• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Articole cu si despre situatia din Romania

Si cand ma gandesc ca se vede presedinte......

Nu ambitia maimutoiului tontomac e cel mai trist lucru, ci faptul ca il voteaza destui...iar altii stau pe mergine pe motiv ca ailalti sunt la fel. Ei, depinde, eu as vota un Johannis, de exemplu, chiar daca am anumite rezerve, dar fata de tonta cretiponta e un mic progres.

Cred ca putoarea asta de tonta creti-n-ponta l-ar fi declarat fascist batran si promot de idei antiromanesti pana si pe Eminescu:

http://www.contributors.ro/editoria...u-i-l-caragiale-octavian-goga-și-emil-cioran/

Nu putem avea pretentii de la un filipinez de duzina, o paiata jumulita si un plagiator ordinar, adica un HOT.

Mihai Eminescu: „Dar domnilor! Mi-e ruşine să fiu român! Dar ce fel de român? Român care vrea a-şi fi însuşit monopolul, privilegiul patriotismului şi-a naţionalităţei – aşa român de paradă mi-e ruşine să fiu.” (Opere, vol.IX, p.459-460).

I.L.Caragiale: „M-am exilat şi atîta tot. [...] nu am ce căuta acolo, unde linguşirea şi hoţia sînt virtuţi, iar munca şi talentul, viţii demne de compătimit.” (apud Dan C. Mihăilescu, Despre lume, artă şi neamul românesc).

Octavian Goga: „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.” (Jurnal, 1916).

Emil Cioran: „În ţara cu români, nimic nu reuşeşte. Totul se întâmplă altcum. Lipsa noastră de noroc e o poezie fără ritm, e-un cânt înaintea inspiraţiei, e-o schiţă a unei imposibile melodii. Un imn negativ e viaţa noastră. El nu pătrunde în spaţiu, ci se destramă în vibraţii de nicăieri, ca un parfum sau o putoare de absurd. [...] Între neamurile bolnave, noi suntem cei mai bolnavi.” (Îndreptar pătimaș II, pp. 23-24)

Sa inteleg ca Eminescu era fascist, in conceptia putorii asteia ? Ce javra ordinara e acest tonta cretin-ponta. Sigur, cred ca e ceva din nastere, ca de aia si arata ca un filipinez. E plina de retarduri putoarea asta. Oare stie cine a fost Eminescu tontomacul asta ? Daca e dupa tonta-cretin-ponta, l-ar da afara din tara pe Eminescu, la fel si pe Mircea Eliade, nu mai spun de Cioran. El si adunatura lui de borfasi nenorociti sa traiasca: de exemplu nenorocitul ala de nicusor constantinescu, ala caruia ii atarna burdihanul de ajunge la pamant.

Așadar, de ce vă opriți, domnule Ponta, la simplul refuz de a contrasemna un decret? De ce nu vă inspirați din ziua de 12 octombrie 1793, când, la Saint-Denis, revoluționarii francezi au început profanarea mormintelor regilor, scoțându-le cadavrele în stradă și batjocorindu-le? De ce, de la tribuna pe are o aveți, nu instigați poporul să dezgroape osemintele regilor culturii noastre și, pentru „declarațiile și opiniile lor anti-românești”, să le calce în picioare? Iar pe noi, intelectualii care, într-o țară ce trece drept democratică, am îndrăznit să votăm altfel decât ați dorit dumneavoastră, supuneți-ne linșajului public, ațâțați posturile de televiziune să ne toarne cisterne de lături în cap, cereți-le oamenilor să ne scuipe pe stradă, sugerați-le la ceas de taină să ne împuște în casa scării. Căci așa merită să pățească „dușmanii neamului” și „trădătorii de țară”, „ticăloșii care ne falsifică istoria” și care „ne murdăresc valorile”! Stârpituri ce suntem, gunoaie putride, limbrici, ploșnițe și omizi! Stârniți ura „poporului care ne hrănește” asupra noastră! Oricum, ne-ați anunțat recent că „ne paște războiul”. Înțeleg că dați cu noi prima bătălie. Moarte intelectualilor!

Sigur ca de la o putoare nenorocita nu poti avea pretentii. Cea mai mare jigodie din Romania. Ma gandesc cu tristete ce apelative ar fi folosit la adresa lui Eminecu ? Anti-roman ? Nazist ? Cam suna cunoscute epitetele astea cu iz sovietic-putinist. O lepra ordinara. Moarte intelectualilor. Da, ca sa traiasca mazare, duicu, nicusor constantinescu si alte otrepe. Oricum, bun articolul lui Liiceanu, chiar intrasem la idei ca tac toti, nu mai zic nimic, macar sa mai iasa cineva in spatiul public, fie el si online, sa se mai auda o voce, nu doar televiziunile alea tembele.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic...na-azi-intregul-asteptam-cuvenitele-scuze.htm

Indiferent de optiunile si simpatiile politice, faptul ca tovarasul tonta (un bolsevic sadea, dupa vorba, dupa port) gratuleaza pe cei care au alte pareri decat ale lui cu epitete gen "fascist batran", "neonazist" si alte asemenea demonstreaza sorgintea pur totalitara, neostalinista si bolsevica a acestui hoit pe nume ponta. Sunt dur, dar nu suport astfel de atitudini, credeam ca e un trecut dat uitarii. De la Iliescu nu ma mira, dar...de fapt nici de la acest bolsevic de tip castrist, care defila prin Bucuresti cu pozele lui guevarra si fidel castro...Ar fi cazul ca toate organizatiile de scriitori sa adopte o atitudine publica dura impotriva acestui maimutoi ordinar care ocupa in mod nemeritat functia de prim-ministru. Victor tonta-cretin-ponta este un gunoi uman de cea mai joasa speta. Las la o parte ca de 2 ani de cand e la guvern, nu a facut absolut nimic, e mult mai rau, in economie e varza, in cercetare brambureala a atins cote incredibile. In cabinetul lui borfasul mafiot Duicu face trafic de influenta. Se duce putoarea tontomaca sa ii ia apararea escrocului Nicusor Constantinescu. O paiata scarboasa.

Editura Polirom, reactie la afirmatiile lui Ponta despre Patapievici si Mihaies: Etichetarile rudimentare amintind de vremuri pe care le credeam apuse au reinceput sa infesteze viata culturala

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura...apuse-reinceput-infesteze-viata-culturala.htm

Editura Polirom condamna “atacurile” premierului Victor Ponta la adresa lui Horia-Roman Patapievici si Mircea Mihaies, pe care ii considera “intelectuali de frunte ai tarii”, afirmand ca “acuzatiile inchipuite, etichetarile rudimentare amintind de vremuri pe care le credeam apuse, propaganda de partid cu pretentie de judecati de valoare, toate acestea (si nu numai) au reinceput sa infesteze viata noastra culturala si sa-i aduca serioase prejudicii.”

Recentele atacuri ale premierului Romaniei indreptate impotriva unor intelectuali de frunte ai tarii nu pot decit sa consterneze si sa ne ingrijoreze in acelasi timp.

Calomniile, acuzatiile inchipuite, etichetarile rudimentare amintind de vremuri pe care le credeam apuse, propaganda de partid cu pretentie de judecati de valoare, toate acestea (si nu numai) au reinceput sa infesteze viata noastra culturala si sa-i aduca serioase prejudicii.

Sub conducerea lui Horia-Roman Patapievici, echipa Institutului Cultural Roman a obtinut rezultate deosebite si evidente in ce priveste promovarea culturii scrise in lume. In doar citiva ani, ICR devenise principala institutie culturala a tarii, cu o recunoastere internationala de necontestat. Urmarile asa-zisei reorganizari sunt cunoscute, fiind lesne de evaluat fie si prin reducerea drastica a numarului de traduceri ale operelor autorilor romani publicate in strainatate.

Revoltatoare sunt si jignirile aduse unuia dintre intelectualii de frunte ai tarii, profesorul Mircea Mihaies, autor si colaborator de prestigiu al editurii noastre. Opera lui este astazi larg recunoscuta atit in Romania, cit si in strainatate. A-l califica drept anti-roman, nazist, fascist batrin etc. constituie nu doar o lipsa de bun-simt, ci o deviere de la un discurs rational, un derapaj greu de imaginat la un politician responsabil.

Solicitam – impreuna cu toti cei care si-au manifestat indignarea fata de astfel de practici – ca premierul Romaniei sa renunte la calomnieri ce nu ii fac cinste. Solicitam ca preocuparile sale sa aiba in vedere starea grava in care se afla cultura nationala ca urmare a subfinantarii, si nu rafuielile politice personale sau de partid. Cultura scrisa a fost desfigurata vreme de prea multe decenii de indicatii, cenzura, etichetari ideologice si procese de intentii ca sa mai dorim sa ne intoarcem la acel trecut.

Putoarea spurcata victor tonta cretin-ponta trebuie sa plece!!! Mars, putoare! O scarba ordinara. La gunoi, pontomac bolsevic.
Plagiatorul isi exala caracterul de nemernic. In Germania etichetata nu stiu cum de pesedisti, ministrul apararii care a fost prins cu plagiatul a demisionat, nici nu s-a mai pus problema sa nu i se retraga titlul stiintific obtinut fraudulos. Asa ca faza cu si la altii e la fel nu tine, la altii exista un mic respect. Nu in tara pontomacului. Mars, putoare tontomaca.

Un articol foarte bun, care arata de ce victor tonta creti-ponta este cea mai mare pacoste pentru Romania. Nu Rusia e marea primejdie, rusii au fost asa dintotdeauna (vezi testamentul lui Petru cel mare pentru a intelege mai mult), dar acest tonta cretiponta e un pericol major pentru Romania. Cei care il plac pe acest nemernic de duzina, plagiator nerusinat si canalie ordinara, sa se spele cu el undeva.

Uzurpatorul

Premierul Victor Ponta risca sa duca Romania intr-o zona periculoasa. Ambitia sa de Numar 1 in politica interna si intrarea directa in camapania electorala pentru presedintie l-a dus intr-o zona interzisa: securitatea nationala si politica externa. Din dorinta de a se pozitiona drept Conducator Suprem inainte de desantul american, Ponta a trecut o linie rosie. Cere convocarea CSAT in problema Rusiei, dupa ce anterior il amenintase pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin cu utilizarea avioanelor de vinatoare. Ponta supraliciteaza subiectul Rusia intr-un moment in care Rusia exact asta vrea. Lipsit de orice instinct de om de stat, Ponta actioneaza ca un uzurpator al prerogativelor lui Traian Basescu.

Orbit de dorinta de a-i lua fata lui Traian Basescu, Victor Ponta a facut doua greseli majore in ultimele trei zile.

Sursa: Hotnews

Ma intreb daca acest castrist nerusinat, care acum cativa ani defila prin Piata Universitatii cu secera si ciocanul si pupand poza lui guevarra si inaltand ode lui fidel castro, nu face cumva jocul rusilor. Prea e cusuta cu ata alba. Pontomac nerusinat. Toti adversarii lui sau/si cei care indraznesc sa il critice in public pe nenorocit sunt etichetati drept nazisti, fascisti, exact pe limbajul putinist-kaghebist-sovietic-stalinist.
Vad ca el si cu FA-DACIANA s-au dus la Copenhaga. Evident, cele doua putori s-au dus acolo pe bani publici.

Ce prosti ..... Daca as fi in locul autoritatilor, nu as mai face dig acolo ...daca tot au luat materialele sa-si faca singur digul :) Daca ar durea prostia...

Sătenii unei comune din Argeş şi-au furat propriul dig de protecţie împotriva inundaţiilor

În comuna Mălureni, judeţul Argeş, mai mulţi oameni au furat nisipul şi agregatele aduse de autorităţi pentru a forma diguri de protecţie în caz de inundaţii. Unul dintre ei a adus chiar un excavator cu care a tras materialele până la el în curte.

Salariaţii de la Apele Române aduseseră materiale de construcţie pe care urmau să le folosească pentru lărgirea albiei unui râu şi construirea unui dig. Localnicii s-au împărţit în două tabere: românii din sat doreau să ca digul să fie construit cât mai repede pentru a fi protejaţi de ape, în timp ce ţiganii dint-o zonă a satului s-au opus de teamă să nu rămână izolaţi de restul satului.

Problema a fost tranşată prin furt. Sacii de nisip au fost furaţi de către săteni, iar patronul unui magazin a adus chiar un excavator pentru a lua materialele cu care intenţiona să-şi construiască o rampă pentru a descărca mai uşor marfa. Autorităţile estimează că, în caz de inundaţii, circa 400 de gospodării din Mălureni ar putea fi afectate.

http://www.romaniatv.net/satenii-un...otriva-inundatiilor_145621.html#ixzz3297RDcbG

Ok, dar a mir ca nu i-a luat inca apa pana acum, inundatii au mai fost.

Si ce faci cu digul, o singura bresa daca are? A fost mult pana a aparut o bresa, apoi intreg digul era inutil oricum...Asa, macar vor folosi materialele.
Morala? Scapa cine poate.

adrian_nicolae said:
Ce prosti ..... Daca as fi in locul autoritatilor, nu as mai face dig acolo ...daca tot au luat materialele sa-si faca singur digul :) Daca ar durea prostia...

Sătenii unei comune din Argeş şi-au furat propriul dig de protecţie împotriva inundaţiilor

În comuna Mălureni, judeţul Argeş, mai mulţi oameni au furat nisipul şi agregatele aduse de autorităţi pentru a forma diguri de protecţie în caz de inundaţii. Unul dintre ei a adus chiar un excavator cu care a tras materialele până la el în curte.

Salariaţii de la Apele Române aduseseră materiale de construcţie pe care urmau să le folosească pentru lărgirea albiei unui râu şi construirea unui dig. Localnicii s-au împărţit în două tabere: românii din sat doreau să ca digul să fie construit cât mai repede pentru a fi protejaţi de ape, în timp ce ţiganii dint-o zonă a satului s-au opus de teamă să nu rămână izolaţi de restul satului.

Problema a fost tranşată prin furt. Sacii de nisip au fost furaţi de către săteni, iar patronul unui magazin a adus chiar un excavator pentru a lua materialele cu care intenţiona să-şi construiască o rampă pentru a descărca mai uşor marfa. Autorităţile estimează că, în caz de inundaţii, circa 400 de gospodării din Mălureni ar putea fi afectate.

http://www.romaniatv.net/satenii-un...otriva-inundatiilor_145621.html#ixzz3297RDcbG

Inconstienta este la ea acasa . In cazul unei inundatii,Base e de vina :P

anuk said:
adrian_nicolae said:

Inconstienta este la ea acasa . In cazul unei inundatii,Base e de vina :P

Nu-s devina 90% dintre tarani ca doar cativa fura.Majoritatea sunt de buna credinta chiar daca nu-l inteleg pe Basescu.

Am vazut imagini de acolo, era un haos total.
Normal nu se face satul pe albia raului. Digul era in drum si era inutil oricum...
La o intersectie NU PUTEA FI DIG.
Un haos, ceva aiurea. Totusi, uite ca inca nu i-a luat apa. Poate vor avea noroc, urmeaza o saptamana calma.

Mai crede cineva ca media nu-i controlata de politic ? Daca da ,sa faca bine sa citesca ce scrie Stelian Tanase In Capital

Vreti sa stiti cum cheltuieste guvenul banii pt invstitii? Daca da, citit pe Ziarul Capial si ......sunt curioasa daca o sa va place ce cititi :D:

Scrisoare către politicienii români: ”Ho, bă, că v-ajunge!”

Aceste randuri se doresc a fi o scrisoare adresata tuturor politicienilor romani care vremelnic au ocupat functii in statul roman, indiferent de partid. De la inceput trebuie sa recunosc ca stilul scrisorii nu imi apartine, neavand parerea ca sunt vreun original, dar are tot patosul adunat in ultimii ani.

"In ultimele zile stau si ma uit siderat cum clasa politica romaneasca ne ofera un spectacol greu de inghitit, chiar si de cei mai tari de tatana.

Nu pot sa cred ca in decursul a 26 de ani, aproape de la revolutie, nu ati evoluat dragii mei deloc. Am facut politica, inca sunt membru al unui partid dar asta nu ma face orb, surd sau mut.

Cei care considera ca politica este creata pentru imbuibare ar trebui sa nu citeasca randurile astea. Politica, la origini este ceva nobil, o clasa de oameni ce trebuie sa se sacrifice pentru tara, sa isi puna la dispozitia oamenilor cunostintele lor si sa ajute la progres. Am in cap exemplul lui Marghiloman dar sa nu intram in detalii ca nu vreau sa le intinez acelora memoria comparandu-i cu voi!

Ce a ajuns insa clasa noastra politica? O grupare de "prieteni" care se cearta la televizor dar care in spatele reflectoarelor au afaceri si interese comune, o sleahta pe langa care Bercea Mondial pare un tip cu onoare, un strat uleios care sta la suprafata tinand la adancime ce ar trebui sa fie bun in politica, exact ca matasea broastei imputind aerul si apa. Daca as fi fost mai prost educat va spuneam HO, BA, CA AJUNGE CAT ATI FURAT dar totusi educatia ma face sa va atrag atentia macar in al 12-lea ceas.

Am trait politic multe episoade in care am vazut cum oameni de buna credinta, care se sacrificau si isi cheltuiau din avutul lor pentru o a face posibila o idee au fost matrasiti, mintiti, amenintati de cei care au inteles ca interesul poarta fesul. Nu ma refer aici la mine absolut deloc ci la multi colegi de-ai mei, indiferent de partid. Nu ma refer la partide pentru ca ele sunt o masca a neputintei.

Prostia e la moda in Romania, incultura vinde, semidoctii si analfabetii ajung sus pentru ca, vorba aceea, prostul nu e prost destul pana nu e si fudul si se vrea cocotat in functii de conducere. Din cauza incompetentei sau a rea-vointei am ajuns de rasul Europei, am ajuns sa ne param unii pe altii pe la ambasadele straine, am ajuns ca presedintele tarii sa fie uns la Inalta Poarta (care nu mai e la Stambul) din cauza caciulelilor politice si ale intereselor voastre.

Am trecut, ca si popor, cu o mare lejeritate de la un presedinte invins de sistem la unul jucator, de la unul jucator acum se pare ca ne-am pomenit cu unul scriitor. In 2015 stam si analizam ce s-a intamplat la revolutie, la mineriada si pierdem din vedere faptul ca ACUM suntem furati, mintiti, jigniti. Dragi romani, traiti in prezent, trecutul e pentru cartile de istorie.

M-am saturat, ca roman in Diaspora, sa vad mereu cum cei ce au ales sa traiasca afara sunt catalogati in diverse forme de cei care ar trebui sa ii reprezinte pe toti cu apelative care mai de care mai flatante precum CURVE, CAPSUNARI, GOLANI, GUNOIERI, CERSETORI, HOTI. Nu suntem dragii mei asa, marea majoritate suntem oameni cinstiti care muncim cinstit si care am ales traiul afara tocmai pentru ca vrem altceva de la viata, vrem un trai civilizat intr-un mediu saatos! De asemenea, mare parte ne vom intoarce in Romania. Pe de cealalta parte nu sunt de acord cu acei apostoli ai Diasporei care considera ca tot ce se naste afara e bun, curat si pur. Adevarul e mereu la mijloc! Ce ar trebui sa ramana este ca in 25 de ani s-a creat o prapastie greu de acoperit iar romanii de afara au devenit straini pentru tara lor iar romanii din tara sunt captivi intr-o colivie aurita!

Cum poti sa mai ai incredere in clasa politica cand vezi la televizor, indiferent de program, cum diversi sunt prinsi cu mata in sac si cu dolarii la purtator.

Ce mare capacitate intelectuala este Marian Vanghelie sa isi permita sa "inprumute" 75 de milioane de euro? In ce tara din lumea asta seful de la integritate, fura cu lejeritate, seful de la DIICOT era bagat pana peste gat in mafie, sefa de la CSM baga oameni in puscarie dupa bunul plac? Unde s-a pomenit ca fratele presedintelui sa ia mita de la un clan mafiot, sa recunoasca ca a luat mormanul, ca sa intervina in justitie? ... si atunci sa nu ne vina sa urlam cu totii HO, BA, CA V-AJUNGE?

Mor oamenii in spitale mizere , fara medicamente si asistenta sanitara si voi va votati pensii, ma? Alocatiile copiilor sunt 84 de lei si pentru detinuti cheltuim milioane pe luna? Suntem tara cu cel mai bun potential agricol si totusi mancam legume din import? DE CE? NU AVETI PIC DE RUSINE? Demisia este un lucru prea bland pentru cata batjocura ati adus prin aceasta masura oamenilor obisnuiti.

Parintii nostri au 5-6 milioane pensie dupa zeci de ani de munca iar copiii vostri se lafaie in lux? De unde si-a permis Iohannis dintr-un salariu sa isi ia 6 case iar profesorii pe care ii cunosc, oameni de o cultura, educatie si profesionalism fara tagada stau in "cutiile de chibrit comuniste"?

Avem o justitie aservita, avem servicii care lucreaza la comanda si noi injuram comunismul? Pe langa ce e acum, in asa zisul stat de drept SECU parea o fata nevinovata. Stau oamenii nevinovati in puscarii pentru ca asa vrea un sef, avem oameni anchetati pe degeaba sau cu dosare fabricate si populatia, in loc sa se rascoale, aplauda! DAR STITI CEVA DOMNILOR POLITICIENI? VA MERITATI SOARTA, nu eu am adus lucrurile cum sunt acum ci voi, prin interese meschine si marunte si acum va plangeti. Nu o mai faceti ci puneti mana si indreptati tara.

Nu avem infrastructura dar avem regi ai asfaltului!

Nu avem scoli dar se fac averi pe spatele lor (vezi cazul Microsoft)

Nu avem spitale dar avem firme ce vand medicamente si ustensile pe profituri uriase!

Dar stati linistiti ca avem biserici si mai nou vom avea si moschei, cele mai mari din Europa! Sufletul este important, trupul este hrana viermilor!

In incheiere va zic doar ca cei mai mari vinovati pentru tot ceea ce se intampla este insusi poporul roman. Clasa politica este oglinda societatii, nu exista politicieni corupti dintr-un popor curat si nici invers. Acei politicieni nu s-au pus singuri in functie si daca acum clasa politica romaneasca este pervertita este tocmai pentru ca oamenii au tacut si au acceptat mizeriile de-a lungul timpului! Sa ne dea Dumnezeu la toti minte si putere sa trecem peste toate!

De ce am tacut pana acum? Simplu, am sperat! Ca multi altii asemenea mie!

Cătălin Serbu

http://www.gazetaromaneasca.com/obs...ctre-politicienii-romani-ho-b-c-v-ajunge.html

Exista un proiect ca un copil nevaccinat nu o sa mai poata fi inscris la scoala :) un articol de acum 2 saptamani , sigur s-a auzit de el la tv :)

Primul caz de difterie în Spania după 30 de ani. Copilul, nevaccinat împotriva bolii, este în stare gravă

Dezbatere aprinsă în Spania, după apariţia primului caz de difterie din ultimii 30 de ani. Un copil de şase ani este internat în stare critică la Barcelona, iar multe voci spun că nu ar fi ajuns în această situaţie, dacă ar fi fost vaccinat.
Cazul copilului de șase ani de la Gerona bolnav de difterie a luat de-a dreptul prin surprindere autoritățile medicale din Spania.

Nicăieri în Spania nu există la această oră vreo doză de vaccin pentru această boală, iar autoritățile nu sunt pregătite pentru această boala despre care se credea că a dispărut din Regatul Spaniei de vreme ce ultimul caz înregistrat a fost în urmă cu 30 de ani.

Salvarea ar putea veni de la Moscova și asta pentru că de acolo va ajunge astăzi serul necesar pentru tratarea copilului.

Dezbaterea privind importanța vaccinării copiilor a reizbucnit în Spania, o țară extrem de disciplinată la acest capitol. Însă, iată că apare acest caz în care, din motive religioase, părinții au refuzat vaccinarea copiilor lor, ajungându-se la internarea în stare gravă a băiatului de 6 ani în spitalul Val de Hebron din Barcelona.

Rămâne de văzut acum dacă medicii vor reuși să-l salveze pe acest băiat, singura veste bună în toată această situație inedită este faptul că părinții băiatului bolnav au acceptat vaccinarea celui de-al doilea copil pe care îl au, o fetiță.

Rămân însă sub observație aproximativ 150 de copii de la școala unde mergea băiatul bolnav de difterie, asta pentru că modalitatea de transmitere a acestei infecții este pe cale aerogenă, adică prin strănut sau tuse.

Si acum sa vorbim si despre valul impotriva educatiei sexuale... dupa unii , au impresia ca elevii o sa se duca sa se futa , sa puna in practica ce au invatat la acest curs ... am cautat o statistica de prin 2012 .... Nu se face educatie sexuala si datele arata astfel :

Conform datelor statistice, în 2012, cele mai tinere mame (din categoria de vârstă 11-19 ani) aveau 12 ani când au născut. Cei mai mulţi copii, respectiv 6.079, au fost aduşi pe lume de mame având deja 19 ani.

Datele centralizate de autorităţi arată că, anul trecut, mame în vârstă de 13 ani au adus pe lume 111 copii. De asemenea, 655 de bebeluşi au fost aduşi pe lume de mame cu vârsta 14 ani, 1.595 - de mame de 15 ani, 2.942 - de mame de 16 ani, 4.098 - de mame având 17 ani, 5.108 - de mame având 18 ani, iar 6.079 - de mame având 19 ani.

În perioada ianuarie 2009 - iunie 2012, aproape 50.000 de minore au devenit mame şi, chiar dacă unele aveau doar 10 ani când au rămas însărcinate, niciun sfert dintre cazuri nu sunt semnalate direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului (DGASPC).

Din datele centralizate de Ministerul Sănătăţii în primul semestru din 2012, un număr de 47.295 de minore au rămas însărcinate şi au născut în perioada 2009 - 2011.

Cel mai mare număr de mame minore a fost înregistrat, potrivit sursei citate, în 2009, când au născut 17.219 de fete, 12 dintre ele având 12 ani, 124 - 13 ani, iar 622 - 14 ani.
În 2010l, numărul minorelor care au devenit mame a scăzut uşor, ajungând la 15.586. În acelaşi an, au născut trei minore de 11 ani, 20 de 12 ani, 124 de 13 ani, 586 de 14 ani, 1.570 de 15 ani, 3.073 de 16 ani, 4.514 de 17 ani, iar 5.678 erau minore în momentul în care au rămas însărcinate şi au ajuns majore până la naştere.

În 2011, a fost raportat un număr de 9.424 de copii care aveau mame cu vârsta sub 18 ani şi 5.066 cu mame de 18 ani.

Asa ca mai usor cu propaganda ieftina a diferitelor "doamne" care inca se mai trezesc prin comunism :)

Poate spune cineva ca nu-i adevarat ce scrie Mălin Bot in acest articol?

Adevărul este că ne îmbătăm cu apă rece când ne bucurăm pentru paşii făcuţi de ţara noastră pe calea europeană şi credem despre noi că trăim într-o ţară civilizată.

Mai avem mult până acolo. Este suficient să te uiţi cu puţin mai multă atenţie la principalele ştiri din ultima perioadă şi pricepi rapid că, în foarte multe privinţe, trăim într-o ţară pe care nu am scos-o din Evul Mediu.

De la modul în care tratăm fenomene meteo cum e seceta, până la operaţiunile de salvare eşuate, după accidente aviatice, sau vieţile care se sting prematur prin spitale, suntem înconjuraţi de situaţii care descriu o ţară încă aflată în întunericul lipsei de civilizaţie.

Am remarcat zilele trecute o ştire difuzată de toate posturile TV şi de radio: Patriarhia Română a comandat rugăciuni în toată ţara pentru ploaie. N-am auzit vreun oficial din zona îmbunătăţirilor funciare să spună sau să facă ceva cu valoare de ştire.

În anul 2015, în România tratăm seceta cu rugăciuni? Numai cu rugăciuni. În timp ce culturile agricultorilor se prăjesc la soare, guvernanţii au cu totul alte preocupări şi lasă situaţia pe mâna Domului.

http://www.evz.ro/de-ce-nu-putem-scoate-romania-din-evul-mediu.html

In curand vom avea si Catedrala Mantuirii Neamului. Ne vom ruga acolo sa vina ploaia si pentru cate altele...>:)>:)>:)>:):devil::devil::devil::devil::devil:

Andrei Eduard Burghelia, elevul de clasa a XII-a din Constanţa care a făcut valuri pe internet după ce a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care aducea critici dure la adresa sistemului de învăţământ din România, a primit o scrisoare de la un parinte englez a carui copil a studiat 8 ani in Romania .Iata ce scrie el :
"Ultima speranţă a sistemului de învăţământ din România stă în mâinile Guvernului. Profesorii ar trebui să lucreze mai multe ore, resursele ar trebui direcţionate în modernizarea şi chiar construcţia mai multor şcoli.

Fiica mea avea 16 ani când s-a întors în Anglia şi a început imediat studiile la o şcoală de afaceri, drept şi media, o şcoală pentru elevi cu rezultate foarte bune.

Părerea mea este că profesorii care intimidează şi pun presiune asupra elevilor sau cei care acceptă cadouri ar trebui să fie concediaţi imediat şi scoşi la pensie, să nu mai profeseze niciodată. Relele tratamente ar trebui luate în seama de către autorităţi fără ca acestea sa aibă consecinţe asupra copilului. Îmi amintesc chiar eu despre un caz de pedofilie despre care elevilor le era frică să vorbească, tocmai pentru că se gândeau că vor păţi ei ceva.

Nu înţeleg de ce încă se construiesc noi biserici în fiecare colţ al României, dar nimeni nu investeşte în educaţie, în modernizarea şi construcţia de noi instituţii şcolare. Chiar cred că părinţii ar fi dispuşi să achite taxe mai mari în cazul în care acestea ar avea ca scop modernizarea şcolilor în care studiază copiii lor.

Ştiu că România are profesori extraordinar de bine pregătiţi şi foarte capabili să pună bazele şi de a duce pe umeri un nou sistem, însă ideile de pe vremea comunismului sunt încă adânc înfipte în şcoala românească. Mai consider că singura cale pentru ca elevii şi studenţii români să se poată bucura de un sistem de educaţie modern ar fi o foarte bună organizare, împreună cu dascălii care cred într-o schimbare! Soluţia este să te implici, nu să stai cu mâinile în sân şi să exclami: “România.”.

http://www.evz.ro/un-englez-critica...si-constructia-de-noi-institutii-scolare.html

Back