• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Scoaterea orei de religie din scoli

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Trebuie sa ne intrebam cine vrea acest lucru, sa scoatem ora de religie din scoli, cine vrea sa nu-L cunoastem pe Dumnezeu, cine vrea sa ne indeparteze de credinta.Sunt de acord in schimb ca orele de religie sa nu fie predate de o persoana care slujeste unei anumite confesiuni, pentru ca cei ce apartin altei religii sa fie obligati sa-i asculte ideologiile acestuia in materie de credinta.Dar este nedrept ca elevii sa nu aiba ora de religie tinuta de un profesor/profesoara care sa le vorbeasca despre Dumnezeu, despre creatia Lui, despre viata si minunile facute.Fiindca daca ne uitam in Biblia ortodoxa cat si in cea neoprotestanta, confesiuni care predomina la noi in tara, nu este nicio diferenta majora.Acesta este un pas facut de cel care vrea sa ne indeparteze de Dumnezeu si daca acesta va reusi sa scoata religia din scoli, inseamna inca o victorie pentru el, iar pentru noi cei credinciosi reprezinta o infrangere.Aceasta infrangere poate ca este meritata, fiindca multi dintre noi l-am parasit pe Dumnezeu si ca este doar un semn din multe altele, care ne atentioneaza sa ne intoarcem la El.Lipsa religiei in scoli nu v-a face din elevi oameni mai buni ci ii va face sa uite de Dumnezeu si sa pacatuiasaca, iar sarcina noastra a celor credinciosi, indiferent de religia noastra este sa ne rugam pentru aceastia, pentru intoarcerea celor pierduti la Domnul Dumnezeu.Avem o sarcina in a-i calauzi pe drumul cel bun si de a-i invata Cuvantul Domnului.

Posted on Thu, 14 Feb 2008 09:03:00 +0000 at http://frateleciprian.blogspot.com/2008/02/scoaterea-orei-de-religie-din-scoli.html
Author: noreply@blogger.com (Brother Ciprian)

Eu sunt de parere ca ar fi o idee buna.
Sa ne crestem copii fara frica de nimeni.

Cred ca biserica a invatat in vreo 2000 ani si mai mult de atit, sa vorbeasca oamenilor, despre Dumnezeu, despre creatia Lui, despre viata si minunile facute.

Iar inainte de biserica, familia reperezinta locatia cea mai potrivita pt a invata si deprinde credinta; in cei 7 ani de acasa si inca un pic dupa aceea, pe masura ce spiritul fiecaruia incepe a-si cauta propria cale.

Nu credeti ca e suficient atit?
Eu sunt foarte sigura. Parerea mea ;) .
Scoala te invata in alte moduri si cu alte instrumente si in alt context, ce si unde sa cauti.
Pina te invata cum sa fii tinichigiu si ... am uitat cealalalta profesie de baza
(acum am citat din clasici in viata, a nu se intelege vreo lipsa a mea de respect pt vreo profesie de pe Pamintu' asta :shy: ).

inainte nu se facea religia in scoala si era mai multa credinta decat acum .sunt de parere ca cine vrea religie gaseste in familie la biserica sau oriunde se aduce cuvantul domnului si daca vrea sa invete are de unde

luminita said:
inainte nu se facea religia in scoala si era mai multa credinta decat acum .sunt de parere ca cine vrea religie gaseste in familie la biserica sau oriunde se aduce cuvantul domnului si daca vrea sa invete are de unde

'Mai mult sau mai putina credinta', acum decit altcindva, e un termen relativ. Sau eu, cel putin, nu pot face aprecieri :shy:.
Desi topicul nu e intrebare ci afirmatie :D, eu sustin delimitarea institutiilor, fiecare dupa menirea ei. Scoala are suficiente instrumente pt a modela mintea omului a.i. acesta sa-si poata modela, liber, sufletul. Familia si biserica au rolurile lor, fiecare la timpul sau. Sunt suficiente individului pt a invata, intelege si alege ce este credinta :P .

Stau si ma intreb cum poate fi cineva de acord ca unui copil de-al lui, la scoala, la 2 materii diferite, sa-i fie predate 2 lucruri antagonice. Mitul creatiei si teoria evolutionista.
Cat de stapan pe el va creste acel copil, avand mintea incarcata cu chestii care se bat cap in cap?

Apropo de ora de religie obligatorie , un studiu stiintific a aratat ca acei copii ce nu au fost expusi la povesti religioase sunt mai capabili sa distinga faptul ca personajele din „poveştile fantastice” sunt fictive decat copiii crescuti intr-un mediu religios. Si noi am avut useri adulti care sustineau cu tarie ca personajele biblice au fosr reale.

" De asemenea, oamenii de ştiinţă au stabilit că „învăţăturile religioase, mai ales expunerea la poveşti miraculoase, îi predispune pe copii să fie mai receptivi în general la lucrurile imposibile, acceptând că imposibilul poate avea loc încălcând legăturile cauzale fireşti”

http://www.rawstory.com/rs/2014/07/...-difficulty-distinguishing-fact-from-fiction/

http://www.descopera.ro/dnews/12955...tatorii-au-facut-o-descoperire-ingrijoratoare

E decizia fiecaruia daca isi doreste ca odorul sau sa faca sau nu ore de religie, eu va supun atentiei un studiu publicat saptamana trecuta in revista Current Biology.

Studiul s-a axat pe vizualizarea unor videoclipuri in care erau prezentati copii care se imbrancesc sau lovesc. Subiectii au fost rugati apoi să noteze nivelul de "răutate" şi pedepsele meritate de cei vinovaţi, pe o scară gradată. Totodată, le-au fost aduse nişte abţibilde, însă acestea nu erau suficiente pentru toţi. În momentul în care au fost puşi să îşi aleagă din ele, cercetătorii au vrut să vadă dacă vor exista copii care le vor împărţi cu alţii care nu au apucat să ia.

Concluzia a fost una surprinzătoare: deşi altruismul este o calitate care li se insuflă copiilor în cursul educaţiei religioase, nu este una pe care ei o şi dobândesc. Copiii religioşi au propus pedepse mult mai dure pentru copiii pe care i-au văzut în videoclipuri, decât au propus copiii atei, care s-au dovedit a fi şi cei mai altruişti.

Concluziile trase de cercetătorii de la Universitatea din Chicago în urma efectuării acestui studiu ar fi că educaţia religioasă îi face pe copii severi, empatia fiind totuşi o calitate umană specifică, dar inegal împărţită.

Back