzut chipul Mântuitorului sau al Fecioarei Maria pe diferite obiecte, de la pâine prăjită, până la frunze. Acum, oamenii de ştiinţă au găsit o explicaţie pentru acest fenomen.

Conform specialiştilor, persoanele în cauză experimentează un fenomen numit percepţia unei feţe iluzorii, o tendinţă de a identifica forme asemănătoare cu feţele oamenilor în obiecte. Astfel de indivizi văd feţe umane în natură (în formele norilor sau ale pietrelor) sau în obiecte inerte (mâncare, obiecte decorative).

Acum, un studiu din Finlanda a dorită să afle ce fel de persoane sunt mai predispuse la experimentarea acestor percepţii vizuale.

„Capacitatea de a dentica chipuri în obiecte este mai des întâlnită la unii oameni, în funcţie de modul diferit în care creierul procesează informaţia. Este normal şi chiar amuzant ca mintea noastră să declanşeze perceperea chipurilor atunci când, de fapt, nu există nicio faţă de om prin preajmă”, a declarat coordonatorul studiului, Tapani Riekki.

Pentru a observa dacă credinţele religioase sau încrederea în paranormal joacă un rol în capacitatea individului de a vedea chipuri acolo unde ele nu există, oamenii de ştiinţă au realizat un test pe 47 de indivizi şi au comparat 19 oameni care aveau opinii favorabile asupra puterilor paranormale, cu cu un grup de 20 de participanţi care s-au declarat sceptici în ceea ce priveşte fenomenele paranormale. O a doua analiză a comparat rezultatele de la 20 de indivizi care se considerau religioşi cu alţi 19 nereligioşi.

În studiu, oamenii de ştiinţă i-au rugat pe voluntari să realizeze o sarcină de detectare: indivizii vedeau 185 de imagini pe ecranul computerului (dintre care doar 98 includeau chipuri). Fiecare imagine era afişată 4 secunde, timp în care participanţii trebuiau să declare dacă identificau sau nu chipuri în ea.

Imaginile includeau peisaje, scene din natură, clădiri şi obiecte. În unele dintre ele, obiectele erau aranjate în aşa fel încât să formeze chipuri, în timp ce altele erau doar instantanee din natură.

Rezultatele au reliefat că persoanele religioase şi cele care cred în paranormal au tendinţa de a percepe părţi din chipuri sau chiar feţe întregi în imagini şi obiecte, comparativ cu cei necredincioşii sau scepticii. Mai mult, în rândul credincioşilor s-a observat şi o predispoziţie de a vedea chipuri acolo unde ele chiar nu există.

„Studiul nostru indică faptul că diferenţele dintre grupuri nu sunt la nivelul percepţiei, ci la cel al interpretării”, a declarat Riekki.

Sursa: NBC

http://www.descopera.ro

Minune sau simpla coincidenta ?!?

O giurgiuveancă, de pe strada Oltului, s-a apucat joi, 12 septembrie 2013, să cureţe cartofi pentru a pregăti mâncarea. După doar câţiva cartofi curăţaţi, nu mică i-a fost mirarea când, după ce a tăiat în două cartoful, a dat peste semnul Sfintei Cruci. După cum se poate observa, semnul divin este poziționat, aproape simetric, în mijlocul cartofului.

Pentru a nu vă lăsa impresia că este o poveste inventată de noi, am fotografiat-o pe Tania, nepoata doamnei Angela, cu cartoful însemnat cu semnul Sfintei Cruci.

Și încă un amănunt: deşi a fost descoperit, joi, astăzi, sâmbătă, 14 septembrie, cartoful se prezintă în aceeaşi stare cu toate că, în mod normal, un cartof decojit şi despicat astfel se înegreşte.

Atât doamna Angela cât şi vecinii cred că este vorba de un semn divin.

Un preot ne-a declarat că apariţia semnului Sfintei Cruci este întotdeauna binevenit. Tradiţia mai spune că el aduce noroc şi viaţă frumoasă celui căruia i-a apărut.

http://giurgiuveanul.ro/stiri/semn-divin-la-giurgiu-sfanta-cruce-intr-un-cartof/

Nori care au infierbantat mintile oamenilor :P si care-s convinsi ca IISUS A APĂRUT PE CER!

“În dimineața zilei de 21 mai, mergeam împreună cu prietena mea Britney Gibbs, pe autostrada 21 spre Madisonville. Vorbeam despre diverse lucruri, când dintr-o dată un obiect neidentificat și-a făcut apariția pe cer, pentru ca în secunda următoare să putem vedea silueta unui bărbat, care cu siguranță este Iisus “, a declarat femeia.

Aici depinde de imaginatie. Dumnezeu altfel isi face simtita prezenta.
Asa, si eu am vazut un apus de soare de parca ultimele raze ieseau din orbitele unui craniu.
Si?

Ai sa razi, unii chiar considera ca sunt semne divine desi norii isi schimba rapid forma.

Pai si tu o sa razi, dar stateam la rand la un cabinet medical si...ce sa fac?
Uitandu-ma in gol pe un perete, din jocul umbrelor parea un peisaj cu o cale ferata, ceva coline, ceva superb, desi peretele era ingrijit, cu alb. (era superb, desi nu "vedeam" copaci)
Nu ma pricep la desen - cu atat mai putin la pictura - dar daca aveam timp si culori, as fi desenat ceea ce "vedeam".

Cam asa ceva. A fost ca o vraja, initial chiar a parut sa fie asa, a fost mult pana ce a aparut o idee, apoi mi-a placut si "m-am hranit" cu acea iluzie.
Parca ma vedeam acolo, parea a fi o cale ferata, dar la scara mare...Adica, un tren daca ar fi fost acolo, ar fi durat poate si 30 de minute sa traverseze, mi-am imaginat ca vad de la distanta.
Si timpul a trecut imediat, dar totul a fost involuntar initial, s-a intamplat...

Daca te uiti la norii in cauza fara sa ti se sugereze ca ar fi Iisus,vezi niste nori si atat, cititnd insa postarea ....parca ar semana unele imagini cu silueta Lui, nu ?

Probabil ca poti "vedea" multe, chiar si siluete de oameni.
Totusi, sunt simpli nori.
Dumnezeu se arata in vis, apoi fara sa vrei acel vis se indeplineste cumva.

Odata am visat pe cineva necunoscut si, la scurt timp ma simt strigata din spate, pe Bulevard...nu pe nume, dar striga unul dupa mine.
Ma uit si semana al naibii la imbracaminte cu cel pe care-l visasem si am iutit pasul.
Era un om in varsta, in mod normal nu mi-ar fi fost teama.
Desigur, as fi fost curioasa de ce m-a strigat, pentru ca nu mi s-a mai intamplat, ceva ar fi spus...
Nu spun ca era nu stiu cine, dar putea spune ceva banal si poate as fi interpretat nu stiu cum...asa ca nu stiam cum sa fug de acolo.

Asta dupa accident.

Back