• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Bautura-i buna dar sa te tii de ea !?!

anuk

Moderator
Joined
Oct 28, 2009
Messages
59,925
Reaction score
0
"Bautura-i buna dar sa te tii de ea " ,parca asa suna o vorba din popor,oare asa sa fie?
Oare consumul de alcool zilnic nu duce la alcoolism?

Voi ce parere aveti?


 
Bautura in exces este un drog. Iar dependenta se cheama alcoolism, cred. Pana la urma duce la moarte sau la o viata insuportabila mai ales pt cei din jur.
 
Partea prosta ca cei in cauza nu pot sa recunoasca ca au o problema cu alcoolul.
 
anuk said:
Oare consumul de alcool zilnic nu duce la alcoolism?

Voi ce parere aveti?

Nu stiu ce sa zic, io sunt consumatoare de weekend :D. Dar asa e , beutul asta nu e o jucarie si necesita un oarecare antrenament :D.
 
Trebuie sa nu faci exces, sa existe o moderatie in toate!
 
Old DG said:
Trebuie sa nu faci exces, sa existe o moderatie in toate!


Exact asta a fost raspunsul pe care l-am primit atunci cand i-am atras atentia unei amice caruia nu-i lipsea portia de bere zilnic si care s-a prapadit,din cauza alcoolului.

 
Faza asta cu "bautura e buna dar sa te tii de ea" are si o explicatie mai... pragmatica.
Presupun ca cel putin odata v-ati matolit cu simt de raspundere, nu?
Si presupun ca a doua zi erati cam... mahmuri. Dureri de cap, stare de rau, alea alea.
Care a fost cel mai bun "tratament"? Sa nu spunetiii ca zeama de varza sau aspirina, ca ma dezic de voi :D
La mine, cel mai bun tratament de "a doua zi" este... o bere rece :D Sau 2 ;)
 
Cum îţi revii după BEŢIE :D: (nu-s io in mastra sa dau sfaturi dar unele "leacuri" par a fi o solutie sau...nu !!!!


Specialiştii spun că există o varietate de soluţii pentru starea de mahmureală, care diferă de la un popor la altul.

Tipică pentru zona balcanică, populară în România, ciorba de burtă este "o sursa ieftină de proteine, săracă în grăsimi, care abundă în săruri şi fluide, grăbind procesul de rehidratare după o noapte de petrecere", după cum spun şi reporterii The Sun. Tot ei mai spun că "acelaşi efect poate fi obţinut cu o supă de pui, cu un conţinut nutriţional similar".

Ceai, cafea şi ouă crude

Publicaţia britanică "The Guardian" a făcut o listă a celor mai cunoscute leacuri pentru astfel de situaţii.

Chinezii îşi revin după sărbători cu ceai verde, iar italienii preferă o ceaşcă de cafea foarte tare.

Turcii şi mexicanii
îşi tratează mahmureala cu o ciorbă specifică, foarte sărată, cu smântână şi usturoi. Aceasta grăbeşte procesul de rehidratare după o noapte de petrecere.

În acelaşi timp, americanii cred că cele mai eficiente în astfel de situaţii sunt ouăle crude cu suc de tomate şi sos de oţet!

Japonezii
luptă cu mahmureala mâncând prune marinate, care sunt foarte gustoase faţă de ceea ce preferă mongolii. Aceştia recomandă o gustare din ochi de capră cu sos de roşii ca leac anti-mahmureală.

Nemţii îşi revin după petreceri cu bine cunoscutul hering marinat cu ceapă.

Lovituri cu ramuri de mesteacăn

Reţeta populară în Germania promite să potolească suferinţa stomacului, pentru că sarea din peşte compensează mineralele pierdute în timpul consumului de alcool.

În acelaşi timp, ruşii procedează prin metoda lor specifică, adică merg la baie, unde se lovesc cu ramuri de mesteacăn!

La olandezi e mai simplu: câteva sticle de bere rece şi gata... (vorba romanului: CUI PE CUI SE SCOATE =))

Totuşi, oamenii de ştiinţă consideră că cel mai eficient tratament antimahmureală este mierea. Acest produs conţine fructoză, care ajută organismul să lupte cu efectele neplăcute ale abuzului de alcool.

Alcoolul este diuretic, iar într-o noapte de beţie organismul pierde săruri, minerale şi vitamine. Apa minerală bogată în electroliţi (calciu şi potasiu), băuturile pentru sportivi, fructele zemoase refac stocul de nutrienţi. "Chiar şi în timpul petrecerii, două pahare de apă la unul de alcool fac ca alcoolul să se absoarbă încet", precizează dr. Eduard Adamescu, medic nutriţionist la Cabinetul "Calea Moşilor", din Bucureşti.

Deşi este în vogă în popor, o bere sau o duşcă te anesteziază puţin, cât să nu mai simţi nimic, dar când trece efectul, va fi şi mai rău. "Pentru cei care au antrenament la băut, poate că merge metoda, dar pentru cei care se îmbată doar de Revelion şi Paşte e dezastruoasă", adaugă nutriţionistul.

Duşul, apă de ploaie

"Cafeaua? Autosugestie! Mai bun e laptele". "Este foarte important să mâncaţi în ziua următoare, pentru că alimentele contribuie la metabolizarea rapidă a alcoolului", recomandă dr. Adamescu. Consumaţi şi produse bogate în cisteină, aminoacid mai puţin cunoscut care"taie" toxicitatea alcoolului- carne de pui, de curcan, ou, iaurt". Alcoolul nu se elimină prin excreţie decât în cantităţi foarte mici, restul este metabolizat rapid de ficat (în acetaldehidă şi apoi acid acetic, substanţe toxice). "Prin provocarea vomei, pot apărea microleziuni la nivelul tubului digestiv", atrage atenţia dr. Eduard Adamescu, nutriţionist şi diabetolog. Şi în cazul simplului duş rece medicul este categoric: "Nu a fost dovedită eficienţa metodei! Este subiectiv".


http://www.evz.ro
 
V-ati intrebat vreodata de cand consuma oamenii bauturi alcoolice la petreceri? Se pare ca obiceiul de a bea alcool este vechi de cel putin de 10 milenii:P

Tradiţia organizării unor evenimente festive „udate” cu alcool este veche de peste 10 milenii, cred oamenii de ştiinţă care au descoperit recent, în situri arheologice, indicii ale existenţei unor astfel de petreceri încă din Neolitic.

Astăzi, a bea un pahar de vin la o petrecere înseamnă, de fapt, a continua o tradiţie străveche, în cadrul căreia alcoolul funcţiona ca un liant social, cred specialiştii. Două descoperiri arheologice recente sprijină acestă teorie.

În numărul din decembrie al revistei Antiquity, un colectiv de arheologi descrie cele mai noi descoperiri dintr-un sit destinat organizării unor festivităţi cultice la Göbekli Tepe, în Turcia de astăzi. Vechi de aproape 11.000 de ani, având stâlpi de piatră decoraţi cu sculpturi animaliere, acesta pare să fi fost un loc în care se organizau petreceri cu participare numeroasă, la care se bea bere obţinută prin fermentarea cerealelor. Aici au fost descoperite jgheaburi mari din piatră de calcar – ce puteau conţine pînă la 160 litri de lichid - care prezintă urme de oxalaţi, substanţe ce apar în cursul fermentării alcoolice a cerealelor.

Interesant este faptul că oameni primitivi care participau la aceste festivităţi nu ar fi fost agricultori, ci vânători-culegători, iar arheologii cred că aceste petreceri aveau rolul de a facilita dezvoltarea unor legături între grupuri, de a stimula cooperarea şi de a organiza munca colectivă, pentru realizarea unor proiecte comune care nu ar fi putut fi îndeplinite de un grup mic de oameni, aşa cum este şi ridicarea complexului monumental de la Göbekli Tepe.

Utilizarea cerealelor a influenţat radical omenirea, dar de ce au început să fie acestea cultivate este o întrebare care încă îi frămîntă pe arheologi. Începând din anii 1950, se duce o luptă de idei în jurul întrebării “pâine sau bere”? Nu ştim încă dacă oamenii au început să cultive cerealele pentru a face din ele hrană de tipul pâinii sau, iniţial, au avut în vedere mai curând fabricarea unor băuturi alcoolice.

Unii arheologi susţin că berea ar fi apărut acum 11.500 de ani şi că ea a fost cea care a impulsionat cultivarea cereralelor.

Deoarece presupune atât de multă muncă (adunarea spicelor, separarea boabelor, măcinarea lor etc.), berea era probabil rezervată unor sărbători cu importanţă culturală deosebită.

Recent, în Cipru, într-un loc numit Kissonerga-Skalia, au fost descoperite ruinele, vechi de 3.500 de ani, ale unei construcţii despre care arheologii cred că a fost o sală de petreceri dotată cu o instalaţie de fabricare a berii. Au fost găsite aici ulcioare, unelte de măcinat şi mai multe cuptoare despre care se crede că erau folosite pentru prăjirea malţului (boabele de orz încolţite) înainte de a fi pus la fermentat.

Pentru a-şi testa ipoteza, arheologii de la Universitatea din Manchester, care au excavat situl, au construit replici ale cuptoarelor şi au prăjit în ele malţ, pe care l-au folosit apoi pentru a face bere. Berea obţinută era tulbure şi cu un gust oarecum neobişnuit, dar era totuşi bere, ceea ce arată că este posibil ca oamenii preistorici să fi fost adepţii consumului unor astfel de băuturi, care însoţeau evenimentele cu caracter ceremonial ale comunităţii.

Sursa: http://www.descopera.ro
 
Suntem la început de 2013, când dorinţele şi aspiraţiile sunt mai prezente ca niciodată! Ne place să facem premoniţii la cum va fi anul care abia şi-a dat startul, tot ce ne înconjoară ţine pasul cu noi şi reîncepe o nouă "viaţă".

Şi în materie de băuturi alcoolice, anul 2013 preconizează să fie unul de bun augur pentru cele care se află în topul celor mai apreciate şi savurate.



Berea
Licoarea bahică, berea, cu gust amărui servită la halbă, este în topul preferinţelor anul acesta.

Berea a apărut acum cca. 6000 de ani. Vine cel mai probabil de la pâine care s-a udat și a început să fermenteze, de unde a apărut procesul de fermentare.

Unii cercetători, studiind un număr mare de texte antice, cât și texte târzii, au ajuns la concluzia că în antichitate exista o legătură strânsă între coacerea cerealelor și fabricarea berii. Coacerea cerealelor este până in zilele noastre un moment important în fabricarea berii.

Berea reprezintă o băutură în trend şi în 2013, şi este omniprezentă în restaurante, alături de vinuri. Cu un gust puternic înţepător şi uşor amărui, berea rămâne una dintre cele mai apreciate băuturi fermentate din lume.


Vinul
Vinul rămâne printre preferinţele consumatorilor în 2013, iar soiurile cu arome dulci, îmbietoare sunt populare în întreaga lume. Se regăsesc în meniurile restaurantelor din întreaga lume, iar aceste băuturi de desert, aşa cum sunt numite, conţin doze diferite de zahăr şi alcool. Considerat un rafinament pentru degustători, vinul dulce aprinde spiritele şi bucură papilele gustative.


Cidrul
Cidrul, obţinut prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor şi a perelor, dar şi a gutuilor, ocupă un loc onorabil în topul băuturilor noului an. Acest lichid cu o doză mică de alcool poate fi savurat apelând la un mix de miere şi scorţişoară. În plus, s-a constatat că acesta este un bun remediu contra diverselor boli, iar cidrul din coacăze protejează organismul de atacuri de cord, boli de inimă şi cancer.



Vodca
Vodca este una dintre cele mai iubite băuturi din lume, care a ajuns să "bucure inima şi minţile oamenilor", iar în 2013, ea pare să se afle în plină evoluţie. Printr-o strategie abilă de marketing, ruşii au reuşit să împrăştie licoarea tradiţională pe întreg globul. Procedeul realizării acesteia este unul complex şi presupune filtrarea băuturii pentru ca lichidul să nu conţină impurităţi. Secretul acestei reţete de succes îl reprezintă alcoolul în care au fost conservaţi vreme de un an de zile, ardei roşii iuţi.



Tequila
Deşi istoria acestei băuturi este incertă, se consideră că ea a fost preparată iniţial în Mexic, în secolul al XVI-lea, dintr-o plantă exotică, numită agavă. Shotul de tequila, savurat cu feliile de lămâie şi sare, râmâne o băutură de top anul acesta.


Romul
Îşi datorează existenţa trestiei de zahăr, mai exact melasei făcute din această plantă. Substanţa foarte dulce este amestecată cu apă şi lăsată să fermenteze, o zi pentru aromele mai dulci, respectiv câteva săptămâni pentru cele mai tari. Apreciat sub forma unor cocktailuri celebre, cum ar fi daiquiri, mojito şi cuba libre, romul a câştigat un rol importat şi în bucătărie, devenind un ingredient important folosit la prepararea prăjiturilor.


Whisky-ul
De la crema de whisky până la licoarea seacă, această băutură este obţinută prin distilarea malţului de orz, grâu, secară şi, mai nou, chiar şi din porumb. Supranumit "apă a vieţii", whisky-ul, care iniţial a fost considerat bere distilată, a evoluat şi a cunoscut o interpretare complexă şi diferită. Anul 2013 pare să aducă acestei băuturi un nou omagiu.



http://www.eatermagazine.ro
 
Mai sa fie ! Ca sunt "glumeti"la beutura stiam,dar sa se constate ca-s ma inteligenti si creativi barbatii care beau,e prea de tot :D:


Bărbații aflați sub influența alcoolului, care au participat la un experiment realizat de cercetătorii Universității din Illinois, au găsit mai multe răspunsuri corecte la un test de inteligență, decât cei care nu băuseră.

În plus, soluțiile găsite de aceștia s-au dovedit a fi și mai creative.

“Alcoolul îi face pe bărbați mai distrați, iar asta, în mod curios, le permite să-și descătușeze creativitatea și să găsescă soluții inovative la problemele cu care se confruntă”, explică Jennifer Wiley, psiholog și co-autorul studiului.

Wiley și echipa sa au observat două grupe de subiecți, a câte 20 de bărbați. Cu toții au fost invitați să vizioneze o animație, însă jumătate dintre ei au primit suficientă votcă încât să ajungă la limita alcoolemiei legale. La terminarea filmulețului, participanții experimentului au fost rugați să rezolve un test de inteligență. În mod surprinzător, cei din grupul alcoolicilor au nimerit, în medie, nouă răspunsuri corecte, față de șase, cât au ghicit ceilalți. În plus, primii au găsit soluția cu 3 secunde mai repede.

Pe de altă parte, trebuie menționat că alcoolul le-a îmbunătățit doar creativitatea, nu și memoria.


http://www.doctorulzilei.ro
 
Oamenii de stiinta britanici, in urma cercetarilor privind efectele alcoolului asupra organismului uman, au stabilit urmatoarele:
Vodka + gheata = afecteaza rinichii
Rom + gheata = afecteaza ficatul
Whisky + gheata = afecteaza inima
Gin + gheata = afecteaza creierul
Cine ar fi crezut ca nenorocita aia de gheata poate afecta in asemenea hal organismul ?!?


 
Ha, deja s-a "demonstrat stiintific" ce si cum cu mahmureala.
Cercetatorii chinezi (observati ca de data asta nu sunt britanici, nu?) au studiat ei ce au studiat, au testat, au scris la ziar http://www.dailymail.co.uk/health/article-2449692/SPRITE-best-cure-hangover.html si au concluzionat ca cea mai buna beutura ce ajuta la mahmureala este banalul Sprite.
La polul opus se situeaza niscai beutura facuta din seminte de canepa, beutura ce lungeste mahmureala.

Sa mai zici ceva...
 
Vestea si mai buna este ca Ponta vrea sa se modifice Codul Rutier referitor la consumul de alcool .
"Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool, deci până la 0,2 nu este nici măcar contravenţie, dar de la 0,2 la 0,5 este contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0,5 este infracţiune"
 
N-as vrea sa pacatuiesc , dar ma tem ca autorii studilor favorabile consumului de alcool cam au "slabiciune" pentru licorile bahice :D: cica " consumul moderat de alcool în mod regulat, este dovedit a avea diverse efecte pozitive asupra organismului. Unul bine cunoscut este cel că oferă protecţie contra tulburărilor cognitive odată cu înaintarea în vârstă. " Dupa ce e ramolit de varsta mai "bea regulat " ? Eu chiar cred ca allcoolul omoara putrii neuroni pe care ii mai ai :D: admitand ca nu i-ar omori ,marile lor recunosc si parti negative .

A căzut un mit: Alcoolul nu omoară celulele creierului


Mit: Alcoolul distruge celulele creierului. Ca susţinere a afirmaţiei anterioare, se spune că alcoolul pur distruge celulele din creier precum şi multe alte tipuri de celule, motiv pentru care este atât de folosit ca dezinfectant. Cu toate acestea, studii recente arată că alcoolul ingerat, dacă nu este în cantitate suficientă pentru a te ucide, nu trece în sânge în cantitate suficient de mare pentru a distruge celulele creierului.

Acest fapt a fost demonstrat în 1993 de Grethe Jensen şi colaboratorii săi, numărând cu meticulozitate neuronii din probe provenite de la alcoolici şi non-alcoolici. Ceea ce au descoperit a fost că nu există nici o diferenţă reală, în densitate sau număr total de neuroni, între cele două eşantioane. Ulterior, diverse alte cercetări au susţinut concluziile lui Jensen. Astfel, chiar alcoolicii care consumă repetat cantităţi nesănătoase de alcool, nu vor suferi de pierderi de neuroni datorate problemei pe care o au cu băutura. Cu toate acestea, consumul de alcool poate avea alte efecte asupra creierului, atât pozitive, cât şi negative, dar care nu au nimic de-a face cu moartea celulelor creierului, scrie http://www.todayifoundout.com.

Iată, pentru început, efectele pozitive.

Consumul moderat de alcool în mod regulat, este dovedit a avea diverse efecte pozitive asupra organismului. Unul bine cunoscut este cel că oferă protecţie contra tulburărilor cognitive odată cu înaintarea în vârstă. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Catolică din Sacred Heart, Italia, un procent de 29% din persoanele de peste 65 de ani care nu au băut niciodată alcool, au avut probleme de depreciere mentală. Pe de altă parte, doar 19% din cei de peste 65 de ani care au consumat alcool în mod moderat au avut probleme similare. S-a mai constatat că, în cazul diverselor grupuri de persoane cu probleme de sănătate de diverse naturi care au condus la efecte de deficienţă mentală, s-a evidenţiat aceeaşi tendinţă. În fiecare grup, cei care consumau alcool în mod moderat aveau o şansă mai mică de a căpăta afecţiuni mentale la vârste înaintate, în comparaţie cu cei care nu beau deloc sau aproape niciodată.

Şi acum, cele negative.

Deşi celulele creierului nu sunt afectate în mod distructiv de către alcoolul ingerat în mod excesiv, capacitatea acestora de a inter-comunica este inhibată. Acesta este efectul distrugerilor la nivelul dendritelor (joncţiuni inter-neuronale ce conduc stimulul electro-chimic între celule), apărute ca urmare a consumului de alcool.

Din fericire, fiecare persoană dispune de un număr impresionant de neuroni şi conexiuni între aceştia (aproximativ 100 de miliarde de neuroni şi 10 miliarde de celule gliale – susţinătoare a neuronilor). Mai mult, s-a demonstrat că, chiar şi în cazul alcoolicilor “veterani”, renunţarea la băutură este tot ceea ce este necesar pentru ca organismul să se refacă, “reparând” cele mai multe dintre daunele apărute la nivelul dendritelor şi restaurând capacitatea neuronilor de a comunica. Deci, ne putem permite deteriorarea temporară a sistemului comunicaţional din creier, fără efecte reale de durată.

Din nefericire, pentru cei care şi-au făcut un obicei din consumul excesiv de alcool, avem o veste proastă: există unele efecte secundare asupra creierului, mai greu de rezolvat, precum sindromul Wernicke-Korsakoff, caracterizat prin confuzie, probleme de coordonare, halucinaţii, probleme de memorie, probleme cu ochii şi apariţia de comă indusă sau chiar deces dacă afecţiunea rămâne netratată. Toate acestea se datorează faptului că un consum excesiv de alcool pe o perioadă lungă de timp produce un deficit de vitamina B1 (8 din 10 alcoolici prezintă acest deficit), ce are ca efect incapacitatea organismului de a absorbi tiamina (se ştie că mulţi alcoolici sunt adesea subnutriţi din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase). Efectul direct este moartea neuronilor – printre altele. O astfel de problemă este tratabilă, în cele mai multe cazuri, dar rămân sechele, organismul nefiind capabil să repare în întregime daunele produse.

Un alt efect secundar este acela că, deşi consumul de alcool în doze mari nu ucide celulele creierului, el inhibă dezvoltarea de noi structuri celulare. Totuşi, studii recente pe şobolani au demonstrat că, odată întreruptă alimentarea de durată a acestora cu alcool, producţia de noi structuri celulare s-a accelerat, în încercarea de a compensa procesul inhibitor anterior. Oricum, ca urmare a consumului de alcool pe durate mari de timp, deşi apare un mecanism de supra-regenerare, încă nu este cunoscută măsura în care acesta devine sau nu preponderent în raport cu procesul inhibitor.

Există, de asemenea, o varietate de probleme neurologice asociate cu consumul exagerat de alcool pe perioade mari de timp. Unele dintre acestea se remarcă chiar şi la durate mici de consum, aşa cum este situaţia în cazul copiilor şi adolescenţilor care abuzează de alcool, dar acest articol nu va deschide o astfel de discuţie. Apoi, există o multitudine de alte probleme, non-cerebrale, asociate cu consumul de alcool, cum ar fi cele ale ficatului, ale sistemului nervos (în afara celor ce ţin de creier) etc.

Trăgând linie, un consum moderat de alcool – un pahar de vin pe zi – poate fi benefic (evident, depinde cât de mare este paharul). Pe de altă parte, consumul excesiv de alcool, deşi nu omoară în mod direct celulele creierului, poate avea efecte dăunătoare asupra acestora. Organismul poate compensa şi repara, într-o anumită măsură, prejudiciul cauzat în cele mai multe dintre situaţii, dar este bine de ştiut că acest lucru este valabil atât timp cât abuzul nu este regulat.

E bine de ştiut:

Un alt mit cu privire la consumul de alcool, răspândit în perioada Prohibiţiei, dar în care (eu cel puţin aşa sper) nimeni nu mai crede, este că ingerarea de cantităţi excesive de alcool poate duce la combustie spontană, alcoolul ajuns în sistemul circulator fiind inflamabil. Această credinţă este ridicolă din mai multe puncte de vedere, însă a fost larg răspândit pe durata Prohibiţiei şi ceva vreme după aceea. De asemenea, un alt mit popular în acea perioadă a fost cel al distrugerii celulelor creierului de către alcool.

Există numeroase cauze care contribuie la mahmureală, dar principala este simpla deshidratare. Alcoolul poate produce un efect deshidratant prin inhibarea eliberării de vasopresină – un hormon antidiuretic. Ca urmare, organismul produce mai multă urină decât în mod normal, rezultatul imediat fiind deshidratarea.

Oamenii de ştiinţă credeau odinioară că numărul de celule nervoase din creierul ajuns la maturitate, este dat odată pentru totdeauna, el putând doar scădea prin distrugerea neuronilor în timp. Această credinţă s-a dovedit incorectă. De fapt, neuroni noi sunt produşi continuu, într-un proces numit neurogeneză.




http://www.obiectiv.info/
 
Na belea! Imi fac spiterie, ca nu se mai poate...
Bautura cea mai populara in randul romanilor este, mai nou, medicament. Nu e minciuna, studiile biochimistilor americani confirma inca o data ca batranii nu greseau deloc atunci cand alungau bolile cu leacuri in care „picurau” si traditionala bautura. Consumata cu moderatie- nu mai mult de 30 de mililitri pe zi- poate combate cu succes bolile de inima, de stomac si problemele la bila, care fac viata un calvar multor romani.

Care este insa secretul acestor vindecari miraculoase? Cercetatorii americani au descoperit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae se gaseste in cantitati de opt ori mai mari in tuica de prune. „Aceasta substanta are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transporta sangele catre inima si este prezenta in peste o suta de medicamente naturiste cu rol in prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de tuica de pruna poate substitui insa cu succes acest tratament, la un pret mult mai mic”, spune Marius Radu, cercetator in cadrul Academiei Romane.
Sursa http://www.realitatea.net/calitatile-terapeutice-spectaculoase-ale-tuicii-de-prune_1324010.html
 
Nu as risca sa beau zilnic cei 30ml de rachiu :D:
 
Mâncărurile din bucătăria tradiţională a fiecărei ţări este o curiozitate a tuturor turiştilor şi se pare că nici băuturile nu sunt mai prejos. Astfel, a fost realizată o listă cu băuturile reprezentative a 80 de ţări, rpintre care şi România.


O companie de vinuri a realizat un infografic în care sunt prezentate băuturile reprezentative ale 80 de ţări.




Bineînţeles că ginul este „revendicat" de Anglia, în timp ce berea Guinness este asociată cu Irlanda.




Românii ar putea fi revoltaţi când vor vedea că pălinca a fost atribuită Ungariei, însă poate se vor linişti când vor afla că cea care ne reprezintă cu succes este ţuica.


http://www.obiectiv.info
 
Back
Top