• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

OFF-TOPIC pentru guesti

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Aici posteaza fiecare ce vrea si cand vrea.
Totusi, se pastreaza regulamentul, insa nu se sanctioneaza off-topicul. Pentru simplul motiv ca acest subiect nu este un subiect in sine.

Buna ziua si pace interioara,va doresc.
Dragii mei as vrea sa va intreb,oare dimineata cand ne trezim,mergem la baie,ne spalam doar cu o singura mana pentru ca pe cealalta o iubim mai putin?(aici exclud nefericirea semenilor suferinzi...).Ne iubim mai mult ochiul drept decat fratele lui stang?As putea continua si cu celelalte organe pereche...Cred ca ati prins ideea.
Si pentru ca anuk(si nu doar ea) indrageste opera lui Adrian Paunescu,las in trecere cateva versuri ale poetului - Meserie mizerabila sufletul -
................
Ehei,v-am mai spus eu,
ca nu mai inapem in cimitire
de-atata suflet care-si cauta perechea pe pamant,
ce meserie necalificata,sufletul,
trebuie restructurare,
acolo unde sunt semne de suflet,
trebuie redusa schema,
iar sufletul trebuie scos din ecuatie.
............
ca la el nu se cunoaste,
el nu e nici calul si nici magarul din catar,
sufletul e legatura dintre magar si cal,
sufletul e aburul de sorginte voievodala,
care iese in amurg din catar.
de atata umilinta
si de atata povara.
..............

alte cateva versuri _ POZITIE _

Te reazim de televizorul
cu crime mondiale in top,
si nu mai esti deloc vinovata,de lupta dintre noi.

Multumesc Old DG,pentru scrierile domniei tale.Foarte interesante si pline de talc.

< De la bloc la iurta >
satui de betoane,poluare si lacomia capitalista,cativa rusi educati si curajosi...
Vizionare placuta.

preluat de aici( filme si documentare)
http://www.spiritus.ro/video/filme-video/documentare_spirituale.htm

Tot discutam despre maini(mai sus),priviti cum se descurca un semen de-al nostru.Noi nu ne descurcam cu doua maini si cu picioarele....,ne tot plangem si ne plangem,cum ne-am descurca in astfel de situatie?

Va mai aduceti aminte - Visul unei nopti de iarna- ?
Va mai impresioneaza? Pariez,ca da.

Buna dimineata si toate cele bune.

Buna ziua dragi romani de pretutindeni.Am gasit pe net o scrisoare plina de duiosie a lui Al.Vlahuta catre fiica sa Margareta,sper sa o apreciati la adevarata ei sinceritate .

"Să trăieşti Mimilica dragă, să fii bună, să fii bună pentru ca să poţi fii fericită!
Cei răi nu pot fi fericiţi. Ei pot avea satisfacţii, plăceri, noroc chiar, dar fericire nu. Nu, pentru că mai întâi nu pot fi iubiţi şi al doilea … al doilea, de! Norocul şi celelalte pere mălăieţe, care se aseamănă cu el, vin de afară, de la oameni, de la împrejurări, asupra cărora, n-ai nici o stăpânire şi nici o putere, pe când fericirea, adevărata fericire, în tine răsare şi în tine înfloreşte şi leagă rod când ţi-ai pregătit sufletul pentru el. Şi pregătirea aceasta e opera de fiecare clipă. Când pierzi răbdarea împrăştii tot ce ai insirat şi iar trebuie să o iei de la capăt. De aceea vezi atât de puţini oameni fericiţi …. ATÂŢIA CÂT MERITĂ.
A, daca nu ne-am iubi pe noi fără măsură, daca n-am face atâta caz de persoana noastră şi dacă ne-am dojeni de câte ori am minţit, sau ne-am surprins asupra unei răutăţi, ori asupra unei fapte urâte, dacă în sfârşit, ne-am examina mai des şi mai cu nepătimire (lesne-i de zis!), am ajunge să răzuim din noi, partea aceea de prostie fudulă, de răutate şi de necinste murdară, din care se îngraşă dobitocul ce se lăfaieşte în nobila noastră făptură.
Se ştie că durerea este un minunat sfătuitor. Cine-i mai deschis la minte trage învaţătură şi din durerile altora.
Eu am mare incredere in vointa ta. Ramane sa stii doar ce vrei. Si vad ca ai inceput sa stii si asta. Doamne, ce bine-mi pare ca ai inceput sa te observi, sa-ti faci singura mustrari si sa-ti cauti vina.
Asa, Mimilica draga, cearta-te de cate ori te simti egoista, de cate ori te musca de inima sarpele rautatii, al invidiei si al minciunii. Fii aspra cu tine, dreapta cu prietenii si suflet larg, cu cei rai. Fa-te mica, fa-te neinsemnata, de cate ori desertaciunea te indeamna sa strigi:"Uitati-va la mine!", Dar mai ales as vrea sa scriu, de-a dreptul in sufletul tau aceasta: "Sa nu faci o fapta a carei amintire te-ar putea face vreodata sa rosesti". Nu e triumf pe lume, nici multumire mai deplina, ca o constiinta curata.
Pastreaza scrisoarea asta. Cand vei fi trait cinizeci de ani ai sa o intelegi mai bine. Sa dea Dumnezeu sa o citesti si atunci cu sufletul senin de azi!

Te imbratisez cu drag,
A. Vlahuta "

sursa
http://andreeasuiu.blogspot.com/2010/05/scrisoarea-lui-alvlahuta-pentru-fiica.html

Pacat de asa materiale ,locul lor ar fi la topicul de literatura ,dar de ,faca-se voia ta :P

Buna,nici o problema,anuk,-tot premonitii.ro- are de castigat,NU? dupa cum afirma cineva in urma cu 2-3 zile?Eu consider ca ar trebui sa castige toti romanii indiferent unde se afla si muncesc,pentru ca nu este usor nimanui.

Este impresionant ce am urmarit toata dimineata la tv.- sper ca in continuare <spectacolul sa continue/u>.

pilde

Ai grija ce-ti doresti

Un barbat era satul de a mai merge la munca in fiecare zi iar sotia lui sa stea acasa. Voia sa vada cu ochii lui ce se petrece in timp ce el muncea din greu la birou, zicand astfel: Doamne eu merg la servici in fiecare zi si muncesc 8 ore pe zi, in timp ce sotia mea sta fara nici o grija acasa. Vreau ca si ea sa stie prin ce trec eu zilnic, asa ca, te rog, permite-mi sa facem schimb pt o zi. Amin!
Dumnezeu, in minunata sa intelepciune, i-a indeplinit dorinta.
Dimineata urmatore, destul de sigur pe sine, barbatul se trezi in pielea sotiei sale. S-a ridicat, a gatit micul dejun pt partenerul sau de viata, a trezit copiii, le-a pregatiti hainele, le-a servit micul dejun, le-a facut pachetele pt scoala, i-a dus la scoala, a venit repede acasa, a adunat toate hainele si a dus hainele la spalat, s-a dus la banca, s-a dus la cumparaturi si din nou acasa ca sa lase cumparaturile; apoi a plecat sa plateasca cheltuielile lunare. Revenita acasa a curatat cutia pisicii si a imbaiat cainele. Era deja ora 13. A facut paturile, si a adunat alte rufe, a aspirat in toata casa, a sters praful si a spalat bucataria.
A fugit apoi la scoala dupa copii cu care, pe drum, a intrat in discutii contradictorii. Acasa a pregatit din nou laptele si biscuitii pt copii si s-a ocupat de ei pt ca sa isi faca temele. Apoi si-a instalat masa de calcat si a inceput sa calce uitandu-se cu coada ochiului la TV. La ora 16:30 a inceput sa curete cartofii si sa spele legumele pt salata, a gatit si a pregatit mancarea de cina. Dupa cina, din nou, a spalat toata bucataria, vasele, a adunat din nou toata hainele, a facut baie copiilor si i-a pregatit pt culcare. La ora 9 era deja extenuate datorita trebulilor din timpul zilei, dar pt ea ziua nu s-a terminat inca… era asteptata in pat de sotul sau pentru a face dragoste, lucru pe care le-a facut cu brio, fara ca sa aiba plangeri din partea partenerului.
A doua zi barbatul s-a trezit si imediat a venit in genunchi inaintea lui Dumnezeu si I-a zis: Doamne, nu stiu la ce m-am gandit cand am ...

continuarea(si alte pilde)le puteti gasi aici :
http://www.editura-bo-yang.ro/Html/...t]&clicks=[object+Object]#AiGrijaCeItiDoresti

Razboiul nu are chip de femeie

"Tot ce stim despre femeie se circumscrie cel mai bine cuvantului " caritate ". Exista si alte cuvinte-sora,sotie,prietena si,mai presus de toate acela de mama. Dar oare nu traieste inlauntrul lor si caritatea,ca esenta,ca menire,ca sens ultim? Femeia da viata,femeia apara viata,femeia si viata sunt sinonime.

In cel mai infricosator razboi al secolului al XX-lea,femeia a fost silita sa devina soldat.Nu numai ca a salvat si a pansat raniti: a manuit arma cu luneta,a bombardat,a aruncat poduri in aer...a capturat prizonieri.....
............De patru ani chinuitori strabat kilometri arsi de durerea si amintirile altora.Am imprimat sute de relatari ale unor femei combatante,m:edici,transmisionisti,genisti,piloti,lunetisti,tragatori,ofiteri politici,cavaleristi,ostasi din trupele de desant...,bucatarese,brutarite.;am cules marturiile unor femei brave.
" Cand am sa va povestesc tot ce a fost,iarasi n-am sa mai pot trai ca toti oamenii.M-am intors din razboi vie,ranita doar,dar am zacut mult,am zacut pana cand mi-am spus ca ori am sa uit tot,ori n-am sa ma fac bine niciodata. - Barbatul -el putea indura.E,oricum barbat.Dar cum a putu suporta asa ceva femei, n-as sti sa va spun...Imi aduc aminte,va aievea,ca,in zapada,mirosul de sange e, nu stiu de ce mult mai patrunzator, uite vorbesc acum cu dumneavoastra si mi se face rau...

Uite-asa ii ocrotim,si pe urma ne miram ca proprii nostri copii nu stiu mare lucru despre noi.." ... T.M.S sergent,lunetist "

din cartea - Razboiul nu are chip de femeie - Edit.Militara Bucuresti 1989

Buna ziua,o zi cat mai placuta la toata lumea.
desene pe nisip

sau

Oh,dragul meu Silviu Stanculescu,ce bine ar fi ca "MASS MEDIA" scrisa si av. sa devina OM. Ce bine ar fi ca o parte dintre stiristi sa mai puna mana pe sapa,ar sti cu adevarat de inseamna munca.Ce bine ar fi fost daca presa timp de 21 de ani nu ar fi ascuns adevarul(functie de interese).Ce bine ar fi daca femeile din zilele noastre ar sti ca daca nu le ajuta natura,le foloseste inteligenta.Tineretea si frumusetea trece.Mintea si sufletul raman.

Guest said:
sau

Oh,dragul meu Silviu Stanculescu,ce bine ar fi ca "MASS MEDIA" scrisa si av. sa devina OM. Ce bine ar fi ca o parte dintre stiristi sa mai puna mana pe sapa,ar sti cu adevarat de inseamna munca.Ce bine ar fi fost daca presa timp de 21 de ani nu ar fi ascuns adevarul(functie de interese).Ce bine ar fi daca femeile din zilele noastre ar sti ca daca nu le ajuta natura,le foloseste inteligenta.Tineretea si frumusetea trece.Mintea si sufletul raman.

ce bine ar fi sa devenim mai buni,sa lasam barfa,mahalagismul,"caterinca" si rautatea deoparte.Azi, ar fi un inceput minunat,nu credeti?

Bârfa rea
George Petre

Cu mare repeziciune
Vorba circulă în lume
N-are aripi, n-are roți
Însă umblă pe la toți.

Vorba este câteodată
Un leac bun ce te desfată...
Când auzi o vorbă bună
E un leac ce te alină.

Cu vorba-ntreții relații
Cu prietenii, cu frații
Sistem de comunicare
Pe care omul îl are.

Omul e superdotat
Și de Dumnezeu lăsat
Cu abilitați perfecte,
Fără lipsuri sau defecte.

Oamenii au fost creați
Și frumoși, și minunați,
Având corzile vocale
Sistem de comunicare!

Chiar și ochii pot să spună
Din priviri o vorbă bună!
Fața-i o oglindă care
Spune când ai supărare.

Spune când ești mânios,
Când te uiți urât, hidos,
Ce-ai în inimă anume,
Fața ta o poate spune!...

Vreau să știți însă că-n lume,
E-un alt soi de vorbă-ai spune...
La aceasta mă opresc,
Despre ea vreau să vorbesc !

Bârfa ! E și ea o vorbă !
Dar aceasta are tobă!
Ea colindă tot pământul,
Pe bârfă o duce vântul !

Cum aude câte-o știre
Bate toba în neștire
Face mare gălăgie
Și de tine toate știe !

Specificul ei anume
E să spună rău-n lume !
Când un bine face-un frate,
Toba tace ! Nu mai bate !

Dar dacă-ai făcut vreun rău,
Toți se strâng în jurul tău...
Bârfa bate-atunci cât poate,
De se-aude-n șapte state...

Însă lucrul cel mai rău,
E că-aude Dumnezeu !
Ea aruncă-ntre creștini
Numai spini și mărăcini!

Bârfa-n câteva secunde
Spune tot ce se ascunde,
E-o boală contagioasă
Ca vipera veninoasă !

Pătrunde-n adunare
Și când este sărbătoare,
Ori când sunt zile amare
Dacă e vreo-nmormântare !

Bârfa vine, n-are frâie
Și nici de rușine știe...
Toate ți le bagă-n cap
Și-ți pune apoi capac !

Nu-ți mai iese multă vreme,
Bârfa are stratageme !
Tot ce este bun dărâmă,
Ca mistrețul care scurmă!

Fraților! Ce vă spun eu,
Spune Însuși Dumnezeu !
Bârfa, vorba mincinoasă,
N-o lăsați să intre-n casă !

N-o lăsați în adunare
Ca să bată toba tare!
Bârfa diavolul o poartă,
Bârfa e o gură spartă!

Dacă toți am lua aminte,
Bârfa ar ședea cuminte!
De nu i s-ar da cuvântul,
Nu ar mai purta-o vântul !

De aceea fiecare
Să veghem în adunare !
Duhul Sfânt să ne-nsoțească
Bârfa-n veci să amuțească !

resursecrestine.ro/poezii

Buna seara si multa sanatate ca-i mai buna decat toate.

Am citit in aceasta seara - De vorba cu Old DG/ Sfaturi de la batrani la tineri. Si eu am observat ca cei tineri nu au probleme(in aparenta). Nu stiu cum sa ma adresez pentru inceput Dle Old DG,dar eu chiar am doua intrebari(chiar daca sunt trecuta de prima tinerete).

Intrebari : De ce doare sufletul?

Ce este iubirea si credinta?

Va multumesc pentru un eventual raspuns.

Rugaciunea inimii -

Guest said:
ce bine ar fi sa devenim mai buni,sa lasam barfa,mahalagismul,"caterinca" si rautatea deoparte.Azi, ar fi un inceput minunat,nu credeti?

Mare adevar ai grait. Bine ar fi, daca tot scriem impresii, sa le si respectam. Sau stim sa dam doar sfaturi ieftine?

Guest said:
Dle Old DG,dar eu chiar am doua intrebari(chiar daca sunt trecuta de prima tinerete).
Intrebari : De ce doare sufletul?
Ce este iubirea si credinta?

Sufletul doare atunci cand relizezi ca ai gresit si ca nu mai ai posibilitatea sa indrepti ceva!
Credinta este de neconceput fara iubirea aproapelui!

O poveste cu talc…

Intr-o zi, Platon l-a intrebat pe Socrate ce este dragostea.
Socrate i-a raspuns: Du-te pe campul din apropiere si adu-mi cel mai frumos spic de grau pe care il vei gasi, dar tine cont ca nu ai voie sa faci decat o singura incercare. Platon l-a ascultat fara sa cracneasca, si s-a intors dupa o vreme fara a aduce nimic cu el.
Socrate l-a intrebat ce se intamplase, iar Platon l-a lamurit: Atunci cand am intrat in lanuri am zarit un spic inalt si frumos, dar m-am gandit ca poate voi gasi un altul si mai maiestos, asa ca am mers mai departe. Am cautat in zadar dupa aceea, caci nu am aflat nici un alt spic asemeni celui dintai, asa ca nu ti-am mai adus vreunul.
Socrate i-a spus: Aceasta este dragostea.

Intr-o alta zi, Platon l-a intrebat pe Socrate ce este casatoria.
Socrate i-a zis:Mergi pana la padure si taie-mi cel mai mandru si mai chipes brad, dar adu-ti aminte ca nu ai voie sa faci decat un singur drum pentru asta.Platon a facut intocmai si a revenit dupa un timp cu un brad nu tocmai inalt si nu foarte frumos, dar indeajuns de aratos.
Socrate l-a intrebat de ce a ales tocmai acel pom, iar Platon i-a raspuns:
Am vazut niste brazi foarte falnici in drumul meu prin padure, dar mi-am amintit ce s-a intamplat ultima data, cu spicul de grau, asa ca l-am ales pe acesta. Mi-a fost teama ca daca nu il iau cu mine ma voi intoarce din nou cu mainile goale, desi nu a fost chiar cel mai frumos brad pe care l-am zarit.
Socrate i-a spus: Aceasta este casatoria.

Cu o alta ocazie, Platon l-a intrebat pe Socrate ce este fericirea.
De aceasta data, Socrate l-a indrumat: Du-te pe malul raului si culege cea mai frumoasa floare pe care o vei gasi, dar tine seama ca nu poti sa alegi decat o singura data. Platon a facut asa cum i s-a cerut si, la intoarcere, a povestit: Am vazut aceasta floare langa rau, am cules-o si m-am gandit ca este cea mai frumoasa dintre suratele ei. Desi am zarit si alte flori minunate, continui sa cred ca aceasta este fara egal.
Socrate i-a zis: Aceasta este fericirea.

Cu un alt prilej, Platon si-a intrebat invatatorul ce este viata.
Socrate i-a cerut sa faca un nou drum in padure si sa aduca de acolo cea mai frumoasa floare care ii va iesi in cale. Platon a plecat de indata, gata sa isi duca la indeplinire sarcina.
Au trecut trei zile, dar el nu si-a mai facut aparitia.
Socrate a mers si el in padure, sa isi caute ucenicul. In cele din urma, l-a descoperit in mijlocul unei poiene. Socrate l-a intrebat daca a descoperit preafrumoasa floare, iar Platon i-a aratat-o, rasarind din pamant chiar langa el. Invatatorul l-a intrebat de ce nu adusese floarea la casa sa, iar Platon i-a spus: Daca faceam asta, s-ar fi vestejit curand. Chiar daca nu o rup, ea va muri, mai devreme sau mai tarziu. Asa ca am stat in preajma ei atunci cand a inflorit, iar atunci cand se va ofili voi cauta o alta, la fel de frumoasa. De fapt, acesta este a doua floare pe care am descoperit-o.
Socrate i-a spus: Ei bine, se pare ca stii deja adevarul despre viata.

Concluzii:
- dragostea nu inseamna perfectiune
- casatoria nu trebuie sa fie o alegere perfecta ci sa devina una
- fericirea este o stare de spirit autocastigata de alegerea facuta
- viata este bucuria de a fi impreuna

Buna ziua,imi pare rau ca v-am intaratat pe unii impotriva altora.Dar in felul acesta am realizat "cine ce este".V-am adus intr-un haos total. Continuati,continuati - o sa faceti un mare deserviciu acestui popor si acestei tari. Apropos : unde a disparut curcubeul?

Nu va urmariti decat interesele(televiziunile) .....Am reusit sa va aduc in fata sa vorbiti sau sa ....

Multumesc Old DG ,pentru raspuns. Eu consider ca iubirea si credinta sunt calitati ,cu ,care ne-a inzestrat Dumnezeu. Necazul este ca aceste calitati le pierdem pe parcurs.

Si ca sa fie si mai interesant,il voi cita pe Presedintele meu :" ha,ha,ha,un fleac,i-am ciuruit".

Back