• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

ANIMALUTUL MEU

am si eu o "labradoara"...e o nebunaaaa si e tot bej!!! si, a facut si 2 puiuti cu celalalt catel pe care-l am in curte... e un soi de cocker. acum am rezolvat cockerul, l-am castrat ca sa nu am alte surprize ca astia erau in stare sa-mi faca pui la fiecare set de calduri.

Doi ochisori tristi,inlacrimati ma priveau,simtind ca sunt ultimile clipe petrecute impreuna.Ne priveam ochi in ochi cu ardoare,ea sa-mi transmita cat de mult ma iubeste,eu sa-mi umplu sufletul cu ultimile clipe ale existentei ei.
Dar cel ce avea fiola mortii a aparut si soarta ne-a despartit pt totdeauna.Ea prietena mea necuvantatoare care plangea odata cu mine,se inveselea cand eu radeam ,era alaturi de mine cand eram bolnava,ea astazi m-a parasit pt totdeauna si odata cu ea o parte din sufletul meu.
Of Doamne,am luptat cu mine zile insir pt a lua aceasta decizie,azi n-am avut ce sa mai fac si-am hotarat.Dormi in pace,sufletelul meu.
Iertati-ma daca v-am intristat,dar stiind ca aici sunt multi iubitori de animalute stiu ca ma intelegeti prin ce trec.As vrea ca nimeni sa nu mai treaca printr-o asemenea experienta si-as vrea sa intreb : DE CE DOAMNE LE-AI DAT ASA O VIATA SCURTA? prietenilor nostri cei mai loiali.

emoticonul respectiv nu stiu cum a aparut acolo si nu stiu sa- sterg daca se poate sa ma ajute cineva sa-l scoata de acolo.

Imi pare sincer rau si nu stiu ce as pute sa-ti spun ,sunt alaturi de tine. Trebuie sa fi fost cumplit.

Multumesc ca ai scos emoticonul,nu stiu acum daca exista un cuvant care sa semnifice mult mai mult decat cumplit.Multumesc si pt cuvintele de imbarbatare.

Tare mi-as dori sa te imbarbatez,dar ....citesc si recitesc cuvintele tale ,imi imaginez grozavia si plang. Iarta-ma....n-am cuvinte.....

te inteleg,alerim,am trecut si eu prin asa ceva si luni de zile ma trezeam plangand,ca si acum....

alerim, te inteleg . am trecut si eu printr-o experienta similara. a fost cainele meu cel mai iubit. nu va exista altul ca el. si ai dreptate, e asa de nedrept ca au o viata asa de scurta ...(mai ales ca al meu a murit pe la jumatatea ei). mi-am adus aminte de el si mi-au dat lacrimile. sunt alaturi de tine. stiu prin ce treci. din pacate, suntem la fel de neajutorati ca ei, in momentele astea. (si mie tot ochii lui tristi imi vin in minte mereu si mereu si mereu...).

cred ca toata lumea care are animale a trecut prin momente din astea ,ramanem cu amintirea si cu cuvintele bune pe care le spunem .Este bine daca ai sa poti sa -ti iei un alt catel ,nu o sa fie ca celalalt,dar o sa-ti umple casa. Eu am avut 2 motanei si fiecare avea caracterul lui ,au mancat ceva cu otrava si au murit.,am adus altii 2 ,astia sunt difereti ,dar irmi sunt dragi.

In acest moment nu pot sa ma gandesc sa-mi iau un alt catel,poate dupa ce vatrece o vreme...Pe langa faptul ca am pierdut-o,am remuscari ca dupa 11 ani ,am fost nevoita sa iau decizia de a o eutanasia(asta e cea mai grea hotarare pe care esti nevoit s-o iei),dar trebuia sa-i curm suferinta-avea metastaza.

Desi o hotarare grea .ai luat-o pt bine ei .

ai facut bine ca i-ai curmat suferinta. s-ar fi chinuit inutil si ar fi murit oricum. si eu sunt alaturi de tine :19:

Alerim, m-a impresionat ceea ce ai scris.
Am trecut printr-o experienta similara in urma cu un an.
Nu exista zi in care sa nu imi aduc aminte de animalutul care a fost ca un copil pt mine timp de aproape 17 ani.

Alerim,sper ca ceea ce urmeaza sa postez,sa nu te intristeze,dimpotriva.........sa-ti aduca un zambet pe fata si o amintire placuta.

Menirea unui Caine.

Poveste impresionanta.

Fiind veterinar, am fost chemat sa consult un ciobanesc irlandez in varsta de zece ani, numit Belker. Stapanii cainelui, Ron, sotia sa Lisa si fiul lor Shane, erau foarte atasati de Belker si sperau intr-un miracol.

L-am consultat pe Belker si am descoperit ca avea sa moara de cancer. Am spus familiei ca nu se poate face nimic pentru Belker si m-am oferit sa execut procedura de eutanasie a batranului catel la ei acasa.

In timp ce stabileam urmatorii pasi, Ron si Lisa mi-au spus ca, dupa parerea lor, ar fi bine ca fiul lor de 6 ani, Shane, sa urmareasca procedura. Ei credeau ca Shane ar putea sa invete ceva din aceasta experienta.

In urmatoarea zi, am simtit familiarul nod in gat atunci cand familia lui Belker l-a inconjurat. Shane parea atat de calm, mangaind batranul caine pentru ultima data, incat m-am intrebat daca intelegea ce se petrece. In decursul a cateva minute, Belker s-a stins in liniste.

Micutul baiat a parut sa accepte trecerea lui Belker fara vreun pic de dificultate sau confuzie. Am stat cu totii pentru o vreme, impreuna, dupa moartea lui Belker, comentand cu glas tare tristul fapt ca vietile animalelor sunt mai scurte decat cele ale oamenilor. Shane, care ascultase in liniste, a spus cu glasul lui subtire: "Eu stiu de ce."

Speriati, ne-am intors cu totii spre el. Cuvintele pe care le-a rostit in urmatorul moment m-au uimit. Nu auzisem niciodata o explicatie mai alinatoare.

El a spus: "Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?" Copilul de sase ani a continuat: "Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa stea la fel de mult."

Traieste simplu.
Iubeste generos.
Ai grija de ceilalti din adancul sufletului.
Vorbeste cu bunatate.

Tine minte, daca un catel ar fi profesorul, ai invata lucruri precum:

Cand cei dragi vin acasa, alearga intotdeauna in intampinarea lor.
Nu rata niciodata oportunitatea de a iesi la o plimbare;
Permite ca experienta aerului proaspat si a vantului peste fata ta sa fie extaz pur;
Trage cate un pui de somn;
Intinde-te inainte de a te ridica;
Alearga, zburda si joaca-te in fiecare zi;
Bucura-te de atentie si lasa oamenii sa te atinga;
Evita sa musti atunci cand un simplu marait e suficient;
In zilele calde, opreste-te si intinde-te pe iarba;
In zilele toride, bea multa apa si intinde-te sub un copac umbros;
Cand esti fericit, danseaza si misca-ti tot corpul;
Cufunda-te in bucuria simpla a unei plimbari lungi;
Fii loial;
Nu te preface niciodata ca esti altceva decat esti;
Daca ceea ce vrei este ingropat, sapa pana il gasesti;
Cand cineva are o zi proasta, fii tacut, stai aproape si mangaie-l incet cu nasul;
BUCURA-TE DE FIECARE MOMENT AL FIECAREI ZILE!

Povestea este impresionanta,iar despre ceea ce putem invata de la un catel...nici n-am cuvinte,cred ca nu ar mai exista rautate si ne-am pastra sufletul de copil toata viata.Nu pot inca sa zambesc cand ma gandesc la ea,totul e ok pana vin acasa si nu-i mai aud scancetele de bucurie cu care ma intampina zi de zi,casa mi se pare goala.Sper sa-mi revin si sa ma gandesc sa-mi iau un alt catel,desi ea imi va ramane in suflet toata viata.Multumesc pentru poveste.

Alerim, nu stiu daca stai la curte sau la bloc (nici localitatea), dar, daca vrei si ai conditiile necesare, iti ofer cu dreg un puiut de ciobanesc german. Daca esti interesata, tinem legatura. Daca nu, nu-i problema. Tu stii cel mai bine de ce ai nevoie.

Multumesc mult bodo,insa cand ma hotarasc sa-mi iau un catel as vrea unul de talie mica pe care sa-l pot lua cu mine oriunde.Hana a fost de talie mare si mi-a fost tare greu cu ea,in plus stau la bloc si cred ca si din aceasta cauza ar fii bine sa am un catel mai mic.Sunt din Bucuresti.Iti multumesc inca odata din suflet,esti o dulce.=*

Daca stai la bloc, nu e cazul sa-ti iei un astfel de caine. Si cum spuneam, tu stii cel mai bine de ce ai nevoie. >D<

Alerim si Magda, mercic frumos pt sfaturi.Spre norocul meu,in drum spre farmacie ,m-am intalnit cu fostul nostru medic veterinar ,care a venit in vizita la parinti . Ne-a recomandat"Otospectrine"si deja de la prima curatare a urechii si aplicarea picaturilor se simte o usoara schimbare.Nu mai scutura din cap. Tratamentul dureaza 10 zile.Sper sa fie totul Ok.

Ma bucur ca ai rezolvat,chiar imi faceam griji daca ai gasit ceva sa-i amelioreze mancarimea si durerea.

Acum ,i-am sters din nou urechile,( ce mizerie am scos...) si i-am pus picaturile si s-a linistit.Medicul mi-a garantat ca se vindeca ,dar poate reaparea dupa un timp.

Back