• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

APOCALIPSA este posibila ?

Ce AR PUTEA PROVOCA APOCALIPSA ?

• Divinitatea?

Votes: 12 32.4%
  • Asteroidul ?

Votes: 0 0.0%
  • Atac extraterestru?

Votes: 5 13.5%
  • Razboi nuclear ?

Votes: 4 10.8%
  • Alte cauze?

Votes: 5 13.5%
  • Nu o sa fie apocalipsa

Votes: 11 29.7%

• Total voters
    37
Se mai vehiculeaza un an pentru sfarsitul lumii. M-am linistit, nu-l prindem .:P

Isaac Newton a prevăzut moartea noastră pentru 2060

Isaac Newton, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din toate timpurile, este la originea unui număr impresionant de legi în matematică şi în fizică. Dar el se interesa, de asemenea, de lucruri mai puţin riguroase. Astfel, el a prevăzut sfârşitul lumii pentru anul 2060.

Născut în sec. XVIII, Newton este un matematician şi fizician englez. El a enunţat teoria legii gravităţii universale şi a avut activităţi susţinute în multe domenii: fizică, matematică, optică, analiză numerică.

Ceea ce se ştie mai puţin, este că el s-a ocupat şi de discipline mai puţin riguroase ca alchimia sau interpretarea scrierilor biblice. O universitate din Israel a expus, pentru prima oară după 1996, o scrisoare a lui Isaac Newton. În aceasta, omul de ştiinţă prevedea că sfârşitul lumii va sosi în 2006. Această predicţie este bazată pe cartea lui Daniel, una din cărţile Bibliei. Calculele sale l-au făcut să gândească că sfârşitul lumii va interveni la 1260 de ani după fondarea Sfântului Imperiu Roman în anul 800 după Iisus.

http://e-nigme.ro

Daca e sa ne luam dupa descoperirile Sabrinei Sforza,sfarsitul o sa fie pe 21 noimbrie 4006 :P printr-un potop universal.De unde stie ea asta ? Simplu,indiciile au fost gasite in pictura murala a "Cinei cea de taina "a lui Leonadro da Vinci .Asa ca.....

Scenarii apocaliptice vechi si noi.

Planeta noastra nu e eterna. Trezirea unui supervulcan, moartea Soarelui, coliziunea cu un asteroid constituie ipoteze de catastrofe plauzibile, dar, din fericire, indepartate. Un singur obiect celest ameninta Terra intr-un viitor apropiat: asteroidul Apophis, descoperit in iunie 2004. Uriasul, in greutate de 27 milioane de tone, se incruciseaza regulat cu orbita Terrei, cu o viteza de 18.000 km/h. Primele calcule privind traiectoria sa au creat panica anuntand posibila sa coliziune cu Terra in 2029 sau in 2036.

Un soc inevitabil

Un alt asteroid amenintator este 1950 DA, avand 1,4 km in diametru, a carui traiectorie s-ar putea incrucisa cu cea a Terrei in 16 martie 2880. Conform calculelor, asteroidul va plonja in Atlantic cu o energie echivaland cu 60.000 megatone de TNT, provocand un tsunami devastator. Simularile facute au insa o imprecizie de 20 de minute, adica o distanta de 21.600 km. Numerosi parametri gravitationali pot modifica traiectoria sa.

Daca nu va fi 1950 DA, va fi un altul. Pentru ca mii de blocuri din roca, vestigii ale crearii Sistemului Solar, intra uneori in coliziune unele cu altele, traiectoria lor astfel deviata, putand intra in coliziune cu Terra. Frecventa impactului asteroizilor cu 1 km diametru – susceptibili de a provoca disparitia a 25% din speciile vii este de la 1/500.000 – 1 milion de ani. Impactul unui asteroid de 10 km in diametru, asemanator cu cel care a ucis dinozaurii, poate surveni o data la 100 milioane de ani. Un pericol il prezinta si cometele, chiar si cele de marime modesta, dar care sunt imprevizibile. Daca una dintre ele loveste planeta noastra, pagubele sunt enorme. Pentru a provoca sfarsitul lumii, o cometa ar trebui sa aiba un diametru de 10 km. O raritate, spre... linistea noastra.

Vulcanismul extrem

Inca un motiv de temeri pentru viitorul nostru? O ipoteza studiata pentru a explica disparitiile masive de specii care au avut loc in cursul timpurilor geologice ipoteza ce s-a bazat pe examinarea straturilor sedimentare si pe date paleontologice. Aceste disparitii brutale s-au produs la sfarsitul cretacicului (-65 milioane de ani), la sfarsitul triasicului (-206 milioane de ani) sau in permian (-248 milioane de ani). Imensa faleza de lava de 2 milioane km2 care se intinde din Bombay pana in mijlocul subcontinentului indian constituie o dovada a acestei activitati vulcanice gigantice, cauzate de un „punct cald”, o regiune in care materialele mantalei terestre foarte adanci, calde si usoare, ajung la suprafata.

Datarile lavei indica o vechime de 65 milioane de ani. Un astfel de eveniment a eliberat in atmosfera mari cantitati de gaz carbonic provocand un important efect de sera, bulversand clima si distrugand dinozaurii. Evenimentul ar fi agravat impactul unui asteroid (cealalta ipoteza legata de sfarsitul dinozaurilor). Alte revarsari vulcanice pot fi la originea disparitiei speciilor, cum ar fi cele din Siberia, care ar fi ucis 95% dintre speciile de animale in urma cu 248 milioane de ani. Stratul de lava era urias: 3.700 metri grosime, intins pe 350.000 km2.

Un cuptor infernal

Terra s-ar putea transforma intr-un cuptor, asemenea planetei Venus unde temperatura ajunge la 460sC? Mecanismul fizic care functioneaza pe aceasta planeta e tributar efectului de sera extrem. Ca si Terra, Venus era la putin timp dupa formarea sa, bogata in apa. Dar fiind mai aproape de Soare a primit un flux de caldura de doua ori mai ridicata decat cea de pe Terra. Ceea ce a avut drept consecinta evaporarea integrala a apei care joaca un rol important in efectul de sera: sub forma lichida, asociata tectonicii placilor care recicleaza scoarta planetei, aceasta fixeaza carbonul, favorizand procesul de incalzire.

Pe Terra, oceanele se comporta ca niste „puturi de carbon”. Sub forma de vapori, apa devine un puternic gaz cu efect de sera. Cu cat atmosfera se incalzeste, cu atat devine mai bogata in vapori de apa, amplificand efectul de sera. Pragul catastrofic de saturatie in vapori nu e inca cunoscut, asa incat nu se poate face o predictie in acest sens in cazul Terrei.

O partida de biliard planetar

Ar putea Pamantul sa intre intr-o zi in coliziune cu vecinii sai apropiati, Mercur, Venus sau Marte? Doar daca e sa dam crezare unor studii ale unor oameni de stiinta de la Observatorul din Paris care apreciaza ca acest lucru se poate intampla dar nu inainte de 1,5 miliarde de ani! Simularile efectuate au pus in ecuatie nenumarati parametri (efectele gravitationale ale Lunii, infimele deviatii prevazute de relativitatea generala a lui Einstein...). S-a ajuns la concluzia ca prima miscare ar fi produsa de Mercur (cu o probabilitate de 1%), care s-ar comporta ca o bila de biliard semanand „panica” printre planetele telurice ale Sistemului Solar (orbita sa ar deveni din ce in ce mai excentrica). Marte ar fi ejectata de pe orbita intrand in coliziune cu Terra si cu Venus. Asadar, astronomii vor trebui sa fie mereu cu ochii atintiti spre Mercur...

Extinctia Soarelui

Daca umanitatea va supravietui catastrofelor precedente, nu va avea nici o sansa sa scape in timpul mortii Soarelui. Steaua noastra e actualmente la jumatatea vietii sale. Dispune insa de suficient carburant (hidrogen) pentru a rezista cel putin 57 milioane de ani. Va veni insa timpul cand hidrogenul din inima sa va fi transformat in heliu. Reactiile termonucleare se vor opri cand Soarele nu va mai avea energie pentru a sustine fortele de gravitatie care il imping sa se prabuseasca in el insusi. In timp ce regiunile centrale se vor contracta si se vor incalzi, cele externe se vor umfla si vor volatiliza planetele Mercur si Venus. Chiar daca pierderea de masa solara va ajuta Terra sa se angajeze pe o orbita indepartata, intensificarea vanturilor solare va duce la evaporarea oceanelor, apoi, la topirea rocilor. Din Terra nu va mai ramane decat un ciot de planeta.

http://www.revistamagazin.ro

Revelatia din Insula Patmos

La aproape doua mii de ani de la descoperirea avuta de Sfantul Ioan Teologul in insula Patmos, Cartea Apocalipsei isi descifreaza acum, incetul cu incetul, tainele.

Cuvantul Apocalipsa, de origine greceasca, defineste descoperirea sau revelatia avuta de Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan in Insula Patmos, in jurul anului 95. Apocalipsa este ultima carte a Noului Testament si a fost adresata celor 7 Biserici din Asia Mica.

Daca studiem perioada in care Sfantul Ioan a scris cartea, vom afla ca a fost una deosebita si, in acelasi timp, grea atat pentru oamenii acelor vremuri, cat mai ales pentru crestini, asupra carora s-au dezlantuit nenumarate persecutii. Cartea denunta "imperiile acestei lumi care fac razboi sfintilor" (Apocalipsa 13,7).

Cartea fiind scrisa chiar in valtoarea acelor vremuri, Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan recurge la multe simboluri, figuri si cifre a caror interpretare nu este deloc simpla, putand fi interpretata doar in ansamblu. Era de catre contemporani usor citind printre randuri sa-i descopere pe cei ce semanau moarte si intuneric in lume.

Fiind o carte profetica, stilul alegoric si metaforic inunda, aratand lupta Bisericii cu fortele intunericului si triumful ei final prin Hristos, Arhitectul si Mielul. Apocalipsa se arata a fi o recapitulare a istoriei mantuirii si proroceste o serie de rasturnari si innoiri cu caracter istoric si cosmic.

De pilda, lumea creata la inceput va fi inlocuita cu o noua creatie cand va fi "un cer nou si un pamant nou" (Apocalipsa 21,1). Desigur ca in decursul vremurilor teologii au fost preocupati cu interpretarile, mai ales cronologice, ale implinirii acestor profetii, toate acestea neputand fi facute separat de Evanghelii si de toate celelalte carti inspirate ale Noului Testament.

In acest sens, punctul comun referitor la vremurile din urma atat in Evanghelie, cat si in cartile Noului Testament si, implicit, al Apocalipsei este iminenta implinirii lor. Cand se vor intampla toate acestea a fost, este si va ramane o problema de timp al implinirii si care in decursul vremurilor a dat multa bataie de cap teologilor si nu numai lor.

Desigur ca problema sfarsitului veacurilor a fost implicit legata de imparatia de o mie de ani a lui Hristos (Apocalipsa 1. 17-18), iar teologii au legat inceputul acestei imparatii de a doua venire a Fiului Omului, denumita si PARUSIE, din grecescul "parusia", care defineste a doua venire sau prezenta.

Dupa unii, Parusia pare fi o preocupare a ultimelor sute de ani, insa aceasta problema i-a preocupat si pe crestinii primelor veacuri si chiar pe cei din vremea Apostolilor.

Ei insisi preocupati de timpul implinirii Parusiei, L-au intrebat pe Mantuitorul cand vor fi toate acestea, iar Hristos le-a marturisit "iar despre ziua aceea si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal" (Matei 25, 13).

Crestinii din Tesalonic preocupati de Parusia se intrebau ce se va intampla cu cei care au murit inainte de a doua venire si au facut adevarate tulburari in randul lor si in randul bisericii de acolo, motiv pentru care Sfantul Apostol Pavel le-a scris "iar despre ani si despre vremi, fratilor, nu aveti nevoie sa va scriem noi, caci voi insiva stiti bine ca precum un fum noaptea vine, asa vine si ziua Domnului…" (1 Tesaloniceni 5, 1-2).

SEMNELE PARUSIEI

Sfintii Parinti, interpretand cuvintele Sf. Scripturi referitoare la a doua venire, spun ca semnele Parusiei se vor implini, dar e nesigur sa interpretam ceasul implinirii, de vreme ce nici ingerii lui Dumnezeu nu il cunosc (Matei 24, 36).

Biserica a admis Apocalipsa intre cartile canonului Biblic, dar a respins totusi interpretarea acestuia ca baza pentru calcule cronologice despre sfarsitul lumii si veacul eshatologic.

Despre semnele Apocalipsei amintim: "un semn mare aratat din cer, o femeie invesmantata cu soarele si luna, purtand pe cap cununa cu 12 stele, simbol al Bisericii" (Apocalipsa 12,1); si un alt semn mare si minunat: sapte ingeri cu sapte pedepse ale maniei lui Dumnezeu asupra lumii (Apocalipsa 15, 1) si, in sfarsit, semnul fiarei rosii, Lucifer, cazut din cer, care a tras dupa el a treia parte din stele (ingeri) (Apocalipsa 12, 3) si semnul fiarei (Apocalipsa 13, 17). Dintre semnele premergatoare mai intalnim: se vorbeste despre razboaie si zvonuri despre razboaie, cand se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie; si va fi foamete, ciuma si cutremure pe alocurea. Dupa aceasta se spune "dar nu este inca sfarsitul" (Matei 24, 6).

Intre marile semne premergatoare Parusiei, deosebit de cele amintite, mentionam pe cele mai importante: 1). Propovaduirea Evangheliei la toate neamurile pamantului (Matei 24, 14), 2). Un alt semn important va fi convertirea la Hristos a poporului lui Israel, a carui convertire va fi "ca o inviere din morti" (Romani 11, 15, 26). 3).

Un alt mare semn va fi caderea multora din credinta, apostazia, "caci Ziua Domnului nu va sosi pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta si nu se va da pe fata omul nelegiuirii, fiul pierzarii – antihristul" (II Tesaloniceni 2, 3-4).

Dar dupa "catava vreme" (Apocalipsa 20, 3, 7) de razvratire si ridicarea tuturor imparatilor pamantului "la razboiul zilei celei mari a lui Dumnezeu" (Apocalipsa 16, 14), antihristul va fi ucis de Hristos cu "suflarea gurii Sale. Si-l va nimici cu stralucirea venirii sale" (II Tesaloniceni 2, 8) sau "cu sabia cuvantului sau" (Apocalipsa 2, 16).

Pe cer, in final, va aparea semnul Fiului Domnului, iar la trambita arhanghelului cosmosul si lumea actuala se vor schimba, innoindu-se cu invierea mortilor si transfigurarea celor vii, care-L vor intampina pe Domnul in vazduh (1 Tesaloniceni 4, 17). Parusia va arata tuturor revenirea fulgeratoare a lui Hristos in slava.

CALCULELE MURITORILOR

Ratacind in interpretari si calcule, unii, dupa ce au facut nemaroase preocupari, au fixat venirea Domnului si, implicit, inceperea imparatiei de o mie de ani la anul 1874, dupa care au mai adaugat alti 40 de ani reiesiti din alte calcule, fixand ca data sigura venirea la anul 1914, cand se fapt a inceput primul razboi mondial. Mai apoi, I.F.

Rutherdorf, facand o noua recalculare a cifrelor scripturistice, a anuntat ca sfarsitul lumii va fi la anul 1925. Cea mai recenta data calculata a fost anul 2000 si mai apoi 2003. Toate aceste date si interpretari s-au dovedit a fi insa gresite si n-au adus nici o schimbare in mersul lucrurilor si al legilor cosmice.

Ori Parusia nu va fi perceptibila in istorie si date, ci dincolo de istorie, ceea ce presupune trecerea intr-un alt EON, cand toti ne vom schimba (1 Corinteni 15, 51). Textele eshatologice au o densitate simbolica in prezenta careia orice simplificare si, mai ales, orice interpretare literara devin imposibile.

Cuvantul neputincios este inlocuit prin imaginile unei dimensiuni care transcende lumea.

Sensul exact nu scapa cu desavarsire, invitandu-ne sa "cinstim in tacere" realitatea despre care s-a scris "cele ce ochiul n-a vazut si urechea n-a auzit, si la inima omului nu s-a simtit, pe acela l-a grait Dumnezeu celor ce-l iubesc pe El" (1 Corinteni 2, 9).

Consideram o inselaciune a diavolului sa traim mereu cu frica celei de-a doua veniri a Domnului si accentul multora este pus gresit pe interpretari si date, pentru ca ce importanta are pentru mine daca sfarsitul vine maine si eu nu sunt pregatit? Biserica si Sfintii Parinti ne atrag atentia si ne invata ca noi sa fim pregatiti in orice clipa pentru sfarsitul lumii.

De fapt, pe mine nu ma preocupa sfarsitul lumii, ci sfarsitul meu. De sunt pregatit voi impartasi si voi trai fericirea celei de-a doua veniri. Inainte de sfarsitul lumii, va fi desigur sfarsitul meu si fiecare dintre noi trebuie sa credem ca intalnirea noastra cu Domnul se va realiza in ziua sfarsitului fiecaruia, indiferent de ziua PARUSIEI.

"Consideram o inselaciune a diavolului sa traim mereu cu frica celei de-a doua veniri a Domnului si accentul multora este pus gresit pe interpretari si date, pentru ca ce importanta are pentru mine daca sfarsitul vine maine si eu nu sunt pregatit?" parintele Vasile Ailioaiei de la Biserica Podeanu

IISUS A VORBIT OAMENILOR

Celor sapte Biserici din Asia Mica, Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan le-a transmis cate un mesaj din partea Mantuitorului Iisus Hristos.

Efes: "Ingerului Bisericii din Efes, scrie-i: "Iata ce zice Cel ce tine cele sapte stele in mana Lui cea dreapta si Cel care umbla prin mijlocul celor sapte sfesnice de aur: Stiu faptele tale, munca ta si rabdarea ta si ca nu poti suferi pe cei rai; ca ai pus la incercare pe cei ce zic ca sunt apostoli si nu sunt si i-ai gasit mincinosi; si ai rabdare, ai suferit din cauza Numelui Meu si n-ai obosit. Dar ce am impotriva ta este ca ti-ai parasit dragostea dintai. Adu-ti deci aminte de unde ai cazut, pocaieste-te si fa faptele dintai. Altfel voi veni la tine si-ti voi lua sfesnicul din locul lui, daca nu te pocaiesti (...)".

Smirna: (…) "Stiu necazul tau si saracia ta (dar esti bogat) si batjocurile din partea celor ce zic ca ei sunt iudei si nu sunt, ci sunt o sinagoga a Satanei. Nu te teme nicidecum de ce vei suferi. Iata, Diavolul va arunca in inchisoare pe unii dintre voi, ca sa fiti incercati. Si veti avea un necaz de zece zile. Fii credincios pana la moarte si-ti voi da cununa vietii. (…).

Cel ce va birui, nicidecum nu va fi vatamat de a doua moarte".

Pergam: "Stiu unde locuiesti: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. Tu tii Numele Meu si n-ai tagaduit credinta Mea, nici cand Antipa, martorul Meu credincios, a fost ucis la voi, acolo unde locuieste Satan.

Dar am cateva lucruri impotriva ta: tu ai acolo niste oameni care tin invatatura lui Balaam, care a invatat pe Balac sa arunce o cursa fiilor lui Israel, ca ei sa manance din lucrurile jertfite idolilor si sa comita desfranare. Pocaieste-te, deci; altfel, voi veni la tine curand si Ma voi razboi cu ei cu sabia gurii Mele.

(…) Celui ce va birui ii voi da din mana ascunsa; si-i voi da o piatra alba si pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l stie nimeni, decat acela care-l primeste".

Tiatira: "Iata ce zice Fiul lui Dumnezeu, care are ochii ca para focului si ale carui picioare sunt ca bronzul stralucitor: "Stiu faptele tale, dragostea ta, credinta ta, slujba ta si faptele tale de pe urma, ca sunt mai multe decat cele dintai. Dar iata ce am impotriva ta: tu lasi ca Izabela, femeia aceea care-si zice ea insasi prorocita, sa invete si sa duca pe cai gresite pe robii mei, sa comita desfranare si sa manance din lucrurile jertfite idolilor. I-am dat timp sa se pocaiasca, dar nu vrea sa se pocaiasca de desfranarea ei.

(…) Voi lovi cu moartea pe copiii ei; si toate bisericile vor cunoaste ca Eu sunt cel care cercetez rarunchii si inimile"".

Sardes: "Stiu faptele tale, ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort. Vegheaza si intareste ce ramane, care e pe moarte, caci n-am gasit faptele tale desavarsite in fata Dumnezeului Meu. Adu-ti aminte deci cum ai primit si ai auzit! Pastreaza si pocaieste-te! Daca nu veghezi, voi veni ca un hot si nu vei sti in care ceas voi veni asupra ta (…)".

Filadelfia: "Iata, iti dau din cei ce sunt in sinagoga Satanei, care zic ca sunt iudei si nu sunt, ci mint; iata ii voi face sa vina sa se inchine la picioarele tale si sa stie ca te-am iubit. (...) Eu vin curand. Pastreaza ce ai, ca nimeni sa nu-ti ia cununa".

Laodioceea: "Eu mustru si disciplinez pe toti aceia pe care-i iubesc, deci fii plin de ravna si pocaieste-te. (…) Celui ce va birui ii voi da sa stea cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si M-am asezat cu Tatal Meu pe scaunul Sau de domnie".

INCEPUT FARA FINAL

Sfarsit de secol, sfarsit de mileniu. Sfarsit de lume? Pana acum, fiecare sfarsit de timp a insemnat un nou inceput. Sunt mii de ani de cand oamenii nu inceteaza sa faca scenarii ale Sfarsitului. O data la o mie de ani, teama sfarsitului de lume isi lasa umbra peste locuitorii Terrei. Cei patru cavaleri, lupta Ingerului cu Fiara, intoarcerea lui Iisus Hristos, Mesia.

Cuvintele Apocalipsei Sfantului Ioan Teologul de aproape doua mii de ani modeleaza imaginatia oamenilor, iar pe unii ii inspira sa faca noi profetii. (Florentina Voicu)

"MIELUL LUI DUMNEZEU"

Mielul este reprezentat in Apocalipa ca fiind animalul de sacrificiu. In Evanghelia lui Ioan, expresia "mielul lui Dumnezeu" il desemneaza pe Iisus.

In Apocalipsa lui Ioan, Mielul – simbolul si numele lui Hristos – are un rol capital: "Si am vazut, la mijloc, intre tron si cele patru fiinte si in mijlocul batranilor, stand un Miel, ca injunghiat, si care avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu, trimise in tot pamantul". Mielul sta pe un tron langa Dumnezeu. (Florentina Voicu)

CUM SA ASTEPTI PARUSIA

Indemnul permanent al Mantuitorului este acela ca sa fim pregatiti "drept aceea privegheati ca nu stiti ziua, nici ceasul in care va veni Fiul Omului" (Matei 25, 13).

Apostolii, la randul lor, i-au indemnat pe cei botezati in Hristos si care prin botez au devenit mostenitori ai bunatatilor viitoare si ai imparatiei: "nu este lucrul vostru ca sa stiti vremurile sau soroacele, pe care Tatal le-a pus intru a Sa stapanire". (Faptele Apostolilor 1, 7)

http://www.secretelefemeilor.ro

Fratilor, de data asta e gorasa rau! Cica pe 21 nu mai scapam. Si aci vorbim de calculele. Au calculot , pardon , au calculit astia ca pe 21 vine Apocalipsa!!! Oare nu mergea pus mai bine la matematica? Poate ne explica cei mai dastepti cum sta treaba, ca noi am ramas ancorati in clasa a 3 a. :D

Pe 21 mai vine apocalipsa! Nu este o noua prezicere a babei Vanga, ci rezultatul unui calcul matematic de interpretare a datelor criptate din Biblie.

Noua apocalipsa il va aduce pe Isus pe Pamant pe 21 mai, zi in care vor invia mortii, iar dreptii se vor urca in cer. Asta sustin liber-cugetatorii, dar datele par a fi sustinute si de evanghelistul american Harold Camping.

"Pe 21 mai 2011 Isus se va intoarce pe Pamant, va invia mortii, ii va aduna pe cei drepti si ii va duce cu el in cer, unde vor trai in prezenta Dumnezeului vesnic. Cei care nu cred ca Isus este fiul lui Dumnezeu vor fi lasati pe pamant sa sufere si sa moara in batalia Armaghedonului, lupta finala intre Dumnezeu si Satan, in care lumea va pieri", spune un libercugetator american, citat de tucsoncitizen.com.

Site-ul posteaza si teoria unui pastor cunoscut in lumea intreaga, Harold Camping, pentru a sustine cele spuse mai sus. Fost inginer, Camping a fost moderator al unui post de radio care propavaduieste Evanghelia, emisiunile lui fiind traduse in 48 de limbi.

Iata formula matematica a lui Camping, citata de Realitatea TV:

- 5 reprezinta ispasirea, 10 reprezinta intregirea, iar 17 este cerul;
- Isus a fost rastingnit pe 1 aprilie, anul 33. Pe 1 aprile 2011 s-au implinit 1978 de ani;

- A inmultit 1978 cu 365,2422 de zile (numarul de zile dintr-un an solar);
- A calculat ca, de pe 1 aprilie pana pe 21 mai sunt 51 de zile, pe care le-a adunat cu rezultatul inmultirii anterioare, rezultatul fiind 722,500;
- A descompus suma in (5x10x17)x(5x10x17);
- In cuvinte (isasire+intregire+cer), totul la patrat.

Potrivit lui Campaign, rezultatul inmultirii il reprezinta drumul parcurs de la sacrificul lui Isus, pana la salvarea deplina.

http://www.mondonews.ro/Pe-21-mai-v...lie-calculate-de-Harold-Camping+id-37273.html

Asta sigur nu o stiati =))

Ultima clarviziune a lui Hitler: Un negru va ajunge sa conduca la Casa Alba la Sfarsitul Lumii

Mai putina lume stie ca Adolf Hitler punea la mare pret chestiunile legate de paranormal, ca si alte fenomene oculte. Era la zi cu gruparile secrete, cu telepatia, cu telekinezia, admira zeii saxoni si pe cei vechi germanici, avea la "curtea" sa tot felul de prezicatori, de clarvazatori, de medici cu insusiri paranormale, studia aura si chakrele etc.

Hitler a crezut foarte mult si in mitul Shambalei si studia teoria Pamantului gol pe interior. A si incercat sa caute intrarea spre centrul pamantului. Adolf Hitler a avut si un cunoscut specialist al timpului in astfel de fenomene, pe care il chema Karl Erns Kraft si care se prezenta ca venit din Agartha.

Acesta, intre alte previziuni care s-au adeverit (inclusiv pierderea razboiului cu rusii) i-a spus lui Adolf Hitler ca Sfarsitul Lumii va avea loc atunci cand un negru va ajunge presedinte la Casa Alba, cand unul dintre stranepotii celor ce stau pe plantatii va fi seful poporului american, atunci va fi sfarsitul. La care Hitler a spus: "Asta nu va fi posibil niciodata! Americanii vor extermina negrii! Daca nu o vor face ei, o voi face-o eu!". Iata ca negri n-au pierit, iar Obama a ajuns presedintele SUA.

http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei

Radeti voi ,radeti ,dar 21 mai e colea si situatia e albastra :D:

Sfârşitul lumii vine în 21 mai 2011. America, plină de panouri de avertizare.

Sfârştiul lumii este aproape. Va veni mai exact în data de 21 mai, susţine un predicator din Oakland, California, pe nume Harold Camping. În jurul orei 6 după amiaza, circa 2% din populaţia planetei va ajunge în Rai, restul direct în Iad, susţine evanghelistul.

Predicatorul Harold Camping își bazează profeția pe calcule matematice pe care le-ar fi făcut în ultimii 70 de ani
Inginerul Robert Fitzpatrick (foto) a cheltuit 140.000 de dolari pe 1.000 de panouri de avertizare

În SUA, mesajul a ajuns să fie imposibil de ignorat. Mii de panouri de avertizare au fost puse în toate statele, iar un fost angajat al companiei de transporturi, pe nume Robert Fitzpatrick, a ajuns să-şi pună la bătaie economiile de o viaţă (peste 140.000 de dolari) pentru o campanie publicitară de avertizare pe străzile din New York.

"Cutremur global! Cel mai mare produs vreodată - Ziua Judecatii de Apoi: 21 mai", se arată în mesajul care a împânzit oraşul, mesaj care este plasat deasupra unei imagini cu oraşul Ierusalim.

Fitzpatrick (60 de ani) a plătit ca acest mesaj să fie plasat pe 1.000 de panouri în mijloacele de transport în comun din New York, el susţinând că "cei care au înţeles au obligaţia să-i pună la curent şi pe restul".

Mesajul de avertizare, transmis în 48 de limbi

Cel de la care a pornit această ipoteză, predicatorul Harold Camping, în vârstă de 89 de ani, un fost inginer, îşi expune ideile prin intermediul unui post de radio numit Family Radio Network, care aparţine unei organizaţii religioase ce funcţionează graţie donaţiilor ascultătorilor. Datorită generozităţii donatorilor, reţeaua a ajuns să aibă o reţea de 66 de staţii pe teritoriul SUA.

Acelaşi post a lansat o campanie publicitară de anvergură, care proclamă apropierea Zilei Judecăţii de Apoi. Mai mult de 2.000 de panouri publicitare de avertizare au fost puse în toate statele americane, dar şi în afara graniţelor SUA.

Programele postului de radio sunt transmise în 48 de limbi şi ajung în ţări precum Africa de Sud, Rusia sau Turcia.

Pe ce se bazează profeția

Predicatorul Camping îşi bazează profeţia pe faptul că după 70 de ani de studiu al bibliei a descoperit un sistem matematic pentru a interpreta profeţiile din ea. El spune că sfârşitul lumii va veni în 21 mai pentru că se împlinesc 722.500 de zile de la 1 aprilie anul 33 î.hr, zi despre care el crede că a fost cea în care Isus Cristos a fost crucificat.

Criticii punctează că nu este prima ieşire a predicatorului. În data de 6 septembrie 1994, sute de ascultători s-au adunat în Alameda aşteptând întoarcerea lui Isus.

http://www.evz.ro

Apropo de isteria cu fatidica data de 21 mai 2011, iata pana unde poate ajunge dementa unora. E vorba tot de un american, fireste.

VIDEO Un american si-a cheltuit economiile de-o viata pentru a anunta ca sfarsitul lumii va veni pe 21 mai 2011

Un pensionar american din New York si-a cheltuit economiile de-o viata pentru a anunta ca sfarsitul lumii va veni pe 21 mai 2011, transmite New York Daily News. Robert Fitzpatrick, fost angajat al companiei de transporturi din metropola americana, a cheltuit pana in prezent 140.000 de dolari intr-o campanie publicitara prin care avertizeaza ca lumea se va sfarsi sambata viitoare.

"Cutremur global! Cel mai mare produs vreodata - Ziua Judecatii de Apoi: 21 mai", se afirma in mesaj, deasupra unei imagini cu orasul Ierusalim si un ceas care indica miezul noptii.

Fitzpatrick (60 de ani) a afisat acest mesaj pe 1.000 de panouri in mijloacele de transport in comun din New York.

El a declarat ca "incerc sa-i avertizez pe oameni despre ceea ce se va intampla", adaugand ca "cei care au intelegerea sfarsitului lumii au o obligatie sa-i puna la curent si pe restul".

Daily News precizeaza ca "mania" lui Fitzpatrick a inceput dupa ce s-a pensionat, in 2006, cand a inceput sa asculte profetiile facute de evanghelistul californian Harold Camping. Acesta sustine, bazandu-se pe unele calcule, ca lumea se va sfarsi la 21 mai 2011.

Publicatia scrie ca evanghelistul a mai prezis odata sfarsitul lumii (6 septembrie 1994), recunoscand apoi ca "poate m-am inselat". Cu toate acestea, Fitzpatrick ramane convins ca lumea se va incheia sambata viitoare: "Va incepe chiar inainte de miezul noptii, ora locala in Ierusalim: va fi instantaneu si global".

Barbatul sustine ca el si ceilati "cunoscatori" vor fi salvati de la distrugere.

Autoritatea Metropolitana de Transporturi a declarat ca nu se opune campaniei lui Fitzpatrick, afirmand ca "e dreptul lui sa-si cheltuie banii cum crede de cuviinta", in timp ce gruparile anti-religioase afirma ca MTA n-ar fi trebuit sa aproba campania publicitara.

Fitzpatrick a declarat ca nu-i pare rau de banii irositi, deoarece 21 mai 2011 "este ziua" in care lumea se va sfarsi.

http://www.hotnews.ro/stiri-interna...u-anunta-sfarsitul-lumii-veni-21-mai-2011.htm

Sa vedeti supararea naibi ca si-a cheltuit banutii degeaba. De-abia atunci va realiza cat de prost e :D. Deocamdata e in transa :P.

Ce spun astrologii despre predictia lui Harold Camping,referitor la data de 21 mai:

Anatol Basarab, numerolog, a spus că noi suntem într-un proces de sfârşit al lumii, dar al lumii economice, bancar financiare.

"Noi o să o mai ducem mult timp şi o să plătim pentru ceea ce am făcut", a spus Basarab, miercuri la Acces Direct.

"Mayaşii nu au prezis că se termină lumea, ei au spus că se sfârşeşte un ciclu. Există calendare care vorbesc despre dezvoltarea nostră. Oamenii care au filmat Avatar, Apocalipsa cunosc ceva despre acest lucru".

Cristina Demetrescu :" Acest fundamentalist şi-a calculat probabil propria judecată. Este vorba despre o metodă de manipulare, acumulează energii ca să le folosească în scop negativ"

"Ziua de 21 mai nu are nimic special, înafară de faptul că se trece în zodia gemeni. E o zi de sâmbătă, lumea merge la nuntă. Se vor gândi probabil dacă să dea sau nu darul"

http://accesdirect.a1.ro/special/Specialistii-despre-sfarsitul-lumii_6141.html

deschideti link, pt materilul video cu mai multe detalii.

Ultima teorie. Judecata de Apoi vine pe 21 mai. Afla la ce ora in Romania

Harold Camping e un predicator din Oakland, California care e absolut sigur de a doua venire pe lume a Mantuitorului. Americanul spune ca pe 21 mai, in jurul orei 18, 2% din populatia lumii va fi imediat trimisa in Rai. Restul vom ajunge direct in Iad.

Potrivit previziunilor sale, Ziua Judecatii ar putea sa ajunga in Romania abia pe 22 mai, la 4 dimineata.

Le-a fost usor unora sa spuna ca e inca un nebun care prevesteste Apocalipsa. Numai ca presa din America si opinia publica au preluat rapid predictiile lui Camping, asa ca a devenit imposibil ca acesta sa mai fie ignorat.
In fiecare zi, fostul inginer, care are acum 89 de ani, le vorbeste adeptilor sai prin intermediul postului sau de radio, Family Radio Network, fondat pe baza donatiilor. Iar oamenii au fost atat de generosi, incat reteaua are 66 de statii, care valoreaza in jur de 120 de milioane de dolari. Iar buzunarele celor care cred in teoria lui Camping au fost atat de adanci, incat au pornit o campanie de publicitate in America. Peste 2.000 de bannere au fost instalate, pline de slogane precum "Suflati in trompete, atentionati lumea!".
"Nu vorbim despre un bal sau o casatorie sau absolvirea liceului. Vorbim despre sfarsitul lumii, despre a fi mort pentru eternitate sau despre a fi viu pe eternitate", explica Camping, ale carui emisuni radio sunt transmise pana in Africa de Sud, Rusia si Turcia.

Cum a ajuns Camping la concluziile lui

Dupa 70 de ani de studiu al Bibliei, predicatorul sustine ca a dezvoltat un sistem care foloseste matematica pentru a descifra profetiile ascunse in ea. El a calculat data de 21 mai, pentru ca atunci se implinesc exact 722.500 de zile de la 1 aprilie 33, ziua si anul in care se crede ca a fost crucificat Iisus. Iar numarul 722.500 este important pentru ca se obtine multiplicand numerele sfinte 5, 10 si 17. "Cand am aflat asta, va spun, am innebunit", a explicat el.

Evenimentele recente, precum cutremurele din Japonia, Noua Zeelanda si Haiti au fost doar semne, sustine Camping. "Toate furturile si minciunile si perversiunile sexuale care se petrec in societate ne soun ceva. La fel ca si miscarea gay. A fost trimisa de Dumnezeu ca un semn al sfarsitului", adauga el.

A doua previziune. De ce a gresit Camping prima data

Ar fi insa o problema. Pentru ca nu e prima oara cand predicatorul vorbeste despre a doua venire a lui Iisus. Pe 6 septembrie 1994, sute de adepti ai lui s-au strans intr-o sala din Alameda, asteptand intoarcerea lui Hristos. "Pe vremea aceea, nu cercetasem foarte bine o parte din Biblie. Dar acum avem sansa unor studii aprofundate si Dumnezeu ne-a dat dovezi de netagaduit ca se va intampla", se explica americanul.

Printre cei pe care Camping i-a convins se afla si Adam Larsen, un american de 32 de ani din Kansas, care si-a lasat slujba ca sa devina "ambasador" al teoriei. El propovaduieste sfarsitul lumii din microbuzele speciale, care strabat America.

Sursa: Stirileprotv.ro

Iată formula matematică prin care Camping dovedeşte că Iisus va veni pe Pământ pe 21 mai:

- 5 reprezintă ispăşirea, 10 reprezintă întregirea, iar 17 este cerul

- Iisus a fost răstingnit pe 1 aprilie, anul 33. Pe 1 aprile 2011 s-au împlinit 1978 de ani

- Apoi a 1978 înmulţit cu 365,2422 de zile (numărul de zile dintr-un an solar)

- Camping a calculat că, de pe 1 aprilie până pe 21 mai sunt 51 de zile, pe care le-a adunat cu rezultatul înmulţirii anterioare, rezultatul fiind 722,500

- Evanghelistul a descompus suma în (5x10x17)x(5x10x17)

-În cuvinte (ispăşire+întregire+cer), totul la pătrat.

Potrivit lui Campaign, rezultatul înmulţirii îl reprezintă drumul parcurs de la sacrificul lui Iisus, până la salvarea deplina.

Mesajul complet al evanghelistului
Harold-Camping-300x226.jpg

"Pe 21 mai 2011 Iisus se va întoarce pe Pământ, va învia morţii, îi va aduna pe cei drepţi şi îi va duce cu el în cer, unde vor trăi în prezenţa Dumnezeului veşnic. Cei care nu cred că Isus este fiul lui Dumnezeu vor fi lăsaţi pe Pământ să sufere şi să moară în bătălia Armaghedonului, lupta finală între Dumnezeu şi Satan, în care lumea va pieri"

Izact cum spunea si Manu .

Mai sunt si oameni sanatosi la cap :P

Cum petrecem sfârşitul lumii

În replică la predicţia potrivit căreia mâine lumea va intra într-un proces de distrugere care va dura 5 luni, ateii pregătesc petreceri de Apocalipsă.

Discipolii lui Camping vestesc sfârşitul lumii, sub ochii indiferenţi ai mulțimii
Riposta ateilor nu s-a lăsat aşteptată: Sfârşitul lumii va fi doar o mare petrecere

Cum până la mult-trâmbiţatul sfârşit al Lumii nu a mai rămas decât o zi, scepticii şi cei cu capul pe umeri intenţionează să organizeze "Petreceri ale Ridicării la Ceruri", pentru a sfida predicţia apocaliptică, dar şi pentru a trezi conştiinţa publică cu privire la probleme mai reale ale omenirii, scrie LiveScience.com.

Harold Camping, şeful unui post de radio religios intitulat Family Radio Worldwide, a anunţat că de sâmbătă, 21 mai, va începe un proces de distrugere a umanităţii care va dura cinci luni.

Totul va începe cu înălţarea la ceruri a celor credincioşi. "În timpul celor cinci luni vor fi orori teribile pentru cei rămaşi pe Pământ şi o vreme de mare bucurie şi extaz pentru cei urcaţi la ceruri", susţine site-ul sectei Family Radio.

Adepţii lui Camping au pornit încă de acum câteva luni prin ţările cu puternică tradiţie creştină, anunţând venirea sfârşitului lumii şi îndemnând lumea să se salveze prin credinţă.

Profet slab la matematică

Camping a folosit o formulă matematică legată de profeţiile din Biblie. Dar el a mai prezis o dată sfârşitul lumii, pentru data de 6 septembrie 1994, iar socotelile sale au dat greş, după cum se vede.

De data asta, organizaţia lui Camping a declanşat campania printr-un anunţ în Reader’s Digest: "Biblia garantează că sfârşitul lumii va începe pe 21 mai 2011". În replică, o comunitate web intitulată TalkandAct.com a anunţat că va organiza "Petreceri de Apocalipsă", pentru că scepticii, activiştii, comedianţii şi alţi oameni nu cred în prorocirea apocaliptică nici măcar o clipă", spun organizatorii acţiunii, într-o declaraţie dată publicităţii miercuri.

Pretext pentru bună dispoziţie

Transmisia live a "Petrecerii Judecăţii de Apoi" va începe pe 21 mai la ora 0.00 şi va dura 24 de ore încheiate, bineînţeles, fără a exclude evenimente similare organizate în alte părţi ale lumii. În Tacoma, statul Washington, realizatorii unui talk show intitulat "Întrebaţi-i pe atei" vor organiza o "Petrecere de Apocalipsă" intitulată "Numărătoare inversă spre mersul cu spatele. sfarşitul e acu".

"Ateii Americani" au întocmit la rândul lor o scurtă listă a petrecerilor de Apocalipsă care se vor desfăşura în alte câteva oraşe.

Ar putea să înceapă sfârşitul lumii în weekend-ul viitor? Nici măcar credincioşii nu înghit asta.

"Există o lungă serie de oameni străluciţi care prin calcule complicate au făcut predicţii despre sfârşitul lumii", spune Joseph Fuiten, pastorul unei biserici din Bothell, statul Washington, pentru "Seattle Times".

"Din nefericire, au scăpat din vedere cuvintele lui Iisus : «Nu veţi şti ziua şi ora acestor întâmplări »".

Adepţii lui Camping sunt de găsit zilele acestea pe străzile din New York şi din alte oraşe ale Americii, avertizând lumea cu pancarte, tricouri şi broşuri asupra iminentei Apocalipse. Dar lumea le râde în nas de cele mai multe ori, după cum ei înşişi recunosc, consolându-se cu argumentul că şi pe vremea lui Noe doar opt oameni au fost salvaţi.

O afacere pământeană

Mai întreprinzători, americani din 26 de state au pus la punct o afacere profitabilă, propunându- le celor care cred că se vor ridica la Ceruri că vor avea grijă de animalele lor de companie rămase fără stăpân.

"I-ai încredinţat viaţa Mântuitorului. Ştii că vei fi salvat. Dar când ridicarea la Ceruri se va produce, ce se va alege de iubitele tale animale rămase pe Pământ?" Site-ul "Animalele de companie rămase pe Pământ" promite să le ia această grijă de pe umeri celor interesaţi.

De câte ori am scăpat de sfârşitul lumii

AMENINŢĂRI

Lista Apocalipselor

Cu tehnologii capabile să distrugă planeta, cu extinderea cunoştinţelor despre cosmos, scenariile apocaliptice se "înghesuie", în ciuda predicţiilor eşuate de până acum.

Iată cele mai curente "ameninţări" capabile să pună capăt civilizaţiei:

Un atac al extratereştrilor;
O gaură neagră generată de Acceleratorul de Particule de la CERN; Impactul catastrofal cu Terra al unei comete sau al unui asteroid;
Un virus mutant sau proliferearea unor superbacterii ucigaşe rezistente la antibiotice;
Terorismul nuclear; O gigantică explozie solară; O erupţie vulcanică de proporţii biblice

http://www.evz.ro

"- Iisus a fost răstingnit pe 1 aprilie, anul 33. Pe 1 aprile 2011 s-au împlinit 1978 de ani

- Apoi a 1978 înmulţit cu 365,2422 de zile (numărul de zile dintr-un an solar)

- Camping a calculat că, de pe 1 aprilie până pe 21 mai sunt 51 de zile, pe care le-a adunat cu rezultatul înmulţirii anterioare, rezultatul fiind 722,500

- Evanghelistul a descompus suma în (5x10x17)x(5x10x17)"

Gogule, baga asta la probleme de matematatica, ca n-am inteles dr nimic. Sa explice careva ce-a vrut sa zica nenea asta. Sunt in ceata totala :D.

Apocalipsa dupa CDC: Cum sa te pregatesti pentru o invazie zombi :D

“Exista tot felul de situatii de urgenta pentru care ne putem pregati. Gandeste-te la apocalipsa zombi, spre exemplu. Da, am zis a-p-o-c-a-l-i-p-s-a-z-o-m-b-i. Poate ca razi acum, dar cand se va intampla, vei fi bucuros ca ai citit asta […]“. Astfel si-a intampinat, saptamana trecuta, Centrul american pentru Preventia si Controlul Dezastrelor (CDC) vizitatorii, la timp pentru a informa cu privire la presupusa apocalipsa “programata” pentru weekend-ul ce a trecut.

Pe un ton cat se poate de serios, CDC-ul le-a dat americanilor cateva sfaturi practice, utile in cazul unei invazii zombi. Postarea a inlocuit anuntul anual facut in aceasta perioada a anului pentru sezonul uraganelor. “Deci, ce trebuie sa faci inainte ca zombii… sau uraganele ori pandemiile, spre exemplu, lovesc? In primul rand, trebuie sa ai acasa o trusa de urgente. Aceasta include lucruri precum apa, alimente si alte provizii care sa iti ajunga in primele cateva zile, inainte sa localizezi o tabara de refugiati fara zombi”, scrie Dr. Ali S. Khan, specialist in boli infectioase si fan “Resident Evil”.

Cum sa te pregatesti pentru apocalipsa zombi

Postarea intitulata “Social Media: Preparedness 101: Zombie Apocalypse” a facut atat de mult trafic pe site-ul guvernamental incat serverele agentiei nu au facut fata. “Un anunt obisnuit ajunge la 1000 de vizualizari. Am avut 10 000 [n. red. in prima zi], apoi 30 000 marti, si au cazut serverele”, a povestit David Daigle, purtatorul de cuvant al CDC pentru New York Times. Acesta a mentionat ca au venit cu ideea schimbarii pentru a face putin mai sexi comunicatul de presa anual “A venit din nou sezonul uraganelor”. Au plecat de la o discutie de pe Twitter pe tema radiatiilor din Japonia: “Unul dintre cei prezenti la discutie a mentionat ca vorbeam [n red. CDC] pe Twitter despre Japonia si emisia de radiatii, iar cineva ne-a intrebat daca ar putea porni un atac zombi”, sustine Daigle.

Forma neobisnuita a contribuit la transmiterea mesajului. Desi postarea abunda in informatii despre zombi, incluzand o mini-istorie a termenului si bolile care ar putea cauza aparitia creaturilor, include sfaturi serioase despre ce trebuie facut in caz de urgenta, precum realizarea unei truse pentru urgente si realizarea unui plan de urgente pe care sa il cunoasca toti membrii familiei. Planul de urgenta consta in identificarea posibilelor urgente care pot aparea in zona in care locuiti, stabilirea a doua locuri de intalnire in caz de dezastru natural – unul aproape de casa si unul la distanta- pentru situatiile in care nu te poti intoarce acasa, in alegerea unei persoane de contact ce poate fi sunata pentru a interveni si gasirea unei rute de evacuare.

Trusa de urgente trebuie sa contina:

- apa: in jur de 3,5 l de apa/ persoana / zi;
- alimente: faceti provizii de alimente neperisabile pe care le consumati in mod obisnuit;
- medicamente: atat cel care se dau cu reteta dar si cele care se dau fara reteta;
- unelte si alte obiecte utile: cutit utilitar, banda tip scoth, radio cu alimentare pe baterie etc.;
- obiecte pentru ingrijire si igiena: inalbitor, sapun, prosoape etc.;
- imbracaminte si paturi: un schimb de haine pentru fiecare membru al familiei;
- documente importante: copii dupa permisul de conducere, pasaport, certificat de nastere etc.;
- produse pentru acordarea primului ajutor

Dr. Khan, realizatorul comunicatului, s-a declarat multumit de reactiile generate dar a mentionat ca lasa responsabilitatea de a da sfaturi cu privire la modalitatile de inarmare si protectie impotriva unor astfel de creaturi pe umerii fortelor de ordine. “Sunt doctor in sanatate publica. Nici macar postmortem nu renunt la a va ajuta,” explica acesta in gluma. Pe un ton mai serios, Dr. Khan a explicat ca expertiza lui vine, nu doar din filmele de groaza, ci si din activitatea indelungata de cercetare a unor boli precum ebola, febra din valea rift, boala exotica monkeypox, bolile prionice etc. despre care mentioneaza ca “unele dintre ele iti pot afecta creierul”.

http://smartwoman.hotnews.ro/apocalipsa-dupa-cdc-cum-sa-te-pregatesti-pentru-o-invazie-zombi.html

Nenea Camping ( ce chestie, parca asta tot injiner e :P), nu se lasa. Dupa ce a fost dat disparut o zi, timp in care si- pregatit "prosteala", Pastorul a prezis sfarsitul lumii pentru luna octombrie a acestui an si vine chiar cu o data, 21 (are el ce are cu cifra asta si mai era vehiculata de cineva, da imi scapa, in pleiada asta de prezicatori...:P)! Faptul ca s-a inselat de doua ori nu il determina sa renunte. De asemenea, din cate se pare, nici adeptii sai nu sunt convinsi ca Harold Camping este un escroc, dimpotriva, mai sunt unii care il iau in serios (si sunt destui).Nenea evangelistu' mai spune ca in tot acest timp, omenirea va fi lovita de mai multe catastrofe. Si o da in suceala , spunand ca ziua judecatii a venit, dar numa' spiritual. :D Oare ce pedeapsa ar merita un asemenea sarlatan?

Camping s-a răzgândit. Ziua Judecăţii a venit, dar spiritual

„Profetul" Harold Camping susţine că „Ziua Judecăţii" a venit deja într-un sens spiritual şi insistă că, în data de 21 octombrie va avea loc sfârşitul lumii, de data aceasta într-un sens literal.

Harold Camping

„Profetul" în vârstă de 89 de ani a vorbit despre profeţiile sale în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul postului „Family Radio", din Oakland, California.

Ignorând ironiile vizavi de neîmplinirea predicţiei sale pentru ziua de 21 mai, Camping nu le-a cerut scuze celor care i-au crezut predicţiile, ci a insistat că profeţia lui a fost corectă, dar că interpretarea ei a fost „prea literală", în timp ce ar fi trebuit să fie „spirituală".

Camping a afirmat că „Ziua Judecăţii" a venit în data de 21 mai, însă într-o manieră spirituală. „Dumnezeu a adus din nou judecata asupra lumii. Noi nu am văzut vreo diferenţă, însă Dumnezeu a adus Ziua Judecăţii asupra întregii lumi", a declarat Camping. El a precizat că lumea se află sub judecata lui Dumnezeu până la data de 21 octombrie 2011, când va fi distrusă.

Camping a mărturisit că, după ce a trecut ziua de 21 mai, a fost tulburat şi s-a întrebat ce se întâmplă. A luat Biblia şi a studiat încă o dată pasajele pe care şi-a bazat predicţiile, şi a înţeles că, în realitate, „Biblia este o carte foarte spirituală". „Adevărul este că atunci când o privim [Biblia] mai degrabă din punct de vedere spiritual, descoperim că El a venit de fapt" în data de 21 mai, susţine Camping.

Declaraţiile lui Harold Camping despre venirea sfârşitului lumii în data de 21 octombrie au fost transmise prin intermediul postului său de radio, precum şi pe postul TV „KFTL Channel".

Camping le-a spus reporterilor că, de fapt, toate profeţiile sale anterioare, despre care s-a spus că ar fi eşuat, s-au împlinit: în 21 mai 1988, a venit judecata lui Dumnezeu asupra bisericilor; în data de 7 septembrie 1994, judecata divină a continuat asupra bisericilor; iar în data de 21 mai 2011, judecata lui Dumnezeu a venit asupra întregii lumi. Aceste profeţii, susţine Camping, s-ar fi împlinit spiritual, însă „profetul" a dat asigurări că evenimentele din data de 21 octombrie nu vor fi spirituale. Lumea se va sfârşi literal.

Întrebat dacă îşi asumă vreo responsabilitate în privinţa celor care au renunţat la locurile de muncă sau care şi-au investit banii şi economiile în campania de vestire a „Zilei Judecăţii", Camping a subliniat că el este doar un „umil învăţător de Biblie", care şi-a făcut datoria de a prezenta ce spune Biblia şi că „nu are nicio responsabilitate cu privire la viaţa nimănui". Spre deosebire de cei care şi-au donat banii pentru popularizarea predicţiilor lui Camping, acesta a declarat, înainte de 21 mai, că nu îşi vinde proprietăţile pentru că are nevoie de un loc unde să stea până pe 21 octombrie şi pentru că are nevoie de bani ca să îşi achite facturile.

Camping a precizat că organizaţia „Family Radio" nu le va înapoia banii donatorilor şi că este deschisă în continuare pentru cei care ar dori să îi sprijine activitatea prin donaţii.

„Profetul" a declarat că printre cei „răpiţi la ceruri" vor fi nu numai creştini, ci şi hinduşi sau membri ai altor religii.

Reacţiile celor care au crezut profeţiile lui Harold Camping au fost diferite, variind de la dezamăgire până la speranţa că, poate, Camping a greşit ziua. Unii au declarat că eşuarea profeţiei este o dovadă că rugăciunile lor au fost ascultate şi că Dumnezeu ar fi amânat „Ziua Judecăţii" pentru ca să le dea oamenilor o nouă şansă, notează usatoday.com.

http://www.semneletimpului.ro/

Cei care se bat cu pumnul in piept si se lauda ca stiu ca vine sfarsitul si ca sa vedeti ce ne asteapta fac parte din 2 categorii complementare:
1/sarltatani
2/atinsi la dibla sau persoane cu mansarda rablagita.

Le-as recomanda cate un sejur in locuri linistite, cu protectii adecvate, bratari si calmante 8-x8-x8-x:D:D:D:D

Poate unii oameni mai saraci cu duhul se omoara, de frica a ceea ce se poate intampla... Mosul asta ar trebui internat la un azil , si sa nu i se mai de-a voie sa apara la tv, sa i se confiste toti banii ca i-a facut din escrocheriile astea...

Nu dau 2 bani pe ce cloncane asa-zisi clarvazatori si clarvazatoare, care se lauda ca ei stiu cand vine asa-zisul sfarsit si care ne tot ameninta cu "sa vedeti ce ne asteapta". Recomand aplicarea unor terapii de soc acestor persoane.

Back