• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

A bea bere :P

Mare bucurie , mare ,liber la baut bere zilnic:P cercetatorii spun ca " berea ar trebui inclusă în meniul zilnic "

Băută cu moderație, adică două halbe pe săptămână, berea crește densitatea osoasă, datorită siliconului conținut sub forma solubilă a acidului ortosilicic. Pe de altă parte, același studiu arată că tot ce depășește limita de două beri săptămânale predispune la fracturarea oaselor, notează doctorulzilei.ro.

Alte cercetări arată că și inima are de câștigat de pe urma consumului de bere, de data aceasta măsura optimă fiind una-două pahare pe zi. Alcoolul ar crește astfel nivelul de colesterol bun din organism, care previne îngroșarea arterelor sanguine.

Băutorii de bere n-ar trebui să-și facă griji nici pentru pietrele la rinichi. Comparativ cu amatorii altor licori alcoolice, riscul acestora de a dezvolta pietre la rinichi este cu 40% mai mic, datorită procentului mare de apă și efectului diuretic al berii.

Băutura este și o bună sursă de vitamina B6, B12 și fibre solubile, renumite pentru efectul benefic asupra sistemului cardiac. În plus, acestea suprimă apetitu .

http://www.obiectiv.info
 
Dupa parerea unora berea te "ajuta" sa devii obez, dar iata ca după zeci de ani de cercetari s-a dovedit ca efectele potenţiale ale consumului moderat de bere sunt compatibile cu un stil de viaţa echilibrat.

"Cu un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice – dacă 100 ml de bere cu alcool au doar 43 kcal, aceeaşi cantitate dintr-un vin de masă, de pildă, are 84 de kcal – , be rea nu îngraşă şi nici nu provoacă modificări în masa corporală, cum ar fi apariţia burţii. În varianta fără alcool, 100 ml de bere au doar 17 kcal.

Un alt motiv pen tru a include berea în dieta zilnică este pentru că aceasta poate rehidrata organismul după efort fizic, datorită conţinutul său de peste 93% apă. Analizele de laborator au mai arătat că berea este foarte bogată şi în antioxidanţi naturali, proveniţi din malţ şi hamei."

Pentru că are un conţinut ridicat de siliciu, un mineral important pen tru sănătatea oaselor, berea poate con tribui şi la prevenirea apariţiei os teoporozei.

Mai mult, două pahare de bere conţin în medie 10% din doza zilnică recomandată de fibre solubile. Şi asta nu e tot: studiile de specialitate au arătat că berea băută în cantităţi moderate poate reduce şi riscul de apariţie a bolii Parkinson, care afectează persoanele trecute de 50 de ani, dar şi pe cel al formării pietrelor la rinichi (are un nivel scăzut de sodiu şi calciu şi este bogată în potasiu şi magneziu).

Un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ şi nivelul colesterolului „bun“ (colesterol HDL), asigură protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerului, şi reduce şi riscul de apariţie a diabetului de tip II. Berea fără alcool este recomandată inclusiv mamelor care alăptează, pentru că antioxidanţii din bere se regăsesc în laptele matern. Românii beau 80 de litri de bere pe cap de locuitor pe an, ţara noastră ocupând locul 6 în Europa .

Sursa http://www.unica.ro
 
anuk said:
Dupa parerea unora berea te "ajuta" sa devii obez, dar iata ca după zeci de ani de cercetari s-a dovedit ca efectele potenţiale ale consumului moderat de bere sunt compatibile cu un stil de viaţa echilibrat.

"Cu un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice – dacă 100 ml de bere cu alcool au doar 43 kcal, aceeaşi cantitate dintr-un vin de masă, de pildă, are 84 de kcal – , be rea nu îngraşă şi nici nu provoacă modificări în masa corporală, cum ar fi apariţia burţii. În varianta fără alcool, 100 ml de bere au doar 17 kcal.

Parerile sunt impartite. Berea nu ingrasa pentru ca ar avea prea multe calorii, mecanismul este altul. Organismul persoanelor care consuma bere in mod regulat arde mai greu grasimile deoarece ficatul este ocupat cu metabolizarea alcoolului care se produce intr-o prima faza. Astfel grasimile ajung sa se depuna mai usor obtinandu-se acea burta de la bere care poate fi insotita si de alte complicatii mai severe.

Daca bei zilnic alcool - mai ales de la varste fragede - ai sanse serioase sa devii alcoolic, sau chiar mai rau sa te apuci de droguri.

Toxicologii rusi afirma chiar ca lantul dependentei de droguri este clar definit: bere-vin-bauturi alcoolice tari-droguri. La fel considera si seful Centrului National de Narcologie pentru minori de la Moscova, doctor Nadejdin: "Cultura berii a fost impusa tineretului. Probabil nu si-au dat seama ca la aceasta varsta fragila, alcoolismul se dezvolta mai rapid si mai usor. In majoritatea cazurilor minorii beau bere. Si doar dupa ce devin alcoolici trec la bauturi mai tari, apoi la droguri.

anuk said:
Un alt motiv pen tru a include berea în dieta zilnică este pentru că aceasta poate rehidrata organismul după efort fizic, datorită conţinutul său de peste 93% apă.
...
Pentru că are un conţinut ridicat de siliciu, un mineral important pen tru sănătatea oaselor, berea poate con tribui şi la prevenirea apariţiei os teoporozei.

Si nu este mai simplu ca dupa efort sa bei apa in loc de bere care contine apa? Siliciul este intr-adevar un bun fixator al calciului din oase dar si el provine in buna parte tot din apa.

anuk said:
Mai mult, două pahare de bere conţin în medie 10% din doza zilnică recomandată de fibre solubile.

Si nu este mai bine sa mananci niste fructe sau legume care au mult mai multe fibre atat solubile cat si insolubile? Doua pahare de bere pot sa contina si 20 de grame de alcool, iar consumul zilnic este chiar mai periculos decat excesul ocazional, deoarece ficatul nu mai are timp sa se refaca.

Consumul zilnic al unei cantitati moderate de alcool este mai daunator pentru ficat decat un singur consum excesiv pe saptamana, deoarece, în acest din urma caz, ficatul are timp sa se refaca dupa efectul alcoolului.

anuk said:
Şi asta nu e tot: studiile de specialitate au arătat că berea băută în cantităţi moderate poate reduce şi riscul de apariţie a bolii Parkinson, care afectează persoanele trecute de 50 de ani, dar şi pe cel al formării pietrelor la rinichi (are un nivel scăzut de sodiu şi calciu şi este bogată în potasiu şi magneziu).

Nu faci Parkinson dar risti sa devii alcoolic cu toate complicatiile ulterioare. De multe ori nu mai poti sa te rezumi doar cantitati moderate.

anuk said:
Un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ şi nivelul colesterolului „bun“ (colesterol HDL), asigură protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerului, şi reduce şi riscul de apariţie a diabetului de tip II.

Nu sunt prea convins de toate aceste beneficii ale consumului de bere. Cel putin in ce priveste diabetul. Berea contine zahar sub forma de maltoza care are un indice glicemic foarte mare.

Regele tuturor zaharurilor, care mareste cel mai rapid nivelul de zahar din sange, este maltoza din bere. Acum intelegeti de ce marii bautori de bere au o burta impresionanta. Cresterea rapida a nivelului de zahar din sange in urma consumului de bere stimuleaza productia de insulina, favorizand stocarea grasimii in jurul taliei.

Asa ca - zic si eu - este mai bine de consumat berea doar cu moderatie si ocazional.
 
Berea, bautura preferata de romani - oltenii sunt cei mai mari consumatori








Berea ramane bautura preferata a 60% dintre romanii, arata un studiu comandat de Asociatia Berarii Romaniei (ABR).

Intr-un clasament pe regiuni, oltenii de peste 18 ani, consumatori de bauturi alcoolice, conduc detasat, cu o proportie de 78%, se arata in studiul citat de Evenimentul Zilei.

Locuitorii Munteniei se claseaza pe pozitia secunda a topului, cu un procent de 60,34%, fiind urmati de bucuresteni, cuun procent de 58% si de locuitorii Dobrogei, cu 56,5%.

De asemenea, aproape 50% dintra romani obisnuiesc sa bea bere in timp ce iau masa.

Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.050 persoane, barbati si femei, cu varsta peste 18 ani, Perioada in care s-a derulat cercetarea a fost septembrie - octombrie 2011.
http://www.ziare.com/social/consuma...oltenii-sunt-cei-mai-mari-consumatori-1163660


Ce nu stiai despre bere - istoria amuzanta a bauturii, o placere vinovata












Berea, candva bautura barbatilor, din ce in ce mai aproape de gusturile femeilor, se leaga, in realitate, mult mai mult de existenta sexului frumos. Producerea acestei bauturi pare a fi o meserie veche de cand lumea, iar placerea de a o degusta asemeni.

Astfel, conform Huffington Post, cea mai veche reteta scrisa se refera la bere, avand o vechime de 5.000 de ani. Se afla pe o placuta de piatra si a fost scrisa sub forma unui cantec.

Ben Franklin spunea despre bere ca "este dovada ca Dumnezeu ne iubeste". Nu toata lumea stie ca femeile au fost primii producatori de bere.

Sase dintre tipurile de hamei folosite la producerea acestei bauturi fac parte din aceeasi familie cu marijuana. In lume exista circa 400 de tipuri de bere.

Fobia de a vedea paharul gol

In mod paradoxal, exista si o fobie legata de bere, insa aceasta se refera la teama de a vedea paharul gol si se numeste Cenosillicafobie.

Cea mai scumpa bere din lume se numeste Vielle Bon Secours, costa 1.000 de dolari sticla, si se comercializeaza intr-un bar londonez, Bierdrome.

Cea mai veche berarie functionala din lume este Bayerische Staatsbrauerie Weihenstephan, de langa Munchen, fondata in jurul anului 1040.

Berea contine aproape toate mineralele necesare supravietuirii. In Europa Evului Mediu, nu doar adultii consumau bere, ci si copiii, din moment ce licoarea era perceputa ca un aliment, o excelenta sursa de energie.

Te face mai destept, protejeaza oasele si previne pietrele la rinichi

In vremuri moderne, un raport publicat in New England Journal sustine ca femeile care consuma bere moderat au capacitati cognitive superioare celor care nu au acest obicei.

Un alt studiu publicat de American Journal of Epidemiology arata ca aceeasi bautura previne formarea pietrelor la rinichi. Cercetarea a aratat ca fiecare sticla de bere consumata zilnic reduce riscul cu 40%.

Aceeasi licoare pare sa protejeze si oasele, gratie siliconului continut, arata o alta cercetare publicata de American Journal of Clinical Nutrition.

In trecut, producerea berii era considerata o ocupatie nobila si eleganta pentru femei. In Peru antic, fabricile de bere angajau doar femei din inalta societate, obligatoriu frumoase.

De altfel, in Egipt antic, era interzis prin lege barbatilor sa produca si sa comercializeze bere.

Ratie obligatorie de bere

In secolul XIX, in Munchen, Germania, mamele beau circa 7 tapi de bere pe zi, avand convingerea ca aveau nevoie de ea "ca de apa" pentru a-si alapta copiii.

Se spune ca regele babilonian Hammurabi decretase ca fiecare persoana va avea o ratie zilnica de bere in functie de statut. In acea vreme, femeile care serveau bere proasta riscau sa moara inecate.

Republica Ceha are cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor in ultimii ani. Insa din urma vine, insetata, China, piata cu cea mai rapida crestere din lume.

Primele doze de bere au aparut in 1935, cand oamenii nu mai voiau sa mearga in taverna, ci preferau sa-si ia cu ei bautura acasa.
http://www.ziare.com/funny/amuzant/...muzanta-a-bauturii-o-placere-vinovata-1228903
 
Si astazi , mai ales in mediu rural, mamele beau bere pt a avea o lactatie bogata.
 
Te asigur ca si in mediul urban,dar eu cred ca e doar o vorba care a prins la femeile ce alapteaza.Cum ar fi sa vezi o lehuza beata?:)))
 
degetica said:
Aceeasi licoare pare sa protejeze si oasele, gratie siliconului continut, arata o alta cercetare publicata de American Journal of Clinical Nutrition.

Este vorba de siliciul (silicon in engleza) care se gaseste in apa din care se face berea si care are proprietatea de a fixa calciul din oase. La noi prin silicon se intelege in general siliconul acela sanitar care se foloseste pentru izolatii. Sunt multe articole de tipul asta pe net care te indeamna sa consumi cat mai multa bere. Se lasa impresia ca poti bea linistit bere in loc de apa si vei avea numai efecte benefice. Ei bine nu este chiar asa. Un litru de bere poate contine 40 de grame de alcool. Daca il bei zilnic ani de zile poti ajunge la steatoza hepatica si la toate complicatiile ulterioare. Sigur, unii beau chiar mai mult si nu patesc nimic.

Studiile privind legatura dintre cantitatea de alcool consumata si riscul aparitiei afectarii hepatice sunt variate, iar rezultatele lor sunt diferite. Astfel, in cadrul unei cercetari italiene, specialistii au constatat ca riscul problemelor de ficat apar dupa consumul zilnic de 30 de grame de alcool (echivalentul a doua sticle de bere la 330 ml), in timp ce un studiu efectuat de oameni de stiinta chinezi a relevat ca sunt suficiente 20 de grame de alcool (echivalentul unei beri si jumatate) zilnic pentru instalarea riscului hepatic.
 
Apropo de consum moderat de alcool, ar fi 2 portii de bautura pe zi ca barbat si o portie ca femeie.

1 portie = 350 ml de bere.
 
Cam asa ar fi dar sigur depinde de organism, de efortul fizic pe care il faci. Unii sunt mai sensibili in timp ce altii consuma alcool pana la adanci batraneti si nu patesc nimic.
 
real32 said:
degetica said:
Aceeasi licoare pare sa protejeze si oasele, gratie siliconului continut, arata o alta cercetare publicata de American Journal of Clinical Nutrition.

Este vorba de siliciul (silicon in engleza) care se gaseste in apa din care se face berea si care are proprietatea de a fixa calciul din oase. La noi prin silicon se intelege in general siliconul acela sanitar care se foloseste pentru izolatii. Sunt multe articole de tipul asta pe net care te indeamna sa consumi cat mai multa bere. Se lasa impresia ca poti bea linistit bere in loc de apa si vei avea numai efecte benefice. Ei bine nu este chiar asa. Un litru de bere poate contine 40 de grame de alcool. Daca il bei zilnic ani de zile poti ajunge la steatoza hepatica si la toate complicatiile ulterioare. Sigur, unii beau chiar mai mult si nu patesc nimic.

Studiile privind legatura dintre cantitatea de alcool consumata si riscul aparitiei afectarii hepatice sunt variate, iar rezultatele lor sunt diferite. Astfel, in cadrul unei cercetari italiene, specialistii au constatat ca riscul problemelor de ficat apar dupa consumul zilnic de 30 de grame de alcool (echivalentul a doua sticle de bere la 330 ml), in timp ce un studiu efectuat de oameni de stiinta chinezi a relevat ca sunt suficiente 20 de grame de alcool (echivalentul unei beri si jumatate) zilnic pentru instalarea riscului hepatic.
Mai,eu zic sa faci o pancarta cu aceste cuvinte,mai putin ultima propozitie si sa o arati romanilor:P


real32 said:
Cam asa ar fi dar sigur depinde de organism, de efortul fizic pe care il faci. Unii sunt mai sensibili in timp ce altii consuma alcool pana la adanci batraneti si nu patesc nimic.

A consuma alcol si a deveni dependent de el sunt doua lucruri diferite.Unii beau cate un pahar la masa si cred ca de aceea nu ajung cu un ficat cat casa,iar unii nu gasesc fundul butoiului niciodata....Sigur ca band in fiecare zi putin cate putin cred ca poti ajunge dependent,boala pe care se pare ca generatia actuala o manifesta din ce in ce mai des...
 
real32 said:
Cam asa ar fi dar sigur depinde de organism, de efortul fizic pe care il faci. Unii sunt mai sensibili in timp ce altii consuma alcool pana la adanci batraneti si nu patesc nimic.

Circula o vorba in popor, " Exista un dumnezeu al betivilor" () apropo de cei care nu-si rup gatul mergand pe 3 carari.
 
Unii fac multe lucruri rele sub influenta alcolului,chiar daca raman cu gatul la locul lui.
 
Voi ce credeti, o "dieta " de slabit cu bere ar putea fi eficienta ?
 
Tu incearca,dar cred ca singurul efect ar fi cel de ...euforie si apoi mahmureala:))) Eu zic sa incerci dansul ca e mai eficient .Uite o melodie de incercare ...asa mai lenta sa te inveti:)[video=youtube]


Sau poate asta:)))[video=youtube]


Iar asta-i fitness curat:)))
[video=youtube]
 
Foarte interesenat articolul din Gandul pe tema diferentei intre o bere cu o concentratie alcoolica de 5% şi una de 4%. De interes mai ales pt amatorii de bere :P
 
Back
Top