• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

bacterie rezistenta la antibiotice

magda

New member
Reaction score
0
Trei australieni au contractat bacteria rezistenta la antibiotice

Trei australieni, care au calatorit in India, au contractat o bacterie rezistenta la aproape toate tipurile de antibiotice, generand temeri privind o propagare mondiala a acesteia dupa ce a afectat cateva zeci de britanici

Potrivit profesorului Peter Collignon, seful serviciului de boli infectioase de la Spitalul din Canberra, aceste persoane - dintre care una a suferit o interventie chirurgicala estetica la Mumbai - nu reprezinta decat "partea vazuta a aisbergului". [O bacterie rezistenta la antibiotice se raspandeste in intreaga lume]

"Probabil sunt mai multi, pentru ca este foarte dificil de reperat aceasta gena deosebita, daca nu exista material sofisticat", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

Aceasta enterobacterie, producatoarea unei enzime denumite "New Delhi metalo-beta-lactamaza" (NDM-1), a fost identificata pentru prima data in 2009 de Timothy Walsh (de la Universitatea Cardiff, din Marea Britanie), la un pacient suedez care fusese spitalizat in India.

Dar, potrivit unui studiu publicat in aceasta saptamana de revista britanica The Lancet Infectious Diseases, cercetatorii au izolat bacteria la 37 de pacienti din Marea Britanie, dintre care unii au calatorit in India sau Pakistan, pentru o interventie chirurgicala estetica.

NDM-1 rezista la aproape toate tipurile de antibiotice, inclusiv la carbapeneme, folosite in general in urgente si in tratarea infectiilor multirezistente.

Profesorul Collignon a declarat ca a tratat unul dintre cei trei australieni infectati la Canberra, in timp ce alti doi se afla in statele New South Wales si Queensland.

"Am gasit un germen rezistent si netratatabil in urina si, din fericire, nu le provoaca prea multe probleme. Dar propagarea acestei infectii este o ingrijorare reala", a declarat el.

Medicul a precizat, de asemenea, ca unul dintre cei trei pacienti a contractat bacteria dupa ce a dezvoltat complicatii in urma unei interventii chirurgicale estetice, in timp ce alti doi au contractat-o in circumstante necunoscute.

9am.ro

Ete ca au mai gasit astia o bacterie rezistenta la antibiotice. Gasit e un fel de-a spune. Eu as folosi termenul creat. Si e interesant cum ea, mititica, adica bacteria asta feroce, vine din state si ajunge prima data in Marea Britanei. Mai, mai, sa fie vorba tot despre interese in industira medicamentelor? Vai, cum pot sa-mi imaginez asa ceva... :P

Bacteria care roade plamanii ameninta Europa

Bacteria care roade plamanii ameninta Europa, pe masura ce deja se raspandeste in tari precum Marea Britanie.

Tipul de Bacterie MRSA (Methicillin-resistent Staphylococcus aureus) a ajuns in Europa din Statele Unite si poate cauza febra si pneumonie, fiind si foarte rezistenta la anumite antibiotice, relateaza editia electronica a cotidianului Daily Mail.

Marele pericol reprezentat de aceasta bacterie este faptul ca afecteaza plamanii. In plus, poate supravietui pe suprafetele externe si poate fi usor de transmis in mijloacele de transport in comun.

Astfel, oamenii se pot infecta in timp ce calatoresc cu trenul sau cu autobuzul, daca in aceste locuri se afla persoane purtatoare, care tusesc sau stranuta.

Tulpina agresiva a bacteriei MRSA se numeste USA300 si poate fi transmisa prin contact direct si prin aer. A fost observata pentru prima oara in Statele Unite, dar in ultima vreme au fost raportate cazuri de imbolnavire si in Europa, nu numai in spitalele din Marea Britanie.

Medicii au cerut vigilenta crescuta in cazul acestei bacterii. USA300 este rezistenta la mai multe tipuri de antibiotic. In plus, bacteria poate produce o forma de pneumonie care cauzeaza vatamari grave ale tesutului plamanilor.

Se creeaza astfel impresia ca bacteria "roade" plamanii celui care este infectat.

Numai in Marea Britanie au fost inregistrate 1.000 de cazuri de infectare cu MSRA, in anul 2011, dintre care 200 au reprezentat infectii cu USA300.

MRSA este un tip nou de bacterie antiborezistenta de Stafilococus aureus. Prin toxinele sale, Stafilococus aureus poate cauza diferite afectiuni, de la reactii cutanate si pana la septicemii grave.

http://www.ziare.com/europa/marea-britanie/bacteria-care-roade-plamanii-ameninta-europa-1148840

Cu stafilococul nu e de gluma. Bolile provocate de el sunt adesea recidivante, greu de vindecat, chiar si in conditiile in care bacteria nu e rezistenta la antibiotice. De asemenea, pneumonia stafilococica este mai grava decat alte pneumonii bacteriene, fiindca are la baza adesea focare congestive si procese de abcedate multiple, diseminate in ambii plamani (bronhopneumonie). Spre deosebire de aceasta, pneumonia pneumococica, data de Streptococcus pneumoniae (clasica pneumobie bacteriana franca lobara) e mai usoara, daca omul nu are probleme de imunutate si e alimentat, boala evolueaza adesea spre vindecare spontana. Nu e cazul pneumoniei stafilococice, care fara tratament cu antibiotice nu se vindeca spontan, chiar si cu tratament are o evolutie uneori trenanta, cu complicatii de abcedate (formare de abces pulmonar), pleurezii purulente (empiem) si chiar diseminare hematogena, cu generalizarea infectiei, deci septicemie. Nu ca pnemococul nu ar fi deloc periculos in anumite conditii, dar...oricum stafilococul e mai greu de tratat.

Asa ca, bodo, mai usor cu luat in ras "bacteria rezistenta la antibiotice", ca nu e de gluma.

Geo, mai vorbim peste ceva timp ce fel de ravagii a facut bacteria asta. Eu una cred ca e tot o inventie a marilor producatori de medicamente.

Nu ai vrea sa stii cum e o pneumonie stafilococica. Si nu neaparat cu tipul mentionat, ci asa, cu orice stafilococ. Stafilococul este, in genera, o bacterie dificicila, chiar si daca nu e rezistent la antibiotice.

Am o vaga impresie ca stafilococul auriu nu-i = MRSA. Cineva din familie a avut mari probleme cu stafilococul auriu si medicii n-au pomenit de MRSA,s-a tratat ,s-a rezolvat ,complicat dar s-a rezolvat si s-a trata cu antibiotice.Cred ca este vorba de bacterii (sau stafilicici )diferite/diferiti.Posibil sa ma insel :P

Se pare ca si MRSA se trateaza http://www.farmablu.ro/medicina/ant...triva-infectiilor-stafilococice-mortale-01400

anuk said:
Am o vaga impresie ca stafilococul auriu nu-i = MRSA. Cineva din familie a avut mari probleme cu stafilococul auriu si medicii n-au pomenit de MRSA,s-a tratat ,s-a rezolvat ,complicat dar s-a rezolvat si s-a trata cu antibiotice.Cred ca este vorba de bacterii (sau stafilicici )diferite/diferiti.Posibil sa ma insel :P

Se pare ca si MRSA se trateaza http://www.farmablu.ro/medicina/ant...triva-infectiilor-stafilococice-mortale-01400
In general un stafilococ are totdeauna un partener: pseudomonas A este una dintre ele; asocierea devine foarte repede rezistanta la antibiotice iar antibiograma trebuie repetat destul de des. In 1918 virusul de gripa s-a combinat "accidental" cu bacilul Pfeiffer( Haemophilus influenzae), si numarul victimelor nu s-a stiut cu precizie niciodata, insa s-a estimat ca a facut intre 50-100 milioane de victime.

Iata ce spune dr. Adrian Streinu- Cercel despre pneumonie dată de bacteria USA300 :

"Virusul circulă în toată lumea. Asta însă nu înseamnă că ne paşte o epidemie. Se pot îmbolnăvi câteva persoane şi atât, nimic mai mult. Toţi trăim cu stafilococus aureus pe piele, însă el «explodează » atunci când o persoană are o imunitate foarte scăzută".

Si asa cum spuneam in postarea anterioara,in spitalele noastre stafilococul auriu este prezent.

http://www.realitatea.net

Back