• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Apocalipsa virala .

Specultatii , pure specultatii .daca era adevarat , nu se vedea pe discovery/national geographic :)

"Se presupune că liliecii frugivori din familie Pteropodidae sunt gazdele naturale ale virusului Ebola. Virusul Ebola este introdus în populația umană după un contact strâns cu sângele, secrețiile, organele sau fluidele biologice ale animalelor infectate: cimpanzei, gorile, lilieci frugivori, antilope de pădure și porci spinoși. Boala apoi se propagă în comunități prin transmitere interumană, ca urmare a contactului direct (piele lezată sau mucoase) cu sângele, organele, secrețiile sau lichidele biologice (urina, saliva etc.) ale persoanelor infectate, sau prin contact indirect prin intermediul mediilor contaminate cu aceste lichide.

Ritualurile funerare în care rudele și prietenii celor decedați se află în contact direct cu corpul decedatului pot juca, de asemenea, un rol în transmiterea virusului Ebola.

Sperma poate continua transmiterea virusului până la șapte săptămâni după însănătoșirea clinică. "

http://ro.wikipedia.org/wiki/Boala_virală_Ebola

adrian_nicolae said:
Specultatii , pure specultatii .daca era adevarat , nu se vedea pe discovery/national geographic :)

Da unde e adevarul???

Adevarul ?
De cele mai multe ori cred ca stim atat cat ni se permite sa stim :D:

anuk said:
Adevarul ?

Sau de multe ori stim doar atat cat vrem sa stim:) Ce ni se permite... Oare de ce ni s-ar permite sa stim de planuri de distrugere in masa? Eeee...

degetica said:
anuk said:
Adevarul ?

Sau de multe ori stim doar atat cat vrem sa stim:) Ce ni se permite... Oare de ce ni s-ar permite sa stim de planuri de distrugere in masa? Eeee...

'' stim doar atat cat vrem sa stim " se aplica doar in situatia materialelor la care avem acces, in rest.......inghitim ce ni se da si cat ni se da. Multe materiale care au fost catalogate initial ca facand parte din asa numita teorie a conspiratie s-au dovedit a fi adevarate.

Am citit si eu cateva romane, adevarate thrillere biologice, cu virusul Ebola persponaj principal si scenarii literare foarte sofisticate. Pana una alta, Ebola nu e singurul virus care provoaca febra hemoragica, exista de fapt o multime de alte febre hemoragice; de exemplu, Lassa si Marburg sunt inrudite cu Ebola. Dar si altele mai sunt, asa ca nu e ceva iesit din comun. Apropos, lumea a uitat variola, care in unele cazuri avea mortalitati de pana la 90%. Plus ca variola se transmitea aerogen, ca gripa.
Trebuie sa admitem ca, pe masura defrisarii marilor paduri din jungla africana,si in conditiil in care oamenii vin tot mai mult in contact cu mediul natural de acolo, in care colcaie diverse vietati, se creeaza oportunitati pentru aparitia si extinderea unor noi (sau aparerent noi) boli infectioase; mai ales si cu extinderea cailor de transport aerian si maritim.
Jungla africana, dar si cea sud-americana, ascunde o multime de entitati biologice, inclusiv virusi mai mult sau mai putin mortali.

Asa ca e mai comod sa invocam conspiratii decat sa acceptam ca exista o multime de explicatii naturale; sigur, intr-un fel, tot omul e de vina, pentru ca taie padurile din motive economice si vine, astfel, in contact cu diversi vectori potentiali pentru agenti patogeni mai mult sau mai putin virulenti.

Ebola e de actualitate, epidemia se intinde, lumea e preocupata si se teme , ce rost ar avea acum discutia despre ciuma bubonica ,holera ,tifos si alte boli mortale .Sa speram nici sa nu fie nevoie sa discutam despre ele.

Mereu o sa apara sau o sa se extinda diverse boli infectioase. Nimic nou sub soare. Cu atat mai mult azi, cand transportul aerian permite o diseminare rapida in toata lumea.
Ba e utila comparatia cu ciuma, holera si variola pentru a vedea ca si in trecut au fost mari probleme, dar nu s-au invocat conspiratii de tot felul; parca lumea era mai realista, mai cu picioarele pe pamant. Sigur, se invoca divinitatea, pedeapsa zeilor si alte asemenea...

Pe vremea aceea cu siguranta nu era la moda teoria conspiratiei :P desi..... lasand gluma la o parte, Ebola e o amenintare si pana cand nu se gaseste solutia pt a fi eradicata, e firesc ca lumea sa fie informata, nu-i indicat sa bagatelizam pericolul.

Eu nu bagatelizez, Doamne-fereste. Spuneam insa ca am citit deja vreo 3-4 romane, adevarate thrillere, in care cineva planteaza Ebola in nu stiu ce clinici din America, doar ca sa le compromita, sau le arunca undeva intr-o comunitate larga din nu stiu ce tara. Deci, scenarii literare cu duiumul.

Haidi ma.... si copii stiu ce este un roman SF ,ce Dumnezeu,aici vorbim lucruri serioae, de 4,493 de persoane care au decedat. nu despre romane....

GeoX said:
Am citit si eu cateva romane, adevarate thrillere biologice, cu virusul Ebola persponaj principal si scenarii literare foarte sofisticate. Pana una alta, Ebola nu e singurul virus care provoaca febra hemoragica, exista de fapt o multime de alte febre hemoragice; de exemplu, Lassa si Marburg sunt inrudite cu Ebola. Dar si altele mai sunt, asa ca nu e ceva iesit din comun. Apropos, lumea a uitat variola, care in unele cazuri avea mortalitati de pana la 90%. Plus ca variola se transmitea aerogen, ca gripa.
Trebuie sa admitem ca, pe masura defrisarii marilor paduri din jungla africana,si in conditiil in care oamenii vin tot mai mult in contact cu mediul natural de acolo, in care colcaie diverse vietati, se creeaza oportunitati pentru aparitia si extinderea unor noi (sau aparerent noi) boli infectioase; mai ales si cu extinderea cailor de transport aerian si maritim.
Jungla africana, dar si cea sud-americana, ascunde o multime de entitati biologice, inclusiv virusi mai mult sau mai putin mortali.

GeoX,unii dintre noi am mai citit cum ca majoritatea virusilor provin din jungla.Unii din cea africana,unii din cea amazoniana,dar nu cred ca e chiar SF ca unii ar putea fi rezultatul unor experimente esuate. Daca vrei SF ,am citit eu pe undeva ca sunt virusi care ar proveni sin spatiul extraterestru.Cert e ca indiferent de provienienta lor ,se pare ca in ciuda unei tehnologii si unformatii medicale avansate,acestia continua sa se raspandeasca si sa faca victime.Sigur,nu la nivelul evului mediu,dar ...mor inca oameni datorita unor virusi care se stiu de ceva vreme si catota nu prea le-au gasit leac ,poate si datorita faptului ca unii sufera niste mutatii,mutatii datorate in principal tot omului.Poate daca s-ar face ceva de catre cei care pot pentru cei din lumea a treia,acolo de unde provin acesti virusi,daca protectia,informarea si ajutorul ar fi reale si sustinute in acest sens ,lucrurile ar avea o alta fata.Oare de ce cand Ebola a facut victime in randul europenilor,americanilor s-a facut valva? Cati dintre cei din l;umea a treia mor poate rapusi de astfel de virusi si oare intra cineva in panica?

De intrat, intra in panica fie doar din teama raspandirii virusilor, de altfel, am citit impresiile echipei internationale de cercetatori ce fusese insarcinata cu investigarea epidemiei de Ebola din 1976 si care au studiat probele de sânge trimise din Africa la un microscop intr-un laborator belgian, iar virusul arata ca un vierme. Nu-i dracu asa de negru chiar daca vorbim de lumea a treaia.

anuk said:
De intrat, intra in panica fie doar din teama raspandirii virusilor, de altfel, am citit impresiile echipei internationale de cercetatori ce fusese insarcinata cu investigarea epidemiei de Ebola din 1976 si care au studiat probele de sânge trimise din Africa la un microscop intr-un laborator belgian, iar virusul arata ca un vierme. Nu-i dracu asa de negru chiar daca vorbim de lumea a treaia.

Ma tem ca la ei e negru tuci:) Dincolo de gluma,e o problema serioasa pt toata lumea,cu atat mai mult pentru cei din lumea a treia unde a fi lasat in voia sortii e mai mult decat ceva obisnuit.

Comform Avaaz "Virusul Ebola e pe cale sa scape de sub control. Cazurile din Africa se dubleaza la fiecare 2-3 saptamani, iar ultimele estimari arata ca peste 1.4 milioane de persoane ar putea fi infestate pana la jumatatea lui ianuarie. Proportia epidemiei de azi a doborat sistemele sanitare precare din regiune. Liberia are mai putin de un doctor la 100.000 de oameni. Guvernele asigura fonduri, dar pur si simplu nu exista suficient personal medical pentru a lupta impotriva epidemiei. Din acet motiv, medicul iesean Tudor Ciuhodaru a decis sa plece in Africa in calitate de voluntar, pentru a ingriji pacientii bolnavi de Ebola.

" De 20 de ani sunt medic de urgenţă la Spitalul de Urgenţă din Iaşi. Ştiu că sprijinul fiecăruia dintre noi este important şi că îţi trebuie multă determinare şi mult curaj pentru a construi o echipa. Consider că a fi medic nu înseamnă doar a trata pacienţi, ci şi a trata societătatea oriunde e nevoie. Şi mai ştiu că o furnicuţă nu poate face nimic, două furnicuţe pot face un muşuroi, iar o mie de furnicuţe pot face o revoluţie. În lupta cu Ebola, trebuie doar 120 şi pot fi una dintre ele. Dacă doar 120 de doctori din rândurile noastre se vor oferi că voluntari, se va dubla numărul de doctori din Sierra Leone"

http://www.stiripesurse.ro/socant-u...ce-in-africa-la-bolnavii-de-ebola_936141.html

Sambata, 1 noiembrie 2014, eram in masina si aveam Realitatea deschisa la radio. Era invitat Raed Arafat, se discuta despre Ebola. La un moment dat, mai spre sfarsitul emisiunii, reporterita il intreaba pe Raed cat si cum de pregatite sunt spitalele si 112 pentru asa ceva, luand in calcul cele 3 cazuri din Romania.
Am cautat cazurile de Ebola in Romania si nu am gasit nimic in mass-media.
Am cautat inregistrarea emisiunii si nu am gasit-o.
Voi stiti ceva?

Back