• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

ANIMALUTUL MEU

De la cine are gene de caine "nobil" ? Banuiesc ca de la"tata", mama fiind un pic "din popor" . :D:
Si cainele meu este Terrier . :D:

nu stim exact, este un caine gasit!
dar este cainele nostru si il iubim!
are carnet de sanatate, vaccinat, inscris la asociatie, spalat, deparazitat, hranit stiintific, imbracat, fluier special, medalion,etc.!
sa-l vedeti imbracat de iarna!
View attachment 2

Attachments

• Tzumpilica.jpg
    Tzumpilica.jpg
    65.5 KB · Views: 16
Ii vine foatre bine hainuta rosie :D: si se vede ca o paorta cu mandrie:D: iar culoarea labutelor din fata ...............................e bestiala ,da senzatia ca are cizmulite.
Apropo ,cum il cheama ?

Daca ai vederea buna, pe medalion scrie "Seven" si numarul meu de telefon mobil!
Il cheama Seven pentru ca este gasit pe 07.07.2007, avea cam doua saptamani, nu ii dadusera ochii, plin de capuse, purici, limbrici, doua saptamani l-am tinut la piept si l-am hranit cu biberonul!

DG, nu ai probleme cu cainii hoinari cand il scoti la plimbare?

Nu, deoarece in aproape trei ani, ne cam cunosc toti si am intotdeauna "mita" in buzunare ( a se citi "boabe"! )

=)) foarte tare asta. Sa-i spun si lu' vecinu', care are si el un catel din asta mic... Si cand il scoate pe afara, mereu are taraboi cu comunitarii.

Multumesc pentru raspuns ,cat despre posibilitatea de a citi ce scrie pe madalion........... Doar daca fac rost de o lupa si nici atunci nu nu garantez reusita. =))

E tare dragut Seven. Sa fie sanatos si sa va bucurati de el.

Va mai trimit si eu poze noi cu cei 3 copii ai mei.

MARA said:

.............................

Attachments

• DSCF2288.JPG
    DSCF2288.JPG
    38.6 KB · Views: 25
  • DSCF2300.JPG
    DSCF2300.JPG
    45.1 KB · Views: 21
Sa-ti traiasca toti cei trei copii ! Care mai de care mai frumos .

MARA said:

MARA said:

.............................

Catelul in foto pare a fi trist,iar pisicuta,cam speriata...

Lord...ciobanesc german..dragutz foc....

Attachments

• 27092009014.jpg
    27092009014.jpg
    351.8 KB · Views: 14
  • 27092009013.jpg
    27092009013.jpg
    300.6 KB · Views: 9
Pierderea câinelui mult iubit nu e o experienţă uşoară pentru un adult iar pentru copiii e şi mai dificilă. Deşi poate fi privită drept o primă lecţie despre cât suntem de fragili şi de vulnerabili, cei mici întâmpină dificultăţi în a trece peste acest eveniment marcant. De aceea, e foarte important să ştii cum să-ţi ajuţi odrasla să înfrunte şi acest proces natural.
Dacă legătura dintre copilul tău şi patruped a fost apropiată, încearcă să-i dai vestea într-un mod cât mai puţin şocant. Explică-i cum stă treaba cu viaţa şi cu moartea, cu efemeritatea fiinţelor animale şi umane.

Pentru a-i arăta copilului tău că şi tu ai ţinut la fel de mult la câinele familiei, roagă-l să te ajute să-l înmormântezi.
Cei mici se implică activ şi cu pasiune în tot ce are legătură cu fiinţele dragi. Nu uita de locul şi timpul înmormântării. Procesul funerar e foarte important pentru copiii care suferă după animăluţele iubite şi pierdute. Orice faci, nu râde de sentimentele lui, indiferent cât de copilăresc ţi se pare să te rogi pentru sufletul patrupedului dacă cel mic o cere.

Invită-l să te ajute la realizarea unui album cu cele mai frumoase fotografii ale câinelui. Sau lasă-l să-şi exprime emoţiile printr-un desen.
În momentul în care o fiinţă dragă pleacă dintre noi, ne e frică să nu o dăm uitării. Pentru a-i alunga această teamă, propune-i să facă un album special cu momentele de fericire petrecute alături de căţelul iubit. Păstrează zgarda sau lesa animăluţului, în semn de apreciere. Cel mic va aprecia aceste gesturi şi nu se va izola în lumea lui.

Pregăteşte-l pentru momentul în care va fi nevoit să afle de moartea câinelui.
În cazul câinilor bătrâni, cei mici se vor întreba mereu de ce câinele său nu mai e la fel de activ, aşa că e bine să profiţi de această ocazie şi să-i explici că moartea e un proces natural, firesc şi inevitabil. Roagă-l să participe la pregătirea lucrurilor pentru înmormântarea patrupedului. Ajută-l să înţeleagă faptul că nu poate face nimic pentru a împiedica ciclul vieţii.

Nu-i ingnora sentimentele. Copiii sunt foarte sensibili când vine vorba de o fiinţă dragă lor.
Adoptând atitudinea "E doar un câine, îţi cumpăr mâine altul" nu face decât să te îndepărteze de copilul tău. Va crede că nu îţi pasă de sentimentele sale şi că nu îţi pasă de soarta lui. Să nu uităm că fiecare dintre noi am suferit, la un moment dat, după un animăluţ preferat.

Indiferent de cât de ataşat ai fost de câinele familiei, arată-i copilului că nu e singur şi că e normal să-i pară rău după un prieten necuvântător. Arată-i că se poate baza pe tine atunci când are nevoie. Înainte de a-i fi părinte, încearcă să-i fi prieten!

Desi copiii mei nu mai sunt copii, ar suferi ingrozitor daca s-ar intampla sa moara catelul, care a devenit un membru al familiei.Sper sa se intample cat mai tarziu posibil.

Sincer, la tine m-am gandit cand am postata desi................... eu am trecut prin asa ceva. Stiu cum este.

Back