• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

SF-literatura, filme, seriale

Old DG

New member
Reaction score
0
Săptămîna trecută a fost difuzat ultimul episod (numărul 20) al primului sezon al lui Stargate Universe. Deşi primul sezon nu a strălucit prin prea multe lucruri noi, acţiunea fiind mult mai slabă decît în celelalte seriale Stargate care au consacrat Poarta Stelară, iar mulţi au continuat să-l urmărească doar din inerţie, sezonul 2 va fi difuzat începînd din luna octombrie.
Le va trebui probabil un miracol pentru a aduce Universe pe urmele lui SG-1 şi Atlantis în cel de-al doilea sezon, dar eu am rămas încă optimist că vor reuşi să facă asta. Primul sezon a făcut cîteva promisiuni (în sensul că unele idei pot fi urmărite pentru a derula ceva memorabil) dar pînă acum acele promisiuni nu au fost onorate.

Da, foarte bine, dar sa nu uitam ca acest serial a debutat in 1976, iar de atunci pretentiile cinefililor au mai crescut, proprtional cu cunostintele acumulate si cu progresul stiintific!
Copilaria serialelor SF ne este totusi scumpa!

Din sezonul 2 la SGU au aparut deja 7 episoade!
Actiunea se diversifica, apare o nava dublura a lui Destiny, Cloe se infecteaza cu un virus extraterestru care vindeca tot, copilul lui TJ ramane pe prima planeta colonizata, Alianta Lucien nu cucereste nava, Rush accede toate comenzile navei, etc.
Sa mai vedem! Oricum ideea este ca destinul navei este sa gaseasca raspuns la o problema primordiala a radiatiei universale dinainte de Big Bang, ceva intre stiinta si Dumnezeu!

FRINGE
Urmariti serialul?
Mie cel putin mi se pare excelent.Ideaa este foarte interesanta.Serialul este bazat pe un scenariu care explora evenimentele dintre doua universuri care se suprapun: cel in care traim noi si "the other side" care arata ca al nostru insa cu mici diferente.
A fost descris ca un mix intre X-Files, Altered States,Twilight Zone, and Dark Angel.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fringe_(TV_series)
Intra la categoria Sci-fi dar accentul se pune greu pe Sci (stiinta).Celor care le plac serialele cu o vasta terminologie stiintifica,laboratoare,teste,formule,explicatii,chimie,fizica,matematica....toate astea impletite cu un scenariu de actiune,suspans si mister...o sa le placa mult si Fringe.
Tot producatorii de la Lost l-au realizat si pe asta.
Deocamdata s-au difuzat 2 sezoane si urmeaza al 3-lea cu 22 de episoade, din care au aparut deja 7!
Trailerul il gasiti aici:

mod1 said:
eu sunt fan Star Trek :D
In fiecare sambata si duminica canalul AXN Sci-Fi difuzeaza de la orele 14,00 pana la orele 24,00 serialul Star Trek, sezoanele 1,2 si 3!

Back