• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Revista blogurilor

Angela74

New member
Reaction score
0
Acest topic ar trebui sa fie dedicat blogurilor. Se intelege, doar alea care ne plac si par deosebite. De evitat cocalari si politica.In rest , fara a ne ingradi intr-o tema anume, pt ca am observat ca uneori nu se posteaza deoarece informatia vine de pe un blog, si s-ar considera reclama, avem liber la dezvaluit chestii interesante.

sursa: http://cernoschi.blogspot.com/2011/03/monitorul-de-suceava_21.html

=)) bestial omu' , ma intreb ,cu atata energie, ce ar fi iesit daca se concentra pe o cauza fatibila

„Urmaşul” lui Ştefan cel Mare revendică şi Ardealul şi Ţara Românească

Dan COMAN

Suceveanul de 32 de ani din comuna Dorneşti Cornel Cernoschi, devenit celebru după ce a revendicat Moldova, pe motiv că ar fi urmaşul lui Ştefan cel Mare, şi-a extins pretenţiile şi asupra Ţării Româneşti şi a Ardealului. Pe rolul Tribunalului Suceava se află un dosar în care Cornel Cernoschi dă în judecată Preşedinţia României, Guvernul, Senatul, Camera Deputaţilor şi statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi solicită înfiinţarea unei noi instituţii, numită „Statul Român”, care să aibă în administrare toate proprietăţile publice din România.

Suceveanul nu se opreşte aici, Cornel Cernoschi solicitând ca instanţa să emită o hotărâre prin care el să fie numit în funcţia de preşedinte al „Statului Român” şi al proprietăţilor publice din România şi să i se acorde bunuri cu titlu gratuit pentru a-şi putea exercita această funcţie. Instanţele sucevene vor judeca cerea lui Cornel Cernoschi la începutul lunii aprilie 2011.

Cornel Cernoschi invocă „testamentul în formă mistică a lui Ştefan cel Mare”

Dacă la prima încercare de a revendica Moldova, de la începutul anului 2010, suceveanul susţinea că a depus această cerere pe motiv că bunica lui i-a spus că este moştenitorul lui Ştefan cel Mare, de data aceasta el invocă „testamentul în formă mistică” lăsat de domnitorul Moldovei. Cernoschi aminteşte de celebrul citat „Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, ş-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”.

De asemenea, dacă iniţial revendica şi Ţara Românească „doar dacă se poate”, de data aceasta suceveanul din Dorneşti a găsit şi motivul pentru care o astfel de cere ar fi întemeiată.

„Întrucât Ştefan cel Mare a fost rudă cu Vlad Ţepeş, rezultă că eu sunt şi urmaşul lui Vlad Ţepeş şi revendic şi proprietăţile publice din Ţara Românească”, se arată în cererea de chemare în judecată. De data aceasta, Cornel Cernoschi merge şi mai departe şi revendică şi Ardealul, pe motiv că „Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş se trag din Ardeal”.

Suceveanul vrea proprietăţi şi de pe teritoriul Ucrainei şi Republicii Moldova, însă doar dacă acest lucru este posibil

Suceveanul explică faptul că proprietăţile pe care le revendică sunt situate pe actualul teritoriu al României, dar şi pe teritoriul Republicii Moldova şi al Ucrainei. Cu toate acestea, Cornel Cernoschi pare a fi înţelegător şi spune că revendică proprietăţile din Republica Moldova şi Ucraina doar dacă acest lucru este posibil.

„Proprietăţile publice pe care le revendic sunt posedate de către pârâţi începând cu data de 22 decembrie 1989 fără nici un drept, încălcând legea, dând acea lovitură de stat împotriva soţilor Ceauşescu, eu la acea vreme fiind prea mic pentru a lupta împotriva lor. Dacă nu ar fi fost acea lovitură de stat din decembrie 1989, Ceauşescu ar mai fi trăit câţiva ani, conducând această ţară, iar mai apoi, când eu aş fi împlinit vârsta de 18 – 23 de ani, mi-ar fi predat în administrare proprietăţile publice”, se mai arată în cererea lui Cornel Cernoschi.

El susţine că ar fi în stare să conducă „Statul Român”, explicând că Ştefan cel Mare a condus Moldova de la vârsta de 24 de ani, iar Vlad Ţepeş a condus Ţara Românească, prima dată, la vârsta de 17 ani.

„M-am adresat unei zeiţe, nicidecum unei curve care să îmi ceară banii anticipat, înainte de a-mi face dreptate”

Când vine vorba de evaluarea proprietăţilor pe care le revendică, suceveanul spune că aceasta nu este cu putinţă „iar dacă evaluarea proprietăţilor publice pe care le revendică ar fi posibilă, ar fi prea costisitoare şi totuşi nu ar fi realistă”. Cernoschi arată că el nu cere titlu de proprietate, el având doar cerinţa ca proprietăţile publice respective să i se dea în administrare cât timp va trăi.

Cornel Cernoschi solicită să i se facă dreptate, fără a i se cere să treacă valoarea proprietăţilor şi fără să plătească taxa de timbru, deoarece „cum bine ştiţi, dumneavoastră, magistraţii, sunteţi plătiţi din banii de la bugetul de stat, care este format din taxele şi impozitele pe care le plătim noi, societatea civilă. (...) Dacă dumneavoastră, magistraţii, aţi fi fost independenţi şi v-aţi fi autogospodărit singuri, din venituri proprii, atunci aş fi fost de acord să trec valoarea obiectului şi să plătesc taxa de timbru”. El mai spune că nu este de acord să plătească taxa de timbru pe motiv că îşi plăteşte taxele şi impozitele.

„Nu sunt de acord să trec nici o valoare şi nici să plătesc taxe suplimentare pentru a vă face dumneavoastră datoria de a face dreptate, care intră în sarcinile de serviciu”.

Mai mult, Cornel Cernoschi găseşte şi o altă modalitate de a explica motivul pentru care refuză să plătească taxa de timbru: „conform legendei, justiţia este o fecioară reprezentată de zeiţa Temis, o fecioară legată la ochi, cu o balanţă într-o mână, iar în cealaltă o sabie. Eu, subsemnatul, prin această cerere m-am adresat unei zeiţe, nicidecum unei curve care să îmi ceară banii anticipat, înainte de a-mi face dreptate”.

În cele din urmă, Cornel Cernoschi precizează că nu el este cel care trebuie să demonstreze că este „urmaşul urmaşilor lui Ştefan cel Mare”, ci cei care contestă acest lucru.

sursa: http://blog.magazinuldehobby.ro/category/thailanda/

Chiang Mai, sau cum e Nordul venind din Sud

Lucrurile stau cam așa: diversitatea și magnetismul Asiatic există. Sau cel puțin așa îl simt eu azi. Chiar dacă nu sunt mare fan al “situațiilor” hemingway-niene, există locuri și momente în care te poți bucura de o stare. Stau într-o curticică cu vegetație luxuriantă, la o masă de lemn, pe o străduță îngustă, la niște oameni care au un hostel mic și primitor, vorbesc bine engleza și sunt de încredere. La un metru de mine ploua tropical, repede, peste gardul de bambus și bălăriile înalte din curte și încerc sa “dau” ceva pentru blog. Sunt în Chiang Mai.

Chaing Mai este cel mai important oraș din Nord, “poartă” pentru excursiile către munții din Nord-Vest, granițele cu Laos și Birmania, excursii pe care le încep și eu mâine.

Mă întorceam din Kata, de unde m-am despărțit de plaja și coasta californiană de acolo, de Benni și toți vânzătorii de la magazinele de pe strada mea (mi-a fost foarte greu, de-a lungul zilelor petrecute acolo, să-i fac să înțeleagă că nu o sa cumpăr niciun costum, dvd, suvenir ș.a.), de românii cu care mi-am petrecut ceva seri. Apropos, dacă citiți, mulțumesc Teo, Dana, Tibi și Silviu! Zburam aproape o zi, schimbam în Bangkok și aveam să ajung seara în Chiang Mai.

Chiang Mai e o altă treabă. Am senzația că sunt un pic prea descriptiv și serios de data asta dar nu știu de ce aș putea să fac mișto. Poate de formația de tambalezi de azi-noapte. E incredibil să fi într-un bar de lemn, pe o stradă mocirloasă, îngusta, unde cântă o formație de băieți “locali”, mici, urâți, ciudați, tatuați etc, și pe care dacă îi asculți întorcând capul ai senzația că e cd. Cântă perfect. În jurul meu, europeni, bineînțeles, dar de data asta, cu rucsacul în spate toți. Scăpasem de all inclusiv-iștii ruși și italieni din Kata. Plecasem din Eforie, acum eram în Vamă. Da! Exact așa a fost senzația mea aseară. Eram într-o Vamă de la munte. Chiang Mai este un oraș de munte vechi, cu străzi mici, înguste, autentice, pline de locuri “cool”, boeme. La masă cu mine un elvețian aiurit cu care mă împrietenisem pe avion, o nemțoaică liniștită și un australian de treabă, dar care nu prea râdea. De fapt nu prea râdea nimeni.

Am băut bere și am căzut toți băieții de acord, mândrii, că nouă nu ne place rasa asta, sunt mici, urâte, multe (cred că aici tre’ să fac un subiect separat). Noi tot după d-ale noastre ne uităm. Și așa e. Nemțoaica, normal, se umflase toată. Mă rog, m-am distrat mai bine aseară în 2 baruri de lemn, pe o stradă mocirloasă, dar pe muzica bună, decât în tot Patongul ăla full de tarabe, baruri, restaurante, ping-pong bars, all inclusiv-iști, bețivi, vânzătorie ambulantă, curvăsăraie la kil, tuk-tuk-uri peste tuk-tuk-uri.

Mă simt mai bine aici, e mai puțină lume, străduțele sunt ca niște piețe ambulante cu lucruri autentice, bune și la prețuri corecte. Oamenii sunt mai puțini și zâmbesc mai mult. De siguranță și liniște nu mai zic.

Azi mi-am făcut datoria, am vizitat și pozat cele câteva temple, m-am plimbat pe străduțele întortocheate pe care mă tot rătăcesc până îmi găsesc hotelul, am mâncat simplu, la colț. Tambalezii sunt și ei oameni. Muncesc, ascultă muzică la telefon și se gândesc la un fost iubit/iubită, plimbă copii, se uită la meci și țin cu FC Chiang Mai (chiar există) și știu de Hagi și Mutu!

Mâine începe aventura! Urcăm organizat la munte.

Magazinul de Hobby va publica o serie de articole scrise de către cei care se aventurează în cele mai frumoase și misterioase zone ale lumii. Exotism, aventură, peisaje, povestite, fotografiate în timp real de către bloggerii noștri de ocazie. Plecat din Pitești, Dan Hodos vă prezintă, începând de azi, seria Backpacker in Thailand, în timp real.

Urmăriți aventura sa în Thailanda!

Inca nu am atins pragul psihologic al celor “trei ani pe drum”. Asa ca nu am data de intoarcere. Momentan explorez Asia. Pas cu pas, caci nu ma grabesc nicaieri. Acesta este jurnalul de calatorie.

Parintii m-au botezat Horia, dupa stramosi ardeleni.

http://www.amplecat.ro/despre/

''SOLO. Insula Java. Indonezia. Trei filmari de la Festivalul mastilor din Namatanai, New Ireland, Papua Noua Guinee de la un soi de teatru tribal cu scene din viata cotidiana a insulei. Un show interesant. Imi pare rau ca nu am avut baterie pentru a filma si ritualul samanului, care a fost bizar, pe aceleasi coordonate tematice, dar mult mai intens.

Ceea ce filmele nu prezinta sunt mirosurile vopselelor si pudrelor folosite pentru decorarea corpului. Arome placute, dar foarte tari. Privind imaginile resimt senzatii olfactive asociate spectacolului. Imi amintesc sunete. Revad figuri si expresii ale oamenilor pe care i-am intalnit la festival. Realizez ca am fost privilegiat sa fiu acolo, in acel colt de Pacific, in acel moment.''

Canibalismul este din trecut, sexul inca se mai practica. Enjoy!

!

Canibali
Prinderea unui om pentru a fi facut gratar. Salvat in ultimul moment de un erou local.

Poame
Obiceiuri de vanatori-culegatori, inconjurati de spirite dubioase care haladuiesc prin natura.

Crina Coco Popescu, prima femeie care a facut turul celor mai inalti 7 vulcani de pe pamant

http://www.celmaisus.ro/?page_id=28&lang=ro

Salut!

…mă numesc Crina Imola Popescu, dar toată lumea mă ştie de Crina COCO Popescu. Prietenii dragi îmi spun, simplu, COCO. Am 16 ani şi sunt alpinistă.

M-am născut în Râşnov şi escaladez munţi de când aveam doar 6 ani. La început am explorat zonele din apropierea casei mele: Bucegi şi Postăvarul. Apoi mi-am dorit să ajung pe munţi mai înalţi…şi am reuşit! În Alpi am fost prima dată la doar 11 ani şi am urcat pe Dente del Giante până la 4000 metri. Au urmat alte vise împlinite: Olimp, Ararat şi Mont Blanc.

La doar 12 ani, am mers prima oară în Nepal pe Kalapatar. Atunci am văzut prima dată giganţii din Himalaya şi m-am îndrăgostit: mi-am dat seama că vreau mai mult de atât. Treptat, ceea ce părea doar o joacă, s-a transformat într-o reală pasiune. La 13 ani deja îmi vedeam visul devenit realitate pe Kazbek în Caucaz, pe Damavand şi Alam Kuh în Iran.

N-am avut parte doar de reuşite, dar eşecurile m-au convins că, fără pasiune şi efort, n-ai cum să atingi cele mai înalte culmi, atât în viaţă, cât şi pe munte. O lecţie pe care am primit-o a fost atunci când am încercat să urc pe Aconcagua şi o răceală m-a împiedicat să ajung în vârf. Din acel moment am învăţat că precauţia trebuie să reprezinte un obiectiv pentru mine ca să-mi pot duce visul mai departe.

Căutând să-mi setez noi şi noi obiective, am aflat de Seven Summits şi Volcanic Seven Summits. Mi-am spus: asta este ceea ce vreau să fac!

În 2008, când s-a înfiinţat Clubul Montan Altitudine, visul meu a început să prindă aripi. La sfârşitul anului 2008, am urcat pe Ojos de Salado în Atacama, cel mai înalt vulcan din lume, apoi, în ianuarie 2009, pe Aconcagua – gigantul Americii de Sud. Au urmat Kilimanjaro în Tanzania şi Elbrus în Caucaz. Aveam deja trei vârfuri din Seven Summits şi patru din Volcanic Seven Summits. Pentru aceste reuşite am primit titlul de “Maestru al Sportului”.

În toamna anului 2009, mi-a fost dată o nouă lecţie care m-a pregătit şi mai mult pentru viitor: îmi propusesem să urc pe Cho Oyu, dar, din cauza unei aclimatizări imperfecte, am decis să ne retragem de la 6700 metri, alegând siguranţa noastră înaintea dorinţei de a cuceri un munte. În ianuarie 2010, am fost în expediţie în Oceania, unde am urcat pe Kosciuszko, Giluwe şi Carstensz Pyramid. A fost un moment de mândrie pentru mine. În vară a urmat Pico de Orizaba şi McKinley în America de Nord.

Din decembrie până în februarie voi fi în America de Sud şi Antarctica. Voi urca pe Vinson şi Sidley, iar în aprilie 2011 voi pleca pe Everest.

P>ână acum am adunat în palmares cinci vârfuri din Seven Summits şi şase din Volcanic Seven Summits. Plus şase recorduri în alpinism! Şi toate acestea la doar 16 ani.

N-aş fi reuşit aceste performanţe dacă alături de mine n-ar fi stat tatăl meu, omul drag mie care mi-a insuflat pasiunea şi dragostea pentru natură, munte şi călătorie. N-am cuvinte să le mulţumesc părinţilor mei pentru susţinerea pe care mi-au oferit-o şi pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru a mă ajuta să fiu cine sunt astăzi. Dar încerc să-i fac mândri.

De asemenea, vreau să le mulţumesc oamenilor de la Club, cu susţinerea cărora, dorinţa mea de a-mi îndeplini visul devine şi mai ferventă: vreau să devin cea mai tânără alpinistă care urcă Seven Summits şi Volcanic Seven Summits.

Pacat ca Sogorului nu-i face placere sa posteze in forum :D: a adus in chat un link:
http://vizionaru.blogspot.com/2011/11/adevarul-lui-anghel-rugina.html si dupa ce l-am deschis si citit ,am considerat ca trebuie postat.
Merci Sogore !

Adevarul lui Anghel Rugina

Stăpânii lumii

Ca să ştim... Ca să înţelegem... (...) La câţiva ani de la revoluţie, piaţa de carte din România era "dată peste cap", de romanele unui personaj controversat: Pavel Coruţ. Povestirile sale împletesc, după cum el însuşi mărturiseşte, realitatea cu fantezia, autorul lăsând la latitudinea cititorului să stabilească unde sfârşeşte una şi unde începe cealaltă.

Pavel Coruţ, fost şef adjunct al Serviciului de Contraspionaj Militar, (C.I.), din vremea lui Ceauşescu, este o persoană care ştie multe. Spre deosebire de alţii, domnia sa nu tace. Domnia sa scrie! Mai dă şi câte un interviu, dar nu este prea apreciat că interlocutor de către moderatori, întrucât are un stil de conversaţie foarte "milităros". În schimb aflat în faţa foii de hârtie este capabil să dea din plin proba talentului său. În discuţiile despre el am aflat că ar fi un nostalgic sau un beneficiar al vechiului regim, în timp ce alte persoane sunt convinse că este un provocator, dar cei mai mulţi se văd constrânşi de "faptele sale de arme" scriitoriceşti, să-i recunoască buna credinţă şi patriotismul. Eroii romanelor sale sunt în principal agenţi ai serviciului de contraspionaj românesc, aflaţi într-o luptă inegală, pe viaţă şi pe moarte, cu slujitorii bine plătiţi ai"Bubulilor", stăpânii din umbră ai lumii! Pe lângă lunga listă de romane de spionaj (pro şi contra), cu acţiuni normale, anormale şi mai ales paranormale, ale căror eroi sunt cât se poate de români şi de patrioţi, a scris şi o foarte interesantă şi utilă serie de cărţi destinate succesului în viaţă, în afaceri şi mai ales destinate tinerilor. Tematica abordată este foarte complexă, plecând de la lupta împotriva drogurilor, alcoolului şi tutunului şi până la formarea gândirii pozitive şi găsirea propriului drum în viaţă...

Pe la începutul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: "Marius Tucă Show". Acest excelent ziarist invita în emisiunile sale, cele mai reprezentative personalităţiale momentului, de la preşedintele statului, primul ministru şi membri ai guvernului, până la sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă... pe scurt, invita în fiecare seară, OMUL ZILEI! ...Era unul dintre programele cele mai aşteptate şi mai urmărite, întrucât realizatorul nu-şi "ierta" pentru nimic în lume invitatul, supunându-l unui continuu tir de întrebări, care de care mai provocatoare şi mai indiscrete referitoare la activitatea profesională sau acţiunile publice ale acestuia. Totul cu bun simţ, totul cu maxim profesionalism, beneficiind de o echipă redacţionala de elită!

Într-o seară de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist şi academician Anghel Rugină, profesor universitar de anvergură mondială, care s-a stins din viaţa de curând, din păcate... Emisiunea de pe Antena 1 din acea seară avea să devină, pentru toţi cei care am urmărit-o, absolut memorabilă.

Sub Ceauşescu, Anghel Rugină a fugit din ţară, trecând Dunărea înot la sârbi. A fost rănit la picior de un grănicer român, dar a reuşit în cele din urmă să ajungă în Statele Unite, unde a devenit membru corespondent al Academiei Statelor Unite, şef de comisii economice şi consilier în diferite guverne americane.Pentru cine vrea să se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui român de excepţie recomand lectura de pe Wikipedia şi din alte surse on-line.

La un moment dat, cu toată experienţa sa, Marius Tucă a scăpat invitatul de sub control. Personajul "de mare calibru"din acea seară, a pus treptat stăpânire pe emisiune, toată pregătirea acesteia ducându-se "pe apa Sâmbetei", deoarece răspunsurile sale la întrebările moderatorului depăşeau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul în care erau documentate şi mai ales prin consecinţele lor!... Erau răspunsuri care impuneau de la sine alte întrebări şi tot aşa... Ca un bulgăre de zăpadă lăsat să se rostogolească pe o pantă proaspăt ninsă!... Dar să vedem ce s-a întâmplat, concret!

Domnul Rugină a afirmat la un moment dat, că a fost invitat acasă la George Bush!La "CASA ALBĂ", bineînţeles. Fiica domniei sale era prietenă şi colegă de facultate cu gemenele preşedintelui american, iar acesta a vrut să îl cunoască personal, aşa că l-a invitat la o cină în cel mai bine păzit obiectiv al planetei. Şi când Marius Tucă l-a întrebat cum e de fapt preşedintele american "în privat", au început dezvăluirile:

"George Bush este un texan simpatic, cinstit şi foarte de treabă, dar nu face ce vrea el!..."
"Cum, adică, nu face ce vrea el? Păi nu este el cel mai puternic om de pe planetă? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?" A întrebat, Tucă."Păi, nu prea..." a răspuns domnul profesor. "Se vede treaba că trebuie să fac unele precizări", a mai spus domnia sa, "ca să se ştie şi ca să puteţi înţelege mai bine"!...

Apoi a continuat: "Dragii mei, lumea asta este condusă de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane, super-bogate, super-puternice şi super-bine-informate, care trăiesc "ca în sânul lui Adam"! Oamenii ăştia deţin puterea absolută pe planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice şi la cele mai recente descoperiri tehnico-ştiinţifice, multe ţinute în secret, au la dispoziţie, în toate ţările lumii, institute de cercetări psiho-sociologice, cu ajutorul cărora ţin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai "potrivite" pentru a "câştiga alegerile", în mod "democratic" în cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziţia lor strategică.

Practic toţi conducătorii statelor importante ale planetei sunt"aleşi" cu "binecuvântarea" acestui "GRUP", şi toţi cei aleşi nu fac altceva decât să pună în practică "directivele" trasate de acesta..."

Întrebare telefonică de la un telespectator: "Domnule Anghel Rugină, face şi România parte dintre ţările vizate de "GRUP"?"
"Da. Şi ca dovadă vă aduc faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale, a fost în vizită "privată" în Statele Unite, iar la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, primul ministru proaspăt numit a făcut acelaşi lucru. Au fost amândoi să-şi ia "foaia de drum"...

Replică telefonică: "Adică dumneavoastră vreţi să spuneţi că pe preşedintele nostru ni l-au ales americanii?"
Răspuns: "Nu o spun eu. Aşa este. Numai că nu americanii, ci "GRUPUL" care conduce. În America a avut loc doar acceptarea şi instruirea personajelor."

Replică: "Să vă fie ruşine domnule, Rugină... Să vă fie ruşine că aţi ajuns la vârsta pe care o aveţi, cu capul plin de păr alb, ca şi mine şi că ne minţiţi în halul ăsta... Nu ştiu ce interes aveţi să o faceţi, dar vreau să vă spun că pe preşedintele nostru l-am ales noi, cu toţii, prin votul nostru, că aşa am vrut noi! Să vă fie clar: aşa am vrut noi! Şi apoi cum să ni-l aleagă alţii când este o comisie de votare care verifică vot cu vot, de la toate partidele... Sunteţi un mincinos! Domnule Marius Tucă, nu mai chemaţi, domnule, din ăştia... Bună seara!..."

Anghel Rugină, (A.R.): "Dragă domnule, te felicit!... Te felicit că ai ajuns la vârsta la care ai capul plin de păr alb şi că ai trăit până acum cu impresia că ai putere! Că votul tău contează! Poţi să mori fericit în cazul ăsta! Eu nu am vorbit pentru cei care au vârsta şi convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă!...

În ceea ce priveşte votul, nu uitaţi vorbele lui Stalin, care zicea că nu contează cine şi ce votează, contează doar cine numără voturile! Astăzi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program deştept, printr-o simplă atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se adună discret la cel care trebuie să iasă...

Îmi spui că nu ştii ce interes am... Am interesul ca POPORUL MEU SĂ AFLE... Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ!... Să înţeleagă că la nivel global "cărţile sunt făcute"! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!..."

Alt telespectator (TS), întreabă:
"Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Franc-masonerie?"

A.R.: "Sunt şi masoni în "grup", dar nu sunt majoritari!"
TS, (chiar dacă se tratează de un alt telespectator lăsăm iniţialele cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului):
"Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates? Sau cine altcineva?"

A.R.: "Mai, băieţi... Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni... Adică nimeni dintre "muritorii de rând"! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Ăştia sunt mici copii, pe lângă cei din "GRUP"! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei reviste... Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar un număr limitat de persoane, alese pe sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane "alese", cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună... Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă!..."
TS : "Atunci sunt evreii?"
A.R.: "Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari!"
TS: "Arabii? Sunt şi arabi? Că ăştia au petrol..."
A.R.: "Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul "GRUPULUI", deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest "GRUP"se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens...
TS: "Bun, şi cam de când se întâmplă chestiile astea?"
A.R.: "Se zice că acest "GRUP" a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi "GRUPUL" a încercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste."
TS: "Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi?"

A.R.: "O.K. Să raţionăm un pic... Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate dezlipi nici un strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi "administrate" de cineva. Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un "GRUP", de administratori la nivel mondial de, să zicem... 250-300 de persoane!... " ...Toată lumea... mută. Inclusiv Marius Tucă...

Şi domnul profesor a continuat: "Toate mişcările de rezonanţă mondială de după 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui "GRUP". Totul bine studiat. Totul cu un scop precis.Bineînţeles că au apărut şi evenimente neprevăzute. Las un moment dat, liderii comunişti, supuşi unei propagande deşănţate cu scopul creării cultului personalităţii, pe criterii de marketing politic, au început ei înşişi să creadă în ceea ce propovăduiau şi să se creadă nişte ZEI în viaţă, aşa că au scăpat de sub control. Şi atunci a fost nevoie de crearea unei ideologii care să contrabalanseze comunismul şi anume fascismul. Şi aşa a pornit cel de-al doilea război mondial... Şi când şi fascismul a început să aibă derapaje i s-a opus o coaliţie mondială, şi pentru că nu fusese înfrânt comunismul "independent", a fost nevoie de un "război rece", care s-a încheiat aşa cum ştim cu toţii, cu victoria "GRUPULUI", asupra copilului rebel - comunismul!

Acum suntem în faza în care "GRUPUL" se concentrează asupra unei noi strategii de putere şi anume "GLOBALIZAREA". Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI, Banca Mondială, BERD, Comunitatea Europeană, etc...

Trebuie să recunoaştem că acest "GRUP" a avut un rol foarte important în menţinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. În perioada dominaţiei acestuia, nivelul de trai al populaţiei a crescut în mod constant, nu peste tot e drept dar încă se mai lucrează la acest lucru prin intermediul organismelor mondiale controlate de "GRUP". De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres uriaş care nu ar fi fost posibil fără direcţionarea resurselor necesare în acest sens. "Drepturile omului"sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la înălţimea momentului. În general se impune o nouă ordine mondială, care încearcă să înlăture haosul, anarhia şi pericolele potenţiale la nivel planetar...V-am spus că este vorba despre persoane deosebit de inteligente.
E drept, uneori sunt mai răi câinii, că stăpânii, dar sunt sigur că la momentul oportun, stăpânii îşi vor pune câinii cu botul pe labe!..."

Marius Tucă (M.T.):
"Domnule Anghel Rugină, m-aţi uimit! De unde ştiţi toate astea?
A.R.: "În cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul ăsta!"
M.T.: "Şi nu vă este frică să dezvăluiţi aceste lucruri?"
A.R.: "În primul rând, am o vârstă: "mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul", şi apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul pentru care am făcut-o este de a limpezi cumva apele şi de a potoli spiritele înfierbântate din România, care încă mai cred că tot ceea ce zboară se mănâncă!..."
TS: "Şi noi ce trebuie să facem?"
A.R.: "Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră!... Pentru noi, important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru.Să lăsăm gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt.
Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi..."

Au trecut zece ani de la această emisiune. E greu să uiţi aşa ceva. În acest răstimp am încercat să deschid ochii şi să înţeleg ce se întâmplă în jurul meu.
Bineînţeles că dialogurile de mai sus sunt reproduse din memorie, întrucât nu am găsit arhivată emisiunea, pe internet, şi trebuiesc tratate cu rezerva necesară în acest caz. Memoria poate juca feste oricui. La un moment dat mă întrebam dacă această emisiune chiar a avut loc în realitate sau doar în imaginaţia mea.
Subiectul este bineînţeles foarte incitant, şi existenţa unui "Grup" de persoane iniţiate care "stăpânesc" lumea,a fost unul dintre primele lucruri care m-au frapat în romanele lui Pavel Coruţ. El i-a numit în aceste romane "BUBULI". Anghel Rugină l-a numit"GRUP".
Pavel Coruţ i-a menţionat pe "BUBULI" sub rezerva împletirii fanteziei cu realitatea. Anghel Rugină a părut ceva mai concret.Ambii însă ne recomandă să ne trăim viaţa liniştiţi.
Sunt două personaje importante ale României şi ne putem mândri că suntem contemporani cu ei, chiar dacă domnul Anghel Rugină între timp a trecut în nefiinţă.
Şi dacă ne mândrim cu ei, să încercăm să le şi dăm ascultare!
Concluzia finală:
"Să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru, şi să o trăim în armonie "

P.S. 1
Zilele trecute am vizionat pe video seria de filme "Prison Brake", care mi-a amintit brusc de interviul lui Anghel Rugina...
P.S. 2
E bine sa cutreierati si librariile unde veti gasi o carte cu acelasi nume: "Stapanii lumii", cu subtitlul - "O istorie a conspiratiilor", autor Juan Carlos Castillòn, Editura Nemira, Colectia "Porta Magica". Romanul confirma si dezvolta teoria unei conspiratii mondiale.

Sa ne auzim cu bine si nu uitati sa va faceti viata cat mai frumoasa!

Am citit si io aseara. Acum nu zic ca n-ar fi ceva adevar, insa , ma intreb cum de a transpirat, cu asa amanunte, un sicret asa de important? Poi daca nenea asta stie asa multe.... mai stiu si altii, vorba ceea. Insa toate sunt la nivel de zvon. Si iata cum se tes la teorii ale conspiratiei. Si ne mai intrebam de ce? Sunt total de acord cu traitul frumos. Viata e mult prea scurta , din pacate.

Nu ca ar fi cine stie ce deosebit, imi place insa ideea de a primi o scrisoare de la mine, care sa vina din viitor. Ar fi chiar interesant cum ar arata scrisoarea asta facuta astazi, pt mine aia din trecut, sau sa-mi imaginez o scrisoare din viitor pe care s-o primesc astazi.
Blogul e dragut, ma regasesc in final :D

http://kariokaspot.blogspot.com/?expref=next-blog
Scrisoare pentru masina timpului
Acum multi ani - ok nu foarte multi dar destui - ma intrebam pe un forum cum e sa fii gravida si ai copii.
Mai scriam si o postare chiar haioasa (a se observa modestia fara de cusur....) despre gravidenie, in viziuea mea de atunci.
Nu greseam mult :) singura chestie pe care nu am ghicit-o corect a fost ca toate neajunsurile si neplacerile aveau sa ma sara cu desavarsire pe mine, cand am fost insarcinata.

Las aceasta scrisoare pentru cand s-o inventa masina timpului, sa i-o duceti Kariocii de acum un deceniu. Cu urari de bine.

"Draga eu,

In pofida hotararii de nestramutat de acum, te vei marita si vei face copii. Nu stiu exact daca astea vor fi chiar cele mai destepte decizii luate vreodata de tine; inca astept si eu o scrisoare de la Eul din viitor. Insa la momentul respectiv asa iti vor parea si mult timp dupa.

Probabil n-ai sa ma crezi, dar nimic din ce ai insirat tu acolo nu ti se va intampla. Da, se intampla ALTORA dar nu tuturor si, poate cel mai important, n-o sa ti se intample tie. Nu stiu de ce, nu stiu daca meriti. Totusi in astia 10 ani vei ajunge la concluzia ca nu conteaza daca meriti sau nu, din moment ce nu exista cineva sa iti atribuie asemenea merite.

Cum ziceam; n-o sa ai pete, n-o sa ai greturi, n-o sa ai toane, n-o sa ai picioare umflate, n-o sa ai ameteli. Nimic. O sa umbli de colo colo 9 luni de zile, nu stiu daca chiar ca un soare, da oricum foarte zambareata, tampa si somnoroasa de la atatea endorfine, foarte ingaduitoare si calma. Barbat'tu, naucit de linistea suspecta, te va gasi mult mai enjoyable si va migra in jurul tau ca un satelit respectuos. Din cauza ca ai un obicei nesuferit de a lua lumea peste picior sau de a te arata mai cu mot, o sa citeasca doar pe ascuns despre sarcina si copii.

Stiu ca te crezi acum o mare chestie foarte rece si distanta. Mi-esti foarte draga si imi vine greu sa iti zdrobesc mica ta turla de carton, dar nu esti. Esti de fapt fixista, tactila, dependenta de afectiune si atentie. Deci imaginea ta mentala de mama distanta si nevrozata poti s-o arunci la cos. Vorbeste cu Freud despre asta sau cu cine mai vrei tu. N-o sa fii asa si te asigur ca e bine ca n-o sa fii asa.
O sa fii fix invers. O sa te napustesti asupra micului tau pui cu o paranoia de closca si o foame de pradator. O sa-l tii geloasa in brate si o sa urasti sincer pe toti care vor incerca sa ti-l ia. O sa dormi cu el imbratisat, la piept, inspirandu-i mirosul de lapte si puf. O sa arunci priviri banuitoare si furioase catre oricine ar sta intre tine si el. O sa arunci si o sa respingi furioasa orice inventie care pare sa iti ia locul, orice substitut din plastic sau lapte praf. O sa-l pipai, o sa-l mirosi, o sa-l smotocesti, o sa-l admiri cu ocheade lacome si mandre. O sa fii blanda ca o vaca, rea ca o catea si panicoasa ca o closca.
Si asta o sa fie bine.
Posted by Karioka

Atentie la pericolele de Anul Nou!

Atentie la pericolele de Anul Nou! – Consumul de alcool te poate lasa insarcinata!
Cred ca un astfel avertisment este binevenit pentru serile care se vor lasa prin cluburi in noaptea de Anul Nou… este unul dintre pericolele la care trebuie sa fie atente unele fete mai neatente…

Parintii mai grijulii cu odrasele lor ar putea sa afiseze astfel de anunturi la intrarile in cluburi si in toaletele acestora… ;)

http://www.codrosu.ro/atentie-la-pericolele-de-anul-nou/

Ce-a fost mai întîi: hot-dog-ul, caltaboşul sau porcul?

Jurnalul unui român în state, în criză și în budă

De criză, de dor și de fițe mi-a venit ideea să tai porc de Crăciun, cum se făcea pe timpuri la mine la țară. Bine, ai mei nu îl tăiau de Crăciun, ci înainte de Sfântul Andrei, noi nemaiavînd răbdare și nici prea multe prin cămară să-l putem păsui pînă la Ignat.

După ce mi-am ascuțit cuțitele pe gresia de la baie și am procurat doi baloți de paie, decorativi, uitați de un vecin în fața casei încă de la Halloween, m-am pus să caut porc. Prima dată am dat anunț pe internet că doresc să achiziționez, pentru sacrificare, animal de talie medie, pînă în 150 de kilograme, dar nu mi-a răspuns nimeni, în afară de un sonat care mi-a zis că-i plac ideile mele și, dacă vreau, putem să sacrificăm împreună, mai mulți! Eu cred că toți nebunii au fugit din lume și s-au ascuns pe internet! Dar divaghez!
Cînd mi-am întrebat colegii la serviciu dacă știu pe undeva un porc viu, au devenit foarte curioși că ce vreau să fac cu el, că e mare de pet, că face mizerie multă. Cînd le-am spus că vreau să-l tai, au făcut ochii cît cepele și m-au luat la rost că de ce. Ca să-l mănînc, de-aia, le-am răspuns, moment în care și ultimele rămășițe de simpatie, toleranță și înțelegere pe care le aveau pentru mine au dispărut. Cum să omori un animal și să-l manînci, așa, ca un barbar? Eh, cînd am văzut eu că ăștia sunt gata să sune la PETA, am început să le descriu în amănunt operațiunile specifice, insistînd pe secționarea carotidei și colectarea sîngelui într-un lighean, de preferință cu smalțul sărit, ca la mama acasă, în vederea preparării sîngeretelui și mai ales a borîndăului. N-am știut eu cum se zice în engleză la borîndău, la fel cum nu știu nici în românește, dar le-am explicat că e un fel de mămăligă din făină de porumb cu sînge în loc de apă. Cred că vreo trei, mai simțitori, așa, au dispărut spre baie, iar restul, că acum deja se strînsese tot compartimentul în jurul meu, să mă asculte, mă priveau cînd cu milă, cînd cu dezgust. Apoi, zic, pîrlim șoriciul cu paie, sau la butelie, dacă stăm la bloc, și tăiem urechile animalului, pe care le consumăm pe loc, cu puțină sare.

Mai trimisei vreo doi la baie, dar i-am dat înainte, fiind conștient că un alt moment în care să mă asculte oamenii cu atîta atenție nu o să mai prind, poate, niciodată. După ce epilăm animalul cu flacăra, continui eu, îl despicăm cu securea sau toporul, ce ne vine la mînă, și scoatem organele, pe care le fierbem împreună cu capul, în vederea preparării caltaboșului. Știți, bănuiesc – le-am zis eu degajat –, că pentru caltaboș se folosește intestinul gros, spălat facultativ și opărit în apă cu ceapă, pentru mascarea miasmelor naturale. S-a plecat cu grupul după fraza asta, și am mai rămas cu vreo trei, cei mai tari de înger și de stomac, cred, de fapt doi, că unul dintre ei era un coreean care nu pricepe engleză și stă toată ziua cu căștile pe urechi, dar se alătură oricărui grup și dă din cap aprobator la orice discuție. Cu restul cărnii, am zis eu mai departe, facem cîrnați, grătare și sarmale, iar dacă răposatul a fost gras, putem să frigem și o oală de jumări, așa, de poftă, care să mai taie din tăria băuturii. Eu zic că au scăpat ieftin totuși, pentru că dacă m-aș fi apucat să le povestesc cum se fac hot dogii și parizerul pe care le înfulecă ei la lunch, băgam toată firma-n spital

http://www.kamikazeonline.ro/2011/12/craciun-in-diaspora/

http://emaginatie.blogspot.com/search?updated-max=2011-12-29T04:15:00-08:00&max-results=1

Cum să treci mai simplu la Noul An
De fiecare dată când se apropie finele anului mă apucă frământarea planificării anului viitor şi a listelor:
"Ce te-a apucat dragă, parcă nu ştii că toate astea sunt inutile. Habar nu ai pe unde vei "umbla" anul care vine." Dar cu toate astea, cam de pe la Craciun, retrospectiva şi planificarea încep să îmi dea ghies şi nu mă slăbesc până la Revelion, ba uneori acest imbold se face simţit intercostal până în primele săptămâni din ianuarie. Şi mă întreb, oare ce este în spatele acestei dorinţe? Explicaţia psihologică (valabilă doar pentru mine) este simplă. În spatele planificării stă nevoia de siguranţă, aş vrea să ştiu că anul viitor voi fi în siguranţă, că ceea ce voi planifica mai ambiţios sau mai puţin ambiţios se va realiza şi eu voi fi bine.

În mod paradoxal planificarea de tip invers, pe care se bazează şi planificarea de business funcţionează, adică dacă îmi stabilesc unde vreau să ajung şi calculez toţi paşii dinspre viitor spre prezent, există 90% şanse, cu o analiză bine făcută în spate, să realizez planul.

Dar Noua Lume şi Noua Economie sunt dovada vie a faptului că acest mod de planificare nu mai conduce la rezultate atât de des. Unele firme sunt "norocoase", altele nu, la fel şi cu persoanele. Deci componenta "noroc", a cărei predictibilitate este greu să o estimezi, începe să joace un rol important în viaţa noastră şi a business-urilor. Noroc, hmmm! Românii, popor înţelept, spun aşa " Norocul şi-l face fiecare." Iată cum poţi interveni şi în ceva ce pare de neatins, norocul.

Cum ne facem singuri norocul? Asta da provocare pentru Anul Nou. Vă mai amintiţi când mergeaţi la examene sau teze şi aveaţi noroc? Dar când vă sărea profesorul de la ascultat pentru că se lipeau două pagini de la catalog? Situaţiile par din categoria noroc pur, însă îndrăznesc să vă spun că acelea au fost singurele momente când aţi fost autentici, cu intenţii clare şi perfect aliniaţi la toate nivelurile. În momentele acelea aţi reuşit să vă reparaţi destinul şi să vă croiţi singuri norocul. Despre asta este vorba. În loc să fim împrăştiaţi în trecut şi viitor, ce-ar fi să ne rezumăm la prezent? În loc să ne concentrăm pe ce am putea face, ce-ar fi să facem? În loc să evităm, ce-ar fi să ne dorim, să ne lăsăm atraşi? Aşa se face norocul cu cât ne păstrăm mai mult în acest registru cu atât planurile se vor face singure, nu va mai fi nevoie de frământări şi strădanie.

Soluţia mea este uşor transferabilă indivizilor, când voi găsi o variantă acceptabilă şi transferabilă afacerilor, probabil voi fi bogată:-)

Dragii mei, concluzia acestui articol este că până la planificare este nevoie de noroc, iar norocul îl facem când:
1. ne clarificăm intenţiile - Ce ne dorim cu adevărat?
2. ne clarificăm ecologia - Ce ne dorim este bine pentru noi? Dacă ne imaginăm în viitor făcând ce ne dorim ne simţim bine?
3. ne găsim un atractor - Ce ne însufleţeşte, în ce credem cu tărie?
4. ne hotărâm să facem - Ce am făcut şi nu mai vrem să facem? Ce ne imaginăm că va fi şi nu mai vrem să fie?
5. dam drumul creativitatii - Listam 50 de posibilitati care sa indeplineasca criteriile de mai sus.
6. dam voie norocului sa actioneze - alegem cele mai bune 10 idei, si le alocam resurse (timp, buget, networking)
7. ne stabilim repere personale - Cum vom remarca noi ca am schimbat ceva?
8. ne stabilim repere in realitatea externa - Cum vor remarca cei din jur că am schimbat ceva?

Şi încă ceva, nu puneţi mai presus de Dumnezeu, sistem, Univers, Viaţă această capacitate nouă de a vă influenţa norocul. Sărbătoriţi şi fiţi recunoscători când obţineţi un rezultat. Puneţi echilibru între toate segmentele vieţii voastre.

Paşii descrişi mai sus sunt în acelaşi timp un proces şi o fotografie a unui proces. Toţi paşii îi putem aplica secvenţial sau în totalitate când nu ştim cum să înaintăm, cum să mergem mai departe.

Ca exerciţiu puteţi lua un creion şi o hârtie şi răspunde deschis şi cu onestitate la întrebările de mai sus, vă vor ajuta să păşiţi într-o altă lumină spre Noul An, Noua Lume, Noua Economie

Mereu mi-am pus intrebari despre Rosia Mintana mai ales cand vad pe toate posturile localnici care ne roaga sa-si sustinem .Pt mine/noi ,care nu traim acolo problema pare ciudata siti pui intrebarea "Daca este asa nociv, de ce si-ar dori-o?"

Iata o "scrisoare " de la cineva de acolo,dar mai interesante sunt comentariile .

“Bună ziua,

Numele meu este Bianca Alexandra Cobori, am studiat Antropologia Economică şi în prezent mă ocup de Management Cultural. Am 24 de ani, locuiesc în Bucureşti şi pentru mine Roşia Montană reprezintă, dincolo de o chestiune amplu controversată, acasă.

Am plecat în urmă cu cinci ani dintr-un loc sărăcit forţat, cu o comunitate despicată, cu oameni independenţi şi mândri transformaţi peste noapte în cerşetori la uşile unei companii apărute din senin şi de niciunde; dintr-un loc controversat în care planurile de viitor, principiile, valorile sau priorităţile fuseseră şterse ca prin minune şi înlocuite de un parvenism şi pierdere a verticalităţii ce păreau să convină ambelor părţi. Oamenii deveneau bogaţi peste noapte şi plecau dintr-un loc în care parcă nu fuseseră niciodată, în timp ce o companie străină fără vreo istorie sau responsabilitate, înghiţea încetul cu încetul, o localitate întreagă şi făcea presiuni fantastice asupra oamenilor ce-şi păstrau încă scepticismul.

Mesajul devenise clar, sau sunteţi cu noi sau împotriva noastră, iar în lupta dintre o companie cu un capital puternic şi o comunitate de oameni simpli, tabăra era aleasă fără a sta prea mult pe gânduri; localitatea devenise astfel, un loc din care un tânăr pleca fără prea mult regret. Strategia tacită de marketing funcţionase perfect – oamenii se simţeau martorii neputincioşi ai propriului eşec, banul fără muncă în schimbul unei case, al unui pom sau … mormânt din cimitir, primea semnificaţia majoră, iar părinţii renunţau să mai investească în vreun fel în studiile copiilor lor, în condiţiile în care compania îi transforma, pe loc şi fără pretenţii, în falnici angajaţi ai unei structuri multinaţionale, la care ei – oameni simpli, nici nu ar fi visat. Mai mult, laptele şi mierea urmau să curgă feeric în noua localitate pe care compania urma să o construiască în vârful unui munte (că acel teren era probabil instabil, că nu era nici o posibilitate reală a unei vieţi normale într-o zonă ce nu fusese locuită niciodată din motive mult prea lesne de înţeles, sau că în jurul localităţii viitoare, pământul urma să fie dinamitat şi ciuruit de aceşti falnici salvatori-căutători moderni de aur, nu prea mai interesa pe nimeni). Pentru ceilalţi oameni, constituiţi de ceva vreme în minoritate, lucrurile erau ambigue, simţeau teamă pentru ceea ce urma să se întâmple şi intuiau că, povestea minunată povestită de cei mari şi cei mici deopotrivă, era o catastrofă camuflată de minciuni, reclame, sponsorizări ieftine şi autorităţi devenite impasibile. “Hopul” iniţial fusese depăşit – după vreo 10 ani de ştiri neoficiale şi zvonuri răspândite pe la colţuri, unii oameni implorau un loc de muncă în cadrul companiei (cei cu reale capacităţi de uitare a propriei verticalităţi, ajunseseră chiar directoraşi cu un job description pe care nu-l puteau nici traduce în limba română), ceilalţi aşteptau cu ardoare vânzarea proprietăţilor şi stăteau cu actele de proprietate la coadă, la uşile birourilor lor, în timp ce restul minoritar prefera să-şi trăiască în continuare viaţa, să meargă la serviciu şi să-şi trimită copiii la şcoală.

Peisajul social era discordant, ambiguu şi demn de a fi studiat la cursurile de sociologie. Se produsese o ruptură în toate aspectele vieţii, atât în cadrul localităţii, cât şi în jur; viaţa nu mai era demult normală şi transformările creaseră un cadru sufocant în care simţeai nevoia de a evada. Eroii salvatori ajunseseră deja, goliseră şcolile, bisericile şi casele de orice urmă de viaţă, şi mesajul care se prefigura era acela că, viaţa va deveni într-adevăr insuportabilă. Timpul a trecut, lucrurile s-au schimbat prea puţin, credinţa socială potrivit căreia singura şansă de salvare e reprezentată de depopulare şi ştergere de pe faţa pământului, este adâncită, iar speranţa că autorităţile îşi vor face treaba şi vor avea grijă de cetăţenii săi contribuabili, a fost deja îngropată.

Povestea de ansamblu a localităţii e cunoscută de toată lumea, însă poveştile mărunte ale oamenilor săi sunt trecute forţat în anonimitate de câte o strategie de marketing scumpă, şi totodată ridicolă, ce scoate în faţă roboţei fabricaţi, cu poveşti false şi vieţi vândute. În ceea ce mă priveşte, localitatea devenise un loc dezolant, în care viitorul şi alegerile lui nu mai aparţineau oamenilor şi în care dispăruse orice urmă a unei comunităţi sau a unei existenţe libere, necondiţionate sau asumate responsabil şi conştient de fiecare în parte. Nu m-a încercat nici un regret în momentul în care am plecat la Bucureşti sau la scurt timp, când am părăsit ţara cu o bursă de studii pentru SUA. Ironia a fost şi în acest caz, de o promptitudine fulgerătoare şi la nu foarte mult timp de când părăsisem ţara, jurându-mi să las în urmă toată controversa legată de acest proiect care se transformase deja în banalitate, un subiect răsuflat ce nu implica decât o opinie semi-analfabetă de tipul pro sau contra, îmi dădusem seama că dincolo de imagini ale caselor părăsite, oameni săraci şi îngrijoraţi, era singurul loc pe care îl puteam numi acasă şi pe care îl iubeam. Lucrul care trebuie totuşi subliniat, este că, presiunea exercitată asupra localnicilor şi asupra familiilor lor este enormă, sentimentele sunt de conştientizare a implicării şi afectării directe, dar şi de neputinţă absolută, de teamă că nimic nu va mai fi la fel şi că, orice posibilitate de alegere a viitorului va fi ştearsă. Este incredibil de simplu să cumperi un om; în schimbul a câtorva sute de euro şi a unui loc de muncă pentru un membru al familiei, omul apare la televizor şi spune tot ce vrei tu să spună, nu gândeşte, nu reflectează la conţinutul acelor cuvinte sau la posibilele lor implicaţii, proiectarea existenţei lor în viitor sau construirea unor obiective pe termen lung, devenind inaccesibile. Detaşarea este aproape imposibilă şi stabilirea obiectivelor şi a priorităţilor devine invariabil condiţionată de acest factor extern ce-ţi impune inclusiv limitele gândirii critice şi a capacităţii de a imagina un viitor pentru propria familie. Nu am fost deloc surprinsă când, după terminarea facultăţii aflându-mă în vacanţă la părinţii mei, descoperisem că aproape toţi tinerii din localitate deveniseră dependenţi de această companie. Nu eram surprinsă, şi nimeni nu ar fi fost, în condiţiile unei minime reflecţii asupra manierii lor de a acţiona.

Noi facem parte dintr-o generaţie care a crescut sub umbra şomajului, a posibilităţilor limitate sau a oportunităţilor muribunde. Un copil care creşte şi se dezvoltă cu teama poate inconştientă asupra unui pericol de sfidare a propriei libertăţi, a alegerilor viitoare şi, implicit, a vieţii în sine, ajunge un om cu prea puţină încredere în propriile forţe, în propria capacitate de a reuşi pe cont propriu, în libertatea de a gândi, de a alege şi de a visa. Privind în urmă, îmi dau seama că, manipularea exercitată a fost de dimensiuni înspăimântătoare şi a cuprins toate aspectele vieţii. Credinţa în propria libertate şi putinţă de a realiza lucruri de durată, de a aduce o mică contribuţie sau, de ce nu, o schimbare în lumea în care trăim, a fost sfărâmată. Sunt aşadar uşor de înţeles alegerile acestor oameni, alegeri ce cred că, nici nu le-au aparţinut vreodată. În aceste condiţii, luând în considerare influenţa şi puterea unei manipulări îmbrăcate în straie de bunăvoinţă, nu este greu de înţeles pesimismul adoptat de oameni, şi conul de umbră în care au ales să se refugieze, frustraţi, îndureraţi de simţul unei neputinţe insuflate forţat, luptându-se cu o dezbinare a propriilor alegeri şi decizii.

E atât de simplu să convingi un om că viaţa lui e lipsită de valoare şi că e lipsit de putinţa de-a schimba ceva. Nu ştiu dacă oamenii în general, au capacitatea de a schimba lumea, ştiu însă că, oamenii ambiţioşi şi încrezători în propria valoare şi propriile vise, pot face orice. E un lucru pe care nu l-am învăţat la Roşia Montană, ci departe, colorând banalitatea pesimismului şi inconsistenţa temerilor, cu oameni, vise, idei, posibilităţi, încredere. Sprijinită continuu de părinţii mei, cărora le voi fi recunoscătoare mereu pentru faptul că, pe de-o parte au considerat educaţia ca fiind pionul principal şi m-au sprijinit pe toată durata studiilor, iar pe de altă parte au avut suficientă încredere în a mă lăsa să iau propriile decizii, am avut prilejul de a avea ca mentori oameni remarcabili, de a călători, de a cunoaşte oameni de pe toate continentele, de a participa la proiecte importante în mai multe ţări şi de a încerca să creionez un viitor necondiţionat de cineva. Probabil am avut alte şanse, decât fostul meu coleg de clasă care vrea să ajungă miner la RMGC în binecunoscutele clipuri publicitare, dar asta doar datorită faptului că, părinţii mei care au muncit mereu din greu, şi-au păstrat încăpăţânarea de a nu cere ajutorul nimănui şi m-au învăţat importanţa asumării responsabilităţii în rezolvarea propriilor probleme.

M-am întors în ţară cu un altfel de sentiment şi mod de a privi lucrurile; merg la Roşia Montană de fiecare dată când am câteva zile libere, observ aceeaşi incertitudine şi chiar teamă în ochii oamenilor, şi îmi dau seama că miza e mult mai mare decât credem. Când un om ia decizia de a pleca oriunde în lume, este o decizie personală, când oameni care nu vor să plece sunt strămutaţi abuziv, fiindu-le smulse rădăcinile şi orice legătură cu trecutul, este o crimă. Iar dacă, această crimă e posibilă şi mai mult, rămâne nepedepsită datorită banilor, mesajul transmis celor de-acum şi celor ce vor fi, e de un tragism istoric.

Roşia Montană e mai mult decât un loc cu bogăţii istorice şi monumente ale naturii, e mai mult decât patrimoniu şi vestigii, e pentru unii oameni, acasă. E locul în care tinzi mereu să te întorci şi să ceri ajutor, e locul familiar şi prietenos în care ştii că îl vei primi. De aceea, roşienii nu scriu de obicei scrisori către România, nu imploră ajutor, nu cred în locuri de muncă ce nu vor exista niciodată, nu îşi deplâng la televizor soarta ce ei şi-au creat-o. Ei nu cer nimic, vor doar să fie lăsaţi în pace, să-şi crească copiii şi să îmbătrânească în unicul loc în care concep că ar putea să o facă. Pentru ei, Roşia Montană nu e subiect de controversă, ci acasă, iar sentimentul că acasă ar putea să nu mai existe, devine copleşitor. De aceea, anonimitatea şi refuzul de a apărea în public cu propria lor poveste, e drept, fără ciorăpei croşetaţi, ci cu fapte reale pe care le trăiesc în fiecare zi, devin mai prietenoase şi astfel, nu riscă să transforme într-o simplă bagatelă unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii lor. Ei participă activ la o altfel de Campanie Salvaţi Roşia Montană, îşi propun să rămână încăpăţânaţi în hotărârea lor de a-şi continua viaţa în casele lor, de a merge la biserica în care s-au căsătorit sau şi-au botezat copiii, de a colinda dealurile mereu aceleaşi şi de a povesti misterul fiecărui colţ de stâncă, deal sau mină turiştilor doritori; de a pretinde că, prin consecvenţă şi credinţă interioară, lucrurile nu se vor schimba. Iar aceste lucruri mărunte dealtfel, cred că salvează Roşia Montană în fiecare zi. Roşia Montană e salvată prin fiecare banner, prin fiecare articol, studiu sau eseu, prin fiecare conferinţă sau prelegere universitară, prin fiecare Fân Fest, clădire de patrimoniu restaurată, turist sau simplu gând bun. Astfel, e menţinută în viaţă şi continuă să supravieţuiască demonstrând că, oportunităţile de dezvoltare sunt nenumărate.

Nu ştiu exact motivul pentru care am exprimat în scris un alt punct de vedere, o altă faţă a acestei cunoscute şi totodată, obscure poveşti…La insistenţele prietenilor şi ale colegilor mei, care erau stupefiaţi de povestea şosetelor croşetate şi de imposibilitatea ca un copil să facă o şcoală fără ajutorul companiei, eram nevoită să explic de ce părinţii mei au avut o viaţă liniştită, de ce muncind au reuşit să acorde copilului lor toate şansele, sau de ce nimeni din familia mea nu este dependent de sforile trase de această companie. Din momentul în care m-am întors în ţară, am dorit să conving pe cât posibil, că forţele proprii devansează capitalul şi fondurile oricărei multinaţionale; că devenind conştient de propriul potenţial, devii liber şi independent, iar acest sentiment e tot ce poate fi mai frumos.

Şi totuşi, dincolo de provocări, riscuri sau inevitabile frustrări, rămâne formidabila mobilizare a societăţii civile, într-o perioadă în care mulţi o consideram imposibilă. Îmi amintesc uimirea pe care am avut-o în SUA când, stând de vorbă cu un grup de prieteni arheologi de la o universitate franceză, observam fascinaţia pe care o aveau faţă de istoria şi patrimoniul arheologic al Roşiei Montane, în timp ce îşi exprimau îngrijorarea cu privire la viitorul acesteia. Pe de-o parte, era surprinzător interesul unor oameni ce nu aveau nicio legătură directă cu localitatea, iar pe de altă parte, era prima dată când, într-un context legat de Roşia Montană, auzeam de patrimoniu, conservare, management al patrimoniului cultural, turism, dezvoltare…Ceea ce auzisem până atunci, era doar exploatare (a aurului, a oamenilor), şomaj, zonă defavorizată, vieţi şi şanse irosite… Iar din acel moment, am fost martorul unei agregări unice în România, între oameni şi organizaţii, în care obiectivul comun era transmiterea unuia dintre cele mai importante mesaje şi totodată, semnale de alarmă din perioada contemporană. Cred astfel că, lucrul acesta reprezintă un succes în sine şi un pas important în salvarea uneia dintre ultimele dovezi ale autenticităţii, valorii spirituale şi ale paşilor noştri în istorie, ale unei moşteniri unice ce nu-şi merita acest viitor incert. Sper ca aportul fiecăruia să aibă efectul pe care îl dorim cu toţii şi să devină o poveste frumoasă a încrederii, a valorilor comune şi a solidarităţii.

Mulţumesc pentru răbdarea de a citi până la capăt şi un an bun să avem cu toţii!

Bianca Alexandra Cobori”

http://totb.ro/scrisoarea-unei-rosience-este-incredibil-de-usor-sa-cumperi-un-om

Doar unul din comentarii:

Dacă în 2112 se întâmplă un cutremur major care conduce la surparea barajului cu steril și apă cu cianuri și metale grele, cine plătește pagubele? RMGC, care a terminat zăcămintele și a plecat de vreo 80 de ani? Sau poate industria și turismul înfloritor create în Roșia Montană în urma plecării lor?
Acest proiect gigant afectează foarte multe zone, foarte multă lume. De aceea este necesar să se calculeze foarte bine raportul cost / beneficii. Până acum, doar experții de pe ștatul de plată ai companiei afirmă că beneficiile depășesc costurile. Alți experți îi contrazic cu o multitudine de studii – uite, de exemplu, poziția Academiei Române (am citat și mai sus din document).
A, uite și la ce se referă „majoritatea”:
„11. Mitul susținerii proiectului din partea localnicilor
Acesta este un mit lansat de când Bogdan Naumovici și Leo Burnett au preluat campania de publicitate și comunicare a RMGC. Au existat tentative în acest sens și înainte însă, prin constituirea, de către RMGC, a două ONG-uri locale, Pro Roșia și Pro Democrația, autodeclarate ca fiind reprezentative pentru locuitorii din Roșia. Mulți dintre cei care fac parte din aceste asociații sunt însă dintre cei care și-au vândut proprietățile și urmează să părăsească oricum Roșia în momentul în care exploatarea începe!
Partea cea mai distractivă a fost un comunicat cu liste de semnături ale localnicilor care susțin proiectul. Presa a prezentat acele semnături ca fiind ale locuitorilor Roșiei. Asta fără a verifica ori a-și pune problema că numărul semnăturilor era mai mare decât cel al localnicilor din Roșia!”

E nemaipomenit ca astfel de chestii se intampla doar in tari sarace.
E ca si cum in Italia sub Coloseum ar gasi un munte de diamant. Sunt aproape sigura ca nu ar darama Coloseumul sau nu l-ar lua de acolo.
Nu stiu cand le va intra in cap unora ca viata ,in general, e mai importanta decat profitul blestematei aleia de companii.Si ca oamenii se multumesc din firimituri, in conditiile in care zona are potential de a oferi salariile respective fara proiectul acela care condamna la moarte incet dar sigur nu numai viata, natura dar si o parte a radacinilor noastre. Vanzatori de muma, asta suntem.

Interesant, ceva despre petrol:

http://alexaionescu.wordpress.com/2009/10/21/criza-petrolului/

Mic tratat de manipulare globala
Episodul 1

Cum sa nu te apuce plictiseala, cand pretul petrolului creste constant si toata lumea spune ca se va termina….
OK…se pare ca cineva a decretat ca „les jeux sont faits, rien ne va plus” !
Mai ales ca, de fiecare data cand pui un semn de intrebare undeva .. sar nihilistii sau altii de felul lor, pentru care a judeca cu propria minte sau a examina simultan variantele sau scenariile posibile, fara sa tii partea cuiva este o adevarata blasfemie…
Functioneaza inca chestia, ca a cerceta inainte de a crede orice … este un sport interzis.

Totul a inceput cu un articol de pe Hotnews intitulat “Raportul secret al Bancii Mondiale-biocombustibilii au provocat criza alimentara “…(http://economie.hotnews.ro/stiri-con…tara.htm)…si de vina este faptul ca, rezervele de petrol de pe Terra sunt pe terminate, basca, ca se incalzeste planeta de ne topeste.
Si asta din cauza consumului de combustibili fosili. Fosili ??? Hmm .. astia chiar ca s-au intrecut cu gluma lor gogonata.

Am fi putut sa luam de bune aceste afirmatii, dar…suntem de principiul – intai cercetezi si dupa aceea crezi !
Asa ca…sa cercetam !
Exista pe bune o criza a petrolului ?

Pai, sa vedem ce avem… Stie cineva cum s-a format petrolul ?

Exista doua teorii majore :

1. Teoria lui Lomonosov, care spune ca petrolul este de origine organica, fosil deci si asa cum am invatat la scoala se gaseste in rocile sedimentare. Ca si cum dinozaurii au dat in primire fix ca el sa apara..in pungi, care cu timpul se epuizeaza total…

2. Teoria lui Mendeleev, care spune ca petrolul are origine abiotica..adica, nu provine din dinozauri, ci este un material primordial, nascut in strafundurile planetei, ce erupe constant catre suprafata precum magma vulcanilor.

De ce n-am auzit si invatat la scoala si despre aceasta teorie?

Pentru ca cineva s-a prins ca petrolul este o marfa vitala tocmai buna de manipulat ? Pentru ca din ratiuni economice marile concerne au interes sa se joace cu pretul lui si cu zonele de influenta asa cum vor muschii lor ?

Pentru ca faptele spun ca el nu se gaseste doar in rocile sedimentare, ci si in cele cristaline si sunt o mie de exemple de felul asta…cel mai tare fiind bazinul White Tiger din largul coastelor vietnameze, unde sta pe un fundament de granit…
Ce sa mai spunem ca fostele zacaminte se reumplu periodic ?

Articolul continua cu argumente interesante.

Astia suntem, din pacate :D: si nu stiu daca ne vom vindeca curand.

Natural born killers – cand boala devine autoimună

Mama şi-ar fi dorit să mă fac profesor sau medic. Cu prima opţiune m-aş fi împăcat, nu a fost să fie. La cea de-a doua a renunţat treptat şi mama, în faţa angoaselor mele timpurii care priveau trupul şi ale sale spasme. Pentru ea, medicul şi dascălul erau profesii fundamentale – restul era o declinare, o ajustare, o umplere a golurilor neesenţiale.

De ei era nevoie şi ce altă miză poate sta în locul acesteia, de a-i defini pe ceilalţi? Altfel spus, erau două profesii prin excelenţă autentice. Nu putea fi vorba, în cazul lor, de impostură. Rostul era dat de însuşi actul exercitării. De la medic şi dascăl pornind, toti ceilalţi îşi orânduiau viaţa: în funcţie de cât le permitea trupul şi mintea.

Pentru că aşa credea mama şi pentru că vârsta la care îţi alegi profesia coincide cu cealaltă, a căutării propriei unicităţi, despre care afli mai târziu ca e de găsit tocmai în banalitatea gestului cotidian, nu am luat niciodată în calcul medicina şi profesoratul. La acea vreme, după cum spuneam, singura alegere cu putinţă era diferenţa specifică. Aşa că m-am făcut jurnalist, cu convingerea bătăioasă că profesiile periferice sunt cele care dau tonalităţile lumii în care trăim. Ori eu căutam nuanţe, disonante, tatonări.
Mama a avut dreptate.

Când medicul şi profesorul devin periferici, iar jurnalistul ocupă, aidoma unui balon umflat, centrul, societatea se îmbolnăveşte într-un fel atât de greu încât despre boala ei nici măcar ştiri nu poţi scrie. Am avut în ultimul timp experienţe critice, toate petrecute în săli de spital sau de şcoală. Într-un context deloc plăcut, cu copilul chinuit de dureri, am aflat că nu îi pot face nici măcar o ecografie, de vreme ce “nu aţi ştiut pe ce puneţi ştampila când aţi votat".

Întrebând despre simptomele apendicitei, am luat la cunoştinţă faptul că medicii sunt “săraci, au copii acasă, iar una dintre asistentele de la spital a făcut stop cardiac pentru că ei i s-a micşorat salariul, nu dumneavoastră". Nimic din ce am început să spun nu a avut efect. Contra-argumentele se reproduceau cronic, într-o sală de spital în care medicii se agăţau de “o să plecam şi noi din ţară". Despre la ce e bună medicina nu s-a vorbit. Nu vorbesc aici despre cum anume este tratat medicul de către stat – e un cu totul alt registru. Este halucinant să vezi că oameni cu deprinderi şi cunoştinţe ştiinţifice, care ştiu să citeasca neregularităţile dintr-un trup, îşi pierd uzul raţiunii, auto-distrugându-se. Este odios, oricât de tare este cuvântul, să auzi profesori aşezând adverbul înaintea verbului atunci când nu trebuie (« nu mă mai întrebaţi ») sau învăţându-ţi copilul că numeralul 12 nu ţine cont de genul substantivului (« doisprezece flori »). Este absolut ucigător să deschizi jurnale de televiziune cu breaking news-uri care nu întrunesc nici măcar un criteriu pentru ceea ce este o ştire relevantă, în vreme ce informaţiile cu adevărat folositoare nici măcar nu sunt scrise. Dar cel mai răvăşitor este să respiri abrutizarea din tramvaie, răutatea gratuită, absenţa cronică a răbdării faţă de celălalt, încordarea care nu îşi dă răgaz să judeci pe cont propriu ce înseamnă isteriile de pe micul ecran. Acum câţiva ani, m-a amuzat teribil să aud într-unul dintre autobuzele bucureştene sintagma « gândesc, bă, deci exist ! ». Zilele trecute, m-a speriat la fel de teribil să aud « A zis Badea aseară » sau « Băsescu a tăiat salariile ». Răutatea aceasta organică care s-a insinuat în gesturile mici ale oamenilor avansează în detrimentrul raţiunii.

Boala pe care a dezvoltat-o România este autoimună. Tumorile şi spasmele ei sunt produse chiar de anticorpii care ar trebui, într-o logică dreaptă, să stea în calea bacteriilor. În general, în cazul unei astfel de boli, antidot nu există. Poţi lucra cu simptomele şi ai şanse să trăieşti chiar şi o viaţă lungă, într-o contradicţie deplină a organismului cu el însuşi. Tratamentul acesta creează, dupa cum e şi firesc, dependenţă. Are însă şi un efect advers foarte viclean: îţi dă iluzia că, dacă îşi ţii organismul cât de cât sub control, boala nu există. Teamă îmi este că, auto-devorându-se, organismul acesta care se cheamă societate îşi va îngurgita, fără diferenţă, puţinii anticorpi natural born good.

http://hydepark.ro/articol/articol/natural-born-killers-cand-boala-devine-autoimuna-622.html

Mistere din masivul Retezat-Godeanu

Iubitorii traseelor montane din Muntii Godeanu, aflat in vecinatatea Masivului Retezat, au semnalat existenta in zona Varfului Gugu a unor energii stranii, absolut inexplicabile. Acest varf, incarcat de sculpturi megalitice, dispare cu desavarsire la anumite ore din noapte, timp in care o liniste apasatoare, grea, resimtita aproape fizic, incremeneste intreg peisajul, ca intr-un tablou.

Un prim episod din aceste evenimente ciudate s-a derulat in noaptea de 4 august 1991, cand din tabara „Comisiei Centrale de Turism Sportiv”, stabilita in preajma Varfului Gugu, s-a putut observa o „explozie” luminoasa, care parea ca iese chiar din munte, in apropierea lacului Bucura. Culmea este ca „explozia” luminoasa, care a tasnit spre cer, a luat cu ea si Varful Gugu. Cei sapte membri ai taberei nu au mai putut atipi intreaga noapte, din pricina unor „apasari atmosferice”, care le provocau o acuta surescitare. Urmatoarea intamplare care a dat de gandit parapsihologilor a fost „accidentul” din noaptea de 13 spre 14 august, din acelasi an, cand un avion IL 14 al companiei Tarom s-a „pulverizat” in curmatura Bucurei, din imediata vecinatate a Varfului Gugu.

A fost sesizat „Centrul de Stiinte Perspective” si „Asociatia Nationala pentru Cercetari Aplicative Parapsihologice”, ambele cu sediul in Bucuresti, care au trimis un grup de zece persoane, condus de Mihaela Murai. Timp de doua zile, intre 17 si 18 august 1991, membrii grupului si-au stabilit tabara in preajma Varfului Gugu.

In aceasta perioada s-au confruntat cu diverse stari de spaima fara motiv, dar si cu senzatii acute de sufocare, in special noaptea, toate asociate „exploziilor” luminoase, cu linistea unui peisaj devenit brusc straniu, precum si impresia ca sunt supravegheati de „ceva” ori „cineva” cu staruinta. Cea mai mare surpriza le-a fost oferita insa la intoarcere, la Bucuresti, de aparatele de fotografiat si camerele de luat vederi, pe care fixasera imagini ale Varfului Gugu, luate din zeci de unghiuri si care nu inregistrasera, de fapt, niciun cadru.

Din cauza acestor evenimente, din anul 1992, putini turisti se mai incumeta sa mai poposeasca in zona, majoritatea acestora ocolind imprejurimile, nemaiindraznind sa innopteze in taberele din vecinatatea Varfului Gugu. Cercetatorii in materie sunt pusi si in fata unor altfel de argumente...

Dupa cum se stie, Jules Verne, despre care se spune ca a fost „iluminat” de o „inteligenta cosmica”, si-a plasat actiunea romanului „Castelul din Carpati” exact in zona Gugu, fara ca autorul sa fi vizitat vreodata Romania.
Victor Kernbach, autorul volumului „Enigmele miturilor astrale”, afirma ca Varful Gugu este centrul unuia dintre „punctele energetice esentiale” ale Terrei.
Sursa: http://www.zvj.ro/node/2154

http://vacantaesoterica.blogspot.com/2011/08/mistere-din-masivul-retezat-godeanu.html

ps:in blogul de mai sus, o multime de locuri 'speciale'

Imi place terbil cum scrie Angela Tocila si unde mai pui ca are dreptate .

Râdem, glumim, dar cu nebunii nu ne jucăm!
Mă uit în urmă la începuturile OTV-ului, la vremea când râdeam ca proştii şi-i dădeam maximum 3 luni de emisie. Apoi 6, că deh... garsoniera începuse să semene cu grădina zoologică, apăruse Nichita, Naomi şi alţi aurolaci de prin gurile de metrou de la Romană.

A dispărut Elodia şi menajeria s-a transformat în Birou de Investigaţii, telespectatorii în detectivi. Noi râdeam şi mai tare, făceam băşcălie, domnu' Dan avea deja un Porsche şi râdea şi el, dar acasă unde nu-i vede nimeni dintele lipsă. În studio, zâmbea doar pe sub nas, urmărind fluxul mare de sms-uri cu suprataxă pe care le trimiteau cretinii patriei.

La vremea când apăruse Tolea şi curva de nevastă-sa, domnu' Dan avea deja elicopter, aşa că cred că l-a durut în elice de hlizeala noastră uşor strepezită de invidie. A venit apoi baba posedată care se rostogolea printre cablurile şi camere noului studio şi nebuna aia clarvăzătoare cu prosoape-n cap şi iar ne-a umflat râsul şi nechezatul. Domnul Dan şi-a cumpărat yacht.

Pe domnu' Dan îl înhaţă poliţia şi stă la răcoare, noi ne bucurăm şi ne hlizim că "aşa-i trebuie". La ieşirea din puşcărie, Dan Diaconescu declară că-şi face partid, noi ne ţinem de burtă de atâta râs, el îşi face partidul pe listele legii Cojocaru. Ăla protestează, îl dă în judecată, dar domnu' Dan e bazat şi reuşeşte să-şi înscrie partiduleţul care asemeni lui Făt Frumos, creşte într-un an cât alţii în 10. Între timp, mai umflă nişte amenzi, mai pune de-o revoluţie în studio, trage în ciocoi, iar noi încă mai râdem ca nişte proşti, doar că se pare că începem să avem un sentiment de deja vu... Iliescu versus Nutcase Vadim Tudor.

Râsul nostru devine rictus, să sperăm că nu se transformă-n plâns.

http://angelatocila.blogspot.com

Cand Angela a deschs acest topic scria :

"Acest topic ar trebui sa fie dedicat blogurilor. Se intelege, doar alea care ne plac si par deosebite. De evitat cocalari si politica.In rest..... "

Scuze ca nu-i respect "indicatiile":P dar nu ma pot abtine =))

Incursiune în viitor – Antonescu președinte

Fiind curioasă din fire, mi-az zis să mă urc în mașina timpului și să fac o scurtă călătorie în viitor. Am reglat destinația în 2015, alegând ca variantă posibilă Antonescu președinte, cu toate că mașina a început să se comporte ciudat, să dea rateuri și să scoată fum în semn de protest, teleportându-mă în viitor în centrul acțiunii: dormitorul prezidențial. Mi-am ales un loc mai ferit lângă fereastră unde să mă pot ascunde după draperii în caz că președintele se trezește cu fața la cearșeaf și are tendința de a arunca obiecte prin cameră.
Share on print Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services

Surprinzător, trezirea a fost destul de blândă: îi sunase un deșteptător special care susură vreo 45 de minute cuvintele: ”Mărite, prea-frumosule, irezistibilule, geniule, superbule, perfecțiune întruchipată, e timpul să te trezești, să strălucești, să-ți arăți măreția! Wake up, you gorgeous mother and father of our nation!”.

Crin se trezi cu un zâmbet larg pe față, clipi drăgălaș cu ochișorii lui albaștri spre deșteptător, constatând ca de fiecare dată că era trecut cu fix un minut peste ora 14 . Exact la timp pentru desăvârșirea tabieturilor matinale, inclusiv pregătirea pentru prezența zilnică la televiziunea națională Antena3 de la ora 19, oră la care nicio televiziune din țară nu mai avea voie să transmită știri. Prin OUG, se hotărâse ca ora 19 să se numească ”Nicio zi fără președintele meu”, preluată obligatoriu de toate televiziunile, inclusiv Trinitas TV și Cartoon Network.

După micul dejun, își verifică emailul. Avea 56884563 mesaje în imbox, toate de la oamenii de bine din țară: poezii, ode, felicitări și raportări de pe șantierele patriei. 86756 erau de la jurnaliștii care-i fuseseră ostili și care se reeducau plini de remușcări și absolut voluntar la canalul București –Moscova. Ajunseseră deja la Pașcani și erau foarte mândri, de aceea doriseră să-i împărtășească președintelui din bucuria lor, chinuiți de regrete pentru că nu fuseseră capabili să recunoască la timp geniul acestuia.

Crin zâmbi din nou, înduioșat de data asta și hotărî că nu sunt încă destul de reeducați și că ar putea recidiva, de aceea le prelungi stagiul de muncă patriotică pe termen nelimitat, semnând în acest sens un decret prezidențial pe care-l sigilă cu o frumoasă pecete de aur care reproducea un portret mai vechi al lui, de pe vremea când avea plete, era profesor și mureau puștoaicele după el.

Verifică apoi dacă unicul site de internet accesibil din țară, respecta întocmai directivele sale. Luase aceasă măsură severă, credeau alții, doar pentru a proteja sănătatea națională. Oamenii se îngrășaseră de la pâinea și cartofii distribuiți zilnic pe cartelă și nu făceau suficientă mișcare, preferând să-și morfolească pâinea acasă la calculator pe Facebook, unde în trecut cutezaseră să-l critice, iar alții mai grobieni, chiar să-l înjure. Toate astea rămăseseră undeva în negura trecutului, pentru că acum, nimeni nu mai avea acces la internet, toată lumea muncea, scormonea după rădăcini hrănitoare, hoituri de maidanezi, mușchi și licheni plini de vitamine. Unicul site funcțional, era o copie a paginii sale de Facebook, unde fiecare cetățean era obligat prin lege să dea ”like” în fiecare zi. Dacă se întreabă cineva cum e posibil să dai zilnic ”like”, iată ce metodă genială găsise președintele: angajase un băiat căruia îi dădea cu mărinimie un sandwich cu parizer pe zi să șteargă toate ”like-urile” seara, ca poporul să-și poată exprima a doua zi iar, nesfârșita admirație.

”Ce frumoasă e viața”, cugetă el cu voce tare, iar băiatul se repezi să tasteze aceste cuvinte pe pagină, numărând cu voce tare ”like-urile” ce curgeau în fiecare secundă. În cinci minute, ajunseseră la 5 milioane, dar președintele dădu din mână plictisit. Se grăbea la Antena3 și apoi la nevinovatul joc de poker din fiecare joi. În seara asta se simțea norocos, cu toate că Putin îl avertizase joia trecută că va câștiga tot el. Se bătuseră amical pe umeri, făcuseră glume, râseseră în aerul tare al dimineții, se pupaseră de trei ori și fiecare se lăudase că data viitoare își iau înapoi ce pierduseră: Putin, un ceas Pobeda de-a lui bunică-su, o amintire de suflet pentru că fusese ciordit de la un țăran român mai înstărit în timpul Marii Eliberări din al doilea război mondial, și Crin, Muntenia pe care o pierduse acum două săptămâni când nu era în cea mai bună formă. Făcuse o criză de nervi aflând că fostul dictator e bine mersi căpitan de navă, în ciuda nenumăratelor comandouri pe care le trimisese pe urmele lui.

”În seara asta joc Transilvania, gândi el... Dacă n-o pierd, e bine, dac-o pierd e tot bine, că eu nu uit că au boicotat referendumul meu.”

Am sărit în mașina timpului pe care-o parcasem strategic în camera de zi, unde știam că nu există nici cea mai mică șansă să intre președintele. Apucasem să-l aud răcnind în oglindă, repetând pentru Antena3 ”Acest om în albastru care atacă de după gard, acest Traian Băsescu, acest fost...” Am revenit în august 2012 și-am verificat Facebook. Era acolo, am intrat pe pagina lui Crin Antonescu și i-am lăsat un comentariu: ”Iu ar dă fadăr end dă madăr ov auăr neișăn”, cu gândul la canalul București-Moscova.

http://hydepark.ro/articol/articol/incursiune-in-viitor-antonescu-presedinte-1020.html

=)) Am ras cu pofta,e drept ca e chestiune de optica .....A nu se intelege va rog ,ca as fi o nostalgica, departe de mine acest sentiment,doar ca asa cum am spus, e o chestie de perceptie :P si de ce nu ,de interpretare .

Blog de jurnalist cultural
July 2nd, 2009

Tot ce putea fi mai bun înainte de 1989 era o pâine albă, pufoasă şi, eventual, caldă. Tot ceea ce putea fi mai rău era o pâine neagră, de secară/graham, de care lumea era sătulă până peste cap.

Tot ceea ce poate fi mai rău, pentru sănătatea omului capitalist din anii 2000, e o franzelă pufoasă. Aceasta se transformă într-o adevărată bombă dacă, Doamne păzeşte!, mai e şi caldă. Tot ceea ce poate fi mai bun pentru românul capitalist postrevoluţionar e o pâine neagră, de secară/graham, pentru care lumea se bate la magazin.

În iepoca odioasă, oamenii erau gata să se calce în picioare pentru un litru de lapte cu grăsime, de la ţărani. Laptele de la ICIL era prelucrat şi nu avea deloc grăsime. Comuniştii erau înjuraţi pentru că scoteau totul din el. Mai cumpără cineva astăzi lapte cu mai mult de 1,5% grăsime? Nu, pentru că face rău sănătăţii. Românii consumă cu cea mai mare plăcere laptele cel mai slab şi cel mai puţin gustos, atunci când nu preferă chiar laptele de soia.

Carnea cea mai bună (şi rară) era cea de porc, pe care o obţineai pe sub mână, de la abator, sau de la o rudă cu casă şi curte la ţară. Lumea se bătea pe şorici şi pe jumări şi era, în schimb, sătulă de carnea de pui şi de peştele oceanic, din alimentara. Mai nimeni nu se uită acum la carnea de porc. Puiul şi peştele, însă, da! Acestea sunt alimente uşoare cu care se trăieşte bine.

Unul dintre motivele pentru care Ceauşescu era înjurat cel mai tare era faptul că tăia curentul oamenilor. Acum, întraga Românie stinge, benevol, lumina de Ziua Pământului. Stăm pe întuneric şi ne simţim ecologişti. Mai mult, ni se recomandă să facem, pe cât posibil, economie de energie electrică, să ţinem aprinse cât mai puţine becuri, să punem în funcţiune cât mai puţine electrocasnice. Nimic nu ni se pare mai firesc.

Regimul comunist era odios pentru că ne limita anumite libertăţi. De pildă, ne interzicea să corespondăm cu rudele sau cu prietenii din străinătate. Acum, cei care lucrează în birourile corporaţiilor nu mai pot coresponda cu nimeni. Yahoo messengerul şi yahoo emailul sunt interzise, cel puţin în timpul orelor de program. Iar programul nu ţine, ca pe vremuri, doar opt ore, în special dacă există o concurenţă între departamente, cine depăşeşte primul norma de afaceri. Mulţi angajaţi susţin că aceste restricţii sunt fireşti. E normal să li se interzică să întreţină corespondenţe private, de ce să piardă ei preţiosul timp al marelui binefăcător corporatist?

Iar dacă managementul citeşte corespondenţa de serviciu a angajaţilor, cu atât mai bine: conducătorii au dreptul să ia măsuri pentru a asigura bunăstarea perpetuă a firmei, pentru a depista elementele leneşe şi pentru a preîntâmpina eventualele acte de sabotgaj.

Omul comunist mânca, de voie, de nevoie, dietetic, însă tânjea după o mâncare gustoasă. Omul capitalist are la discreţie mâncarea gustoasă şi şi-o interzice. De ce? Pentru că ţine la siluetă şi urmează indicaţiile medicilor. Din proprie voinţă, românul postrevoluţionar îşi bagă acum pe nas pâinea neagră, lapte degresat şi pui leşinaţi, îşi opreşte singur curentul, renunţă benevol la propriile drepturi, îşi lasă corespondenţa la îndemâna şefilor şi susţine sus şi tare că toate aceste lucruri sunt cât se poate de fireşti. Ba, mai mult, că privaţiunile îi fac şi o mare plăcare.

http://catalinsturza.ro/?p=640

Subscriu ,subscriu, subscriu cu toata fiinta mea :P fira-ar el sa fie de "decat" incorect folosit :D: lasand partea politica care .....

Decât o diplomă

"Nu a existat subiecte pe internet, a existat decât un mesaj". O asigurare cu care ministrul educaţiei a spulberat acuzaţiile de fraudă la examenele naţionale. Pentru Remus Pricopie „nu a existat“ reguli gramaticale, a existat „decât o diplomă“ care a atestat cândva că le cunoaşte. Şi, bineînţeles, un sistem în care aceasta e suficientă pentru a-i deschide porţile unei cariere politice şi chiar ale funcţiei de ministru. Poziţie din care ajungi să fii felicitat public de premier – şi el deţinător de diplomă cu cântec... de doctor în drept – pentru că organizezi „examene normale, pentru oameni normali“, în ciuda „frustraţilor cu satisfacţii sadice de a pica elevi“, care cârcotesc că subiectele au fost extrem de uşoare, astfel încât să fie bifaţi cât mai mulţi promovaţi şi, bineînţeles, cât mai multe diplome.

„Decât o diplomă“ a obţinut şi Marean Vanghelie, iar liceul care se mândreşte cu aşa un absolvent – „Dimitrie Bolintineanu“ – a arătat săptămânile trecute doar o mică parte din faţa corupţiei din educaţie. Procurorilor care porniseră prea nărăvaş ancheta, premierul doctor în drept le-a ordonat la loc comanda, ca să nu zgândărim prea rău mizeria fraudei instituţionalizate sau să tulburăm liniştea părinţilor votanţi şi a „copilaşilor“ proaspăt iniţiaţi în ABC-ul mitei.

Şcolile trebuie lăsate să dea ţării cât mai multe diplome, imaginându-şi că aşa raportează, de fapt, cât mai mulţi oameni educaţi, care vor duce societatea în sus.

Sistemul public de educaţie e marcat de domnia cantităţii. „Mai multă educaţie!“, se declamă adesea ca fiind soluţia la declinul moral şi economic al societăţii.
Politicieni, dascăli sau părinţi, toţi înţeleg că „mai multă educaţie“ înseamnă mai mulţi bani de la buget, mai multe şcoli, mai mulţi absolvenţi. Ne amăgim că o garanţie cantitativă în Constituţie (finanţarea educaţiei cu un procentaj minim de 5% din PIB) poate fi şi un gir suficient al calităţii. În realitate, raportăm mai mulţi absolvenţi decât în alte vremuri, copiii stau mai mulţi ani în grădiniţele şi şcolile de stat, dar, din multe puncte de vedere, „educaţia“ primită şi certificată cu diplomă e mai precară decât a celor puţini ieşiţi din şcoală altădată. Educaţia e azi un produs care are tot mai puţină legătură cu ceea ce ar trebui să formeze un om educat, cu valori corecte. În goana după „mai multă educaţie“, ne-am agăţat de multe idei greşite. Valoarea stomacului plin s-a transmis mai eficient decât cea a onoarei, a loialităţii, a corectitudinii. Părinţii care dau bani pentru ca odrasla să poată fura la examen cred că fac un compromis acceptabil cu noţiunile de bine şi rău pentru a nu-i tăia copilului aripile în viaţă. Suntem siguri că sistemul de educaţie îşi ratează menirea când nu te ajută să câştigi bani în viaţă, dar îi privim cu îngăduinţă eşecul de a te învăţa să nu furi, să nu minţi, să nu înşeli. Cu aceste valori pierdute, societatea poate merge doar spre mai rău, indiferent cu câte cunoştinţe tehnice s-ar îmbogăţi şi oricâţi absolvenţi ar raporta.

O societate de oameni buni, dar neinstruiţi nu va prospera economic. Una de ticăloşi „cu şcoală“ va încerca să prospere în timp ce putrezeşte.

OANA OSMAN
redactor şef CAPITAL

http://www.capital.ro

O postare interesanta pe blog-ul unui profesor in urma simularii de saptamana , asta pe are o puteti citi aici .Ce l-a determinat sa scrie ? Simplu,lucrarea unei eleve la subiectul III.pe care nu a putut sa-l noteze.

Iata lucrare aelevei iar pe blog gasiti raspunsul profului de romana.

Nu am studiat comedia la clasă, dar pot să prezint relația între un elev și oricare profesor. Nu vreau să generalizez, așa că o să profit de ocazia asta și o să spun un secret.

Nu mă interesează atât de mult materia pe care o predă cineva, cât mă interesează omul din fața mea. Am o profesoară care, în cele 50 de minute petrecute la clasă pe săptămână, nu zâmbește absolut deloc. Sunt aproape doi ani de când se întâmplă asta și la un moment dat prezența ei a devenit epuizantă. Am ajuns să fac tot posibilul să-i evit orele, astfel încât să evit depresia în care intru după oră. Sunt o persoană mai sensibilă, totul în jur mă afectează. Doamna dirigintă a intrat la oră într-o zi și, după ce s-a uitat puțin la noi, ne-a cerut să nu mai fim atât de veseli. Poate că exagerez, poate o să mă aleg cu o pedeapsă mare pentru tot ce-am scris aici. Dar a fost o vreme în care și dumneavoastră ați trăit adolescența, știți cum e. Poate vă aduceți aminte de momentele de tristețe sau de pasele proaste. Țin să vă anunț că există și acum, iar data viitoare, când o să mergeți într-o clasă, uitați-vă mai atent la sufletele prezente și nu uitați că nu pentru toți e ușor și uneori tot ce ne lipsește e o privire încurajatoare. Știu că fericirea nu e o materie și nu doriți să predați așa ceva.

Ne amintim de fiecare om care a trecut prin liceu; vrem să ne amintim de bine. Nu o să-mi amintesc definiția romanului sau a schiței, dar o să-mi aduc aminte de acea zi în care v-ați permis să lăsați materia deoparte pentru a ne cunoaște, pentru a ne aminti că nu e prea târziu să vedem ființa umană.

Back