anuk said:
Intrebare : admitand ca intr-adevar ai/aveti " rucsacelul cu cele necesasare, apa, acte, bani, plus aparat de radio portabil cu baterii de rezerva," unde il tii/tineti ,? Ce te faci daca nu ai loc deschis in apropiere ? Cand mergi la teatru,film, servici,cumparaturi,porti "rucsacelul" cu pricina cu tine?
Ce tot aveti cu chestia asta ? E ca si cum gata, vine cutremurul si nu e nimic de facut, ca o mierlim oricum si ca nu foloseste la nimic saculetul.
Saculetul il iei cu tine dupa cutremur, daca esti nevoit sa iti parasesti temporar locuinta. Daca esti la teatru sau la film sau la mall, nu inseamna ca daca nu ai saculetul la tine sigur o mierlesti daca asa ti-e scris. Fatalismul asta e o prostie si nici nu stau de vorba la asa o aberatie. Mai terminati cu fatalismul asta aiurea. Cutremurul, dintre toate fenomenele naturale, desi pare spectaculos, totusi iti da niste sanse daca stii ce sa faci. A, daca nu stii si te inchistezi in prostia cu "ce ti-e scris", atunci iti meriti soarta. Oricum nu sunt adeptul lui pica para malaiata in gura lui natafleata. La mall, eu de exemplu ma voi feri de vitrine, si voi incerca sa evit culoarele inguste pe unde se vor imbulzi toti ca sa fuga orbeste, pentru a nu risca sa fiu calcat in picioare. Deci, cu putina vointa de a cunoaste si intelege unele lucruri, treaba nu e asa de neagra. Mai ales ca, orice ar prezice diversi dobitoci si diverse dobitoace, urmatorul cutremur vrancean important nu va fi unul catastrofal, deci magnitudinea lui nu va trece de MGR=
7,0 (sanse minime sa depaseasca acest prag, cel putin nu pana apar niste chestii interne si externe-regionale foarte semnificative). Il injura unii pe Marmureanu, chiar si eu am criticat si am in continuare mari rezerve fata de anumite declaratii ale dansului (in sensul ca, in realitate,
Vrancea respecta foarte bine niste regularitati statistice interesante in aparitia anumitor tipuri de cutremure, si nu prea cred eu ca Marmureanu nu le stie, dar ma rog...), dar pana acum
A AVUT DREPTATE IN CEEA CE PRIVESTE APARITIA UNUI CUTREMUR CATASTROFAL IN VRANCEA. Altele sunt punctele nevralgice in declaratiile publice ale domniei sale.