• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Vindecare mentala a unei maladii rare

Admin1

Administrator
Reaction score
0
O adolescenta afectata de o maladie extrem de rara a reusit sa se vindece  abordand o strategie mentala pozitiva.
Eva Uhlin, acum o frumoasa tanara de 19 ani, a suferit o reactie alergica bizara la banalul inamic al racelii: paracetamolul.
In septembrie 2005 s-a simtit rau, iar in urma controlului medical a fost diagnosticata cu febra si i s-au recomandat tablete de paracetamol. Insa combinatia dintre medicament si virusul din corpul ei a dus la o reactie pe care nimeni nu ar fi putut s-o prevada. In dimineata urmatoare adolescenta s-a trezit cu basici pe intreaga fata, ulterior intreg corpul fiindu-i afectat.
Domnisoara Uhlin a abordat insa o strategie mentala care a functionat perfect in situatia ei. “Am fost intotdeauna o persoana pozitiva si nu mi-am permis sa ma gandesc la posibilitatea ca pielea mea sa nu-si mai revina vreodata. Mi-am spus ca asta este, trebuie sa rezolv problema.” Asta nu inseamna ca nu a fost jenata de aspectul ei: “nu suportam sa fiu vazuta de cineva”, recunoaste tanara.
Eva Uhlin a fost internata o luna in spital, in primele 48 de ore fiind consultata de 15 medici; ulterior a fost nevoita sa revina regulat pentru controale, iar in prezent foloseste de doua ori pe zi picaturi pentru ochi si pielea este inca foarte sensibila la lumina solara puternica.
Profesorul Folke Sjvberg este insa multumit de refacerea fetei.  “Necroliza toxica epidermala este o afectiune foarte rara cu o incidenta de un caz la un milion. In cazul Evei vorbim de o forma de manifestare extrem de severa a sindromului. 40% din persoanele afectate nu supravietuiesc”, a comentat profesorul.
Eva Uhlin a invins cu maximum de punctaj o boala care distruge nu doar pielea ci si increderea in sine, dovedind ca prin atitudine a fost mai puternica decat maladia care ucide 4 din 10 oameni. Prin faptul ca Eva a avut pe tot parcursul bolii si a convalescentei o atitudine si o gandire pozitiva a reusit sa isi mentina increderea in sine in momente in care poate altii se lasau invinsi. Inca o data se confirma puterea mentalului si a gandirii pozitive in toate aspectele vietii oamenilor.
Sursa: DailyMail
Poti citi pe tema asta si:Pielea umana reconstituita din celule stemSperanta pentru copiii afectati de sindromul Down1000 de stiri de bineCine e imun la gripa porcinaWeek-endul asta se schimba ora: trecem la ora oficiala de iarna!

Posted on Fri, 22 Jan 2010 09:31:30 +0000 at http://www.stiridebine.ro/vindecare-mentala-maladie-rara
Comments: http://www.stiridebine.ro/vindecare-mentala-maladie-rara#comments

Back