• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

AJUTORUL IN NATURA

Beau ceai de salvie de ceva de vreme,ba o folosesc si la unele feluri de mancare si abia acum aflu ca ...... este o plantă psihoactivă care poate produce efecte disociative, „viziuni” sau alte experienţe halucinogene.

Cateva lucruri interesante : Cultura samanilor mazateci prezinta o lunga si continua traditie in folosirea Salviei divinorum pentru a facilita transa vizionara in timpul ritualurilor de vindecare spirituală.

Majoritatea denumirilor folosite de indigeni sunt aluzive la credinta mazatecilor conform careia aceasta planta ar fi reincarnarea Fecioarei Maria, in ritualele lor invocandu-se adesea aceasta relaţie (ciudata asociere :D:

Cinstit din partea mea este sa postez si "beneficiile " medicale :P nu de alta ,dar risc sa ma credeti o drogata =))

Salvia, cunoscută încă din Antichitate este folosită ca :
-detoxifiant, protector împotriva diverselor infecții care apar în această perioadă a anului. Salvia este considerată de către cercetătorii nu doar un medicament natural, ci și un leac pentru menținerea sănătății.

Salvia este recomandată în primul rând persoanelor care au probleme cu :
-aparatul respirator, care suferă de bronșită, astm, rinită, sinuzită precum și de boli respiratorii cu secreții abundente. Această plantă are efecte :
-detoxifiante puternice și acționează asupra cauzelor care determină bolile respiratorii.

De asemenea, salvia acționează cu eficiență și în cazul problemelor digestive, prin stimularea digestiei și echilibrarea apetitului, împiedicând formarea gazelor în intestin. Este un remediu eficient în tratarea problemelor digestive, mai ales a diareei, a colitei de fermentație și a infecțiilor tubului digestiv.

Salvia are efecte pozitive și asupra ciclului mentrual neregulat, foarte abundent sau dureros și asupra sterilității feminine, pentru că influențează atât producția glandelor endocrine, cât și receptorii diferiților hormoni. Studiile au arătat că salvia ameliorează tulburările apărute la menopauză, precum și transpirația excesivă, apărută pe fondul unor dezechilibre la nivelul glandelor cortico-suprarenale. În ceea ce privește diabetul de tip 2, cercetătorii germani au ajuns la concluzia că salvia sporește receptivitatea organismului la insulină.

http://www.sanatateatv.ro
 
Te astepti ca in momentul in care ai un copil sa te lovesti de tot felul de boli, de la o banala raceala, la bolile copilariei sau chiar la boli mai complicate care necesita si medicamente mai complicate. In ultimele decenii folosirea abuziva a antibioticelor a dus la rezistenta organismului uman la efectele lor. Asa ca, Qbebe iti recomanda sa folosesti antibiotice pentru copilul tau cat mai rar, si numai atunci cand nu ai incotro sau cand medicul iti recomanda. In schimb, pentru ca tu sa fii sigura ca antibioticele create de om isi vor face efectul atunci cand va fi nevoie pentru ca micutul tau se se faca bine, foloseste ceea ce ne ofera natura: antibioticele "verzi", fara efecte adverse, delicioase si capabile sa se lupte cu cele mai puternice bacterii si virusuri.

Iata cele mai eficiente antibiotice naturale care pot ajuta sistemul imunitar al copilului tau:


CHIMENUL
chimen_zpsc7e5176c.jpg


Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aroma distincta si un gust destul de puternic. Uleiul esential extras din acest condiment are un continut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit in preparate culinare cat mai des poate preveni racelile de sezon.



CEAPA
ceapa_zps2b45b5bf.jpg


Ceapa era folosita ca tratament pentru raceli si tuse inca din Roma Antica, si inca de pe atunci se stia ca ceapa are calitati minunate medicinale, fiind un bun analgezic, antiinflamator si un ajutor pentru circulatia sangelui. Sulful din ceapa, cel care ii ofera mirosul si gustul distinct, este si cel care are proprietati antibacteriene. Siropul din ceapa se poate lupta eficient cu racelile dar si cu tusea, mai ales cea seaca. Ceapa mica (salota sau esalota) are cel mai mare continut de fenoli si antioxidanti, si este cea mai eficienta ca antibiotic, fiind folosita si in tratarea intepaturilor de albina.



EUCALIPTUL

eucalipt_zps302705ec.jpg


Iata un antiseptic natural, folosit si ca un puternic antiinflamator, care poate sa se lupte cu infectii, bacterii, ciuperci si virusuri. Cel mai adesea este regasit sub forma de ceai, insa poate fi gasit si sub forma de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit in Australia de aborigeni pentru tratarea infectiilor si a ranilor si pentru a reduce febra. In secolul 19 era folosit ca dezinfectant in spitale. Apoi s-a descoperit ca actioneaza si ca expectorant, deci este un bun remediu si pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degraba pentru masajul pieptului, al gatului si al fruntii.




EXTRACTUL DIN CITRICE

grapefruit_zps95c026ec.jpg


Ca orice mama responsabila, stii deja ca citricile au cel mai mare continut de vitamina C, aceea care previne racelile. Insa, extractul din citrice, mai ales cel de grapefruit, are proprietati antimicrobinene si antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi gasit in forma lichida, capsule sau tablete, sau chiar si ca spray. Poate trata si eczemele produse de scutece la bebelusi. Vitamina C este o substanta vitala in dezvoltarea organismului, cu efecte importante in tratarea infectiilor si in cresterea capacitatii organismului de a se lupta cu ele. Un studiu al Universitatii Carolina de Nord a demonstrat ca vitamina C a ajutat pacienti sa se vindece de muscaturi de sarpe, si de infectii virale si bacteriene extrem de puternice.



EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MASLIN

extract_din_frunze_de_maslin_zps84ea6f01.jpg


Extractul din frunze de maslin contine oleuropeina, al carei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietati puternice antibacteriene si efecte antivirale. S-a demonstrat ca este eficient in lupta infectiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar si a alergiilor si problemelor de piele. Pentru ca functioneaza ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. Ii mai adaugam si capacitatea de a scade nivelul de zahar din sange, de a normaliza aritmiile, de a inhiba oxidarea si de a relaxa arterele, de a tratata durerile de dinti, sau cele cauzate de artrita sau hemoroizi.



MIEREA DE MANUKA
mierea_de_manuka_zps0b05e514.jpg


Cel mai delicios dar si mai mortal agent cand vine vorba de bacterii si virusuri este mierea de Manuka, care provine din Australia si Noua Zeelanda. Ea poate sa ucida o varietate larga de patogeni, chiar si periculosul virus, "mancator de carne", Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. In plus, cercetatorii au observat ca virusurile si bacteriile tratate cu aceasta miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata si ulcerul, rani infectate deschise, racelile si gripele comune, dar si tusea. Trebuie, insa, specificat, ca aceasta miere nu este recomandata copiilor mai mici de 1 an, si recomandarea pediatrilor este de 1 lingura la 2-3 zile. Atentie! Ea poate produce alergii la copii. Daca observati orice efect neobisnuit, contactati medicul.



USTUROIUL
usturoiul_zpse582e54b.jpg


Usturoiul este, poate, cel mai indragit ingredient din preparatele romanesti. El este nu numai foarte gustos, dar este si o planta minune, pentru ca are capacitatea sa trateze o simpla infectie la ureche dar si o pneumonie periculoasa. Acesta contine o multime de antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange si protejeaza sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca si distruge si virusuri sau infectii puternice, si este chiar recomandat pentru copiii care au astm.



ECHINACEA

echinacea_zps41a7daef.jpg


In antichitate Echinacea era folosita mai ales pentru tratamentul ranilor deschise, a difteriei si a otravirii. De cateva sute de ani este folosita si pentru a se lupta cu bacteriile si virusurile, ajutand in acelasi timp sistemul imunitar. Ea este recunoscuta ca poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, acelasi Staphylococcus aureus, "mancatorul de carne". Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este, de asemenea, eficienta in tratarea herpesului, a infectiilor respiratorii, a racelilor si gripelor si a alergiilor.



ULEIUL DE COCOS
ulei_de_cocos_zpsf28327cd.jpg


Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei - monolaurin - pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter - o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie.



ULEIUL DE OREGANO
ulei_de_oregano_zps4cf8fd90.jpg


Oregano este un condiment popular folosit mai ales in bucataria italiana. Insa, el nu este grozav numai in arta culinara, este eficient si ca un antibiotic natural. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat ca proprietatile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente si impotriva stafilococilor, inhiband dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient, in comparatie cu antibioticele standard folosite medical, precum penicilina sau streptomicina. Cercetatorul Paul Belaiche a demonstrat ca uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriiile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice si 78% dintre enterococi, cei care provoaca gatul iritat, febra, sindromul socului toxic, cistita, anorexie si infectii puternice.


Alte antibiotice naturale

Desigur, ca nu trebuie sa ne limitam la cele 10 antibiotice naturale pe care ti le-am propus. Poti folosi in alimentatia copilului tau, pentru preventie, sau in tratamente, si alte produse ale naturii:

Condimente: chimion, ghimbir, turmeric, cuisoare, boia, scortisoara, patrunjel, susan

Fructe: fructe de padure, struguri, pepene rosu, kiwi

Legume: legumele cu frunze verzi (mai ales varza), morcov, ciuperci, cartoful dulce

Altele: propolis, migdale, ovaz, mei, orz, seminte de dovleac, alge de mare, iaurt, kefir



http://www.qbebe.ro.
 
Stiati ca sfecla are in compoziția sa multe substante nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanti.

Este bine de stiut ca ar trebui consumata pt :

Luptă împotriva anemiei

Sfecla roţșe conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi substanţe active. Printre acestea conţine fier, dar şi acid folic – importante în producerea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.

Protejează ficatul

Afecţiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase precum hepatite sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).

Ţine inima sănătoasă

Potrivit unui studiu din 2010 al Universității Queen Mary, un pahar de 250 ml de suc din sfeclă roșie pe zi scade considerabil tensiunea arterială. Cu cât tensiunea este mai crescută, cu atât scăderea este mai mare.

Dacă ar fi consumată pe scară largă, sfecla roșie ar putea reduce cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, sunt de părere cercetătorii.

Previne cancerul


Betacianina, cea care dă culoare roșie este un atioxidant puternic care are proprietăți de prevenire a cancerului.

O cercetare a Universității Howard a demonstrat că betacianina a încetinit cu 12,5% progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și a celui mamar.

Combate depresia

Cercetări recente au arătat că sfecla roşie are puterea de a controla starea de spirit, gratie betainei conţinute, despre care se ştie că relaxeaza mintea şi ameliorează depresia.

Crește rezistența la efort


Sucul de sfeclă roşie creşte rezistenţa fizică a organismului, ajutându-i pe oameni să-şi prelungească programul de exerciţii fizice cu 16%, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.
O echipă de cercetători de la Universitatea din Exeter a descoperit că nitratul conţinut de sfecla roşie contribuie la reducerea consumului de oxigen – exerciţiile fizice devenind mai puţin obositoare.

Stimulează creierul

Un studiu din 2011 al Universității Wake Forest a scos în evidență faptul că sfecla roșie poate împiedica progresia demenței. Acest lucru este posibil datorită oxidului nitric care crește fluxul de sânge către creier. Nivelul crescut de acid folic pe care îl conțin (aproximativ 75% din doza zilnică recomandată) 2-3 sfecle mari joacă de asemenea un rol important în prevenirea bolii Alzheimer

Este gustoasa atat cruda cat si gatita si cred ca n-ar strica sa postam cateva retete ,verificatede bucate cu sfecla .
 
In popor se spune ca Dumnezeu a lasat pt orice boala sa creasca o planta,trebuie doar sa le cunosti .

Papadia, socul sau coada calului sunt plante cu rol de purificare.Ele doar purifica organismul ,nu dau efecte secundare.

Sper ca in martie ati cules :
-podbal (ajuta in vindecarea bolilor pielii si ale aparatului respirator.

- muguri de plop(boli renale,genitale,ale cailor respiratorii, tromboflebite, gută, detoxifiant....

- frunze de papadie
(diuretic,laxativ,in cazurile de constipatie, in cresterea secretiei de fiere a bilei si curgerea acesteia catre ficat,

- pochivnic sau piperul ursului (astm bronhic, bronsita cronica, colite de diferite etiologii, fibrom uterin, osteomielita, silicoza pulmonara, paraziti intestinali, infestari cu bacilii: B. cereus, B. subtilis, Staphylococus aureus, Streptococcus faecalis si haemolyticus, E. coli - sub forma de tinctura, infuzie din planta maruntita.



Acum ,in aprilie ,e vremea de cules :
-frunze de ciubotica-cucului ( diuretic natural si sedativ, cu efect sudorific, calmant, antispastic, cicatrizant, fluidificator al secretiilor bronhice.

- urzica (Afectiuni renale, ale prostatei si ale vezicii urinare ,afectiuni circulatorii, varice, ulcer varicos sau hemoroizi,afectiuni gastrice, hepatice, intestinale ,insuficienta secretorie gastrica, hepatica, pancreatica si intestinala,indigestii, enterita, diaree, dizinterie ,ulcer duodenal, litiaza biliara si duodenala , hemoptizie, hemoragie interna si uterina, metroragie, menstre neregulate, vaginite, leucoree,retentie de apa in organism,matreata, seboree.

-Fumarita (diuretice, depurative, stimulente ale funcţiei hepatice, biliare şi gastrice, tonice asupra metabolismului)

Trebuie avut grija ca recoltarea sa se faca întotdeauna pe timp uscat si însorit. De asemenea, la culegere trebuie evitate zonele din apropierea suprafetelor agricole, care pot fi stropite cu substante chimice sau unde s-au raspândit îngrasaminte; trebuie cautate poieni izolate în mijlocul padurilor, locuri neumblate. Nu se vor culege niciodata plante cu insecte pe ele sau plante aflate în locuri cu ciuperci.


 
La indemana fiecarei gospodine :P Bunavointa sa fie :D:


Cum toate produsele din comerţ conţin aditivi şi substanţe toxice pentru a avea miros şi aspect care sa te convingă să cumperi, o alternativă mai sănătoasă şi mai puţin costisitoare o reprezintă remediile naturiste.

Iată câteva reţete de creme şi loţiuni pe care le poţi prepara singură acasă cu produsele pe care le găseşti prin bucătărie:

Exfoliant cu avocado şi banane

Sâmburele de avocado trebuie să fie uscat timp de 3-5 zile înainte de a fi măcinat, pentru a fi pus în amestec. Macină foarte mărunt sâmburele de avocado uscat (ai putea să îl pui într-o pungă de plastic închisă şi să il sfărâmi cu ciocanul). Amestecă-l apoi cu banane şi ulei de măsline, pentru a obţine o pastă groasă.

Aplică uşor pe piele, frecând – nu apăsa prea tare, deoarece sâmburele va face exfolierea în mod natural. Clăteşte apoi cu cu apă caldă.


Emulsie pentru toate tipurile de ten

Se curăţă de coajă câţiva castraveţi, se taie în două scoţând miezul cu linguriţă. Se bat două albuşuri de ou, adăugându-le un pahar de apă de roze. Amestecul se toarnă peste miezul de castraveţi. Se adaugă 125g alcool, se amestecă bine după care se lasă în repaus 3 zile într-un vas cu capac. Se strecoară prin tifon, lichidul rezultat şi se toarnă într-o sticlă care se agită înainte de folosire.

Creme pentru mâini crăpate

Reţeta 1:
Ai nvoie de 2 ţeline şi 500ml apă .
Se fierbe ţelina timp de 30 de minute, după care se introduc mâinele în apa în care a fiert. Înroşirea acestora este o reacţie normală.

Reţeta 2:
Ai nevoie de cartofi (100g) şi apă (1 litru).
Se fierb bine cartofii, apoi se zdrobesc. În apa respectivă se introduc mâinile şi se menţin 10-15 minute.



http://www.doctorulzilei.ro
 
F utile informatii ,remedii naturiste împotriva înțepăturilor de insecte .

Odată cu venirea căldurii creşte riscul de a fi înţepaţi de insecte. Durerile, usturimile sau mâncărimile provocate de gângănii se pot combate cu remedii naturiste. Iată care sunt cele mai eficiente:

- Levănțică împotriva mușcăturilor de păianjen

Aplicaţi pe zona afectată de două-trei ori pe zi ulei volatil de levănțică: se amestecă trei picături de ulei esenţial de levănţică, o linguriţă cu alcool şi două picături cu ulei esenţial de muşeţel şi se aplică de trei ori pe zi pe zona cu probleme.

- Comprese cu gălbenele

Gălbenelele se infuzează (5 grame de inflorescenţe uscate într-un litru de apă clocotită timp de cinci minute). Înmuiaţi şi aplicaţi comprese de 3-4 ori pe zi.

- Pătalagină

Cu frunze de pătlagină se masează zona afectată sau se aplică o cremă cu extract de pătlagină.

- Ceapă și usturoi
împotriva înțepăturilor de albină

În cazul înţepăturilor de albine se pot folosi frunzele de ceapă sau de usturoi, după ce s-a spălat locul cu apă şi săpun şi s-a scos şi acul insectei. De semenea, se freacă două minute locul cu pricina, apoi se înfăşoară frunze de varză sau de pătrunjel într-un tifon şi se aplică pe locul afectat, pentru a dezinfecta şi cicatriza mai repede.

- Baia aromată calmează umflăturile

Dacă aţi fost înţepaţi de ţânţari, iar pielea se umflă şi simţiţi mâncărimi de nesuportat, vă puteţi calma neplăcerea în următorul fel: adăugaţi zece picături de ulei de mentă, cinci picături de ulei volatil de cimbru şi 250 ml de suc de lămâie în apa de baie şi cufundaţi-vă zece minute.

- Aromaterapia, o soluţie eficientă

Pentru a ţine la distanţă ţânţarii, muştele, fluturii şi alte insecte ce pot pătrunde vara în interiorul casei, se folosesc esenţe volatile de plante, care se pun în lampa de aromaterapie. Iarba de lămâie, melisa, menta, levănţica şi cimbrul, folosite sub formă de uleiuri esenţiale pentru odorizarea locuinţei, sunt foarte eficiente.



http://www.doctorulzilei.ro
 
Nu ma dau in vant dupa conopida,imi place doar cea intercalata printe gogosarii cu otet :P dar specialistii sustin ca conopida ar tine la distanta bolile, o fi asa ,n-o fi......


Protejeaza împotriva mai multor tipuri de cancer

Conopida împiedică formarea celulelor canceroase şi, în cazul în care acestea s-au format deja, le elimină. La fel ca varza, cu care se înrudeşte, această legumă conţine izotiocianaţi şi sulforafan. Aceste două substanţe stopează evoluţia diferitelor forme de tumori.

Efectele sunt foarte importante împotriva cancerului de sân, de colon, pulmonar, dar şi a celui ovarian sau de prostată.

Purifică ficatul
Alt beneficiu al consumului de conopidă este acela că detoxifică ficatul datorită conţinutului de glucosinolaţi şi tiocianaţi (inclusiv sulforafan şi izotiocianat). Aceste substanţe ajută ficatul să neutralizeze substanţele toxice.

Îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular

Pe lângă faptul că protejează împotriva foarte multor tipuri de cancer, conopida are importante beneficii şi asupra sistemului cardiovascular.

În concentraţii foarte mici, fitonutrientul indole-3-carbinol care se găseşte în legumele din familia cruciferelor, ajută la scăderea colesterolului rău.

De asemenea, asigură o protecţie eficientă împotriva poliartritei şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardiovascular. Din acest motiv, cardiacii e bine să mănânce cât mai des conopidă.

Protejeaza impotriva artritei reumatoide

Datorita continutului ridicat de vitamina C, conopida protejeaza impotriva poliartritei, o forma de artrita reumatoida prezenta la doua sau mai multe articulatii.

Studii prezenate in “Analele bolilor reumatice” si efectuate pe mai mult de 20.000 de persoane arata ca cei care consuma alimente sarace in vitamina C sunt mai expusi de trei ori sa dezvolte artrita reumatoida, fata de cei care consuma legume bogate in vitamina C.

Este săracă în calorii şi potoleşte foamea
Această legumă nu îngraşă – are doar 20 de calorii la 100 g – şi este un foarte bun inhibitor al apetitului, fiind excelentă în diete. Printre beneficiile pe care le aduce conopida pentru organism se mai numără conţinutul ridicat de fibre (3,35 g la 100 g de legumă) şi laxative zaharoase, utile pentru stimularea tranzitului intestinal. Conopida albă conţine magneziu (11,16 mg), mangan – rar întâlnit în legume într-o cantitate aşa de mare (0,17 mg), calciu (22 mg) şi potasiu (178,1 mg).
Alte substanţe pe care le regăsim în minusculele, dar multele bucheţele ale conopidei sunt: vitamina C (46 mg la 100 g), vitaminele B1, B2, B3, B5, B6 şi B9 (toate în proporţii care o fac o adevărată şi naturală pilulă de complex B).
Această legumă poate fi folosită gătită sau murată. Dacă o preparaţi cu multă grăsime îşi pierde toate proprietăţile benefice, de aceea este recomandat să fie fiartă sau gratinată. Dacă nu s-a folosit toată conopida la gătit, este indicat să se păstreze la rece, împachetată în folie, dar numai pentru scurt timp.


http://www.doctorulzilei.ro
 
6 soluţii naturale şi eficiente pentru diminuarea cearcănelor

Deşi niciun tratament (cremă, gel sau reţete naturiste) nu va reuşi să vă scape definitiv de cearcăne, există câteva remedii ce vă vor ajuta să diminuaţi „umbrele” de sub ochi. Aveţi la îndemână câteva soluţii simple, însă trebuie să fiţi perseverenţi, deoarece efectele nu apar imediat, ci în timp.

Sucul de cartofi.
Conţine agenţi care au proprietatea de a lumina pielea afectată de cearcăne. Aşadar, este foarte indicat să tamponaţi această zonă cu suc de cartofi şi să lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute.


Ceaiul verde.
Reduce cearcănele şi ajută ochii umflaţi. După ce vă preparaţi un ceai, puteţi lăsa frunzele în apă şi să introduceţi totul în congelator (eventual într-un recipient special) pentru a obţine cuburi de gheaţă. Ţineţi cuburile de gheaţă pe ochi (deasupra unei dischete demachiante) timp de 20 de minute. Dacă faceţi ceai la plic, puneţi pe pleoape pliculeţele folosite, timp de cinci minute.


Masca pe bază de lapte praf şi miere.

Amestecaţi o linguriţă cu lapte praf cu o linguriţă cu miere. Aplicaţi această compoziţie peste cearcăne şi lăsaţi să acţioneze timp de 15-20 de minute.


Castraveţii.
Răzuiţi mărunt împreună cu sucul lor sunt deosebit de folositori în situaţia de faţă. Aplicaţi-i pe cearcăne şi lăsaţi să acţioneze 20 de minute.


Ulei de migdale şi ulei de măsline.
Extrem de hrănitoare pentru piele, aceste uleiuri hidratează, reduc ridurile şi te scapă de cearcăne. Masează-ţi pielea cu ulei în fiecare seara şi vei avea numai de câştigat.


Smochinele.

Un alt remediu placut pentru a lupta impotriva cearcanelor este aplicarea unei smochine pe ochi. Smochina este foarte bogata in vitamina E şi este folosita ca antioxidant, antirid, antiinflamator si antibacterian.Taiati o smochina in doua si puneti cate o jumatate pe fiecare ochi. Se lasa 10-15 minute si se clateste cu apa calduta. Pielea va parea mai putin obosita si mai stralucitoare


Albăstrele.

Dacă aveţi cearcăne, sunt benefice compresele călduţe cu infuzie de albăstrele – utilizaţi mici săculeţi de pânză, pe care îi umpleţi cu flori, le introduceţi în apă clocotită, lăsaţi să se răcească, apoi aplicaţi sub ochi tampoane cu acest ceai. Comprese la fel de folositoare puteţi face cu flori de tei, rozmarin sau muşeţel.


http://www.doctorulzilei.ro/
 
Cald, transpiratie excesiva , nimic ai neplacut :D: Partea frumoasa ca sunt remedii la indemana. Eu de ceva vreme folosesc pitra de alaun pt are "meritul" de a fi inodora,chiar nu transpiri si ce-i f important nu astupa canalul.Ma duc la sala pe canicula asta si n-am fir de transpiratie,partea proasta ca se da de la gat in jos......

Salvia

Dintre toate remediile naturiste, salvia are renumele de a fi cea mai eficientă în combaterea transpiraţiei. Administrate intern, remediile pe bază de salvie pot reduce la jumătate transpiraţia excesivă. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă şi se lasă la infuzat 10 minute. Ceaiul se consumă cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile. De asemenea, infuzia de salvie se poate folosi şi extern: se aplică la subraţ cu ajutorul unor dischete.


Coaja de stejar


Folosite extern, remediile din coajă de stejar sunt de ajutor în transpiraţia excesivă. Se face un macerat din coajă de stejar din 300 g de plantă la un litru de apă. Amestecul se lasă la macerat cel mult 14 ore, după care se adaugă în apa de baie, în care se stă o jumătate de oră.



Piatra de alaun


Cristal mineral cu proprietăţi deodorizante, piatra de alaun are acţiune astringentă şi antibacteriană, putând fi folosită pentru reglarea transpiraţiei. Alege varianta naturală (potasium alaun), nu pe cea sintetică (amonium alun). Piatra se foloseşte fie după duş, pe pielea umedă, fie piatra se umezeşte şi se aplică pe pielea uscată.



Frunzele de nuc

Substanţele active din frunzele de nuc pot înlătura mirosurile neplăcute date de transpiraţie, având şi rol dezinfectant. Fierbe 300 g de frunze de nuc într-un litru de apă, un sfert de oră, iar după ce infuzia s-a răcit, toarn-o în apa de baie şi stai în apă 15 minute.

Nucul se poate administra şi intern, sub formă de infuzie. Aceasta se prepară din 3 linguri de fructe uscate la o cană cu apă clocotită. Se consumă 3 linguri de ceai zilnic, după mesele principale.



Oţetul de mere

Un truc la-ndemână pentru normalizarea pH-ului axilar constă în tamponarea subraţului cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere. Pentru rezultate şi mai bune, lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşti cu apă.



Sucul de lămâie

Un alt remediu eficace contra mirosului neplăcut de transpiraţie este sucul de lămâie. Acest fruct conţine substanţe active care anihilează aceste mirosuri. În fiecare dimineaţă, înmoaie o compresă în suc de lămâie şi ţine-o la subraţ câteva secunde. Atenţie! Nu folosi acest remediu dacă ai iritaţii pe piele la acest nivel.

Pudra de talc


Pudra are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute date de transpiraţie. Acţionând ca un astringent, această pudră protejează pielea şi de iritaţiile care pot surveni în urma transpiraţiei excesive. Presară pudră de talc pentru bebeluşi la subraţ, pe pielea uscată.


Sucul de roşii


Contra transpiraţiei excesive ajută şi sucul de roşii. Pentru acest lucru, se adaugă două căni cu suc de roşii în apa de baie sau se aplică acest suc la subraţ şi se lasă un sfert de oră, după care se clăteşte cu multă apă. Acest remediu trebuie aplicat timp de două săptămâni.


Aloe vera

Această plantă are efect antiseptic şi astringent, iar dacă este aplicată direct pe piele, aloe vera împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosul neplăcut şi, în plus, echilibrează pH-ul pielii. Zdrobeşte o frunză de aloe, aplic-o la subraţ şi stai astfel 5 minute, după care clăteşti cu apă rece.



Pătrunjelul

Clorofila din componenţa pătrunjelului sau a altor verdeţuri ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute ale corpului. De aceea, consumă cât mai des pătrunjel, spanac şi frunze de ceapă verde.

 
Plante care ne asigura proteienele necesare .

Soia
conţine 39,6 g proteine100/g, adică jumătate din necesarul zilnic. Există o mulţime de produse din soia: lapte, iaurt, tofu, tempeh (preparat din boabe întregi fermentate), miso (pastă de soia). Citeşte ambalajul ca să fii sigur(ă) că provine din culturi nemodificate genetic.

Lintea şi fasolea c
onţin 20-25 g proteine/100 g. Lintea este bogată în fibre, fier, magneziu, fosfor şi conţine foarte puţine grăsimi. Fasolea are în plus calciu şi potasiu. Poţi consuma orice fel de fasole: harricot, untoasă (lima), flagolet, egipteană, roşie, pitică, cannelli, barlotti, pitică neagră, lată (fave), neagră (chinezească), azuki (japoneză), albă. Dintre toate, azuki este cea mai bogată în proteine.

Cereale integrale conţin 12 g de proteine/100 g. Conţinutul de fibre este principalul argument în favoarea consumului de cereale integrale, dar şi vitaminele din complexul B, antioxidanţi, fier, zinc, magneziu şi cupru.

Mazărea conţine 9 g de proteine/100 g. Principala sa calitate este că ajută la stabilizarea nivelui de zahăr din sânge. De asemenea, este foarte bogată în vitamina C, B9, B2, B1, B5, B6, zinc, fier, fosfor şi potasiu.

Migdalele
conţin 8 g proteine/100 g. Sunt bogate şi în vitamina E, un antioxidant care previne dezvoltarea celulelor canceroase. Migdalele mai au în compoziţie vitaminele A, C, D, K, B, minerale şi oligoelemente: magneziu, potasiu, calciu, mangan, fier, seleniu, zinc, cupru şi fosfor precum şi acizi graşi omega 3. Trebuie să le consumi crude.

Seminţele de dovleac conţin 8 g de proteine/100 g. Sunt şi un leac excelent împotriva insomniei, datorită conţinutului de triptofan, un aminoacid utilizat de creier la producerea serotoninei. Seminţele de dovleac crude se pot consuma ca atare sau în salate.

Ciupercile.
Sursă excelentă de proteine, ciupercile au marele merit că se prepara rapid, au consistenţă asemănătoare cărnii şi pot fi incluse într-o mulţime de combinaţii de mâncăruri şi/sau salate.

Seminţele de cânepă
conţin 6 g de proteine/100 g. Cercetătorii au descoperit că seminţele de cânepă sunt singura sursă de proteine comestibile asimilate complet de către organismul uman. Deci, în salatele pe care le prepari adaugă şi o mână de astfel de seminţe, de preferat măcinate pentru a fi mai bine absorbite proteinele!

Quinoa conţine
5 g proteine/100 g. Quinoa este o cereală care ajută la tratarea constipaţiei şi a colesterolui, datorită cantităţii mari de fibre din compoziţie. Conţine vitaminele B1, B2, B6, B9, E, precum şi fier, magneziu, fosfor, zinc, calciu. Din quinoa poţi prepara budinci, pilaf, rissotto, salate. Nu conţine gluten.

Avocado conţine
4 g de proteine/100 g. Consumat cu moderaţie, avocado este o sursă esenţială de grăsimi monosaturate care scad riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi a cancerului.


Sa nu va inchipuitit ca trebuie sa rontaiti semintele de in ,canepa sau dovleac ,nu ,se pot folosi in diferite sosuri ,deresinguri de salata ,prajituri .
 
F eficient si la indemana tuturor ,lasand ca nu costa mai nimic :P

Eu am incercat-o cu succes pe un ten bronzat si incepuse sa se"decoloreze" pe ici pe colo :D:


Masaca de gomaj :
-o lingurita zat de cafea
-o lingurita ulei de masline

Amestecate si masati usor pe fata apoi ,spalatri cu apa calduta .
 
Am uitata sa spun ca dupa ce m-am splalat de zat mi-am aplicat o crema hidratanta la fel de "complicata si sofisticata " :P o piersica coapta pasata si amestecata cu o lingurita de ulei de masline .Efect spectaculos,un ten luminos si catifelat.
 
In fiecare vara am aceeasi senzatie ,am impresia ca in luna August, rosiile au cel mai bun gust si daca tinem cont ca sucul de rosii este un taratment natural excelent pentru persoanele care au un nivel mare al colesterolului. Asta pentru ca este bogat in fibre si vitamina B3, primele remedii folosite si in medicina pentru a trata aceasta problema.

Primul motiv pentru care sucul natural de rosii este atat de laudat este continutul mare de licopen – un antioxidant care lupta impotriva fromarii celulelor canceroase. Rosiile il au din belsug datorita culorii lor. Pentru ca organismul nostru nu produce licopen, sursele din care il putem lua sunt legumele si fructele. E nevoie doar de 500 de mililitri de suc de rosii pentru a primi toata cantitatea de licopen de care ai nevoie. Adica, doar un pahar mare de suc pe zi iti poate asigura sanatatea pe viata. Licopenul te protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer (de san, de prostata, de plamani, de colon).

Sucul este ideal in primul rand pentru inima, intrucat acesta are proprietatea de a fluidiza sangele, prin urmare reduce riscul afectiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemica sau insuficienta cardiaca. In acest sens e nevoie să se ţină o cura in care sa se bea 200 ml de suc de rosii de trei ori pe zi, timp de o luna. Acesta se bea imediat după preparare.

Acesta este elementul cheie pe care oamenii de stiinta canadieni il recomanda pentru tratarea afectiunilor de oase. De ce suc de rosii si nu lapte, bautura pe care o stim cu totii ca fiind mina de calciu?

Expertii sustin ca ceea ce face din tomate un adevarat aliment minune in combaterea afectiunilor osoase este licopenul. Studiile arata ca rosiile sunt un antioxidant despre care se spune ca previne cancerul de prostata si bolile cardiovasculare.

Daca nu esti convins de plusurile unui pahar cu suc de rosii iti aratam si lista de vitamine pe care acesta o contine. Un singur pahar are 74% din doza zilnica necesara de Vitamina C şi 2% din cea de Vitamina A. Ambele sunt foarte importante pentru a proteja sistemul imunitar si pentru a lupta impotriva radicalilor liberi, cei vinovati de distrugerea celulelor. Intr-un pahar de suc de rosii vei gasi si vitaminele B1, B2, B3, B5 si B6, potasiu, magneziu, fier si fosfor.

Pentru un suc proaspat de rosii iti trebuie rosii coapte si carnoase. Rosiile proaspete contin mai multa vitamina C decat cele procesate sau gatite. In schimb, cele gatite contin mai mult licopen, iar daca folosesti si un strop de ulei de masline absorbita acestuia va fi maxima.

http://informatii-medicale.com
 
Sarea noastra cea de toate zilele pe langa cunoscuta calitate de a da gust mancarii are si alte intrebuintari cum ar fi :

Gargară contra durerilor în gât
– amestecă jumătate de linguriţă de sare cu 200 de ml de apă şi fă gargară pentru a ameliora înţepăturile dureroase din gât, specifice sezonului rece, dar şi celui estival, când exagerăm un pic cu îngheţata.

Curăţă şi albeşte dinţii
– amestecă 1/3 de sare cu 2/3 de bicarbonat de sodiu şi aplică amestecul cu ajutorul periuţei de dinţi sau chiar cu degetul. Astfe, dinţii vot căpăta un alb natural, placa va fi îndepărtată iar gingiile se vor menţine sănătoase.

Apă de gură
– amestecă părţi egale de sare şi apă şi clăteşte gura după periajul dentar. Această apă de gură naturală va îndulci respiraţia şi va distruge bacteriile care cauzează respiraţia neplăcută.

Atenuarea pungilor de sub ochi
– amestecă 25 grame de sare la 500 de ml de apă şi aplică comprese din acest amestec pe ochi, pentru a diminua efectul de ochi obosiţi şi cearcănele.

Remediu împotriva picioarelor obosite
– ţine picioarele într-un lighean cu apă în care ai dizolvat o mână de sare grunjoasă şi stai aşa câteva minute, după care clăteşte cu apă rece. Îţi vei simţi picioarele mai uşoare şi mai fresh.

Remediu contra înţepăturilor de albine
– pentru persoanele care se confruntă cu o înţepătură de albină, nimic nu este mai dureros decât senzaţia de usturime şi umflătură. Acest sfat îl ştii probabil încă din copilărie, când părinţii ori bunicii te sfătuiau să pui sare peste locul unde ai fost înţepat pentru a nu se umfla. Şi bine te-au sfătuit, pentru că sarea într-adevăr poate reduce inflamaţia şi durerea specifică.

Diminuează roşeaţa de la pişcăturile de insecte
– la fel ca în cazul înţepăturii de albine, şi în
eventualitatea în care ţânţarii ori alte insecte te-au pişcat iar acum eşti plină de bubiţe roşii care te mănână, o soluţie formată din apă şi sare este salvarea ta. Aceasta va reduce mâncărimea şi va diminua roşeaţa.

Previne otrăvirea cu oţetar, o plantă cu potenţial fatal, care odată atinsă poate cauza iritaţii şi pătrunderea substanţelor toxice în organism.
- Ţine zonele afectate în apă fierbinte cu sare care blochează acţiunea compuşilor otrăvitori.

Masaj cu sare pentru pielea uscată
– după un duş reconfortant şi pe pielea încă umedă fă un masaj blând cu sare, care îndepărtează celulele moarte de pe suprafaţa pielii şi ajută circulaţia sangvină la nivelul feţei.

Folosită ca mască de faţă
– în combinaţie cu ulei de măsline sau gălbenuş de ou, sarea poate face minuni pentru pielea îmbătrânită şi lipsită de vitalitate.


http://www.csid.ro/
 
Toamna incep problemele de sanatate atat pt copii cat si pt adulti ,nu strica deci sa stim ca sunt legume si fructe care ne ajuta sa ne intarim organismul pt sezonul are bate la usa.


Usturoiul
,cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antivirale. De asemenea, acesta stimulează creşterea celulelor albe din sânge şi acţionează ca un antioxidant pentru organism. Dacă nu vă place gustul puternic, îl puteţi ascunde oricând prin adăugarea lui în mâncăruri după ce îl tăiaţi, mărunţiţi sau zbrobiţi, efectul asupra sănătăţii va fi la fel de bun.


Ciupercile sunt delicioase nu doar în mâncăruri, dar şi pentru sănătatea noastră. Conţinutul ridicat de selenium şi antioxidanţi, precum şi nivelul crescut de vitamina B stimulează sistemul imunitar să lupte mai bine împotriva agresiunilor din exterior.


Carotenoidele, legumele de culoare galbenă, roşie, verde sau portocalie, ajută la întărirea sistemului imunitar. Cu cât consumi legume de mai multe culori, cu atât vei avea o sănătate mai puternică.


Conopida, precum şi brocoli şi varza, legumele crucifere, au un conţinut ridicat de vitamine cu proprietăţi antioxidante esenţiale pentru o sănătate de fier. De asemenea, aceste legume, care conţin vitamina H, ajută la funcţionarea corectă a organismului, ceea ce înseamnă mai puţine boli.


Fructele acai sunt cunoscute pentru proprietăţile sale de a arde grăsimile, însă aceste boabe au un conţinut ridicat de antioxidanţi.


Nucile reprezintă un beneficiu pentru sănătatea noastră, nu doar datorită proteinelor pe care le conţin, dar şi pentru grăsimile bune, esenţiale pentru o dietă corectă. Vitamina E, acizii graşi omega 3 şi niveluri ridicate de antioxidanţi sunt doar câteva dintre ajutoarele pe care sistemul nostru imunitar le primeşte de la aceste nuci.


Gălbenuşul de ou
este foarte bogat în proteine, are zinc şi seleniu, precum şi alte minerale esenţiale pentru un organism puternic. Deşi conţin colesterol, dacă sunt consumate în moderaţie gălbenuşurile de ou întăresc sistemul imunitar.


Stridiile,
deşi nu sunt un aliment foarte la îndemână, reprezintă un plus pentru sănătatea noastră. Zincul conţinut de acestea are componente antivirale, esenţiale pentru a combate răceala şi gripa.


Iaurtul
şi bacteriile sănătoase pe care le conţine acesta protejează tractul intestinal împotriva bolilor gastro-intestinale. În plus, conţinutul de proteine cu numărul redus de calorii stimulează sistemul imunitar indiferent de forma în care este consumat.



Sursa
 
Nucile nelipsite in cozonaci sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziție o pleiada untreaga de vitamine, minerale și grasimi sanatoase.Cateva dintre cele mai importante beneficii ale nucilor .

Stimulează memoria

Uiți diverse lucruri și nu reușești să memorezi detalii importante? Atunci consumul de nuci îți va prinde foarte bine, mai ales dacă înveți pentru școală sau facultate sau dacă vrei să dai un randament mai bun la serviciu. Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare.

. Te ajută să dormi mai bine

Nimic nu este mai enervant decât insomniile sau trezitul brusc în timpul nopții. Nucile, prin conținutul lor ridicat de melatonină, te ajută să te odihnești corespunzător și să te simți în formă maximă a doua zi.


Combat depresia

Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Nu aștepta să cazi în ghearele ei. Poți combate depresia cu un consum regulat de nuci. Studiile arată că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm.


. Fortifică și ajută la regenerarea părului


Nucile sunt un aliat de încredere al frumuseții părului. Un consum regulat de nuci va furniza organismului două dintre cele mai importante minerale pentru păr: fier și zinc. Aceste substanțe fortifică firele de păr și contribuie la regenerarea rapidă a podoabei capilare. De asemenea, nucile au în conținutul lor vitamina E, care ajută părul să strălucească și să aibă un aspect sănătos.


Previn bolile cardiovasculare


Nucile contribuie din plin la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar meritul revine din nou acizilor grași esențiali omega 3, care scad nivelul de colesterol rău și previn înfundarea arterelor. În plus, nucile îmbunătățesc circulația sângelui.


. Previn îmbătrânirea prematură a pielii

Razele puternice ale soarelui, radicalii liberi, vântul, umezeala, aerul uscat, frigul, toți acești factori grăbesc îmbătrânirea pielii, dar cercetătorii arată că o mână de nuci pe zi poate amâna semnele îmbătrânirii premature, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Substanțele antioxidante formează un scut împotriva factorilor nocivi, protejând celulele și prelungindu-le viața.


Previn cancerul

Tot datorită antioxidanților, nucile sunt recunoscute pentru efectul lor anticancer. Substanțele benefice ajută organismul să se regenereze, împiedică îmbolnăvirea celulelor și previn dezvoltarea tumorilor canceroase.


Te ajută să slăbești

Nucile conțin fibre alimentare și proteine, adică substanțe nutritive care îți potolesc rapid foamea și te ajută să ai o senzație îndelungată de sațietate. Nucile trebuie incluse în orice dietă de slăbit, mai ales datorită capacității lor de a înlocui carnea sau soia


Sursa
 
Mult hulita si prohibita canepa face seminte " cunoscute drept unele dintre cele mai nutritive alimente, semințele de cânepă conțin raportul perfect 3:1 de acizi grași Omega 6: Omega 3 " basca gustul bun () sac " :P


Oboseala, căderea părului, palpitațiile, problemele dermei, variațiile în greutate și multe alte afecțiuni sunt, în general, în strânsă legătura cu dezechilibrele hormonale, care asociate sindromului premenstrual și a menopauzei provoacă o adevărata luptă în organism.

O metodă naturală pentru redobândirea echilibrului hormonal este adoptarea unui program de nutriție adecvat și chiar modificarea stilului de viață. Astfel, în construirea unei diete optime care să asigure echilibrul hormonal este foarte important să fie incluse suficiente verdețuri și proteine slabe, să se evite carbohidrații de amidon și să se asigure aportul suficient de acizi grași Omega.

Raportul perfect de acizi grași – suport în dezechilibrele hormonale

Cunoscute drept unele dintre cele mai nutritive alimente, semințele de cânepă conțin raportul perfect 3:1 de acizi grași Omega 6: Omega 3.

Este binecunoscut faptul că acizii grași au un rol esențial în producerea de hormoni, în ameliorarea durerilor și a inflamațiilor și, totodată, în menținerea funcției membranei celulare.

De regulă, în tratarea dezechilibrelor hormonale se recomandă adoptarea unei diete atente, însă principala problemă apare în obținerea echilibrului ideal între acizii grași, întrucât majoritatea dietelor conțin prea mulți acizi Omega 6 și prea puțini acizi grași Omega 3.

Consumul adecvat de Omega 6 este vital, însă un conținut prea mare de acizi grași Omega 6 determină crearea unei supra-abundențe de hormoni inflamatorii, precum insulina, producând astfel hipoglicemia. De asemenea, aportul suficient de acizi grași Omega 3 va crea hormonii de reglementare, ținând astfel sub control hormonii inflamatorii.

În prezent, cercetătorii au demonstrat faptul că sindromul premenstrual este mai mult decât o afecțiune manifestată printr-o combinație de simptome fizice și psihologice care apar în zilele dinaintea menstruației, și anume un cumul de tensiuni, angoase și frustrări care se manifestă ca un răspuns la aceste sentimente.

Semintele de cânepă CANAH reprezintă sursa de sănătate adecvată în construirea unor diete potrivite atât pentru controlul dezechilibrelor hormonale, cât și pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual și al menopauzei. Semințele de cânepă sunt singurele semințe de acest tip care conțin acid gamma-linoleic (GLA), care ajută la reglarea echilibrului hormonal și la susținerea sănătății odată instalată menopauza.

Gustul semințelor de cânepă este asemănător cu cel al semințelor de pin sau de floarea soarelui, diferențiindu-se printr-un bogat conținut de proteine, 31% proteină completă cu toți aminoacizii esențiali și prin raportul ideal de acizi grași Omega 6 și Omega 3.

Semințele pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume și fructe, muesli, produse de panificație, rețete de paste și orez etc.

Salata de pătrunjel cu semințe de cânepă decorticate

O rețetă de salată ușoară rapidă ș extrem de gustoasa. Evident cu seminte de canepa decorticate. O gustare plina de alimente bogate in proteine si alti nutrienti esentiali pentru o dezvoltare armonioasa.

Ingrediente

2 legaturi de patrunjel proaspat tocat fin
2 rosii taiate cubulete
1 legatura de ceapa verde sau 1 ceapa rosie taiata cubulete
1 cana seminte decorticate de canepa
zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri ulei de canepa

Preparare

Amestecati toate ingredientele intr-un bol de salata si lasati sa stea jumatate de ora la frigider. Graul se poate inlocui cu hrisca muiata in apa de seara pana dimineata


http://www.doctorulzilei.ro/
 
Pline magazinele cu RODII si au un pret super bun ,putin peste 2 lei,ar fi pacat sa nu profitati ,sunt tare gustoase si sanatoase.

Previn îmbătrânirea
Protejează rinichii
Protejează și regenerează ficatul
Întăresc sistemul imunitar
Te protejează de alergii
Previn bolile de inimă
Previn cancerul
Scad tensiunea arterială
Combat sindromul metabolic
Previn Alzheimerul

Ca sa nu va spun cum arata o mana de seminte de rodii,rosii si translucide puse pe o salata de vinete sau de avocado,verde fistic si rosu ,e?
 
Pt a evita raceala si pt accelerarea metabolismul si intarirea sistemul imunitar ar trebui sa consumi alimente anti-frig!

Ghimbirul

Este un adevarat aliment miraculos. Desi suntem familiarizati cu ghimbirul pentru calitatile sale afrodisiace, se stie mai putin de calitatile de antidot contra frigului ale acestei legume radacinoase. El stimuleaza circulatia, elimina vurusurile si incalzeste bronhiile.

Polenul

Campion la toate categoriile de alimente bogate in vitamine si minerale, polenul este ideal pentru stimularea corpului si lupta impotriva oboselii de iarna. Polenul contine potasiu, magneziu, fier, proteine si vitaminele A, B, C si E, fiind un adevarat cocteil pentru sanatate.

Supa de legume

Ideala pentru incalzirea de dupa o plimbare lunga in frig, supa este, fara indoiala, o mancare de iarna! Supa poate fi mereu altfel, in functie de legumele pe care le contine: praz, morcovi, cartofi, conopida, napi, dovlecei, ciuperci. O solutie buna pentru a te incalzi in timp ce iti faci plinul cu fibre, vitamine si minerale.

Citrice


Perfecte pentru stimularea metabolismului, intarirea sistemului imunitar si alungarea racelii si a altor afectiuni minore in timpul iernii, portocalele, lamaile, grepfrutul si clementinele sunt campioane. Ele sunt pline de vitamina C, un puternic antiinfectios.

Ciocolata neagra

Recomandata in timpul iernii, ciocolata neagra este o mina de magneziu, excelent pentru pastrarea moralului si tonusului pe timp de iarna. Pentru a nu lua in greutate si a te bucura de toate beneficiile sale, multumeste-te cu 30 g pe zi si opteaza pentru un continut minim de 70% cacao.

Fructe uscate

Energizante, fructele uscate au multiple beneficii. Deoarece sunt lipsite de apa, toate proprietatile lor sunt concentrate. Sunt usor de degustat cand mergi la plimbare sau pe partia montana. Nucile, migdalele si alunele sunt bogate in acizi grasi esentiali, dar si in minerale precum magneziu, cupru, seleniu, mangan si zinc.

Usturoi

Usturoiul este un puternic antibiotic natural, iar iarna, cand riscul de infectie este crescut, trebuie sa-l cauti in cat mai multe alimente.

Avocado

In timpul iernii, filmul hidrolipidic al pielii are de suferit. Pielea se strange si se usuca. Pentru a o hrani din interior, ia in considerare avocado! Bogat in grasimi mononesaturate si in vitaminele B si E, el este o comoara de frumusete pentru epiderma ta. Avocado se poate pune in salata cu branza, dar si in lamele fine pe fata, combatand pielea iritata, informează ele.ro.


http://www.obiectiv.info/
 
Back
Top