• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Secolul XXI si exorcizarea :D:

Credeti in exorcism si in cei care il practica?

• Astea-s bazaconii

Votes: 1 33.3%
  • Pot fi oamenii posedati de diavol ?

Votes: 2 66.7%
  • Au preotii "puterea" de a scoate diavolii ?

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    3

anuk

Moderator
Reaction score
0
Daca Vaticanul isi da girul.......asa o fi ,dar asa vrea sa stiu si parerea voastra despre exorcizare.

Părintele Jose Antonio Fortea este singurul exorcist aprobat de Vatican în Europa, iar filmul cu practicile sale va fi lansat luna aceasta, scrie dailymail.co.uk.

Un videoclip de prezentare a filmului în arată pe părintele Jose Antonio mergând la locuinţa unei femei din Columbia care susţine că este posedată de demoni din 1997.

Constanza spune că exorcistul spaniol este ultima sa speranţă pentru eliberare spirituală: "Ştiu că părintele Fortea este o persoană foarte înţeleaptă care ştie demonologie şi exorcism. Ştiu că prin intermediul lui pot fi eliberată complet", spune femeia.

Videoclipul conţine câteva scene tulburătoare în care femeia ţipă către preot: "Pleacă de lângă mine, preot blestemat", în timp ce părintele încearcă să exorcizeze presupusul demon.

"Exorcismul este o luptă a tuturor forţelor luminii împotriva tuturor forţelor demonilor. Demonul din interiorul persoanei poate chema mai mulţi demoni în ajutor, iar în acelaşi timp exorcistul poate chema sfinţii, îngerii. Este o luptă cu armele rugăciunii", spune părintele Fortea.

Jose Antonio Fortea spune că numărul exorciştilor este mic, aşa că numărul miracolelor este şi el mic.

Filmul despre practicile părintelui Fortea, intitulat "Exorcistul în secolul XXI", a fost produs de norvegianul Fredrick Horn Aklesen, iar videoclipul de promovare a atras deja un mare interes pe internet, deşi unele persoane se îndoiesc de autenticitatea acestuia.

http://www.mediafax.ro

Când slăbeşte credinţa, creşte superstiţia: interviu cu preotul italian Gabriele Amorth despre spirite malefice şi exorcism

(RV - 27 august 2006) Spiritele malefice, cu influenţă nefastă, fatală există, dar numai prin Biblie am ştiut cine sunt. A vorbit despre această temă preotul italian Gabriele Amorth la mitingul prieteniei între popoare sâmbătă la Rimini, povestind experienţa sa de preot exorcist. Trimisul nostru Luca Collodi l-a întâlnit şi l-a întrebat ce relaţie există între omul care îl caută pe Dumnezeu şi posesia diabolică a unei persoane:
INS - „Trebuie să se ţină cont că exorcismul este ceva în care se crede deoarece se petrec fapte pe care raţiunea nu poate să le explice şi pe care, în schimb, Biblia ni le expune. Leg imediat prezenţa exorcismului de învăţămintele Bibliei pentru că raţiunea de la sine nu ar ajunge niciodată să înţeleagă anumite fenomene şi pe care doar prin cunoaşterea revelată ce ne vine din Biblie reuşim să le aprofundăm. Ţinem cont de faptul că toate popoarele de toate rasele, şi popoarele cele mai vechi, au fost sensibile faţă de existenţa unor spirite malefice. Dar numai prin Biblie am ştiut cu certitudine cine sunt aceste spirite, adică faptul că sunt îngeri creaţi buni de Dumnezeu, dar care s-au răzvrătit şi care din ură faţă de Dumnezeu ispitesc omul la rău”.
Mulţi se întreabă - deseoeri dintr-o curiozitate raţională - ce este un exorcism, cum se manifestă răul şi cum este izgonit din om...
INS - „Exorcismul este o rugăciune făcută în numele Bisericii, deci cu o forţă mai mare decât simpla rugăciune sau simplele invocaţii private, pentru a elibera persoanele lovite de diavol, de prezenţa sau de influenţele malefice. Trebuie să se ţină cont de această deosebire, pentru că prezenţa malefică este foarte rară, adică existenţa unei persoane realemnte posedate de demon, în timp ce este mai frecventă influenţa malefică, adică existenţa unei persoane care are chinuri provocate de diavol”.
Cum se prezintă diavolul într-o persoană?
INS - „Diavolul este, fireşte, spirit pur, nu se vede: se văd efectele, prin urmare, suferinţa pe care o persoană o îndură şi pe care medicii nu reuşesc nici să o identifice şi cu atât mai puţin să o vindece...”
Cum se manifestă, la începutul celui de-al treilea mileniu, demonul?
INS - „Se manifestă cu mare forţă, pentru că nu trebuie să uităm că atunci când credinţa scade, slăbeşte, creşte superstiţia, pentru care persoanele, dedicându-se ocultismului care e în creştere, deschid căile influenţelor demonice”.
Biserica, ce raporturi are cu exorcismul şi cu preoţii exorcişti?
INS - „Aş zice că Biserica a oficializat mandatul lui Isus: „Mergeţi, predicaţi, izgoniţi diavolii, vindecaţi bolnavii”.
Putem recunoaşte prezenţa dialvoului şi în istorie, de pildă în istoria contemporană?
INS - „Da, pentru că diavolul poate poseda nu numai persoanele individuale, dar şi grupuri şi populaţii întregi. De exemplu, sunt convins că naziştii erau toţi posedaţi de diavol. Dacă ne gândim la ceea ce au săvărşit un Stalin un Hitler...negreşit, erau posedaţi de demon. Se vede din faptele, din acţiunile lor, din comportamentul, din ororile pe care le-au comis sau au făcut să se comită, de aceea e nevoie să fie apărată de demon şi societatea”.
Serviciul audio, aici:

http://storico.radiovaticana.org/ro...orth_despre_spirite_malefice_si_exorcism.html

Descriere
Chiar şi în prezent, există o mulţime de persoane, dintre cele mai serioase, care apelează la exorcişti pentru a se elibera de suferinţe dintre cele mai inexplicabile – ale sufletului şi ale trupului, deopotrivă. Părintele Gabrielle Amorth este considerat cel mai renumit exorcist din lume. Pentru el, e o adevărată misiune personală să-i ajute pe aceşti oameni pe care nici medicina şi nici psihiatria nu-i poate vindeca. În cartea de faţă, Amorth descrie o mulţime de posesiuni „care sunt mărturie despre puterea Satanei, uneori în mod şocant, ca în cazul acelei femei care vomita cuie sau în cazul băiatului căruia apa sfinţită îi provoca arsuri“. „Diavolul îi încearcă pe toţi“, spune el, „mai ales pe credincioşi. Să nu fiţi surprinşi dacă lupta cu Necuratul se va da chiar şi în Vatican.“ Printre altele, ne vorbeşte despre setea de putere a acelor prelaţi care au făcut, pur şi simplu, pactul cu Diavolul. La un nivel mai general, Amorth ne avertizează asupra pericolelor pe care le putem întâlni într-o societate care şi-a pierdut respectul pentru celălalt şi pentru viaţă, transformându-se în sălaşul celui mai periculos adversar al lui Dumnezeu şi al oamenilor.
Părintele Gabriele Amorth, în vârstă de 85 de ani, este superiorul exorciştilor de la Vatican şi de la arhidioceza din Ronce încă din 1986. A studiat mai întâi dreptul, apoi a devenit preot, în 1954. A fost directorul prestigioasei publicaţii Madre di Dio, mai mulţi ani la rând.
Din 1981, Marco Tosatti este jurnalist la cotidianul italian La Stampa, unde abordează teme religioase. A publicat mai multe cărți pe teme spirituale, printre care: Noile apariții, Ancheta asupra Diavolului, Dicționarul Papei Ratzinger, Padre Pio și Diavolul, Anchetă despre Giulgiul lui Christos.

http://www.philobia.com/ro/carte/84/memoriile-unui-exorcist-marco-tosatti-și-gabrielle-amorth.html

Angela74 said:
Când slăbeşte credinţa, creşte superstiţia: interviu cu preotul italian Gabriele Amorth despre spirite malefice şi exorcism

INS - „Da, pentru că diavolul poate poseda nu numai persoanele individuale, dar şi grupuri şi populaţii întregi. De exemplu, sunt convins că naziştii erau toţi posedaţi de diavol. Dacă ne gândim la ceea ce au săvărşit un Stalin un Hitler...negreşit, erau posedaţi de demon. Se vede din faptele, din acţiunile lor, din comportamentul, din ororile pe care le-au comis sau au făcut să se comită, de aceea e nevoie să fie apărată de demon şi societatea”.
Serviciul audio, aici:

http://storico.radiovaticana.org/ro...orth_despre_spirite_malefice_si_exorcism.html

Sa sustii ca " o populatie intreaga este posedata de diavol "este prea mult :D: manipulata ....da, indoctrinata.... da , lipsita de informatii.....da,dar sa sustii ca diavolul este raspunzator pt ororile nazismului e mult prea mult.

Pai poate in sensul in care spui tu.Mie mi-e nu stiu cum sa ma ocup de subiecte din astea, pt ca eu cred ca exista bine si rau si mai ales entitati superioare care corespund binelui sau raului. Zic si eu cum zicea mama si bunica, fereasca Dumnezeu.

Stii ce-mi pare mie f interesant ? ca acelasi preot Gabriel Amorth tot intr-un interviu spune :

" Majoritatea suferă de o boală psihică

„Este vital să se distingă cele două cauze, de aparenţă a posesiunii demonice. Pentru majoritatea oamenilor este o boală psihică ce poate fi vindecată de psihiatrie", spune părintele Gabriel. În loc să-i stropească pe cei care vin la el să ceară ajutor doar cu apă sfinţită şi să le citească din ritul de exorcizare, cum era practica standard a Bisericii medievale, preotul acceptă aparent necesitatea trimiterii la un medic calificat, o acţiune foarte modernă în creştinismul de azi.

„Dar sunt alţii, un mic număr de adevăraţi posedaţi. Adesea, aceştia arată ca nişte oameni normali, care îşi văd normal de viaţa lor. Au fost persoane care, în timpul exorcismului, vomitau cuie, alţii bucăţi de sticlă, chiar echipamente radio", spune părintele Gabriel. Pare comic, dar el nu zâmbeşte deloc. De fapt n-a zâmbit deloc de-a lungul întâlnirii, remarcă Peter Stanford, nici atunci când a afirmat, privindu-l drept în ochi, că „Diavolul lucrează prin intermediul mass-media". "

Este clar ca se refera la manipularea mass-mediei cat si la confuzia care se face intre schizofrenie si posedare.

Parerea mea sincera? Bazaconii. E usor sa gasim responsabili pentru raul facut si chestia asta cu posedarea e o scuza usoara. Exista cu siguranta bine si rau in fiecare dintre noi, probabil ca uneori ne domina binele, alte ori raul, dar asta depinde doar de psihicul nostru, pentru ca totul pleaca din "creer". Despre bolile psihice nici nu mai discut, dar sunt multe cazuri care duc la legatura intre acestea si posedari. Unde nu e vorba de boala psihica, e vorba de ignoranta, in cele mai multe cazuri, naivitate, poate si prostie. Dar daca unora le face bine sa creada in chestii de-astea... in loc sa caute in interiorul lor, unde este de fapt problema reala... Si ingrijorator e ca sunt destui.

M-am jucat eu putin cu chestionarul :) Sper sa nu va suparati :D

Acum, la subiect, din experienta mea, pot spune cu mana pe inima ca circa 85-90% din cazurile de "posedare" sunt show-uri facute pentru audienta, public, turism in biserica, etc.
Restul cade in sarcina medicilor psihiatrii :D

Chestia cu posedarea-cred eu-este reala.Deci un suflet poate fi posedat de demon sau de o entitate negativa.Eu am trait-o pe pielea mea.Bine...a fost la un nivel "micro"spun eu.Oricum cred ca trebuie sa existe anumiti factori care sa duca la posedare.Nu oricine poate fi posedat,depinde mai ales de legatura fiecaruia cu Dumnezeu...de credinta proprie.Cat despre preoti...foarte putini sunt capabili sa exorcizeze.Asta presupune lupta personala cu demonul.Daca nu este pregatit sufleteste si trupeste,daca-doar o secunda- isi pierde credinta sau se sperie este pierdut.

emerem said:
Chestia cu posedarea-cred eu-este reala.Deci un suflet poate fi posedat de demon sau de o entitate negativa.Eu am trait-o pe pielea mea.Bine...a fost la un nivel "micro"spun eu.Oricum cred ca trebuie sa existe anumiti factori care sa duca la posedare.Nu oricine poate fi posedat,depinde mai ales de legatura fiecaruia cu Dumnezeu...de credinta proprie.Cat despre preoti...foarte putini sunt capabili sa exorcizeze.Asta presupune lupta personala cu demonul.Daca nu este pregatit sufleteste si trupeste,daca-doar o secunda- isi pierde credinta sau se sperie este pierdut.

Ce conditii "trebuie " sa indeplinesca un om pt a fi posedat ?

Nu stiu exact anuko...dar cred ca pot fi posedati cei care nu cred in Dumnezeu si care sunt plini de ura,de energie negativa,sau cei care vin cu pacate mai de ispasit din vietile trecute,satanistii...Probabil oricine poate fi posedat intr-o mai mica masura daca "se joaca cu focul".Cred ca diferenta o mai face si entitatea care poseda un suflet la un moment dat.Asa cum bine spunea angi ,la fel cum entitatile pozitive-ingerii,arhanghelii,heruvimii.serafimii...-au capacitati diferite,la fel sunt si cele negative:serpi,scorpii,balauri,demoni,legiuni...etc.Deci difera foarte mult daca te poseda un serpisor sau o legiune.Se spune ca exista "demonul"alcoolului,al fumatului,al lenii,al imbuibarii...etc.

Daca viciile sunt cauzate de demoni,e f simplu si nu-i nevoie de preot ci doar de vointa.

Exact ce spuneam, e o scuza perfecta,nu suntem noi vinovati ca fumam, ca bem, ca facem crime. Demonii "e". Deci bietii de noi , nu avem nicio vina. Si acum vin si intreb, oare cati oameni in lumea asta n-au credinta si nu sunt posedati de nimic? Poate doar de propria lor convingere. Raman la parerea ca sunt bazaconii. Noi si numai noi suntem raspunzatori pentru fapele noastre, asta in cazul in care nu avem probleme la caputz. :D Pentru mine ramane un paradox ca, intr-un secol al informatiilor si dezlegarii atator asa zise enigme, oamenii, multi dintre ei instruiti, mai cred in povesti de-astea. Oare chiar ii ajuta asta ?

Bodo,daca tu nu crezi nu inseamna ca cei care cred-unii pe baza unor experiente personale-au probleme la"etaj".Nici nu inseamna ca astea nu exista.Nu incerc sa te conving de existenta demonilor sau a ingerilor.Dar ar trebui sa te gandesti o secunda...daca oamenii instruiti cred in existenta entitatilor superioare pozitive si negative...este o probabilitate ca acestea chiar sa existe.

Eme, stiu ca nu incerci sa ma convingi de nimic. Cum nici io nu incerc sa conving pe nimeni ca sunt detinatoarea vreunui adevar. Este doar parerea mea personala, si atat. Insa, din experienta (e drept, nu una foarte vasta), toate persoanele cu care am interactionat si care cred in povesti de-astea, au , intr-o mai mica sau mai mare masura, probleme la "etaj". Si ei se jurau ca au fost posedati, insa , cand ajungeau la stadiul de demonstratie, spuneau niste povesti... E drept , unii aveau darul povestirii si iesea ceva de-a dreptu' spectacular. Insa nu suntem aici sa judecam, ci doar sa emitem pareri. No offense! :P

Back