• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Catina ,un prieten din natura

anuk

Moderator
Reaction score
0
Catina, un prieten din natura

Catina este un remediu natural care poate sa ne ajute in tratarea multor tipuri de afectiuni. Fructele de catina pot fi atat albe cat si rosii, ambele fiind la fel de folositoare, anunta Adevarul.
Catina lupta impotriva anemiei si datorita continutului de vitamina C, de zece ori mai mare decat la citrice, ajuta organismul sa se detoxifice.
Pentru tratarea bolilor de maduva osoasa, de ficat sau de splina se foloseste extractul din mladita de catina rosie. Infuzia de catina rosie este un bun diuretic, sudorific, antidiaretic, hemostatic si antifebril.
Catina alba este recomandata pentru tratarea unor afectiuni grave precum:
ciroza.ulcerul gastric,eczemele infectioase sau astenia.

Uleiul de catina este benefic pentru problemele de piele, dar trateaza si ulcerul gastric si duodenal, afectiuni circulatorii, alcoolism, stres sau pentru a reduce efectele cauzate de chimioterapie in cazul bolnavilor de cancer.

Catina este bogata in vitamina C, vitamina E, B1, B2 sau provitamina D, minerale, magneziu, fosfor, fier, potasiu si sodiu. Este o sursa si de acizi grasi nesaturati sau de betacaroten.

Poti citi pe tema asta si:Vascul impotriva cancerului intestinalUltima zi de targ in OtopeniBeneficiile sucurilor de fructeAlimentele care lupta cu obosealaMedicamentul naturii: plopul negru

Exista retete de preparare a sucului de catina.

Cine a facut suc de catina ,poate are bunavointa de a scrie modul in care l-a preparat.

Eu culeg mereu toamna. Si le las la uscat, peste iarna. Sau le mananc crude. Sunt ele un pic nasoale la gust, dar sunt o bomba de vitamine.
Am un amic care le piseaza, umple 3/4 de borcan apoi pune miere pana se umple borcanul, amesteca bine si gata.

Din cate stiu eu, catina alba are cele mai multe vitamine din tot ce exista pe planeta.

Est buna si pt cresterea imunitatii.De 3ani eu iau ulei de catina de la plafar, in fiecare toamna si tot de atunci nu am mai fost racita niciodata desi majoritatea colegelor au avut gripa sau guturai.

De tinut minte . Cred ca nu exista restrictii . Nu?
Daca spui ca a dat rezultate bune,nu ar fi rau de tesat si consumat acum in perioada rece ,cu speranta, ca ne-ar putea feri si de "porcina".

nu, nu are niciun fel de restrictie.

nu stiu daca si de gripa porcina n-am avut contact cu cineva bolnav de pocina

Posibil sa nu vindece ,dar nici rau nu are cum sa faca.

suc de catina se face dupa ce ti-ai facut praf mainile culegand bobitele de pe crengute
se zdrobesc cu un mai din lemn-ATENTIE,NU SE FOLOSESTE METAL-nici la preparare,nici strecurare,nici macar lingurita din metal
deci adio blender&co
se adauga miere 1:1 si se ia dim pe stomacul gol 1lingura cu juma de ora inainte de masa

ceai de catina-de exceptie
nu uitati CATINOFORT-a luat medalia de aur in belgia,scuze ca nu mai stiu romanul care l-a facut
f bun pt imunitate-cu sau fara echinaceea-

argila -cura de 21 zile pt detoxifiere e f buna,mai ales dupa sarbatori
dar argila ALGO-mircea bocan,folosesc eu
dar f buna si pt altele,un panaceu universal

Pisata. Daca sunt bobitze este posibil sa inceapa sa fermenteze :P

Si daca sunt pisate ,le e rusine ? Care este diferenta ?

Mierea este un antibiotic extrem de puternic. Daca bobitele sunt intregi, fermentarea incepe in interior, interiorul fiind protejat de miere prin cojita. Daca sunt pisate, mierea ajunge in interior, omorand bacteriile responsabile cu fermentatia.

N-as manca asa ceva decat daca ar fi ultimul leac posibil. Mi-e ingrozitor de greata de mirosul de catina.

mod1 said:
N-as manca asa ceva decat daca ar fi ultimul leac posibil. Mi-e ingrozitor de greata de mirosul de catina.

Zi, Doamne fereste ! Niciodata sa nu spui niciodata .

Doamne fereste! :D
Dar serios, nu vi se pare ca miroase urat?

Sincer? Nu-mi place :P
Sa nu spui nimanui ,secretul nostru.

Back