• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cati oameni trebuie sa mai moara?

il tasso di omicidi degli Stati Uniti è ancora circa quattro volte più alto di quello di molte nazioni dell’Europa occidentale.

rata crimelor in SUA este de circa 4 ori mai mare decat cea din multe state occidentale (pro capite)

Desi rata agresiunilor in New York si Londra nu difera prea mult, crimele cu arme de foc in America sunt mult mai multe.

Personal, nu as avea incredere sa dau arme romanilor in proportie de 90 la suta ,daca nu si mai mult.

http://www.ziare.com/stiri/politie/politia-coautoare-la-masacrul-de-la-perla-1154815

Politia, coautoare la masacrul de la Perla

Sotia a facut plangere impotriva lui la aceeasi sectie 14, plangere in care a precizat ca omul detine o arma letala cu care o ameninta. Femeia avertiza ca are zilele numarate. Ce au facut politistii? L-au sunat pe psihopat si i-au citit plangerea la telefon. Sa fie omul informat! Evident, nu i-au luat arma.

Angela, sunt curios de unde ai tu datele acelea.
Nu de altceva, dar sunt false.
Rata criminalitatii (pe anul 2001, nu am date publice mai noi), conform INTERPOL, in crime pe 100,000 locuitori
4161 – US
7736 – Germania
6941 – Franta
9927 – Anglia si Tara Galilor
Un tabel pe mai multi ani si pe mai multe tari se poate gasi aici
http://www.uncjin.org/Statistics/WCTS/trc000927.pdf

Si pentru ca mi-ai deschis apetitul pentru statistici, sa comparam Romania cu Republica Moldova.
In anul 2008, in Romania, rata infractionalitatii a fost de 1,344 infractiuni la 100,000 locuitori.
http://www.igpr.ro/date_statistice_2008.htm
In anul 2008 in Republica Moldova, rata infractionalitatii a fost de 67 infractiuni la 10,000 locuitori (670 la 100,000).
http://www.statistica.md/newsview.php?l=ro&idc=168&id=2544
Deci, Romania are o rata a infractionalitatii de 2 ori mai mare decat Republica Moldova.
Insa interesant este altceva. Inainte de introducerea actualei legi a armelor in Republica Moldova, rata infactionalitatii era de 105 infractiuni la 10,000 de locuitori. Dupa introducerea legislatiei, rata infractionalitatii a scazut la 77 infractiuni la 10,000 locuitori.
Sa fie doar o coincidenta? Eu nu cred.

La noi cand se va introduce oare o lege de acest gen? Si cel mai important, oare cati oameni trebuie sa mai moara pana cand o sa avem dreptul sa ne aparam viata?

Gogule, astazi seful Politiei romane ne-a spus ca in Romania nu se justifica autoapararea cu arma de foc letala. Astfel incat, obtinerea unei astfel de arme va fi aproape imposibila in viitorul apropiat. Acum trebuie sa recunoastem ca procentul de impuscati din Romania e destul de mic, dar ar fi fost bine sa se dea totusi o lege a incalcarii proprietatii si posibilitatea apararii acestei proprieteti cu o arma de foc. La noi gogule, problema e alta: modul in care se obtin aceste arme. Aici e buba. Pentru o spaga data cui trebuie, orice dezaxat ar putea obtine o arma. Fenomenul asta nu poate fi controlat de politie. Politiei ii este frica de uscaturile din ograda ei. Daca acum, cand nu oricine poate obtine o arma de foc personala (nu arma de vanatoare), se intampla astfel de cazuri (ca cel de la coafor) ce s-ar intampla daca s-ar da lege ca orcine isi poate procura asa ceva? Va fi raiul spagarilor din politie!! Asta se va intampla. Si sa vezi atunci impuscati pe strada, nu acum!! In plus, romanul e cam coleric de felul lui. Iti dai seama de asta in trafic. In afara parca nu e chiar asa nervoasa populatia in trafic. Vezi tu gogule, traficul asta e ca un test psihologic. Si romanii nu prea il trec. Deci io zic ca mai trebuie sa treaca ceva timp pana cand romanii vor fi pregatiti sa aibe arme de foc.

Nita, nu confunda ce se intampla acum in trafic cu ce se va intampla atunci cand probabil 50% din soferi vor avea o arma si cand acestia sunt constienti ca atunci cand apasa tragaciul un om moare. Sa vezi tu zambete si politeturi, de zici ca esti la cofetaria Scala cand baga ecleruri.
Faza cu spaga&shit nu o contest. De aceea, daca toti am avea dreptul sa detinem o arma, nimeni nu i-ar mai da melitianului nici o spaga. Ai vazut tu pe cineva ca da spaga atunci cand vrea sa traverseze strada pe trecerea de pietoni?

Sunt constient ca mai marii militiei romane zic si fac orice doar pentru a nu da dreptul de port si folosinta de arma pulimii. Ai mai auzi tu atunci de mascati ce sparg cate o usa pe la 4 dimineata "din greseala"? Doar o idee.
Cat despre acel sef al militiei, acesta omite sa spuna ca in Romania autoapararea cu arma letala este permisa si justificata la domiciliu. Si iar omite sa spuna ca de fapt detinerea de arma letala pentru autoaparare nu este permisa pulimii. Ci doar tovilor.
Practic, 'mnealui vrea sa spuna ca pentru pulime nu se justifica autoapararea cu arma letala, insa pentru tovi nu este nici o problema.
Totusi sunt curios ce ar fi raspuns daca vreun ziarist mai bagacios l-ar fi intrebat "tovarasu melitian, da' matale ai pistol? Si daca da, de ce, pentru ca autoapararea cu arma letala nu se justifica in Romania".

Gogule, ai perfecta dreptate daca privesti problema asa. La noi in Romania totusi, infractiunile ce s-au lasat cu mortaciuni nu sunt chiar un fenomen ingrijorator, scapat de sub controlul autoritatilor. La americani probabil fenomenul asta scapase de sub control si atunci autoritatile au zis ca daca dau arma letala la tot boborul, infractorii vor sta mai cumintei. In plus ei au o asa zisa "traditie" in apararea proprietatii cu puscoiul, inca de pe vreme cautatorilor de aur. Dar adu-ti aminte ce evenimente urate au avut loc in America, evenimente care n-ar fi avut loc daca populatia nu ar fi avut acces legal la armele de foc letale. Sa ne aducem aminte de cazul acela de la un liceu, unde doi elevi au impuscat vreo 20 de colegi, numai pe motivul ca ei nu se putusera adapta in acel liceu, motivul neadaptarii fiind bolile lor psihice si nicidecum comportamnetul colegilor.
Ca sa dai arme letale populatiei, trebuie sa ai o melitzie care sa faca fata provocarilor de genul asta. Sa ne uitam cum e melitzia in SUA (dotari+mod de actiune) si cum sunt tablagii de la noi.
In ceea ce-ai spus tu mai sus, ca doar o anumita categorie de tovi au dreptul de a avea arma letala, sa facem clar distinctia intre arma letala "de la serviciu", din dotare adicalea si arma letala personala, pe care poti s-o cumperi. Eu stiu de ex magistrati care ar fi putut sa-si ia arma personala si n-au facut-o. Au simtit ca n-au nevoie sau poate le-a fost frica sa umble cu asa ceva la ei. Cum la fel de bine cunosc "smecheri" care n-au nicio legatura cu MAI sau Justitia,dar care, cu bani, si-au cumparat un certificat (nu sunt sigur ca se numeste chiar certificat) de Magistrat si apoi si-au cumparat arma letala. La noi e posibil orice. La noi e multa frustrare gogule. "Smecherii" astia cu pistol sunt cei mai mari frustrati. In pistol, masina si costumul Armani sta "puterea" lor. Noi nu suntem un stat unde populatia sa fi ajuns la un grad de intelepciune si disciplina normala, neimpusa. Romanii, cand vor sa-si arate "puterea", isi iau nevasta la omor sau o impusca, sau baga piciorul in acceleratie ca sa te depaseasca si pe urma il vezi pe frustrat in fata ta la semafor. Dar te-a depasit ... Ti-a arat ca el e mai tare decat tine.
Si ca sa n-o mai lungim, chestia asta cu armele tine si de gradul de inteligenta al unui popor. Nu dai arme unor analfabeti. La americani de ce crezi ca se intampla atatea incidente, soldate cu mortaciuni impuscate? Da-i o arma prostului si-ai sa vezi ce face cu ea ....

Apoi in America sa nu uitam toata garnitura. Chiar daca este prima putere mondiala, libertate maxima bla bla, cand intri in colimatorul politiei esti fript. Se face puscarie pt infractiuni minore, ai nevoie de avocati care vor bani la greu ,chiar daca ai dreptate, pedeapsa cu moartea (am citit undeva ca in 83, vreo 23 ucisi au fost dovediti inocenti, tocmai pt ca sarantocii nu au bani sa se apere). Tot sistemul lor imi pare de rahat, Europa e mult mai avansata dpdv uman.Au un singur grad de judecata, fara apel si casatie, doar redeschiderea procesului, inaccesibila majoritatii.

Eu vad problema altfel.
De ce eu, care nu am nici o problema, nu am voie sa am arma din cauza unui procent de 1% dobitoci?
Fenomenul trebuie controlat, nu interzis.
Faptul ca la noi armele sunt interzise arata doar ca organele nu pot controla fenomenul. Asa ca a fost mai simplu sa-l interzica.

Sa nu uitam totusi ca:
1. In Romania, detinerea armelor de catre populatie este interzisa de catre comunisti. Acum doar 65 de ani.
2. Nu armele omoara oameni. Ci oamenii omoara oameni. Daca un idiot vrea sa omoare, o face la fel de bine cu pistolul dar si cu cutitul, surubelnita, parul, toporul... alege tu arma.
3. Daca un idiot vrea sa cumpere o arma, o cumpara de pe piata neagra. Fara sa-l intereseze ca are sau nu permis. El vrea sa omoare, nu-l mai intereseaza ca pe langa omor mai incalca inca odata legea cumparandu-si o arma fara permis. Insa eu, ca potentiala victima, nu am nici o sansa in fata idiotului ce are arma.
4. Faptul ca mie si tie ni se interzice sa avem arme arata ca, in ciuda legislatiei si declaratiilor sforaitoare, suntem priviti ca potentiali infractori.
5. Ca o paranteza, viteza de interventie media a politiei in caz de infractiuni, in Romania, este undeva in jur de 20 de minute. Viteza de interventie a unui glontz de .45 ACP este de 220 metri/secunda.
6. Cate din victimele infractionalitatii din Romania nu ar mai fi fost victime daca aveau posibilitatea de a se apara?
7. Cum te-ai fi simtit daca erai in coaforul respectiv in momentul in care idiotu' ala a inceput sa traga? Si cum te-ai fi simtit daca erai acolo si sotia ta era una din persoanele impuscate?

Nu cred ca ar fi fost salvate victimele. Sa presupunem ca cineva cu arma ar fi fost in preajma, criminalul ar fi fost omorat si basta.
Sincer nu vad o solutie intre dreptul tau legitim si respectabil de a avea arma si pericolele libertatii intr-o societate dezaxata.

Angela,
Eu cred ca cel putin jumatate dintre victime ar fi fost salvate, daca noi aveam dreptul sa ne aparam viata prin orice metode.

Solutia la problema ta este simpla, si este demonstrata de catre realitatile istorice. Si sintetizata exceptional de Benjamin Franklin
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote.
Adicatelea, pe limba noastra, Democratie este atunci cand doi lupi si un miel voteaza ce or sa aibe la masa. Libertatea este un miel inarmat ce contesta votul

O istorie de 30 de secunde. Ce ţi se întâmplă când fluturi aiurea o armă de foc

Andrew Joseph Dennehy a avut proasta idee de a scoate din buzunar un pistol chiar în piaţeta din faţa Cuţii de Justiţie din Tulsa, California. Rezultatul? A fost împuşcat de ajutorii şerifului, bărbaţi ce par a fi depăşit binişor vârsta de pensionare.

Camera%20foto

2012-03-08T205054Z_1010856959_TM3E8371LX001_RTRMADP_3_USA-SHOOTING-TULSA.JPG

SUA. În 30 de secunde pistolarul a încasat 3 gloanţe, câte unul în cap, piept şi picior. FOTO: REUTERS/John Fancher

2012-03-08T205054Z_750210754_TM3E8371LWX01_RTRMADP_3_USA-SHOOTING-TULSA.JPG

SUA. Suspectul, care nu era la prima manifestare de acest gen, a fost lăsat să zacă pe pavajul din faţa judecatoriei, până la sosirea ambulanţei. FOTO: REUTERS/John Fancher

sursa:www.evz.ro

Un poliţist a fost împuşcat de un bărbat pe care îl urmărea în Capitală. Incidentul a fost sesizat prin numărul unic de urgenţă 112. Atacatorul era urmărit de un echipaj de poliţie, iar la un moment dat a început să tragă cu un pistol, rănind un poliţist în zona capului.
Se pare ca infractorii nu au nici un fel de problema in a-si procura si folosi arme.
Insa cetatenii cinstiti, aia de platesc taxele alora de ar trebui sa ne reprezinte drepturile, nu isi pot procura legal mijloace de aparare.
Ce v-ati face daca v-ati trezi in casa noaptea cu un individ de genul acestuia, inarmat, ce doreste sa va violeze fiica? Cum credeti ca va puteti apara viata voastra si a familiei?

Oare cati oameni trebuie sa mai moara pana cand o sa avem dreptul sa ne aparam viata?

Doar unul din titlurile din ziare...
O tânără care aduna donaţii a fost sechestrată şi violată într-un apartament din Rădăuţi
http://www.adevarul.ro/locale/sucea...a-intr-un-apartament-Radauti_0_660534308.html

Un alt titlu din ziare
Fată violată la Câmpina, sub ochii fratelui
http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/Fata_violata_la_Campina-sub_ochii_fratelui_0_655134590.html

Ma intreb in sinea mea, ce sansa ar fi avut violatorul daca victima avea un pistol?
Si nu ma pot abtine sa nu ma intreb de ce guvernantii nostrii, in loc sa ne apere, ne transforma pe toti in potentiale victime.

Oare cati oameni trebuie sa mai moara pana cand o sa avem dreptul sa ne aparam viata?
Oare cate femei trebuie sa mai fie violate pana cand or sa aibe dreptul sa se apere?
Oare cate femei trebuie sa mai fie violate pana cand o sa avem dreptul sa le aparam?

Se pare ca cine doreste, se poate inarma. Ilegal.
[video=youtube]
Dar noi, oamenii ce dorim sa respectam legile, nu avem nici o sansa.

Am inteles mesajul transmis,dar... sincer, ideea cu pusca cu sare e de geniu.E singura arma pe care mi-ar placea sa o am =))
Puşca cu sare a bunicului.

"Întotdeauna tâlharul o să aibă o armă mai bună decât poliţistul!", Jesse James, 1872.

Ne place sau mai curând nu ne place, acesta este adevărul şi în secolul XIX, dar şi în în România anului 2012.

Dintr-o "naţiune de mici găinari" cum observa Daniel Barbu, adorarea singurului zeu al societăţii actuale, Banul, ne transformă într-o societate sălbatică, în care infracţiunea cu mână armată devine din ce în ce mai ameninţătoare, se repetă mai des şi mai tragic.

Celebrul antropolog Julius Lips nota : "nu munca, nu unealta l-a făcut pe om uman, ci arma. Omul a ajuns în vârful lanţului trofic prin folosirea armelor, ca vânător. Abia mai târziu a apărut diviziunea muncii şi arma s-a transformat în unealtă. De fapt, la început, arma era folosită drept unealtă." Aşa ar trebui să fie privită şi astăzi arma. Ca o unealtă, alături de greblă şi topor, în economia unei proprietăţi. Oare nu se poate ucide cu toporul? Ba bine că nu, dar nimeni nu cere permis de port topor!
Este vorba de cum priveşte o societate, un sistem politic, arma. Ca un privilegiu, ca un abuz, ca o ameninţare - aşa a fost privită de dictaturi. Prin Decretul-lege nr. 856 din 11 februarie 1938 Carol al II-lea instituia dictatura regală şi introducea starea de asediu. La capitolul IV se stipula: "Autorităţile militare au dreptul... de a ordona depunerea armelor si munitiunilor si de a proceda la cautarea si ridicarea lor şi de a cenzura presa si orice publicatiuni, având dreptul de a împiedica aparitia oricarui ziar sau publicatiune, sau numai aparitia unor anumite stiri sau articole." În două articole se interzicea aspru fundamentul, considerat astăzi, al libertăţii generale a omului, Primul şi cel de al Doilea Amendament.
De atunci au urmat şaizeci de ani de dictaturi. Toate au păstrat interdicţiile. Dictatura de orice culoare ar fi, funcţionează după principiul "un drept odată interzis, interzis rămâne". Cu titlu anecdotic trebuie să menţionăm că cerşetoria, aspru sancţionată de Carol al II-lea, de competenţa curţii marţiale, a fost permisă de dictatura comunistă, prin omisiune. Armele, însă au rămas interzise.

Timp de mii de ani portul armelor era rezervat proprietarilor. Nobilii, cavalerii, boierii nu erau altceva decât proprietari înarmaţi. Burghezia şi apoi comuniştii au satanizat, au compromis conceptul proprietarului înarmat, a nobilului responsabil şi protector. Evident, scopul urmărit era deposedarea lor, a proprietarilor, de proprietăţi, iar mijlocul era interzicerea posesiei armelor. O proprietate neapărată devine disponibilă. În momentul în care burghezii au devenit şi ei mari proprietari au simţit nevoia apărării avutului, a deţinerii şi folosirii armelor. În România, de exemplu, Legea pentru reglementarea portului şi vânzării armelor publicată în Monitorul Oficial No. 281 din 21 decembrie 1924, era o lege aparent restrictivă, dar suficient de clară, care permitea posesia şi folosirea armelor de către proprietari, lege care ar trebui să fie model şi în ziua de astăzi.
În prezent, consider că Legea No. 295/2004 modificată în 2011 nu corespunde nivelului actual de dezvoltare a societăţii româneşti şi mai ales nu corespunde nivelului dorit de autoapărare şi de protecţie a proprietăţii. Legea este foarte frumoasă, europeană, pentru o ţară civilizată. Cum probabil o să fie România peste un număr de ani. Sper.
Populaţia simte că nu este apărată şi caută paliative. Unul dintre acestea a fost posesia unui câine în locul unui revolver. Dar un revolver nu face şase revolvere mai mici de două ori pe an. Aşa că ne-am trezit cu sute de mii de "revolvere" cu dinţi în libertate. Este o realitate muşcătoare şi soluţia distrugerii acestor buni şi nevinovaţi prieteni ai omului o să cadă greu pe sufletul decidenţilor.

Pe un perete din dormitorul bunicului erau bătute două cuie mari cu capete înflorate, făcute din aramă. Pe ele stătuse mulţi ani de zile arma bunicului, un Browning cu două ţevi. Copil fiind m-am jucat cu presa de cartuşe, făceam castele din "bure", mici rondele din pâslă, iniţial îmbibate în parafină, şi mă minunam de punguţele cu sare grunjoasă, de ocnă, care se aflau alături. Pentru că asta punea bunicul în cartuş în loc de glonţ sau alice – sare! Aşa se apăra proprietatea în România : cu puşca cu sare. Nu ştiu, nu cunosc niciun caz mortal produs de folosirea puştii cu sare. Ştiu doar anecdota. Se spune că un hoţ a fost împuşcat în... spate, de un proprietar. Hoţul a zis printre lacrimi : "Boierule, mai bine trăgeai cu un glonţ". Pentru că ustura, ustura al dracului de tare să furi dintr-o proprietate!

Proprietarii au fost şi sunt, în general, persoane responsabile. O avere cizelează omul. Sau măcar aşa ar trebui să fie. Proprietarii ar trebui să aibă dreptul să apera propria persoană şi proprietatea. Pare a fi o lege obiectivă: o proprietate trebuie apărată. Faptul că multe mici proprietăţi agricole au fost lăsate în paragină este şi urmare faptului că nu se poate apăra proprietatea, recolta. Nu judecaţi întregul, după excepţii.
Domnilor din Guvern, domnilor din Parlament, domnilor din Poliţie, daţi-ne înapoi puşca cu sare a bunicilor noştri!
Spune-ti parerea!

http://hydepark.ro/articol/articol/pusca-cu-sare-a-bunicului-711.html

Ehei... asta este deja un alt of mare. Apararea dreptului de proprietate.
Insa la noi in tara nici viata nu ti-a poti apara, ce sa mai vorbim de proprietate...

Sa mai trecem in revista o stire de astazi
"Coborâră cu săbii, răngi, i-au tăiat picioarele. Vine şi celălalt frate, cu capul tăiat, tăiat pe la mâini, tot e sânge", povesteşte fratele victimelor.
http://www.realitatea.net/fost-viceprimar-si-fratele-lui-atacati-cu-topoare-si-sabii_924064.html

O alta stire?!
Un student a fost bătut în camera de cămin în care locuia. Agresorii au spart uşa camerei şi l-au lovit pe studentul de 24 de ani cu pumnii şi picioarele până când l-au lăsat lat.
http://www.adevarul.ro/locale/bucur...camin-complex_studentesc_tei_0_665933577.html

LATER EDIT
Si inca o stire. Ultima de astazi, caci daca continui, intru in depresie
O femeie de 52 de ani din comuna Plopana a fost violată de trei tineri, cu vârste între 18 - 25 de ani, chiar în propria sa casă. Tinerii nu au fost deocamdată prinși de oamenii legii.
http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Femeie_din_Plopana-violata_de_trei_tineri_0_665333732.html

Oare cate femei trebuie sa mai fie violate pana cand o sa avem dreptul sa ne aparam viata?

In Romania sunt aparate drepturile criminalilor,ale talharilor,ale infractorilor de tot felul -recidivisti inraiti.De asemenea sunt aparati coruptii,cei care au devastat tara de tot ce avea si au facut averi uriase din asta.NOi-oamenii de rand?!Avem doar obligatii.Sa muncim pentru a-i imbogati pe altii,sa ne lasam umiliti,sa tinem gura inchisa mereu si sa stam cuminti atunci cand se atenteaza la viata noastra si la amaratele de bunuri pe care le avem.De ce sa avem dreptul sa ne aparam viata,Gogule?!Pentru cine e importanta viata noastra?!Pentru cei care ne "dau legile"in nici un caz.

Emerem, ai dreptate.
Mai ales ca cei ce dau legile le-au dat astfel incat noi nu avem dreptul sa ne aparam viata, insa ei au acest drept.
Constitutia Romaniei spune ca toti suntem egali in fata legii. Insa celelalte legi ne arata foarte clar ca unii sunt mai egali decat altii.

Si acum sa spicuim din stirile din aceasta dimineata
Crimă terifiantă în cartierul Hipodrom. O seară de distracţie în "Black Ball" s-a terminat tragic pentru un tânăr de 19 ani, care şi-a găsit sfârşitul în stradă, după ce a primit un cuţit în spate. Trupul fără viaţă a fost găsit, sâmbătă noaptea, în parcarea interioară a unui bloc din cartierul Hipodrom, la mică distanţă de club, într-o baltă de sânge.
http://www.obiectivbr.ro/deschidere/66160-crima-in-hipodrom.html

Oare barbatul de mai jos ar fi avut vreo sansa daca legislatia in Romania permitea ca el sa aibe o arma si sa-si apere viata cu ea?

Un bărbat de 57 de ani din Petrila a fost găsit mort, duminică, în locuinţa în care stătea în chirie, el având mai multe urme de lovituri de cuţit şi gâtul tăiat, iar principalul suspect, un tânăr de 19 ani împotriva căruia victima făcuse plângere pentru furt, a fost reţinut.

Back