• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Care este locul cel mai sigur in timpul cutremurului ?

GeoX

Administrator
Reaction score
0
Intrebarea zilei de astazi este:

Care considerati a fi locul cel mai sigur in timpul unui cutremur ? Justificati raspunsul. Dati exemple, dupa caz.

Depinde de situatie.In aer liber cel mai sigur loc este intr-un parc,o parcare,departe de cladiri inalte ce se pot prabusi,de sosele sau poduri.In interiorul constructiei cel mai sigur loc depinde de tipul acesteia .Sub grinzi in cladirile cu structura pe stalpi si grinzi sau sub usi in cladirile construite inainte de 1977 care au suprafetele de deasupra tocurilor usilor armate cu fier-beton.Daca nu se stie,sau nu este timp pentru a se ajunge in una din aceste locatii ,in interiorul camerei cea mai sigura suprafata pare a fi cea dintre pat si sifonier(doar in situatia in care acesta este fixat sau suficient de masiv pentru a nu se deplasa in timpul cutremurului),deoarece in situatia prabusirii tavanului acest loc ar ramane in interiorul unui unghi format de pat si sifonier .

Cand se construieste o cladire vedem ca se inalta prima data o structura, dupa care vin peretii , exteriori si interiori. Cred ca un astfel de stalp este cel mai indicat. Putem chiar amenaja camera in asa fel incat patul ori sa fie aproape ,ori la colt. Iarasi o masa masiva ,tot intr-un astfel de loc poate fi utila.
Eu cred ca este important sa stim cum a fost construita casa, pt a amenaja interiorul luand in consideratie punctele cele mai rezistente. La Aquila am auzit de un caz in care adultii au avut timp sa fuga ,iar in cealalta camera au cazut blocuri de ciment peste , nici nu mai spun ca-mi vine rau.
In casa la mine stiu ,de ex, ca la etaj era o sala imensa unde mai apoi au fost facute camerele, iar partea cu usile e mai nou construita, deci varianta cu tocul usii pica din start, insa am un perete f gros care face colt cu un stalp de rezistenta care sustine acoperisul, poate este un loc potrivit.

He,he !!!! Nicari nu-i sigur :P Poti fi pe camp, fara nimic in jur si se "crapa pamantul " si ala esti =)) sau se schimba relieful :D: , ajunge apa in varful muntelui sau se rupe barajul si te-ai dus pe copca.

Daca vrei un raspuns dpdv religios "ce-o vrea Dumnezeu" ,oleaca de noroc,de la teorie la practica.....

GeoX said:
Care considerati a fi locul cel mai sigur in timpul unui cutremur ? Justificati raspunsul. Dati exemple, dupa caz.
Poate ca intr-un aparat de zbor aflat in aer.

Apopii said:
GeoX said:
Poate ca intr-un aparat de zbor aflat in aer.

Sau la carciuma?!

Nu in aparat de zbor, acolo e risc sa se intample ALTCEVA.
Mai bine pe camp, sub un copac solitar, de care e agatat un leagan.
Garantat nici nu stii!

Back