• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Romani care ne fac cinste

anuk

Moderator
Reaction score
0
Pline ziarele de aricole cu romani care savarsesc fapte reprobabile. Si totusi ,sunt suficienti roamani cu care ne putem mandri .Aici putem arata adevarata valoare a romanilor.

Româncă lăudată de Barack Obama la Casa Albă pentru „talent şi creativitate”
Joi seară, la Casa Albă, preşedintele Barack Obama primea în salonul de ceremonii 100 de tineri cercetători "americani" de top, consideraţi cei de care depinde pe viitor supremaţia tehnologică şi economică a Americii. Între ei şi românca de 35 de ani Rada Mihalcea, automatistă clujeancă, coautor al "textrank", brevet ale cărui rezultate au fost incluse în algoritmul de căutare "Google Book Search", informează "Gândul".

Posted on Fri, 15 Jan 2010 23:56:04 -0800 at http://www.mediafax.ro/externe/romanca-l...te-5348084

Se pare ca si Dacian Ciolos, posibilul ministru european al agriculturii si-a castigat restectul parlamentarilor UE, fiind votat in unanimitate, chiar aplaudat dupa cele 3 ore de interogari.

Daniela Movileanu, o româncă din Focşani în naţionala de şah a Italiei .

Daniela Movileanu, 14 ani, originară din Focşani, stabilită de 7 ani la Frascati, lângă Roma, a câştigat campionatul naţional italian de şah, la categoria de vârstă sub 16 ani, feminin. Românca se pregăteşte acum pentru Campionatul Mondial din Brazilia, de la finalul lunii noiembrie, unde va reprezenta ţara sa de adopţie - Italia.

La turneul naţional de şah, care în acest an s-a desfăşurat în localitatea Porretta Terme din provincia Bologna, s-au prezentat peste 800 de participanţi din întreaga Peninsulă. La categoria sa, românca a intrat în competiţie cu alte 46 de fete. Cu doi ani în urmă adolescenta a câştigat acelaşi concurs la secţiunea de vârstă sub 14 ani.

"În şah sunt importante multe lucruri: eu învăţ mult şi reuşesc să mă concentrez bine şi când este gălăgie; nu cred că există un secret" mărturiseşte Daniela Movileanu, emoţionată de premiul obţinut zilele trecute.

Dacă alte fete de vârsta sa îşi doresc fel de fel de haine, care mai de care mai moderne sau visează deja la o maşină, Daniela mărturiseşte cu modestie că dorinţa ei este "să fiu o bună jucătoare de şah".

Fata mărturiseşte însă că are de rezolvat mai întâi o serie de probleme: "Îmi dau seama că nu pot juca pentru România şi am nevoie de cetăţenie italiană." Deşi trăieşte în Italia de şapte ani, Daniela nu are drept la cetăţenia italiană decât după ce devine majoră. Visul fetei era acela de a reprezenta ţara natală, dar îi datorează Italiei faptul că i-a dat posibilitatea să înveţe şi să exerseze acest joc aici.

"Eu sunt româncă şi cred că ar fi fost mai frumos să reprezint ţara mea, dar începând şi învăţând şah aici nu mai am cum să reprezint acum România".

Danielei îi place acest joc "pentru că trebuie să găseşti mereu poziţii complicate şi în plus trebuie să studiezi cît mai mult. Nu am un program fix pentru a mă antrena. Când am timp iau cartea în mână şi învăţ. Când învăţ ceva nou încerc să probez şi joc şah pe internet".

Integrare prin şah

Românca vine din Focşani şi de doar şase ani joacă şah, recunoscând că "înainte de vârsta de 9 ani nu-mi plăcea şahul, nici măcar nu vroiam să văd o tablă de şah."

Cum a ajuns acum să câştige un campionat naţional în Italia? "Venind în Italia, nu prea vorbeam bine limba italiană şi am auzit că la şcoală era un curs gratuit de "scacchi". Eu nu ştiam ce înseamnă scacchi (şah). Aşa că m-am înscris, ca să încerc, dacă tot era gratuit.

Când am descoperit ce este, nu vroiam să mă mai duc, dar fiind prea târziu să mai dau înapoi, mama m-a ajutat să învăţ şi astfel am continuat. Cu timpul a început să-mi placă", ne povesteşte adolescenta, care pe de altă parte, potrivit mamei ei, Ionica Movileanu, are numai note de 10 şi de 9 la şcoală. La 12 ani, Daniela Movileanu, a câştigat Campionatul Italian de şah la categoria tinere sub 14 ani, desfăşurat la
Courmayeur (regiunea Valle D'Aosta), în iunie 2009.

Carla Mircoli este instructor al Federaţiei italiene de şah din Peninsulă şi este foarte încântată de succesul tinerei românce: "Este foarte important acest rezultat al Danielei, deoarece şahul este un joc de reguli, dar şi un mod de a integra diverse naţionalităţi care există în Italia. E foarte important de a juca şah, deoarece doar mutând piesele de şah se reuşeşte a juca şi fără a cunoaşte limba, fără a cunoaşte anumite elemente de bază ale altei ţări. şi apoi mergându-se înainte se fac prietenii.

Consider că este semnificativ că o fetiţă româncă - rezidentă în Italia - învaţă într-o şcoală italiană, frecventează un centru de italieni şi chiar câştigă pentru şi între italieni. Este important atât pentru Italia, cât şi pentru România" subliniază Carla Mircoli.

http://www.gazetaromaneasca.com/obs...c-din-focani-in-naionala-de-ah-a-italiei.html

Romani cu care ne mandrim si altii de care nu stim :D:

Turnul Eiffel este construit din otel “made in Romania”

“Pe fiecare piesa de metal ce compune turnul Eiffel scrie “Made in Resita – Romania”. Putini sunt cei care stiu ca simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a fost realizat dupa o tehnologie inventata in Romania de inginerul Gheorghe Panculescu, potrivit wikipedia.

Dupa ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zurich , inginerul Gheorghe Panculescu ajunge sa lucreze in cadrul companiei Eiffel, la recomandarea marelui scriitor Vasile Alecsandri. In 1878, Panculescu revine in tara pentru a construi calea ferata Bucuresti-Predeal. In acea perioada, inginerul inventeaza un sistem de imbinare a traverselor de cale ferata, care avea sa revolutioneze constructiile metalice. Astfel, datorita metodei de montare a sinei pe traverse in afara spatiului caii ferate, Panculescu a reusit sa termine lucrarea concesionata in mai putin de un an, desi termenul de livrare era de aproape cinci ani.

Panculescu l-a gazduit pe Gustave Eiffempresionat de proiectul inginerului roman, Gustave Eiffel se deplaseaza special la Valenii de Munte pentru a-l intalni pe Panculescu, cel care avea sa devina inspector general al Cailor Ferate Romane. Eiffel a vrut sa vada tehnologia folosita de acesta la montarea caii ferate.

In 1879, in casa unde se afla acum Muzeul Nicolae Iorga, francezul a fost gazduit de Panculescu si a fost impresionat de genialitatea inventiei romanesti.

Aici, Gustave Eiffel, care avea sa devina celebru, i-a vorbit gazdei despre proiectul sau, inaltarea unui turn iesit din comun, la Paris, pentru Expozitia universala din 1889.

Impreuna au discutat despre adaptarea tehnicii inventate de Panculescu la constructia turnului, folosind subansamble metalice confectionate la sol si asamblate dupa aceea, pe masura ce se inalta lucrarea. Interesant este si faptul ca destinul celor doi ingineri avea sa se incheie, in acelasi an, 1922.”

“Structura a fost construită între anii 1887-1889 din oţel produs la Reşiţa, în România. Turnul Eiffel mai are în compoziţie oţel de la furnalul din Govăşdia, localitatea Ghelar din judeţul Hunedoara. Ea urma să servească drept arc de intrare la Expoziţia Universală (1889), un târg mondial ce sărbătorea centenarului Revoluţiei franceze. A fost inaugurat pe 31 martie 1889 şi deschis pe 6 mai. 300 de muncitori au unit 18.038 de piese de oţel, folosind două milioane jumătate de nituri. Luând în considerare standardele de siguranţă în acel moment, este remarcabil faptul că un singur muncitor a murit în construcţia turnului, în timpul instalării lifturilor. Lifturile originale funcţionau cu ajutorul unui sistem hidraulic, lifturile actuale sunt electrice” conform wikipedia.org .

Ca ne face cinste sau nu , e destul de cunoscut in peninsula. Omul cerceteaza in general mistere cum ar fi 2012, piramide ,secrete,coduri.

Un cercetator roman a gasit formula pentru a depasi viteza luminii

Vasile Droj a descoperit in urma cu un sfert de secol formula matematica prin care viteza luminii poate fi depasita. Cercetatorul roman nu contesta experimentul americano-italian din anul 2000, care anunta depasirea vitezei luminii de 300 de ori. Droj este autorul formulei care permite cresterea acestei viteze de miliarde de ori. Rezultatele calculelor sale de o viata au fost depuse la 52 de institute de cercetare din toata lumea, au fost publicate in reviste de specialitate, au fost tema a nenumarate congrese si conferinte din toata lumea. Domeniul de cercetare al lui Vasile Droj este cunoasterea, iar sistemul sau filosofic este o incercare de a depasi frontiera acesteia, o propunere pentru mileniul III. Vasile Droj va publica in curand „Adevaratul Cod al lui Da Vinci“, in care, prin masuratori matematice si interpretari lingvistice, va arata lumii ce a ascuns ultimul maestru al Renasterii.

Un cercetator romån a descoperit in urma cu un sfert de secol formula prin care viteza luminii poate fi depasita. Romånul este Vasile Droj, traieste si lucreaza la Roma , din 1988, cånd a fugit din tara. El a acordat ziarului nostru, in exclusivitate, un interviu despre viata si cariera sa. In ultimii 20 de ani, Vasile Droj s-a intors in tara, a pus bazele unei edituri si ale unei fundatii, dar nu a gasit aici locul propice pentru cercetarile lui. Ultima data Vasile Droj a fost in Romånia la Congresul international de istorie a religiilor „Mircea Eliade“. In Italia are o editura si in curånd va publica cartea „Adevaratul Cod al lui Da Vinci“. Prin metoda artematica, Droj a facut masuratori prin care demonstreaza ca Da Vinci a fost ultimul mare Spirit al Umanitatii si ca opera lui custodeste secrete care pot schimba sensul, asa cum il stim noi, al vietii pe Pamånt.

Agentia de presa Associated Press Com difuzeaza stirea, care nu este preluata de agentiile romanesti, in care relateaza ca un cercetator roman, sustine ca in universuri diferite, lumina „alearga“ mai mult decat in Universul nostru. Potrivit cercetatorului roman Vasile Droj, viteza luminii din universul nostru este o „viteza de melc“, si este incompatibila cu natura fizica a Universului insusi. Pentru a-i justifica valoarea (299.792.458 m/s) trebuie imaginata o structura cosmologica mai complexa, care prevede 24 de universuri, fiecare caracterizat de o valoare crescanda a vitezei luminii. Cercetatorul roman considera ca fiecarei valori a vitezei luminii ii corespunde un univers in raport „armonios“ cu toate celelalte, asa cum anticii concepeau „sferele celeste“ si „muzica“ lor. La aceste concluzii, Vasile Droj a ajuns analizand structura numerica a valorii 299.792.458, care arata cum o asemenea valoare este doar prima „treapta“ dintr-o scara exponentiala. Potrivit cercetatorului, viteza luminii la a 24-a putere da o valoare de 277777, corespondenta raportului 25/9. Plecand de aici, el obtine adevarata viteza a luminii, care este 299.792.476.091, o valoare extrem de precisa. Valoarea noii viteze in raport cu cea cunoscuta este de 18 metri: practic lungimea unui autobuz fata de sapte diametre terestre sau fata de distanta de Pamant-Luna. Este foarte dificil sa scriem valoarea „adevaratei“ viteze a luminii, potrivit lui Droj: este un numar cu 163 de cifre, atat de urias, incat blocheaza orice imaginatie. Aceasta „regina“ a tuturor constantelor fizice universale mentine tot edificiul Universului, iar cea mai mica deviere ar distruge intreaga Creatie. Vasile Droj sustine ca a obtinut, pe baza numarului gasit, valoarea justa a tuturor constantelor fizice universale, individualizånd un „sistem de cuantificare universala“. Droj a prezentat rezultatele sale la 52 de institute internationale de cercetare.

Nascut nu departe de castelul lui Dracula
Vasile Droj s-a nascut sub semnul Varsatorului, in Transilvania, nu departe de castelul lui Dracula. Dar de acolo a luat, cum singur scrie pe paginile site-ului fundatiei sale de la Roma, „miturile antice ale Cunoasterii Primordiale si ale tineretii fara batranete si vietii fara de moarte“. La patru ani a descoperit Steaua Polara, la cinci spargea beciurile vecinilor ca sa fure cartile studentilor si sa umple cu ele camera sa. La 11-12 ani citea Platon si „Fenomenologia spiritului“ lui Hegel, iar la gimnaziu se ocupa singur de activitatea culturala pentru 30 de clase de elevi. La 19 ani a descifrat secretele necunoscute ale Bibliei. A aprofundat aproape toate stiintele moderne, dar si pe cele antice, toate filosofiile, religiile, stiintele oculte, din Tibet, India, China si Egipt, s-a apropiat de protoistorie pina la originile hiperboreice si atlantidice.
Prin cartile sale, prin activitatea dusa o viata intreaga, Vasile Droj face, de fapt, o propunere pentru mileniul III , care sa ne dea acces la o noua cunoastere universala. A creat acest sistem filosofic in 1982 si l-a prezentat la un congres in Rusia. Vremurile de atunci, din tara, erau propice cunoasterii, exista, afirma Vasile Droj, un interes colosal pentru cunoasterea de frontiera, inteleasa ca limita a spiritului, nu geografica. Activa cu succes grupul Sahlean, din care facea parte si Macovski. Atunci, Droj a gasit formula prin care viteza luminii poate fi depasita. A gasit-o in interiorul valorii numerice.

Americanii si italienii experimenteaza formula
Pe 31 mai 2000, in toate ziarele si telejurnalele a aparut o stire uluitoare: viteza luminii a fost depasita. O echipa de cercetatori italieni si americani a realizat experimental depasirea vitezei luminii de 5 si respectiv 300 de ori. Implicatiile sunt incomensurabile pentru umanitate, sunt capabile sa mute centrele elementele cardinale nu numai ale stiintei si tehnologiei, dar si pe cele ale filosofiei si religiei. Asa cum a cazut Zidul Berlinului, a cazut bariera relativista a edificiului einsteinian. Daca una dintre constantele universale cele mai importante este pasibila de variatii, si celelalte sunt, situatie in care totul se schimba.
Un tanar de 28 de ani a descoperit toate acestea in urma cu 22 de ani, si a conceput un sistem cosmologic nou, care, din intamplare, este chiar cel care a stat dintotdeauna la baza structurii functionarii universului.
A denumit toate acestea „Sistemul de cuantificare universala“, sau a universului, in care constanta „lumina“ este una din multele constante. Printre altele, a descoperit ca viteza luminii putea fi depasita, matematic, nu numai de 300 de ori, ci de mii, milioane, miliarde de ori.

Autoexilul lui Vasile Droj
In 1988, Vasile Droj s-a folosit de participarea la un Congres din Republica Federativa Iugoslavia ca sa paraseasca Romania. El a ales Italia. Tara lui Leonardo Da Vinci. Cand a ajuns in Italia, Vasile Droj avea in spate 25 de ani de studiu. El a revelat secretul suprem al lui Da Vinci, inchis ermetic in operele sale, in special in pictura.
Printr-un sistem matematico-geometrico-lingvistic, Maestrul Renasterii a codificat informatii de extrema importanta pentru omenire. Adevaratul Cod Da Vinci va fi publicat in curand de Vasile Droj, iar autorul spune despre el ca este infinit superior fanteziei literare si cinematografice exprimate in cartea si filmul omonime, care au bulversat omenirea.

Codul lui Da Vinci, dupa 20 de ani
Vasile Droj a descoperit in urma cu 20 de ani elementele acestui cod, dar evenimentele provocate de cartea lui Dan Brown l-au determinat sa termine in graba propria cercetare, iar Codul a iesit la iveala in toata splendoarea sa in 2006.
El functioneaza ca un ceas elvetian si cu coerenta unui tabel de logaritmi, afirma autorul cercetarilor. Profitand de momentul bun creat de film si de interesul general pentru opera lui Leonardo, Droj a decis sa scoata la lumina adevaratul cod al lui Da Vinci. In editia de maine a ziarului nostru veti putea citi un interviu, in exclusivitate, cu Vasile Droj. De asemenea, va vom pune la dispozitie explicatii pe care autorul le da in legatura cu metodele de calcul si masuratorile facute celebrei opere „Mona Lisa“. De altfel, Vasile Droj lanseaza un sub-cod Mona Lisa“.

Presa italiana publica scrisoarea deschisa a romanului

Faptul ca formula de depasire a vitezei luminii a fost descoperita in urma cu 22 de ani, in 1978 de tanarul Vasile Droj nu inlatura nimic din meritul cercetatorilor americani si italieni, dimpotriva, arata cat este de imensa noua lume in care au intrat. Meritul lui Droj este ca a descoperit primul formula. Este impresionanta tenacitatea si credinta cu care el, timp de doua decenii, a prezentat-o in zeci si zeci de conferinte si congrese, academii, centre de cercetare, in carti, articole emisiuni televizate, etc. Sunt facute publice, de asemenea, probele despre CINE, CÅND si UNDE a fost prezentata formula depasirii vitezei luminii si sistemul de cuantificare universala continut in formula. In Romania ceausista au fost depuse 34 de titluri si protocoale la asociatii, comitete si institute. Iata cateva din lista celor 34.
1. Asociatia oamenilor de Stiinta din R.S.R. – Titlu: „Depasirea vitezei luminii – Principiul instantaneitatii“ – nr de protocol 276 din septembrie 1985 (4 pagini)
2. Asociatia Oamenilor de Stiinta Titlu: „Elemente de Matematica Universala codificate si decodificate in structura sanctuarelor de la Sarmisegetuza-Regia Nr Protocol 84 din 4.04.1985
3. Asociatia oamenilor de Stiinta - „Depasirea vitezei luminii“ Nr protocol 276 din 27.09.1985
4. Asociatia Oamenilor de Stiinta Titlu: „Diametrul Marelui Sanctuar generator de functii multiple“, protocol 278 din 27 septembrie 1985 4 pagini
5. Academia RSR Titlu: Comunicat pentru Tov Vasile Droj, Continut: Va comunicam ca rezumatul muncii dvs „Teoria Super Constantelor, Sistemul Cuantificarii Universale, formula depasirii vitezei luminii - Hiper Unificarea“ a fost inregistrata la nr 2154 din 24 septembrie 1987.
6. Institutul Central de Fizica. Centrul de Astronomie si Stiinte Spatiale Titlu: Sistemul de Cuantificare Universala - „Metrica secreta a Universului. O incercare de abordare sistemica“ Protocol 18.08.1987
Comitetul de Stat pentru Energie Nucleara al R.S.R.
http://ziarero.antena3.ro/articol.php?id=1179890646

Exclusiv GR: Elena Ştefan, “îngerul” care îi ajută pe italieni la inundaţii şi cutremure: “Românii îmi spun: ce-mi trebuie voluntariat?” .

Zeci de echipaje ale Protecţiei Civile italiene au intervenit încă din primele ore în zonele afectate de inundaţiile din Liguria. Din echipajul trimis de la Siena face parte şi o româncă Elena Stefan, voluntar de mai bine de şase ani, care nu este la prima intervenţie. A intervenit şi în localităţile din jurul oraşului Aquila afectate de cutremurul din 2009. A salvat vieţi, dar a şi suferit, găsind corpuri fără viaţă sub dărâmături, inclusiv cel al unui copil român. Pentru merite deosebite, pe 2 octombrie i s-a acordat cea mai înaltă disticţie primită de voluntari, “Crucufixul de aur”.

Elena Ştefan este mândră că face parte din echipajele Protecţiei Civile. Se consideră respectată şi admirată de colegii italieni, mai puţin de către conaţionali. “Mă simt ca într-o echipă, ca într-o familie mai bine zis. E un semn de perfectă integrare. Niciodată nu am avut senzaţia măcar că mă consideră o străină. Asta ar trebui să pună pe gânduri pe mulţi dintre conaţionalii noştri care, la început mai ales, mă întrebau ce-mi trebuie voluntariat, pentru ce pierd timpul, atâta timp cât nu sunt plătită. Toţi anii petrecuţi ca voluntar mi-au adus foarte mari satisfacţii, şi nu mă refer la cele materiale.”

Absolventă de medicină veterinară la Iaşi
Românca are 44 de ani, este originară din Iaşi, iar în ţară a absolvit facultatea de medicină veterinară. Are doi copii, un băiat şi o fată, de care este deosebit de mândră, ambii proaspăt absolvenţi de studii superioare. Băiatul a terminat Academia de Poliţie, iar fata, Facultatea de electronică, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei.

“În România am profesat ca medic veterinar într-o fermă zootehnică din judeţul Botoşani. Situaţia agriculturii româneşti o ştim cu toţii, iar locul de muncă nu-mi dădea posibilitatea să pot să-mi cresc copiii aşa cum doream, să le ofer ce-mi doream mai bun pentru ei. Am ales calea străinătăţii şi după mai bine de zece ani petrecuţi în Italia, mi-am văzut copiii cu facultatea terminată.”

Integrare prin voluntariat
Elena nu s-a mulţumit doar cu un simplu loc de muncă şi a făcut tot posibilul să se perfecţioneze. A urmat cursurile şcolii de infirmiere din Siena şi în prezent lucrează ca paramedic. “Când am ajuns în Italia, în urmă cu mai bine de zece ani, am avut norocul să întâlnesc o familie care m-a ajutat foarte mult. Am găsit astfel un loc de muncă, la un restaurant, dar munceam din greu câte zece, douăsprezece ore pe zi. Aşa au trecut cinci ani, timp în care am, învăţat limba şi am reuşit să mă înscriu la o scoală de infirmiere. Am absolvit-o iar în prezent lucrez ca paramedic la 118, loc de muncă ce îmi multe satisfacţii.”

“Da, există riscuri în timpul intervenţiilor, dar suntem ca o familie”

Românca a decis să intre ca voluntar în echipajele Protecţiei Civile, lucru care consideră că i-a schimbat în bine cursul vieţii. A cunoscut multe persoane, si-a făcut mulţi prieteni italieni şi simte că este o persoană integrată perfect.

“Voluntariatul de acest tip aduce multe riscuri în cazul in tervenţiilor, dar în perioadele de calm îţi oferă posibilitatea să te întâlneşti cu cei din echipă şi să simţi că eşti ca într-o familie. În afara orelor de voluntariat se crează legături de prietenie, ieşim împreună la diferite evenimente, ne bucurăm sau suferim pentru fiecare dintre noi. Un lucru foarte important pentru mine este acela că nu mă consideră o străină. Cum s-ar spune, sunt de-a lor .” “La Aquila am găsit corpul unui copil român, simţi cum îţi cade cerul peste tine”.

În cei şase ani a avut parte de numeroase intervenţii, cele mai semnificative fiind la Aquila, în urma cutremurului din 2009 şi recent la Aulla, cu ocazia inundaţiilor. La Aquila, în Abruzzo, a avut două momente pe care e sigură nu le va putea uita niciodată: “În intervenţiile la care am participat după cutremur am avut o mare satisfacţie când am putut scoate de sub dărâmături o persoană. E vorba de Eleonora, care supravieţuise 48 de ore sub dărâmături, despre care a scris pe larg şi presa italiană. E un sentiment pe care nu poţi să-l descrii uşor. Ai senzaţia că ai făcut un lucru deosebit, că datorit ţie, un om trăieşte. Pe de altă parte am văzut copii morţi, printre care şi un copil român. Simţi cum cade cerul peste tine. La ceremoniile organizate de statul italian am participat în prima linie şi eram exact în faţa sicrielor în care erau corpurile unor români decedaţi la cutremur. Nu poţi uita momentele astea. Românii plătesc alături de italieni în asemenea momente. Tragediile nu fac deosebiri de naţionalitate.”

Inundaţii în Liguria: “In 48 de ore am mâncat doar un sandwich”
Intervenţiile de la inundaţiile din Liguria au impresionat-o mai mult. “Dacă e să fac o comparaţie cu cutremurul de la Aquila, acum în Liguria am rămas parcă mai impresionată. Am intervenit în casele sinistraţilor şi am văzut imagini ireale. Apa de doi metri din case, nămolul care a acoperit totul, case, maşini, magazine. E parcă desprins din filme de groază. Si de data asta românii s-au aflat printre victime. Am întâlnit familii care nu au rămas cu nimic din agoniseala de ani de zile. Am scos noroiul din case, am spălat, am stat cu copiii sau cu bătrânii. În 48 de ore am mâncat doar un sandwich şi am dormit foarte puţin. Dar mă simt împlinită şi am satisfacţia că am dat o mână de ajutor unor oameni disperaţi.”

Medaliată cu “Crucifixul de aur”: “Diferenţa o face omul, nu naţionalitatea lui”
Pentru meritele sale, Elena Ştefan a fost premiată cu cea mai mare distincţie din voluntariat, “Crucifixul de aur”. “Am primit şi alte diplome sau medalii, dar asta e cea mai deosebită. Asta înseamnă că mi-am făcut datoria. Ţin să-i sfătuiesc pe români să intre în echipele de voluntari. Vor descoperi că imaginea lor e alta, nu vor mai afirma că românii sunt cei mai deştepţi şi mai buni de pe planetă. Diferenţa o face omul, nu naţionalitatea lui”.

http://www.gazetaromaneasca.com/foc...i-imi-spun-ce-mi-trebuie-voluntariat.html[/b]

Un băiat de 11 ani din Iaşi a câştigat finala unui concurs de canto din Italia

Este al doilea an consecutiv când un important concurs din Italia este cucerit de un ieşean. Ştefan Cristian Atîrgoviţoae (10 ani), din Iaşi, a câş­ti­gat sâmbătă seară trofeul concursului „Ti lascio una canzone” de la pos­tul de televiziune Rai Uno. Com­pe­tiţia, aflată la a cincea ediţie şi la care au participat zeci de copii talen­taţi din Italia, s-a desfăşurat pe durata a două luni şi jumătate şi a constat în zece etape, din care trei au fost câş­­ti­ga­te de băiatul din România.

Cel mai preţios premiu a fost acordat în ur­­ma interpretării piesei „Profeta Non Saro”, Ştefan cucerind cu vocea sa atât juriul, cât şi publicul telespectator. „Băiatul cu chip de înger”, cum l-au numit italienii, nu este la prima ins­pravă de acest gen, el obţinând în lu­na aprilie marele trofeu la Festiva­lul San Remo junior. Elev în clasa a V-a, pian, la Colegiul Naţional de Artă „O. Băncilă”, el a strâns de-a lun­gul anilor zeci de distincţii, numai în 2010 primind aproape 20, majoritatea premiul I. Ştefan cântă de la vârs­ta de 5 ani. Atunci a ascultat de zece ori o melodie a lui Goran Brego­vic şi apoi a intepretat-o perfect, iar pă­rinţii l-au înscris la Şcoala populară de artă, la clasa regretatului profesor Titel Popovici. După ce a terminat ciclul primar, a ajuns la Colegiul Na­ţi­o­nal de Artă „O. Băncilă”.

Actualul profesor de canto este cunoscuta interpretă Mirela Fugaru. El are şi alte veleităţi artistice: dan­sează foarte bine, inclusiv step. Pentru familia sa a fost un sfârşit de săp­tă­mână cum nu se poate mai fericit. „Suntem bucuroşi. Mi-a telefonat să-mi spună fericit că a triumfat. Şi-a dorit şi a câştigat. A fost o concurenţă serioasă, mulţi copii foarte buni. Pentru el n-a fost un efort deosebit, a mun­­cit, a cântat şi a reuşit”, a spus Florin Atârgoviţoae, tatăl băiatului. Acesta afirmă că viaţa familiei lor nu s-a schimbat de când fiul de 10 ani a de­venit vedetă. „Se comportă normal, merge la film cu prietenii, la joacă.” Însă şi lucrează foarte mult. L-am întrebat pe părintele său cât din timpul zilnic îl dedică muzicii: „Păi cântă toată ziua. A repetat şi acolo, în Italia”. În fiecare săptămână merge la Bucureşti pentru a exersa cu profesoara lui de canto, Mirela Fugaru.

În ceea ce priveşte regimul special privitor la protecţia vocii, atât băiatul, cât şi părinţii au grijă ca Ştefan să se îmbrace bine când e rece afară. „Ia cu el totdeauna fularul, o haină în plus.” Băiatul are talent şi la dans, el luând lecţii inclusiv de step. „La San Remo, în aprilie, a fost răcit şi a avut şi un număr de dans în care a evoluat în paşi de step. Pentru el urmează acum un nou hop, concursul Eurovision. Din păcate, anul acesta nu s-a mai ţinut, dar speră ca în 2012 să-l câştige.” Românii au monopolizat câştigarea marelui trofeu al concursului „Ti lascio una canzone”, organizat de televiziunea pu­blică din Italia, anul trecut distincţia revenindu-i Mădălinei Lefter (13 ani), care este tot din Iaşi.

Bute e cel mai bun pugilist din lume!

Lucian Bute a reusit o performanta incredibila, fiind desemnat cel mai bun pugilist din acest an, depasind nume grele precum Vitali Klitschko si Manny Pacquiao.

Contestat de o buna parte a specialistilor din America, Lucian Bute a iesit pe primul loc in ierarhia realizata de cei de la Opposing Views, cu un punctaj total de 20.89 in acest an.

"In varful ierarhiei avem parte de un nou om, regele de la categoria super mijlocie Lucian Bute. Victoriile usoare pe care le-a obtinut l-au ajutat sa fie noul numar unu in lume. Probabil ca nu va rezista si in 2012 deoarece va avea parte de o competitie mult mai dificila", a scris sursa citata.

Topul a fost realizat in baza a trei criterii: numarul meciurilor disputate, modul in care se obtin victoriile si calitatea adversarilor.

Bute a avut trei lupte in acest an, cu Brian Magee (KO tehnic), Jean-Paul Mendy (KO) si Glen Johnson (decizie unanima).

Topul celor mai buni pugilisti din 2011:

1. Lucian Bute - 20.89p
2. Nonito Donaire - 18.43p
3. Vitali Klitschko - 18.36p
4. Saul "Canelo" Alvarez - 18.10p
5. Amir Khan - 18.01p
6. Yuriorkis Gamboa - 18.18p
7. Manny Pacquiao - 14.47p
8. Sergio Martinez - 14.14p
9. Wladimir Klitschko - 14.12p
10. Andre Ward - 11.85p

Un alt amanunt interesant in aceasta ierarhie este clasarea lui Floyd Mayweather abia pe locul 17.

http://www.ziare.com/lucian-bute/st...-bute-e-cel-mai-bun-pugilist-din-lume-1137764

Toata stima pt acest copil.

GENIUL INFORMATICII, un elev din Vâlcea, a câștigat în SUA premiul INTEL de 75 de mii de dolari cu o INVENȚIE care desființează ȘOFERIA

“Geniul informaticii” cum este cunoscut în ţară Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XIIa la Grupului Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, are în acest moment lumea academică americană la picioare. “Nu se aştepa să câştige premiul cel mare după ce la la Houston s-a bucurat de aprecierae juriului. E fericit, iar noi, părinţii, suntem tare emoţionaţi”, a declarat Aurelia Budişteanu, mama adolescentului.

VÂLCEA. Premieră absolută pentru România în SUA. “Maşina fără şofer”, gândită de elevul Ionuţ Alexandru Budişteanu din Râmnicu Vâlcea a obţinut premiul cel mare “Gordon E. Moore”, denumit astfel după fondatorul companiei Intel. Premiul este în valoare de 75.000 de dolari.

Intel International Science and Engineering Fair 2013 (ISEF) este cea mai mare competiţie preuniversitară de ştiinţă şi inginerie din SUA la care au participat peste 1600 de concurenţi din lumea întreagă. “Selecţia se face din peste un million şi jumătatea de elevi din toată lumea, competitia e dură, sunt multi tineri buni în lume care sunt susţinuți de stat, pentru a face cercetare”, a mărturisit Ionuţ.

Românul este primul elev din afara Statelor Unite care câştigă premiul cel mare în valoare de 75.000 de dolari.

Maşina autonomă gândită de Ionuţ nu costă mai mult de 4.000 de euro si are şanse să revoluţioneze industria auto pentru că poate fi condusă şi de un nevăzător sau de o persoană cu handicap.

“Un astfel de automobil poate fi condus 100% regulamentar pe stradă chiar de oricine, fără să provoace accidente. Unicitatea soluţiei propuse de mine constă în utilizarea unui radar minimalist şi a unor camere video, montate pentru a recunoaşte din imagini, marcajele, semnele de circulaţie şi posibilele obstacole Au inventat şi americanii una, însă a lor este foarte scumpă”, a declarat Ionuţ.

Ionuţ Budişteanu a lucrat la “maşina inteligentă” mai bine de un an, în laboratorul amenajat în camera sa şi a investit în ea toţi bani câştigaţi în competitiile internationale.

La competiţia din acest an, desfăşurată în Houston şi Arizona, pentru originalitate şi utilitate, la secţiunile ingineria mediului si software, Ionuţ a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, de unde a fluturat cu mândrie steagul României, de care nu se desparte niciodată când merge peste granită. “Sunt fericit când pun steagul ţării mele pe cel mai înalt catarg”, mărturiseşte tânărul geniu.

Deplasare cu...obstacole

Deplasarea SUA n-a fost lipsită de peripeţii. După ce abia a făcut rost de 900 de euro pentru biletul de avion, Ionuţ si-a pierdut bagajele si a întârziat o zi şi jumătate la concurs din cauza unei defectiuni tehnice a aeronavei care trebuia sa-l ducă la Houston.

“Am vrut să merg cu el să-i fiu aproape pentru că şi la ultima competiţie de la Kiev a avut probeleme, s-a rătăcit. Dar n-am avut bani si pentru deplasarea mea, abia am găsit o sponsorizare pentru el”, a povestit pentru EVZ mama lui Ionuţ, Aurelia Budişetanu. Necazurile, nervii şi oboseala nu l-au descurajat. Și-a susţinut lucrarea în faţa lumii academice americane iar juriul i-a acordat marele premiu.

Este la a treia participare la concursul de informatică din SUA, Intel ISEF. Anul trecut la a castigat locul intâi cu un dispozitiv cu ajutorul căruia nevăzătorii pot vedea cu limba.

De-a lungul timpului Ionuţ a inventat dispozitive care pot detecta dezastrele naturale, ambuteajele din trafic, tristeţea sau bucuria, iar în viitoar speră să inventeze softul care să pornească orice calculator cu puterea minții. De la 16 ani este membru cu drepturi depline al “Association for Computing Machinery din SUA”, o asociatie care care numără peste 20.000 de membrii, în special profesori universitari.

Adolescentul este pasionat de inteligenta artificială de la trei ani, iar la numai 18 ani are peste 90 de premii naţionale şi internaţionale în ţări precum SUA, Mexic Eleveţia, Ucraina Taiwan, Turcia Slovacia, Azerbaijan, Georgia.

Cea mai mare satisfactie a avut-o în 2010 când geniul i-a fost recunoscut de cei mai mai renumiţi cercetători IT din lume la gala de la San Francisco când a primit unul din cele 12 premii Turing, echivalentul Premiilor Nobel dar in domeniul calculatoarelor.

“Am primit premiul al 12- lea, eram alaturi de cercetatori, doctori, profesori, doctoranzi si studenti ai unor prestigioase universitati din lume. Eram singurul elev si eram tare mândru că steagul României a fluturat pe cel mai înalt catarg”, îşi aminteşte Ionuţ.

Adolescentul este pasionat de inteligenta artificială de la trei ani, iar la numai 18 ani detine peste 90 de premii naţionale şi internaţionale. Munceste şi 14 ore pe zi, nu se uita la televizor, nu are telefon mobil si niciodata nu a citit un roman de dragoste.

După examenul de bacalaureat din această vară Ionuţ va pleaca la sudii în America. Visul lui este să ajungă profesor universitar pentru a contribui la schimbarea lumii.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/geniul-informaticii-a-castigat-75-de-mii-de-dolari-1037985-1.html

Publicația „TIME” a realizat un top al celor mai influenți 16 tineri din lume, în anul 2013. Printre cei incluși în această ierarhie se află și românul Ionuț Budișteanu, în vârstă de 19 ani. Tânărul a impresionat după ce a câștigat marele premiu, în valoare de 75.000 de euro, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA.

http://www.starjunior.ro/un-roman-se-afla-topul-mondial-al-celor-mai-influenti-tineri/

In zi aniversara nu strica sa ne amintim de romanii a caror nume dainuie peste timp pt mintea lor sclipitoare,nume care din pacate sunt total necunoscute pt multi dintre noi :D:

Invenţii româneşti care au SCHIMBAT ISTORIA. Au salvat milioane de oameni şi au revoluţionat lumea

În primăvara acestui an, o firmă românească obţinea Marele Premiu la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva.

Este vorba despre MB Telecom, care a dezvoltat „Roboscan 2M Aeria”, un sistem de scanare a avioanelor ce ar putea revoluţiona industria aviatică.
A fost pentru prima dată în istorie când un concurent reuşeşte să obţină de două ori Marele Premiu la Geneva, după ce în 2008, românii au impresionat juriul cu un sistem revoluţionar de radiografiere cu raze gama a camioanelor.

Medalia de aur i-a revenit tot unui român, inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, care a pus la punct un filtru de aer special ce reduce consumul de carburant cu 10% la autoturisme şi autoutilitare.

Acestea sunt numai două exemple recente de proiecte ale unor români care ar putea schimba viaţa de zi cu zi a milioane de oameni. Altele au intrat deja în istorie, salvând milioane de vieţi. Fiecare dintre ele reprezintă un motiv de mândrie că suntem români.

Iată câteva dintre cele mai importante invenţii ale unor români.

Diorama.
Grigore Antipa a inventat reprezentarea spațială a unei porțiuni de peisaj în care sunt poziționate exponatele. Cu ajutorul acestor diorame se urmărește crearea impresiei unui peisaj real.

Cibernetica.
Medicul Ștefan Odobleja este considerat creatorul psihociberneticii și părintele ciberneticii generalizate. Potrivit descoperă.ro, el a publicat în 1929 studiul “Metoda de transonanță toracică” în care enunță pentru prima oara legea reversibilității. Modelul cibernetic, pornind de la observații, intuiție și rațiune, creat de Odobleja în 1938 - 1939, dar vehiculat zece ani mai tarziu în literatura americană și apoi în cea europeană, a fost utilizat și aplicat într-o varietate de domenii.

Scaunul ejectabil.
Un tânăr român pe nume Anastase Dragomir și-a concentrat atenția la începutul sec. XX pe siguranța aparetelor de zbor. A plecat în Franța, iar în 1930 a brevetat „cabina catapultabilă” pentru piloți.

Stiloul.

Invenţia care a revoluționat domeniul instrumentelor de scris îi aparţine lui Petrache Poenaru. Acesta obţine în anul 1827 brevetul francez pentru "plume portable sans fin, qui s'alimente elle-même avec de l'encre" (condei portabil fără sfârșit, care se alimentează cu cerneală).

Vaccinul antiholeric.
Medicul Ioan Cantacuzino a pus la punct o metodă de vaccinare antiholerică, folosită și astăzi în tarile unde se mai semnalează cazuri de holeră. În anul 1913, a condus prima vaccinare antiholerica masivă în focarele infecțioase, cunoscută în știință ca „Marea experienţă românească", care a salvat mii de vieţi, potrivit descopera.ro.

Avionul cu reacție.
Cu sprijinul inginerului Gustave Eiffel și al savantului Paul Painlevé, Henri Coandă a efectuat experimentele aerodinamice prealabile și a construit primul avion cu reacție, fără elice, numit convențional Coandă-1910.

Masinaria avea doua aripi duble şi un singur loc, o anvergură de 10,3 m, lungimea de 12,5 m, greutatea de 420 kg şi o forţă' a propulsiei de 220 kg. Cea mai interesantă parte din avionul lui Coanda era sistemul de propulsie, o adevarată revoluţie în construcţia de motoare de avioane, scrie descopera.ro.

Injecţia cu insulină.
Nicolae Paulescu, profesor de psihologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, este cel care a descoperit în 1921 insulina, hormonul secretat de pancreas care reglează metabolismul glucidelor, lipidelor, protidelor şi al mineralelor din organism. Păulescu este cel care a demonstrat eficienţa acestei substanţe în reducerea hiperglicemiei şi care a folosit insulina în tratarea diabetului.

Alte realizări extraordinare ale unor români:

1880 – Dumitru Vasescu construieşte automobilul cu motor cu aburi.

1881- Alexandru Ciurcu
obţine un brevet din Franţa prin care prevede posibilitatea zborului cu reacţie.

1885- Victor Babeş realizează primul tratat de bacteriologie din lume.

1886- Alexandru Ciurcu construieşte prima ambarcaţiune cu reacţie.

1895- D. Hurmuzescu descoperă electroscopul.

1900- Nicolae Teclu – becul cu reglarea curentului electric şi gaz.

1904- Emil Racoviţă – fondatorul biospeologiei.

1905- Augustin Maior– telefonia multipla.

1906- Traian Vuia – avionul cu tren de aterizare pe roţi cu pneuri

1906- A.A. Beldiman – aparatul hidraulic cu dalta de percuţie pentru sondaje adânci.

1908- Lazar Edeleanu – primul procedeu de rafinare a produselor petroliere cu bioxid de sulf din lume

1910- Aurel Vlaicu lansează primul avion din lume fuselat aerodinamic.

1910- Gh. Marinescu – tratamentul paraliziei generale.

1918- Gogu Constantinescu întemeiaza o nouă ştiinţă: sonicitatea.

1920- Emil Racoviţă pune bazele primului Institut de Speologie din lume, la Cluj

1920- ing. Gheorghe Botezatu a calculat traiectoriile posibile Pamânt – Lună folosite la pregatirea programelor “Apollo”

1952- Se înfiinţează Institutul Naţional de Geronto-Geriatrie „Dr. Ana Aslan”, primul institut de geriatrie din lume.

http://www.evz.ro/

Românca Andreea Creangă, cercetătoare aflată în Statele Unite, a fost premiată de Casa Albă

Andreea Creangă a primit cea mai înaltă distincţie a administraţiei americane pentru oamenii de ştiinţă aflaţi la început de drum. Andreea lucrează la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Atlanta. Avem detalii de la corespondentul Radio România în Statele Unite, Ani Sandu.

este si material video
http://stiri.tvr.ro/romanca-andreea...unite-a-fost-premiata-de-casa-alba_43657.html

MANUELA PRAJEA, profesoara de matematica ,fost inclusa in lista primilor 50 de candidati pentru premiul „Global Teacher" 2016.

Global Teacher aflat in al doilea an de existenta cunoscut in general ca „premiul Nobel pentru profesori", premiul de un milion de doalri este cel mai mare de acest tip decernat unui profesor excepţional, care aduce o contributie semnificativa la dezvoltarea profesiei de dascal.

Selecția a fost realizată din peste 8.000 de nominalizări din 148 de țări. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul Forumului Global pentru Educaţie şi Aptitudini din Dubai, din luna martie 2016, și sunt șanse foarte mari ca marele premiu să ajungă la Severin.

Detalii :
http://www.evz.ro/o-exceptionala-pr...toti-banii-colegiului-pe-care-il-conduce.html

Back