• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

A bea bere :P

Liber la bereeee !! Cica nu ingrasa,te fereste de diabet cu conditia sa te tii de ea,sa nu treaca o zi fara sa te dedulcesti =))
Oare asa sa fie ?


Consumul moderat de bere poate ține la distanţă o afecţiune gravă

Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat și regulat de bere poate reduce riscul apariției celei mai răspândite afecţiuni.

Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciu care se regăsește în bere.

”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronuțrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.249 de bărbați și femei, de peste 57 de ani. Īn urma lui a reieșit că cei care beau regulat o cantitate moderată de bere prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet. Īn plus, aceștia au experimentat și alte efecte pozitive, precum scăderea în greutate și minimizarea riscului de a suferi de presiune arterială crescută.

“Berea nu afectează creșterea în greutate, deoarece nu conținute grăsimi, și nivelul său caloric este redus – doar 43 kcal/ 100 ml. Un consum moderat de bere poate fi considerat nutrițional și benefic pentru sănătate și organism”, completează dr. Corina – Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

http://www.doctorulzilei.ro/consumul-moderat-de-bere-poate-tine-la-distanta-o-afectiune-grava/
 
Sa fie oare adevarat ce sustin cercetatorii din Barcelon si Madrid in legatura cu consumul zilnic de bere ? Ei cred ca " consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciu care se regăsește în bere.

Si Dr. Corina-Aurelia Zugravu crede ca " ”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronuțrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”,

Un alt studiu al celor de la Universitatea din Atena "a scos la iveală faptul că circulţia sângelui este îmbunătăţită, iar vasele de sânge devin mai flexibile în doar câteva ore de la consumarea a două treimi dintr-o halbă de bere. Efectul apare, însă doar în cazul consumului de bere cu alcool :D:
Studiile precedente au demonstrat, de asemenea că un consum moderat de bere ţine la distanţă bolile de inimă şi reduce cu 30% riscul accidentului vascular şi al atacului de cord.

Sursa http://www.doctorulzilei.ro/berea-t...intre-cele-mai-grave-si-raspandite-afectiuni/
 
Credeati ca berea e bere si atat ?!? Nee !!! Cica .... " Berea pentru inițiați :D: "

Este o băutură populară, consumată în cantități industriale la mari evenimente și apreciată mai ales în zilele toride de vară. Ne-am obișnuit să-i bagatelizăm însă calitățile sau să o lăudăm doar când e rece și ieftină.

Berea este o băutură cu standarde de calitate și cu un proces elaborat de fabricare, iar diversitatea tipurilor de bere produse în întreaga lume este limitată doar de ignoranța noastră. Ca și în cazul vinului sau a whiskyului, condițiile geo-climaterice, măiestria producătorului și ingredientele folosite la crearea berii influențează în mod decisiv aroma și savoarea produsului final. În ultimele decenii consumul de bere a crescut enorm, lucru care a dus la simplificarea procesului de producție dar și a rețetelor, evident în defavoarea calității. În tot acest timp, numărul fabricilor care produc după vechile rețete și practici a scăzut, dar în ultimii ani numărul producătorilor pasionați și a consumatorilor de bere “de casă” este în continuă creștere.

Termenul de “craft beer” sau "bere de casă" a fost inventat de americani în anii ’70 pentru a denumi berea vândută de producătorii relativ mici, independenți, care prepară berea după metode și standarde de calitate tradiționale. Între timp termenul s-a extins în întreaga lume și este folosit de toți producătorii mici care împărtășesc aceste valori.

Astăzi se vorbește tot mai mult despre fenomenul “craft beer”, care a generat un nou segment de piață și a creat și o filosofie a degustătorului de bere, asemănătoare celei pe care o întâlneam până acum doar la vin sau la licorile foarte fine. Iar această realitate este inspirată de paleta tot mai largă de arome ale ingredientelor folosite. Aroma malțului poate avea note de grâu sau porumb la lagerurile americane sau de cafea proaspăt râșnită și ciocolată neagră la berile stout. Hameiul poate avea note de citrice, de flori sau de ierburi, iar drojdia poate contribui și ea cu arome fructate sau sulfuroase. Experiența degustării este împlinită de corpul berii și modul în care îi percepem textura de la prima înghițitură până la post-gust.

Tipuri de bere

Berea de tip Ale sau de fermentare înaltă

Fermentarea înaltă durează de la 3 la 8 zile, la o temperatură între 18 și 25 de grade. Permite obținerea unor beri cu o concentrație mare de alcool și cu acciditate medie spre mică. Cele mai cunoscute beri de tip ale sunt:

Berea trapistă sau Abbey Ale – bere destul de tare, fructata și cu o textură ușor uleioasă

Pale Ale – bere amăruie, ceva mai acidulată, cu corp mediu și culoare ușor roșiatică (în ciuda numelui)

Porter – o bere de culoare cafenie, cu aromă de ciocolată, un pic amăruie

Stout – fratele mai mare și mai negru al lui Porter

Berea de tip Lager sau de fermentare joasă

În acest caz fermentația durează între 7 și 10 zile la o temperatură între 10 și 15 grade. Drojdia produce mai puțin alcool. Cele mai cunoscute beri lager sunt:

Bock – o bere tare, brună, ușor dulceagă. Un doppelbock este de două ori mai tare

Pilsnener – berea blondă prin excelență, cu gust vioi și arome fresh de flori și ierburi

Schwarzbier – bere neagră asemănătoare cu stout, însă cu mai puțin corp și ceva mai amăruie

Berea de fermentare spontană

Folosită mai ales în Belgia, fermentarea spontană nu presupune adaos de drojdie. Cea mai cunoscută bere obținută astfel este berea lambic.



http://www.capital.
 
Daca vreti sa stiti cum arată harta cu cea mai populară băutură ...... iote-o :P



Harta berii cuprinde 80 de bradnduri de bere,noi, nu puteam lipsi ,aparem cu "ursus" :D:

Europa



America



Asia




Africa
 
N-as fi crezut ca "Consumul moderat de bere are un efect uimitor asupra creierului " dimpotriva, :D: cand este vorba de memorie si atentia, dar vezi matale ?!? eu nu-s specialist :P
Apreciez folosirea sintagmei " Ar putea " :D'


Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie anunţă finalizarea primului demers de cercetare realizat în România ce are drept obiect de studiu efectele consumului moderat de bere asupra sănătății organismului uman. Studiul evidenţiază faptul că berea ar putea favoriza procesele de memorare și stimula atenția.

Proiectul, finanțat de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie prin intermediul programului de burse, a fost derulat in perioada noiembrie 2012 – mai 2013 de către Monica Diana Bercea, doctorand în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Apelând la o tehnologie de ultimă generație – neuroimagistica: RMN funcţional și EEG neuroheadset – , studiul este primul de acest fel ce a vizat efectele consumului moderat de bere.

“Ne bucură faptul că putem anunța astăzi rezultatele primului studiu finanțat de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Cu atât mai mult cu cât reușim să marcăm chiar o premieră pentru România: lansarea primului studiu derulat la noi în țară ce vizează efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman. Iată că după ce multă vreme am avut ca referință doar studii efectuate de echipe de cercetători din Spania, Statele Unite ale Americii sau Germania, de acum și cercetătorii români au un cuvânt de spus pe această temă”, a declarat dr. Corina – Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Memorare

Studiul indică faptul că un consum moderat de bere ar putea favoriza procesele de memorare prin încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung. Prezentul studiu pune sub semnul întrebării concluziile prezentate anterior în literatura de specialitate care afirmau că un consum de băuturi alcoolice blochează memorarea informaţiilor prezentate imediat înaintea consumului sau imediat după. Totodată, studiul evidențiază faptul că un consum moderat de bere în randul persoanelor active
ar putea amplifica impactul amintirilor autobiografice plăcute asupra creierului. Astfel, luând în considerare faptul că procesul de memorare presupune compararea informațiilor noi cu ceea ce este deja cunoscut, studiul indică faptul că un consum moderat și responsabil de bere ar putea favoriza acest proces.


Atenție

Mai mult, cercetarea indică faptul că un consum moderat de bere ar putea permite o creștere a utilizării dinamice a tuturor resurselor de atenţie ale sistemului nervos central. Astfel, participanții la studiu care au consumat o cantitate moderată de bere au prezentat o alocare de 2 ori mai puternică a resurselor ce ţin de atenţie, față de grupul de control.

„Este foarte important de subliniat faptul că rezultatele studiului trebuie plasate într-o perspectivă mai largă, a implicațiilor mai profunde. Astfel, de-a lungul timpului, cercetări importante derulate la nivel internațional au făcut legătura între consumul moderat de bere și diminuarea declinului cognitiv asociat înaintării în vârstă. Dacă avem în vedere faptul că studiul nostru sugerează posibile efecte ale consumului moderat de bere în ceea ce privește memoria și nivelul de atenție, indicatori de evaluare a sănătății cerebrale, putem spune că rezultatele prezentate astăzi subliniază și rolul pe care consumului moderat de bere l-ar putea avea în diminuarea declinului cognitiv”, a adăugat dr. Corina – Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

„Cred că am reușit să atingem două aspecte importante prin intermediul prezentului studiu. Pe de o parte, prin intermediul unuia dintre criteriile care au stat la baza selecției grupului de studiu – consumator moderat constant de bere -, am identificat practic efectul cumulat în timp al consumului moderat de bere, pentru că deși testul a fost făcut la un anumit moment în timp, istoricul personal al fiecărui subiect nu poate fi neglijat. Pe de altă parte, cred că am reușit să aducem elemente importante care pot completa cu succes concluziile altor cercetări făcute pe teme asemănătoare”, a punctat dr. Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Eşantionul folosit în cadrul studiului a fost format din 29 bărbaţi, consumatori de bere, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, cu un consum săptămânal moderat cuprins între 4 şi 14 pahare de bere, în limitele consumului moderat de alcool pentru bărbați, indicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Testele au fost realizate cu ajutorul neuroimagisticii de ultimă generaţie care implică analiza semnalelor obţinute prin scanarea creierului uman, utilizând fluxul de sânge (analizat cu un RMN funcţional), profilarea comportamentală (realizată cu ajutorul unui test de neuroassessment) şi activitatea electrică de la nivelul scalpului (cu ajutorul unui neuroheadset EEG).

Desfăşurarea studiului a fost supervizată de către Comitetul de Evaluare şi Comitetul Ştiinţific al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, din care fac parte atât membrii fondatori, cât şi profesionişti cu diferite specializări medicale şi nume sonore în lumea medicală, precum Academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, Prof. Univ. Dr. Ion Bruckner sau Prof. univ. Dr. Sebastian Dumitrache.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei cu o concentraţie de alcool de 5%.



http://www.doctorulzilei.ro
 
Asta da, betie :D: Te imbeti in China si te trezesti in .Los Angeles.J

"Jiang Wu a băut peste măsură într-o noapte şi a încercat să se întoarcă în camera în care era cazat, numai că a confundat încăperea cu un container şi a adormit în el. Când s-a trezit, a fost şocat să descopere că se afla pe un vapor care se îndrepta către Los Angeles."


http://www.evz.ro/detalii/stiri/cea-mai-rea-mahmureala-1052709.html
 
Vreti sa fiti sanatosi,beti bere :P


Berea – sursă de vitamine și nutrienți esențiali pentru organismul uman

Potrivit rapoartelor realizate de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii, berea, una dintre cele mai populare și consumate băuturi din lume, conține un număr important de vitamine și nutrienți și consumată cu moderație poate avea efecte benefice pentru organismul uman.

Rapoartele arată că berea are un conținut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3 cunoscută și sub denumirea de Niacină, utilă în prevenirea și tratarea depresiilor, durerilor de cap și a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 de ml de bere conține o cantitate de 1.83 miligrame de Niacină.

”Conținutul de nutrienți și vitamine al berii reprezintă fundamentul multor studii efectuate de cercetători din întreaga lume care și-au dorit să identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de aparițe a bolilor cardiovasculare, la creșterea nivelului de antioxidanți din organism, conținutul în nutrienți și vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atât pentru comunitatea medicală, cât și pentru iubitorii berii, fiind esențial să deținem cât mai multe informații nutriționale despre produsele pe care le consumăm”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.


Pe lângă niacină, berea mai conține și alte vitamine sau nutrienți cum ar fi vitamina B6, tonică pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic cunoscut și ca vitamina B5, colină, flavonoide și alte vitamine ale grupului B, care intervin în cele mai importante procese metabolice ale organismului uman. Cantitatea de vitamine pe care o conține o bere, conform rapoartelor realizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii este prezentată în tabelul de mai jos:


Vitamine și alți nutrienți din bere La fiecare 355 de ml de bere
Niacină (B3) 1.83 mg
Piridoxina(B6) 0.164 mg
Acid panteonic (B5) 0.146 mg
Tiamină(B1) 0.018 mg
Riboflavină (B2) 0.089 mg
Ciancobalamina (B12) 0.07 mg
Acid folic 21 micrograme
Colină 36 mg

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.



http://www.doctorulzilei.ro/berea-sursa-de-vitamine-si-nutrienti-esentiali-pentru-organismul-uman/
 
1150843_693666493996676_1805691762_n.jpg
 
Cele mai BUNE BERI din lume

HAIR OF THE DOG

Această bere este realizată în Portland, Oregon şi este bazată pe o reţetă tradiţională germană, din Dortmund.



BOURBON COUNTY STOUT

Berea este ţinută timp de doi ani în butoaie de coniac. Are un ton de ciocolată, iar concentraţia de alcool este de 13%.



TEMPTATION

Temptation este realizată în California şi este ţinută în butoaie de vin Chardonnay între 9 şi 15 luni.



PLINY THE ELDER

Această bere conţine citrice, dar şi pin şi alte arome, fiind recunoscută în SUA pentru gustul ei echilibrat.



KENTUCKY BREAKFAST STOUT

Conţine cafea şi ciocolată, iar culoarea întunecată şi aroma bogată provine şi de la faptul că este ţinută în butoaie de stejar.


DREADNAUGHT IMPERIAL IPA

Are gust de mango şi piersică, care reduce aroma amară a berii.



EXPEDITION STOUT

Această bere neagră are o aromă de cafea prăjită şi un gust dulce.



SPEEDWAY STOUT

O altă bere brună, cu o concentraţie de 12%, care are gust de cafea prăjită.



DARK LORD RUSSIAN IMPERIAL STOUT

Dark Lord este vândută într-o singură zi a anului: în ultima sâmbătă a lunii aprilie. Doar 6.000 de sticle sunt făcute în fiecare an, iar pentru a o cumpăra trebuie plătit un bilet.



WESTVLETEREN 12

Această bere este realizată de călugării bisericii belgiene Saint Sixtus din Westvleteren. Este vândută chiar la uşa mănăstirii. Nu are etichetă, iar singurul semn distinctiv este capacul galben. Conţine doar hamei, malţ, drojdie, zahăr, caramel şi apă.


http://www.evz.ro/
 
Gogule ,se pare ca ai dreptate :D: " Cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL) în sânge creşte în timpul consumului de alcool. S-a arătat că nivelul mai ridicat de „colesterol bun” se asociază cu un risc mai mic de boli coronariene. "

Ce au demonstrat cercetarile ,cititi AICI
 
Solutie ingenioasa de a desface o sticla de bere :P

 
Doua studii, realizate separat de prof. Chris Alford de la University of the West of England şi prof. Joris Verster de la Universitatea Utrecht din Olanda, s-a constatat că şi şofatul în stare de mahmureală, după o noapte în care individul a consumat alcool, poate fi la fel de periculos precum condusul sub influenţa alcoolului.

Ce-au mai constatat ei ? Cititi aici
 
Bem bere, nu zic nu, dar cum o desfacem?
Cateva idei...
[video=youtube]
 
Cred ca tie ti-e la indemana varianta cu puscociul :p Bestial cel care desface cu caninii ()
 
Back
Top