Cam asa?
Apocalipsă ratată
Suntem incapabili să ducem la bun sfârşit chiar şi un dezastru.
Cutremurele se ţin lanţ; pământul se zgâlţâie, iar frisoanele sale ne străbat prin facturi.
Alianţa USL urlă şi se crapă. Brusc întinerit, cu reacţii mai imprevizibile decât ale cataclismului, dl Băsescu vuieşte şi dânsul. Ei, şi? Deja se ştie că orice cutremur adevărat îşi are epicentrul fie în Vrancea, când cad blocuri, fie la Cotroceni, când se alege praful de guverne. Din Vrancea undele ucigaşe se propagă pe orizontală ori pe verticală, iar de la Cotroceni prin televiziuni, sub formă de trăsnete în moalele capului. Proaspăt albiţii Videanu şi Vosganian pot confirma. Ei, şi?
Medicul Oprescu priveşte mirat ce de-a mai blocuri sunt consolidate doar cu bulină roşie şi se întreabă cât o să le prescrie acest tratament. După ce va termina câinii şi va căpăta ceva experienţă, o să ia în calcul două variante: consolidarea cu beton, ori eutanasierea subită. Ei, şi? Oricum e de preferat unei vieţi bântuite de cutremure.
Fisurile din zona Galaţiului au afectat şi structurile puterii. Însă nici vorbă de apocalipsă. Alianţa cu bulină roşie coabitează fără probleme cu preşedintele. Chiar pe buza pactului.
Ultimul stol de clarvăzătoare croncăne insistent că ne-au rămas puţine şanse de supravieţuire. Ne încurajează că vom pieri de-a valma. Nevastă-mea – cea mai tare clarvăzătoare – constată de fiecare dată când deschide cutia poştală că suntem absolut morţi.
Nimeni nu mai înţelege nimic. Toată lumea speră. Miniştrii speră să nu figureze pe listă; gălăţenii aşteaptă liniştirea apelor, dar mai ales a pământului; Crin speră să rămână candidatul preferat; dl Preşedinte preferă să-şi lungească mandatul cu cele două luni petrecute în garaj; eu sper să crape şeful – însă tare aş dori să aflu ce nădăjduieşte dl. Ponta.
Mă tem că visează la ziua minunată când, după ce ne va fi înghiţit de tot pământul, o să spună, privind galeş spre Cotroceni: “Crine, mai lasă-mă cu trăncănitul.Alerg spre mina aceea de aur, să mă scot pe toţi la lumină!”negrisanstefan.wordpress.com