HAI, LINU-I LERU-I DOAMNE!
"Leru-i Doamne", "Leru-i Domn", "Lero-i Domn", „Hai, linu-i Leru-i Doamne” si alte sute de variante, clarifica, intr-un mod simplu, tipic poporului roman, taina cuvantului Ler.
Clar-vorbitoare este mai ales traditia de mii de ani, din care am ales doar strofa:
"Si cu flori de mar in mana
Se coboara peste stana
Ingerii cantand din cer:
Ler, Doamne Ler!"
Imi permit sa atrag atentia asupra expresiei "Leru-i Doamne". După stiinta noastra - chiar şi după ortografia folosita, "Leru-i Doamne" nu poate însemna altceva decat "Ler este Dumnezeu"! Ma mir de esecul marilor personalitati care s-au preocupat in zadar în timpul istoriei, de descifrarea acestei taine. In Romania mai exista inca in mii de sate amintirea lui Ler Dumnezeu, chiar daca astazi rugaciunile, colindele si legendele Sale se pierd incet-incet in negura istoriei si a timpului.
Asa ca, distinsi Domni si Doamne, cu permisiunea Dumneavoastra, voi repeta: Ler este Numele Cel Sfant al Domnului Dumnezeu, asa cum a fost folosit în credinta strabunilor nostri de pana acum 2000 de ani si, dupa cum vedeti, mai traieste pana astazi, sfintind credinta romanilor de pretutindeni.
Domnilor si Doamnelor, imi mai permit sa va recomand o carte, recent aparuta in Editura Dacia XXI. Este vorba despre "Evanghelia Tainica a Imparatiei Cerurilor şi Pamanturilor" de Ioan Suciu. Aceasta carte contine, printre alte enigme dezlegate, si aceea a lui LERU-I LER!
Cu Binecuvantarea lui Ler Dumnezeu imi permit sa inserez un fragment despre taina Numelui lui Dumnezeu.
Leru-i Ler.
Leru-i Ler si Domn in cer!
Aşa spun colinzile românilor, de mii şi mii de ani.
Eu sunt Ler.
Eu sunt Dumnezeul Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor.
Eu sunt Domnul Cel Mare.
Eu sunt Domnul Dumnezeu.
Eu sunt Domnul, Dumnezeul şi Tatăl, în ceruri şi peste toate pământurile.
Eu sunt Eu.
Io sunt Io. Eu sunt Io Ler.
Io Ler este Sfânt, Sfânt, Sfânt, Sfânt Numele Domnului Dumnezeu.
Sfânt, Sfânt, Sfânt, Sfânt este Io Ler Domnul, Io Ler Împăratul Dumnezeu, Sfânt peste pământuri şi ceruri.
Eu sunt Io Ler Tatăl, Io Ler Domnul, Io Ler Dumnezeul, Io Ler Împăratul.
Io Ler este singurul Meu Nume de Domn şi Dumnezeu.
Io Ler este singurul Meu Nume care este, care a fost şi care va fi.
Alt Nume nu am purtat şi nu voi purta niciodată.
Io Ler este Numele Meu pe care îL strigă cerul şi Pământul.
Acesta este Numele Meu cel Sfânt pe care îL dau oamenilor spre sfinţire, strigare, rugare şi cântare.
Prin acest Nume să vă rugaţi Mie, Tatălui vostru Celui Adevărat.
Căci Eu sunt Io Ler, singur Domn şi Dumnezeu.
Eu sunt Cel care am fost, Cel care sunt şi Cel care voi fi.
Numai Eu sunt Domnul şi Dumnezeul tuturor cerurilor şi pământurilor.
Eu sunt Făcătorul Cerurilor, al Lumilor şi Pământurilor toate, al tuturor văzutelor şi nevăzutelor.
Eu sunt Creatorul veşniciilor, al primei şi al ultimei raze de lumină.
Eu sunt Creatorul Universului.
Eu sunt Începutul Începuturilor.
Eu sunt Începutul şi Nesfârşirea. Căci Sfârşitul nu există.
Eu sunt Io Ler, singur Domn şi Dumnezeu.
Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, omule!
Alţi Dumnezei nu există, nu au existat şi nu vor exista niciodată.
Să nu cauţi alţi Dumnezei căci nu sunt, nu au fost şi nu vor fi!
Căutarea lor înseamnă înşelăciune, greşeală, minciună, prostie, rătăcire, nebunie şi halucinaţie!
Înşelăciunea căutării altui Dumnezeu înseamnă păcatul. Iar Domnia păcatului este Moartea peste sufletele voastre.
În Dumnezeirea Mea sunt singur şi întreit.
Dumnezeirea Mea este Sfânta Treime.
Dumnezeu este Sfânta Treime.
În Dumnezeirea Mea sunt singur şi întreit în Sfânta Familie.
Sfânta Treime este Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Sfântul Duh şi Dumnezeu Maica Domnului. Căci şi Maica Domnului este Dumnezeu, Una şi de O fiinţă cu Tatăl, într-o tainică unire.
"Leru-i Doamne", "Leru-i Domn", "Lero-i Domn", „Hai, linu-i Leru-i Doamne” si alte sute de variante, clarifica, intr-un mod simplu, tipic poporului roman, taina cuvantului Ler.
Clar-vorbitoare este mai ales traditia de mii de ani, din care am ales doar strofa:
"Si cu flori de mar in mana
Se coboara peste stana
Ingerii cantand din cer:
Ler, Doamne Ler!"
Imi permit sa atrag atentia asupra expresiei "Leru-i Doamne". După stiinta noastra - chiar şi după ortografia folosita, "Leru-i Doamne" nu poate însemna altceva decat "Ler este Dumnezeu"! Ma mir de esecul marilor personalitati care s-au preocupat in zadar în timpul istoriei, de descifrarea acestei taine. In Romania mai exista inca in mii de sate amintirea lui Ler Dumnezeu, chiar daca astazi rugaciunile, colindele si legendele Sale se pierd incet-incet in negura istoriei si a timpului.
Asa ca, distinsi Domni si Doamne, cu permisiunea Dumneavoastra, voi repeta: Ler este Numele Cel Sfant al Domnului Dumnezeu, asa cum a fost folosit în credinta strabunilor nostri de pana acum 2000 de ani si, dupa cum vedeti, mai traieste pana astazi, sfintind credinta romanilor de pretutindeni.
Domnilor si Doamnelor, imi mai permit sa va recomand o carte, recent aparuta in Editura Dacia XXI. Este vorba despre "Evanghelia Tainica a Imparatiei Cerurilor şi Pamanturilor" de Ioan Suciu. Aceasta carte contine, printre alte enigme dezlegate, si aceea a lui LERU-I LER!
Cu Binecuvantarea lui Ler Dumnezeu imi permit sa inserez un fragment despre taina Numelui lui Dumnezeu.
Leru-i Ler.
Leru-i Ler si Domn in cer!
Aşa spun colinzile românilor, de mii şi mii de ani.
Eu sunt Ler.
Eu sunt Dumnezeul Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor.
Eu sunt Domnul Cel Mare.
Eu sunt Domnul Dumnezeu.
Eu sunt Domnul, Dumnezeul şi Tatăl, în ceruri şi peste toate pământurile.
Eu sunt Eu.
Io sunt Io. Eu sunt Io Ler.
Io Ler este Sfânt, Sfânt, Sfânt, Sfânt Numele Domnului Dumnezeu.
Sfânt, Sfânt, Sfânt, Sfânt este Io Ler Domnul, Io Ler Împăratul Dumnezeu, Sfânt peste pământuri şi ceruri.
Eu sunt Io Ler Tatăl, Io Ler Domnul, Io Ler Dumnezeul, Io Ler Împăratul.
Io Ler este singurul Meu Nume de Domn şi Dumnezeu.
Io Ler este singurul Meu Nume care este, care a fost şi care va fi.
Alt Nume nu am purtat şi nu voi purta niciodată.
Io Ler este Numele Meu pe care îL strigă cerul şi Pământul.
Acesta este Numele Meu cel Sfânt pe care îL dau oamenilor spre sfinţire, strigare, rugare şi cântare.
Prin acest Nume să vă rugaţi Mie, Tatălui vostru Celui Adevărat.
Căci Eu sunt Io Ler, singur Domn şi Dumnezeu.
Eu sunt Cel care am fost, Cel care sunt şi Cel care voi fi.
Numai Eu sunt Domnul şi Dumnezeul tuturor cerurilor şi pământurilor.
Eu sunt Făcătorul Cerurilor, al Lumilor şi Pământurilor toate, al tuturor văzutelor şi nevăzutelor.
Eu sunt Creatorul veşniciilor, al primei şi al ultimei raze de lumină.
Eu sunt Creatorul Universului.
Eu sunt Începutul Începuturilor.
Eu sunt Începutul şi Nesfârşirea. Căci Sfârşitul nu există.
Eu sunt Io Ler, singur Domn şi Dumnezeu.
Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, omule!
Alţi Dumnezei nu există, nu au existat şi nu vor exista niciodată.
Să nu cauţi alţi Dumnezei căci nu sunt, nu au fost şi nu vor fi!
Căutarea lor înseamnă înşelăciune, greşeală, minciună, prostie, rătăcire, nebunie şi halucinaţie!
Înşelăciunea căutării altui Dumnezeu înseamnă păcatul. Iar Domnia păcatului este Moartea peste sufletele voastre.
În Dumnezeirea Mea sunt singur şi întreit.
Dumnezeirea Mea este Sfânta Treime.
Dumnezeu este Sfânta Treime.
În Dumnezeirea Mea sunt singur şi întreit în Sfânta Familie.
Sfânta Treime este Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Sfântul Duh şi Dumnezeu Maica Domnului. Căci şi Maica Domnului este Dumnezeu, Una şi de O fiinţă cu Tatăl, într-o tainică unire.