• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Un gand bun pentru japonezi si Japonia. Pot posta si utilizatorii neinregistrati

Admin1

Administrator
Reaction score
0
M-am gandit ca ar fi frumos din partea noastra, membrii si nu numai, sa transmitem un gand bun japonezilor de oriunde.
Pentru cine nu stie, Japonia a fost lovita de un seism catastrofal, cu magnitudinea 9, urmat de un val tsunami important.
De parca nu ar fi fost destul, au urmat probleme majore la centrala Daiichi din Fukushima (probleme care nici pana acum nu s-au rezolvat), ce au condus chiar la contaminarea radioactiva a alimentelor din zona.
Si de parca nu ar fi fost suficient, zilele acestea au avut parte si de un val de frig.

Totusi, poporul japonez ne-a dat un exemplu de darzenie.
Pentru aceatsa, haideti sa rupem 1 minut din viata noastra si sa le transmitem un gand bun.
Multumesc.

stiu prin ce treceti, stiu cat de greu va e, si va admir pentru educatie, pentru onoare, pentru spiritul de sacrificiu. sunt din tot sufletul alaturi de voi.

Transmit toate gandurile bune poprului japonez care sufera. Este fantastic ca intr-o stare de calamitate cum este cea din Japonia, oamenii acelor locuri isi pastreaza increderea si calmul. Sunteti un exemplu pentru oricine! Suntem cu inima alturi de suferinta voastra. Sincere condoleante pentru familiile ce au pierdut pe cineva drag. Sa nu va pierdeti speranta!

Sunteti un popor deosebit care nu ingenuncheaza in fata greutatilor ci stie sa le faca fata cu demnitate.Toata admiratia si respectul pentru voi.Sunt convinsa ca veti renaste ca Pasarea Phoenix si veti deveni din nou un exemplu de civilizatie si bunastare.Sincere condoleante si compasiune.Dumnezeu sa va ajute!

transmit toata compasiunea poporului japonez aflat in suferinta.disciplina si solidaritatea voastra sunt impresionante. Ne-ati oferit tuturor o lectie de viata!

Dumnezeu sa-i ajute pe japonezi sa trece peste aceasta incercare....Suntem alaturi de voi.....Sincere condoleante pentru cei care au pierdut pe cineva drag

Poporul japonez mereu a trebuit sa infrunte stihiile naturii,intotdeauna au reusit sa invinga si sa mearga mai departe.Japonezii sunt un popor de admirat de la care noi ceilalti avem multe de invatat.Mult curaj si putere acestui popor lovit de o asemenea tragedie,sunt convinsa ca-si vor reveni in stilul caracteristic:rapid si eficient.
Sincere condoleante familiilor care si-au pierdut rude dragi.

Tot respectul pentru eroii care "lupta" din greu la centrala nucleara, sacrificandu-si sanatatea si viata pentru a aduce lucrurile sub un anumit control, cat de cat. Respect pentru intreg poporul japonez greu incercat.

In situatii limita e greu sa gasesti cuvintele potrivite care sa transmita compasiunea si care sa aline suferintele .Dumnezeu sa va ajute sa aveti puterea de a lua totul de la capat.Toata admiratia pt calmul de care dati dovada.Suntem cu totii alaturi de voi .Un gand bun si o ruga pt sufletele celor care nu mai sunt .

O admiratie profunda pentru japonezi.
Multumesc pentru speranta pe care o dati intregii lumi.
Daca vreodata voi avea ocazia sa pasesc pe acel taram ,o voi face cu deosebit respect.
Imi doresc din tot sufletul ca pruncii natiei japoneze sa nu fie afectati.Toate energiile universului sa protejeze acest popor minunat.

Ii admir pentru cum lupta sa supravietuiasca!
Nu stiu daca s-ar produce asa ceva la noi, daca ar mai fi supravietuitori!
Le transmit sa fie sanatosi si sa aiba puterea sa treaca peste toate aceste nenorociri!

Dumnezeu sa-i ocroteasca si sa-i ajute sa treaca peste toate aceste nenorociri.
Le doresc sanatate si sa aiba putere sa o ia de la capat.

Pana si in fata mortii stiu sa-si pastreze calmul , decenta, onoarea!!! Un natie de eroi care au puterea si curajul sa-si reia viata din acel punct in care cutremurul si tsnami-ul le-a distrus-o.
Un popor de samurai mandri de la care lumea intreaga a primit o lectie de eroism si curaj.
Alaturi de voi, imi plec fruntea in fata lor cu tot respectul si simpatia.

impresionant este modul de comportare al japonezilor,dupa grelele incercari la care au fost supusi.
desi nenorocirile vin una dupa alta,nu am vazut si nu vom vedea la ei ce se intampla in romania acum,gradul de umilinta la care au ajuns romanii.
un gand bun pentru tot poporul japonez si le doresc rezolvarea situatiilor catastrofale prin care trec.

Demnitatea conducatorilor si a poporului sunt demne de urmat . Toata stima japonezilor ,avem ceinvatat de la ei .

Într-un gest fără precedent, Casa imperială a pus la dispoziţia sinistraşilor o clădire care adăposeşte o baie imperială, la vila imperială Nasu din prefectura Tochigi.

Mai mult de 20 de sinistraţi din prefectura Fukushima - zonă afectată puternic de criza nucleară - au folosit băile de aburi săptămâna trecută, băi rezervate până acum persoanelor cu sânge regal.

Este prima dată când o proprietate a familiei regale este deschisă astfel publicului. Băile vor putea fi folosite până la sfârşitul lunii aprilie.

Familia imperială a Japoniei a fost în ultimii ani departe de tumultul ţării, dar se pare că discursul fără precedent al lui Akihito, după dezastrul din 11 martie, a fost doar primul dintr-o serie neobişnuită de paşi făcuţi de familia regală.

De-a lungul timpului v-ati confruntat cu nenumarate probleme, dar ati stiut mereu sa treceti mai departe, cu fruntea sus. Sper sa faceti asa si de data asta. Stiu ca puteti! Pe langa taria voastra de caracter aveti alaturi de voi si gandurile bune ale romanilor!

10 lucruri de învăţat din Japonia

1. CALMUL
Nici o imagine cu lovituri in piept sau durere sălbatica. Durerea în sine a fost elevata.

2. DEMNITATEA
Cozi disciplinate la apă şi alimente. Nici un cuvânt sau gest dur.

3. CAPACITATEA
Arhitecţi incredibili, de exemplu. Clădirile s-au legănat, dar nu au căzut.

4. GRATIA
Oamenii au cumparat doar ceea ce au nevoie zilnic, astfel încât toată lumea sa obţina ceva.

5. ORDINEA
Fara jafuri în magazine. Fara claxoane şi depăşiri in trafic. Doar înţelegere.

6. SACRIFICIUL
Cincizeci de muncitori au rămas sa pompeze apa de mare în reactoarele N. Cum vor fi recompensati vreodată?

7. TANDRETE
Restaurantele au redus preţurile. Un ATM nepăzit este nefolosit. Cei puternici au grija de cei slabi.

8. FORMARE
Batranii şi copiii, toată lumea ştia exact ce să facă. Şi au facut exact doar ce trebuia.

9. MEDIA
A manifestat o magnifica reţinere în buletinele de stiri. Nimic senzational. Doar reportaje calme.

10. CONSTIINTA
În cazul în care cade curentul într-un magazin, oamenii pun lucrurile înapoi pe rafturi şi pleaca în linişte.

Asa sa ne ajute Dumnezeu sa fim si noi!

L-am primit pe mail,inca odata toata admiratia pentru acest popor.

Back