• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cati oameni trebuie sa mai moara?

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Opt persoane au fost împuşcate, în Bucureşti, la coaforul Perla. Două persoane au murit, iar alte şase au fost rănite. Unul dintre răniţi este în comă.
Procurorul Marius Iacob a confirmat că din partea celor aflaţi în coafor la momentul atacului nu au existat tentative de a-l opri pe autor.
Atacatorul a folosit un pistol Glock, deţinut legal.
Citate de la http://www.realitatea.net/atac-arma...-impuscate-doi-morti-imagini-live_919960.html

Si nu este primul caz de acest gen.

In Romania, conform legislatiei actuale, au dreptul de a purta si folosi arme scurte doar angajatii MAI, MApN, MJ (da, ministerul justitiei) si demnitarii. Noi, ceilalti, pulimea, nu avem dreptul de a purta si folosi arme de autoaparare.
Daca ii intrebam pe cei ce au facut legea, acestia or sa spuna ca pentru protectia noastra exista Politia. Insa, qui custodet ipsos custodes? Adica, cine ii pazeste pe paznici?

In ultimii ani, au aparut in presa cateva cazuri in care au murit oameni doar pentru simplul motiv ca nu au avut cu ce se apara in fata criminalilor.

Cati oameni trebuie sa mai moara pana cand o sa avem dreptul in Romania sa ne aparam?
Cati oameni trebuie sa mai moara pana cand o sa ne dam seama ca cineva trebuie sa-i pazeasca si pe paznici?

Veti spune ca armele conduc la cresterea infractionalitatii. Nimic mai fals, TOATE statisticile din lume arata un lucru de netagaduit. Cu cat populatia este mai inarmata, cu atat infractionalitatea este mai mica.
Tot acele statistici ne arata ca daca unui popor ii este interzis dreptul de a se apara, acel popor are de suferit.
Tot acele statistici ne arata ca daca unui popor i se recunoaste dreptul de a se apara, infractionalitatea scade.

Si iar intreb. Cati trebuie sa mai murim pana cand putem riposta? Observam ca politistii ne omoara (cu arme legale), infractorii ne omoara (cu arme ilegale). Ce trebuie sa facem sa nu mai fim omorati?

Hmm !!

Admitand ca dreptul de a purta arma ar fi si la indemana muritorilor de rand crezi ca se puteau apara clientele si coafezele de un cretin?

Eu sunt pentru posesia unei arme. E o chesti care mi-ar da siguranta. Insa, sa nu excludem si ca noi suntem natie de imbecili si tare mi-e ca, daca se vede roamanu cu pistol pe mana... face numai nasoale. Daca un politist, care, teoretic , este testat psihologic mai des decat un civil, face de-astea, tare mi-e ca , intr-o Romaine unde se umbla cu batele prin masina, se sicaneaza oamenii in trafic, spargandu-si masinile,daca are melteanu pistol pe mana, executa tot ce prinde intr-o intersectie, la nervi. Asta ar fi singura problema. Si una f serioasa, pt. ca, daca s-ar da liber la arme, cu cate jmecherii se fac, sunt convinsa ca si-ar lua pistol toti nebunii.

=)) ar trebui sa stai cu pistolul armat in mana non-stop si nici atunci nu e sigur ca nu vei fi impuscat.

anuk said:
Hmm !!

Admitand ca dreptul de a purta arma ar fi si la indemana muritorilor de rand crezi ca se puteau apara clientele si coafezele de un cretin?

Din 7 oameni (sau cati au fost in coafor) plus inca cativa trecatori, chiar nimeni nu putea impusca cretinul?

anuk said:
=)) ar trebui sa stai cu pistolul armat in mana non-stop si nici atunci nu e sigur ca nu vei fi impuscat.
Ba din contra. Daca toata lumea ar avea pistol, ai avea curaj sa scoti pistolul fara un motiv bine intemeiat?

bodo said:
Eu sunt pentru posesia unei arme. E o chesti care mi-ar da siguranta. Insa, sa nu excludem si ca noi suntem natie de imbecili si tare mi-e ca, daca se vede roamanu cu pistol pe mana... face numai nasoale. Daca un politist, care, teoretic , este testat psihologic mai des decat un civil, face de-astea, tare mi-e ca , intr-o Romaine unde se umbla cu batele prin masina, se sicaneaza oamenii in trafic, spargandu-si masinile,daca are melteanu pistol pe mana, executa tot ce prinde intr-o intersectie, la nervi. Asta ar fi singura problema. Si una f serioasa, pt. ca, daca s-ar da liber la arme, cu cate jmecherii se fac, sunt convinsa ca si-ar lua pistol toti nebunii.

Total de acord. Dar in juma' de an, toti tampitii care ar pune mana pe pistol fara motiv ar fi impuscati de restul. Si sa vezi atunci liniste si pace.

Mey, din ce vad io, cei mai idioti sunt politistii. Am inteles ca nenea asta de a facut macel in coafor era sub nuj ce tratament psihiatric. Si atunci se pune fireasca itrebare: ce teste fac astia in politie? Cine l-a declarat apt psihic sa poarte o arma? Vinovtii ar trebui cautati si acolo. Pentru ca, daca s-ar da liber la purtat arme, mi-e groaza cati vor fi declarati apti sa o faca, desi sunt dilai.

Nu este obligatoriu, Bodo.
Cele mai multe evenimente cu arme sunt in cadrul populatiei ce are dreptul sa poarte arme.
Si cum militienii sunt cei mai multi, statistic, ei apar cel mai des in astfel de cazuri.
Problema care se pune este cum ma pot apara eu, sau tu sau oricine vreti voi de un dement cu arma, legala sau nu, care imi pune viata in pericol.
Raspunsul este simplu. NU POT.

Oare cati oameni trebuie sa mai moara pana cand o sa avem dreptul sa ne aparam viata?

Violenta este o problema majora si prin alte parti. In Italia se moare IN FAMILIE mai mult decat de mana mafiei. Trei crime la doua zile parca si 80% sunt femei. Atunci cand nu e folosita o arma de foc se folosesc arme albe, mai alaltaieri unu a strangulat nevasta cu un fular. S-a declansat un adevarat razboi intre femei si barbati, pt ca ele sunt din ce in ce mai independente financiar si nu mai trebuie sa suporte un nenorocit doar pt ca sa-si creasca copiii. Ei in schimb nu suporta abandonul, sentimentul de posesie e dus la extrem, ele sunt un LUCRU care le apartine si care daca nu sta la cheremul lor ,innebunesc, nu au alta solutie decat razbiunarea.

Singurele metode VIABILE ca o femeie sa faca fata atacului unui barbat sunt:
1. 15 ani de arte martiale de performanta;
2. o arma de foc.

Oare cati oameni trebuie sa mai moara pana cand o sa avem dreptul sa ne aparam viata?

Nu sunt singurele. Pana ca un bastard sa puna mana pe arma se intampla multe chestii pe care femeile le trec cu vederea. La prima busheala in loc sa zica out fara drept de apel, cred ca se poate redresa situatia. Lasa ca era nervos, bla,bla,bla, ca sa salveze aparentele. Multe (nu toate) se comporta ca niste carpe, iar ei cred ca au drept de viata si de moarte asupra lor.
Daca vrei pun pariu ca o femeie care se apara cu pistolul e bagata in puscarie pe viata pt ca ''era doar o cearta'', exces de aparare.

Eu ma indoiesc.
Orice om are dreptul sa se apere cu toate mijloacele posibile. Din pacate noi nu avem acest drept.

Back