• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

SFATURI DE LA BATRANI LA TINERI

Old DG

New member
Reaction score
0
Am deschis si scest topic pentru a ne sfatui, eu= bunicul virtual, voi=nepotii virtuali!
Este bine ca sa fiti sfatuiti sa nu mai descoperiti ca din roata patrata prin rostogolire se ajunge la cea rotunda sau sa dati mereu cu capul de pragul de sus!
Sfaturile de aici nu au caracter de adevar absolut, dar pot constitui un indreptar de la cineva care a mai trecut prin asa ceva in viata si cum a rezolvat-o!
PS. Problemele mai delicate le primesc si le raspund pe MP sau E_Mail!
Si ca sa mai si radeti, UNII tot se dau cu capul de pragul de sus, dar si-au pus........=D>.......casca de protectie!

Sau............ De la suflet ,la suflet .
De ce nu......Confidente .
Imoprtant e sa poti fii de folos . Bafta !

De acord!
Un topic similar a fost, este si sper ca va fi in continuare foarte apreciat pe un site gigant!

Daca nu exista nimeni care sa aiba probleme pe acest site, din doua una:
-ori toata lumea nu mai poate de fericita ce este, ori
-ne este greu sa ne adresam altuia si ne introvertim!

Ne introvertim ;)
Dar si cand or izbucni problemele...

Si daca tot esti aici, sa profit eu de tine primul :D
Tu, in decursul vietii, ai avut secrete fata de sotie? De genul bani fara sa stie ea, probleme fara sa stie ea, altele?

Daca este vorba de bani, niciodata, castigul familiei a stat intotdeauna la un loc, cand eram salariati amandoi sacul era mai mare si nu ne faceam griji, acum cand suntem pensionari ne chibzuim mai bine!
Daca te referi la altele, nu pot spune ca din mine poti sa faci o usa intreaga de biserica, o clanta, un ivar, o balama,da!
Oricum, familia nu a avut niciodata de suferit nici moral, nici material!
Iar ratacirile au avut loc in perioadele de lauzie!
Multumit?

Pot sa ma alatur tie,Old DG? :)Tot in calitate de bunica virtuala ,dar inca nu pensionara :)
As putea sa ajut cu experienta mea de viata,cu cea de mama,bunica,perfesoara,prietena a multor categorii de varsta si sociale (o spun fara falsa modestie )

vio,
excelent, numai ca tinerii astia se lasa asteptati!

Poate le e teama,jena? Poate nu vor sa-ai expuna temerile,indoielile,intrebarile in mod public? ;) Nu ar avea de ce sa se teama,in fond este o lume virtuala,isi pot lua ce identitate doresc,noi am dori doar sa stie ca daca au probleme...suntem aici :)

Sunteti f draguti >D< .este posibil sa fie mult prea orgoliosi sau .........pe undeva ,constientizeaza ca e posibil sa aibe si ei o parte din vina.(si nu-i placut sa ti- spuna cineva ca "culegi ce semeni" :D:

vio said:
Poate le e teama,jena? Poate nu vor sa-ai expuna temerile,indoielile,intrebarile in mod public? ;) Nu ar avea de ce sa se teama,in fond este o lume virtuala,isi pot lua ce identitate doresc,noi am dori doar sa stie ca daca au probleme...suntem aici :)
Vio, un astfel de topic mai am si pe alte siteuri si cei cu probleme "spinoase sau intime" mi se adreseaza pe E_Mail sau PM!

PARABOLA

Am luat-o dintr-un film:
Catch Me If You Can

Doi soricei au nimerit intr-un castron cu smantana, primul a renuntat usor la lupta si s-a inecat, al doilea a luptat din rasputeri, dand din labute pana cand smantana s-a prefacut in unt si asa a putut sa iasa!

Intrebare: in viata v-ati asteptat randul sau ati dat tare din coate???

O VIATA FERICITA!
He!He!
Greu de definit si si mai greu de interpretat, cam fiecare din noi isi gandeste fericirea vietii lui prin prisma personala, rar gasesti oameni care sa aiba aceeasi perceptie asupra fericirii!
Un mic exercitiu, fara pretentie de generalizare:
-copilarie= scola, parinti, profesori, vacante,bunici,etc;
-adolescenta= iar scoala, emanicipare, altfel de prietenii, modele de urmat efemere,etc.
-tinerete= job bun, casa, masina, tovaras de viata, inceputul stabilitatii,etc.;
-maturitate= avansare, copii, concedii, hobby_uri,probleme,constientizari, deceptii,etc.;
-batranete= odihna, nepoti, vacante prelungite, boli, tratamente, neputinta, ramolisment,etc.
Ceea ce am incercat sa prezint este doar un scenariu, care totusi cred ca se poate mula cam pe noi toti, cu mici exceptii.
Insa perceptia vietii fericite este unica pentru fiecare, asta vreau sa arat, unul este fericit sa munceasca pana pica, altul sa leneveasca incontinuu, altul sa citeasca mereu, altul sa..........
Unde este minimum minimorum al acestei vieti, negandindu-ne numai la supravietuire?

MOARTEA ALBA!
Nu este vorba de prizat cocaina, ci de alte aspecte ale atacurilor impotriva sanatatii pe care nu le simtim ca pe altfel de boli si vin odata cu varsta:
1.tensiunea arteriala, pe care o tin sub control cu ajutorul unor pastile si o masor zilnic cu un tensiometru electronic;
2.glicemia, evit zaharul si dulciurile in general si o masor de min. doua ori pe luna, depinde cat imi ajung consumabilele;
3.colesterolul, ma feresc de lucruri grase si il masor lunar cu analiza.

ROATA "PATRATA"!
O sa-mi spuneti ca roata este rotunda si ca lucrul asta se stie din antichitate, da, dar ca sa se ajunga acolo, initial a fost patrata si uzandu-se a ajuns la forma consacrata si azi!
De ce m-am legat de o asa banalitate, simplu, exista oameni printre noi carora degeaba le spui ceva din experienta ta trista sau buna, ei tot pe a lor o tin!
Din pacate, din genul acesta de catar fac si eu parte, cu gena incapatanatului!
Si ceea ce este ilar, ca la randul meu am incercat sa-i feresc pe unii sa nu mai dea cu capul de pragul de sus, m-au inteles pe jumatate.......si-au luat casca de protectie!
Cat de mult sunteti dispusi sa ascultati de sfaturile altora sau sa le aplicati?
Aveti anumite prejudecati in privinta lor?
Modele de urmat?

Back