• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cand si cum devii dependent de bautura ?

Consumand zilnic bautura poti deveni alcoolic ?

• DA

Votes: 4 100.0%
  • NU

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    4

anuk

Moderator
Reaction score
0
Din ce in ce mai multi tineri dau pe gat o tarie fie pt " a prinde curaj " fie din teribilism si sunt multi cei care fac asta zilnic.Sa duca asta la dependenta?

Majoritatea adultilor care consuma alcool stiu cat si cand sa consume alcool; cu toate acestea exista alte persoane care nu pot sa-si controleze aceste obiceiuri. Aproximativ un numar de 3 adulti din 10, consuma alcool irational si au probleme din aceasta cauza. Orice persoana care nu este capabila sa-si controleze apetitul excesiv pentru alcool, este posibil sa sufere de alcoolism sau de dependenta de alcool.

Putem spune ca o persoana sufera de alcoolism, atunci cand aceasta nu poate sa renunte la consumul de alcool, chiar daca doreste acest lucru. Alcoolismul are o componenta emotionala puternica, in sensul ca in aceasta afectiune exista o dependenta fizica dar si psihica legata de consumul de alcool. Alcoolismul este caracterizat printr-o dorinta exacerbata de a consuma alcool, care poate fi extrem de puternica si care poate avea un impact negativ asupra vietii in general. In timp, sunt necesare cantitati tot mai mari de alcool pentru a satisface aceste pofte (pentru ca acesta sa-si faca efectul). Persoanele care sufera de alcoolism, pot prezenta iritabilitate, tremor sau alte simptome (de sevraj), in momentul in care incearca sa renunte la consumul de alcool.

Esti pe punctul de a deveni alcoolic daca nu poti face nimic fara sa consumi alcool ?

Este cumva tricky chestionarul :D
Deoarece alcoolismul tine foarte mult si de psihic.
Cat despre consumul de alcool, imi aduce aminte de bancul asta

Intr-o seara lupul, ursul si magarul au intrat impreuna in carciuma din padure. Se duc la barman si comanda:
Lupul: O sticla de votca! Asta seara am intalnire cu o lupoaica frumoasa foc si vreau s-o dau gata!
Veni randul ursului.
Ursul: Doua sticle de votca! Am intalnire diseara cu o ursoaica si vreau s-o fac praf!
Magarul: 50 ml de votca!
Ceilalti doi s-au uitat mirati catre magar.
Lupul: Bine mai magarule, noi suntem mai puternici ca tine, ursul este chiar mare, si pana si el a cerut mai multa vodca decat tine.
Ce faci tu cu doar 50 ml de vodca?
Magarul: Ma baieti eu scula am, vodca e doar ca sa-mi sclipeasca ochii.

Io nu prea inteleg bancu' asta :P. Caci, din cate mai stim si noi, cu cat cantitataea de alcoale e mai mai mare, cu atat sansele de invatrosare a stromeleagului ie mai mici. :D
Ca sa raspund si intrebarii topicului, da, consumul necontrolat de alcoale poate da o dependenta. Dar, cum bine zicea si Gogu, depinde si psihicul. Daca e sa ma iau exemplu, io sunt o consumatoare, dar una controlata :D. Si de regula doar in wk si niciodata singura. Sunt o amatoare, nu?

Cred cu tarie ca band zilnic o cantitate de alcool ,devii dependent si organismul ti-o cere ,asta nu-i dependena? Si de la dependenta la alcoolism...... e o distanta de 80 de cm :D: Si partea cu "psihicul " e discutabila,un alcoolic are o problema in a recunoaste ca e alcoolic, abia dupa ce recunoaste ca are o problema cu alcoolul se pune chestia de vointa .

Nu vorbim de psihic ca si efect, ci ca si cauza. Cei mai multi probabil ca ajung sa devina dependenti de alcoale din cauza unei probleme. Si cred ei ca gasesc solutia in asta.

Nu neaparat . Se bea din placere :P o bere rece .

Nu prea am auzit de cazuri in care, chiar si de la cateva beri baute zilnic, cineva sa devina alcolist. Si berea nu intra in discutie, ca aia parca e aliment, nu? :D

Orice actiune repetitiva creeaza dependenta.
Si in ziua de astazi, cam orice dependenta este considerata a fi o boala.
In plus, anumite chestii, marunte sau nu, ne fac sa ne simtim bine. La acestea li se spune, daca nu ma insel, vicii.
Semantica a pervertit acest cuvand, astfel, in ziua de astazi, cuvantul "viciu" are sens peiorativ. Desi un viciu poate fi si... colectionarea de timbre.
Baietii de la Parazitii au o melodie deschizatoare de minti in acest sens. Cred.
[video=youtube]

Cum apare dependenta de bautura? Da, se produce prin consum frecvent.
Alcoolismul insa pleaca de la dependenta insa si de la niste gene de prin ADN-ul nostru (nu cascati gura, acum vreun an parca erau niste studii pe aceasta tema, si nu facute de "cercetatorii britanici").

Cand devii dependent de bautura? Greu de spus si nu cred sa fie o "reteta" universal valabila.

La intrebarea "Cand devii dependent de bautura? " asa risca sa raspund, cand organismul "iti cere "sa bei .

Asta inseamna ca suntem dependenti de orice cere organismul?
Parca pe undeva societatea cam blameaza unele cerinte ale organismului, ducand la o cenzurare a acestor pofte :D

Gogu said:
Asta inseamna ca suntem dependenti de orice cere organismul?
Parca pe undeva societatea cam blameaza unele cerinte ale organismului, ducand la o cenzurare a acestor pofte :D

Tocmai asta e , nu toate organismele cer alcool,una este sa bei din cand in cand din placere la o petrecere si alta este sa bei pt esti irascibil daca nu o faci sau ca nu te poti concentra daca nu tragi o dusca sau,sau...... si nu societatea te taxeaza, din pacate te excluzi singur ,te ascunzi atat de familie cat si e amici.

bodo said:
Nu prea am auzit de cazuri in care, chiar si de la cateva beri baute zilnic, cineva sa devina alcolist. Si berea nu intra in discutie, ca aia parca e aliment, nu? :D

Ba se poate sa devii alcoolic "de la o bere pe zi'' si spun asta avand o amica care este alcoolica si este spitalizata cu ciroza si pare ca are zile numarate. O cunosc si stiu ca a "plecat de la bere pe zi " si a uitat sa se opreasca .

Back