• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Revelion la Disneyland Paris: Partea a II-a

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Disneyland-ul parizian este impartit in doua zone de distractie: Studiourile Walt Disney si parcul Disneyland propriu-zis, pe care l-am descoperit cu bucurie chiar in seara de 31 decembrie 2009.
Era deja ora 17 si parcurile de obicei, in sezonul rece, inchid la ora 20. Dar, avand in vedere ca eram la un pas de trecerea dintre ani, ambele zone de distractie au fost deschise pana la ora 01:00 a anului 2010.
Ca sa intrii in Parcul Disneyland trebuie sa treci pe sub Hotel Disneyland, o zona unde gasesti ghiseele care vand bilete si cele informative.

Tot de aici poti sa iti iei harta celor doua parcuri, in diferite limbi, in care iti este explicat fiecare obiectiv in parte, de la distractiile destinate familiilor si mai ales copiilor, pana la punctele de atractie pentru celelalte categorii de varsta.
Parcul Disneyland e impartit in mai multe zone. La intrare dai de “Main Street USA”, o strada plina cu magazine de suveniruri, haine sau costumatii Disney. Aceasta strada te duce pana in “Central Plaza”, locul de desfasurare a spectacolelor in aer liber cu Mickey Mouse si toate celelelalte personaje de poveste.

“Central Plaza” este si un fel de punct de plecare spre atractiile parcului. Datorita frigului si a timpului destul de scurt pe care il aveam la dispozitie am preferat sa mergem direct la obiectivele pe care harta le prezenta ca si puncte de atractie care nu trebuie ratate.
Astfel am ajuns in zona “Frontierland”, la “Big Thunder Mountain”, care spune povestea unei mine abandonate. Am stat la coada 40 minute, aceasta fiind una dintre cozile cu cel mai mic timp de asteptare in acel moment. Filmul de mai jos va prezenta destul de bine ceea ce se intampla in aceasta mina:

Urmatorul punct de atractie a fost “Indiana Jones and the Temple of Peril” care, din pacate, atunci cand am ajuns noi, era inchis.
Am continuat expeditia in zona “Adventureland”, la “Piratii din Caraibe”, o croaziera care te trimite chiar in mijlocul unui atac al piratilor asupra unei fortarete spaniole.  Vreau sa subliniez ca “Piratii din Caraibe” ne-au intampinat cu multa caldura, la propriu, avand in vedere ca totul s-a intamplat in interior, iar noi veneam dupa cateva ore petrecute la doar cateva grade celsius cu plus. Toate personajele intalnite in croaziera sunt intruchipate de papusi in marine reala, creand o atmosfera de neuitat!
Am incercat apoi sa gasim un loc in care sa mancam. Majoritatea restaurantelor sunt pe profil fast food. Gasesti locuri la mese, dar stai foarte mult la cozile interminabile pentru a putea comanda de mancare. Aproape fiecare fast-food are meniu si pentru persoanele vegetariene, iar noi am ales sa mancam un meniu “Monster” echivalentul unui meniu normal la fast-food-urile din Romania. Daca nu stiati deja, in Franta portia de mancare obisnuita este cam cat un sfert dintr-o portie obisnuita din Romania.
La ora 19:00 am asistat la Parada Disney:

Apoi am fugit spre “Phantom Manor”. Vroiam sa ajungem printre primii, ca sa nu stam foarte mult la coada. Dupa jumatate de ora am intrat in casa bantuita si am asistat la povestea unei mirese transformata in fantoma.
Din cauza frigului care era din ce in ce mai insistent, am plecat spre hotel, hotarati fiind ca a doua zi sa fim primii la intrarea de la Studiourile Walt Disney.
Poti citi pe tema asta si:Revelion la Disneyland Paris: Partea IImaginea campaniei electoraleUn zâmbet şi o fotografie cadouUn somn liniştitLocul de munca iti poate salva viata

Posted on Sun, 17 Jan 2010 13:59:18 +0000 at http://www.stiridebine.ro/revelion-la-disneyland-paris-partea-ii
Comments: http://www.stiridebine.ro/revelion-la-disneyland-paris-partea-ii#comments

Back