• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Totul despre femei: o piesa de teatru, doua spectacole diferite

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Una dintre premierele stagiunii 2009-2010 a Teatrului Clasic “Ion Slavici” din Arad este piesa de teatru “Totul despre femei”, de Miro Gavran, in regia lui Felix Crainicu, montata in premiera nationala in Romania. Ineditul acestui spectacol este ca are doua distributii, care dau nastere la doua spectacole complet diferite.
“Totul despre femei” prezinta 5 povesti diferite. In fiecare dintre acestea, 3 femei trec prin locuri si situatii, care, la o prima vedere, par a nu avea legatura intre ele. Spectacolul arata ce face voit, nevoit, constient sau din instinct, femeia atunci cand se vede pusa in diferite situatii.
Din fiecare distributie fac parte trei actrite care au o sarcina destul de grea: pe parcursul a 15 scene ele trebuie sa interpreteze cinci personaje diferite, trecerea de la un caracter la altul facandu-se in doar cateva secunde.
Am fost prezenta la Arad la dubla premiera a piesei de teatru si va pot spune ca am vizionat doua spectacole complet diferite.

La premiera de vineri, 18 decembrie 2009, distributia a fost alcatuita din actritele Roxana Sabau, Angela Varjasi si Mariana Tofan, iar rezultatul a fost o comedie, care a ridicat sala in picioare aproape dupa fiecare scena.
Duminica, 20 decembrie 2009, spectacolul “Totul despre femei” s-a jucat cu Adriana Ghinita, Liliana Balica si Dorina Darie Peter. Nu credeam ca spectacolul putea fi  atat de diferit. Nu am vazut comedia de vineri, ci am trait o poveste jucata mult mai patrunzator si mult mai matur. Pur si simplu un alt spectacol de teatru.
Va recomand sa mergeti la “Totul despre femei” si in acelasi timp sper ca acest spectacol sa ajunga si in alte parti ale tarii, pentru ca toata lumea sa se poata bucura de acesta poveste si chiar, de ce nu, sa descopere secretele si micile piese de teatru pe care Femeia de azi isi impune sa le joace de-a lungul vietii.
Poti citi pe tema asta si:Andrei Serban prezinta lumea lui Ingmar BergmanHoratiu Malaele ne prezinta "Lectia" lui IonescoQuilt-urile: arta sau pasiune?Prima editie a festivalului de teatru "Eurothalia"“The Hours”, un film in care conteaza minutele

Posted on Sun, 10 Jan 2010 12:58:22 +0000 at http://www.stiridebine.ro/totul-despre-femei-piesa-teatru-spectacole-diferite
Comments: http://www.stiridebine.ro/totul-despre-femei-piesa-teatru-spectacole-diferite#comments

Back